X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama może czasem ale ok 14tc gdy ściągnęłam to dopiero zobaczyłam ze leci. I pod tego momentu się rozkręciła. Teraz niesamowicie swędzą.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jako takiej siary nie ma, tylko zbiera sie codziennie taka mleczna maź jakby, ciezko powiedzieć co to jest, ale nic nie zostaje ani na bluzkach ani na stanikach

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na krzywej, faktycznie to jest bardzo słodkie, ale nie było tak źle. Ale wyniki będe mieć dopiero w połowie stycznia na wizycie. Też mam problem z zasypianiem i na dodatek świąteczne szaleństwo i padam na pyszczek. Kość ogonowa boli coraz bardziej, szczególnie przy siedzeniu. Ja już chce być po świętach...już chce tylko poleniuchować.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Mago śliczny jest ten kosz ! Muszę poszperać w necie i tez poszukać :)

Dziewczyny, a Wam wszystkim leci juz siara? Bo u mnie nic sie nie dzieje :/
    U mnie regularna produkcja. Ale nie przejmuj się, u niektórych kobiet pojawia się dopiero po porodzie i wcale to nie znaczy że będziesz miała pod górkę z kp (jeśli planujesz kp, bo nie pamoętam, kto ma jakie podejście do tematu) Pamiętaj że pokarm bierze się w dużej mierze z głowy (wystarczy pomyśleć o dziecku, niekoniecznie swoim ;), No i poziom hormonów też wpływa na to kiedy się pojawia pokarm.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Mam takie bóle... I przywyklam do nich już chyba. Mnie znowu boli gdy przekręcam się z pleców na lewy bok. Jakby coś się baaaaaardzo naciagalo...
    Miesiączkowych bóli nie mam, ale ostatnio bardzo boli mnie coś w odcinku lędźwiowym (okolice prawej nerki), byłam z tym u lekarki. Stwierdziła że to właśnie napięciowe/uciskowe bóle. Trzeba pilnować postawy, ciepłe kompresy, masaże, dostałam jakąś maść homeopatyczną, do spania zrezygnować z poduszki lub właśnie po nią sięgnąć i podłożyć coś pod nogi do spania/leżenia. Gdyby nie było poprawy wskazana kontrola u gin i ktg, bo przy bólach pleców powinno się wykluczyć skurcze.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:

U mnie też zupełnie nic nie leci :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:

A u mnie samo nie leci. Jak nacisne to pojawia się płyn ale to dosłownie kropla, w porywach kilka. Ale faktycznie znam dwie dziewczyny, u których pokarm pojawił się dopiero po porodzie, a przez całą ciąże nic.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Dzis to w ogole caly dzien co jakis czas czulam bole takie jak przy miesiaczce i klucia w pochwie, prawie caly dzien przelezalam, wiec nawet nie mialam czym sie zmeczyc. Macie tego typu bole? Bo lekarze to roznie do nich podchodza, dla jednych normalne, dla drugich niekoniecznie.

Ja mam takie bóle, zgłaszałam lekarzowi. Zbadał szyjkę i mówi, że jest ok, choć twierdzi, że to może być objaw przychodzącego przedwczesnego porodu, ale kazał nie panikować, oszczędzać się i być dobrej myśli. On ma 35 lat praktyki i mówi, że wie jedno - nic się nie da przewidzieć, dlatego kazał mi leżeć i odpoczywać a co ma być to i tak będzie.

Moja dzidzia ma już 700 g , więc ja jestem spokojniejsza...ale nie mam jeszcze kompletnie nic !!! i to mnie przeraża. Jak tylko siły pozwolą, to po nowym roku biorę się za konkretne zakupy ;)

Co do siary to u mnie ani kropli, za to biust wielkości monstrualnej, jakby chciał eksplodować ;)

Miłego dnia

acygan lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siary zero, piersi w ogole mi nie urosly ale poki co nie zamierzam karmic piersia. Jesli bede miec pokarm to pierwszy miesiac bede sciagac.

Problem z bezsennoscia mam wlasciwie od poczatku ciazy. Dosyc szybko kupilam rogala i bylo latwiej ale teraz, im brzuch wiekszy tym gorzej. Krece sie, przewalam. W zadnej pozycji jest mi niewygodnie.

Wlasnie siedze w przychodni, wypilam glukoze. Kupilam swoja cytrynowa, bo mieli tylko zwykla. Zaskoczyli mnie bo rozpuscili w 2 kubkach... nie wiem czy to standard? byla bardzo rozwodniona wiec smakowala jak slodki sok z lekkim posmakiem cytryny. Smakowalo mi. Poki co czuje sie ok, tyle ze glodna jestem.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Siary zero, piersi w ogole mi nie urosly ale poki co nie zamierzam karmic piersia. Jesli bede miec pokarm to pierwszy miesiac bede sciagac.

Problem z bezsennoscia mam wlasciwie od poczatku ciazy. Dosyc szybko kupilam rogala i bylo latwiej ale teraz, im brzuch wiekszy tym gorzej. Krece sie, przewalam. W zadnej pozycji jest mi niewygodnie.

Wlasnie siedze w przychodni, wypilam glukoze. Kupilam swoja cytrynowa, bo mieli tylko zwykla. Zaskoczyli mnie bo rozpuscili w 2 kubkach... nie wiem czy to standard? byla bardzo rozwodniona wiec smakowala jak slodki sok z lekkim posmakiem cytryny. Smakowalo mi. Poki co czuje sie ok, tyle ze glodna jestem.

Czasem mam wrazenie, ze nasze ciaze sa niemal identyczne :) u mnie siary tez brak, ale karmic piersia chce. No i tez nie urosly. Na poczatku zrobily sie troche pelniejsze, a pozniej juz nic.

edwarda20 lubi tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zero siary, sutki suchutkie, a i piersi nie są jakoś zbytnio wielkie. Jakby ich wzrost się zatrzymał :/
    Zauważyłam, suchą skórę wokół sutków i czasem mnie zaswędzą to tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 09:28

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się dowiem czy wyjdę na przepustkę :)

I mamy 100-dniówkę :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a697f79209f.jpg

edwarda20, acygan, Katy, sylvia94, Tęskniąca, Kachna62, darika, Halina90, Sylwiaa95, patusia90, KaMiszka, MaGo, Sassy, jasmina6 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/689a75943574e.jpg.html
    a to my ;)
    i dla porównania-jak leżę
    https://zapodaj.net/c1744c09c6fbf.jpg.html
    Jest brzuch, i brzucha nie ma :D

edwarda20, darika, acygan, sylvia94, Totoro, Etoilka, Rene lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa trzymam kciuki żebyś mogła leżeć w domu i żeby wszystko było ok :)
    My studniówkujemy w wigilię :D a teraz zabieram się do pracy bo muszę dziś zrobić rybę po grecku i japońsku i uszykować sobie naleśniki i kapustę z grzybami do krokietów ;) Święta już pojutrze :o cały czas niedowierzam jak patrzę w kalendarz ;)

Aliskaa lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem po krzywej i śniadaniu. Po 40 min zrobilo mi sie bardzo słabo, duszno i niedobrze. Ledwo doszłam na drugie pobranie. A potem juz bylo tylko lepiej. Trzecie pobranie na luzaku.

Paatka czas tak szybko leci, za chwile będziemy rodzic :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj leci ten czas :-) ale ja się akurat cieszę :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 14 bede wiedziala :)

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    O 14 bede wiedziala :)
    Trzymam kciuki

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska trzymam i ja kciuki zeby sie udalo :) a te plamienia przeszly?

Leci ten czas bardzo szybko. Poczatki ciazy dla mnie byly wielkim utrapieniem, ale od poczatku 5 miesiaca leci nawet nie wiem kiedy. Wczoraj czytalam troche watek dziewczyn z grudnia i tak fajnie mi sie robilo jak dziewczyny pisaly o tych swoich malenstwach :) az sama bym juz chciala byc po wszystkim :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasami zaglądam do wątków gdzie są już "rozpakowane" i uświadamiam sobie jak już to bliziutko :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ