Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa1201 wrote:mi tak szybko czas w tej ciąży leci, że masakra
.. ja właśnie wstawiłam warzywa na sałatke jarzynową i mocze śledzie
Robisz juz dzis salatke? Bo zastanawialam sie nad tym, ale zostawilam to na jutro, bo boję sie, ze do poniedzialku sie zepsuje. Bedziesz tylko kroic, czy juz doprawiasz na gotowo? -
Nasza studniówka była w środę
Wczoraj byłam na krzywej. Odebrałam wyniki i na czczo 101, po 1h 213 a po 2h 141. Trochę za wysokie. Oprócz tego kilka wyników z morfo też ponad normę ale przechodzę resztki przeziębienia więc to pewnie dlatego.
Ja warzywa na sałatkę będę gotować dopiero jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 13:49
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa trzymam kciuki!!!
Ja jstem wlaśnie po wizycie, ale bez usg, to co to za wizyta...Wszystko w porządku tylko ta moja szyjka cholerna cały czas krótka i miękka, w dodatku z ujściem szparowatym aktualnie. Dziwne, bo 2 tyg temu była całkiem zamknięta... Gin powiedział, że mam być grzeczna i będzie ok. ALe ja się spinam oczywiście. Pytałam w ogóle czemu mam taką durnowatą szyjkę to powiedział, że taka moja uroda i tyle;/
Aaaa, no i przy moich wynikach glukozy 78,4 - 141,6 - 123,5 powiedział, że na czczo ok, ale po obciążeniu górna granica -_-
No i ucieszony, bo od ostatniej wizyty tylko +10 dag. Już czuję co będzie po świętach ;/
-
Ja ogólnie od początku się ważę na domowej wadze, niby narzekam że wolno przybieram ale ostatnio waga się pnie w górę powoli więc jest już chyba ok. Taka widocznie moja uroda.
Co do przygotowań świątecznych, ja dziś tylko masę budyniową gotuje na ciasto żebym jutro nie musiała czekać aż ostygnie ale ogólnie dużo kobiet w domu więc każda robi po jednym cieście i wychodzi sporo blach. Sałatki nie robimy ale w zamian za to robimy sajgonki na pierwszy dzień świąt. Nie przygotowujemy jakoś dużo bo każdy w święta też w któryś dzień wyjeżdża do rodziny i taka prawda że będzie jeden dzień świąt bo drugi na wyjeździe u rodziny, a ileż można jeść. Do tego mamy na robione kilkaset uszek i pierogów różnego rodzaju, więc w razie czego tylko ugotować. -
patusia90 wrote:Wczoraj byłam na krzywej. Odebrałam wyniki i na czczo 101, po 1h 213 a po 2h 141. Trochę za wysokie. Oprócz tego kilka wyników z morfo też ponad normę ale przechodzę resztki przeziębienia więc to pewnie dlatego.
-
Kassie wrote:Quote:Aaaa, no i przy moich wynikach glukozy 78,4 - 141,6 - 123,5 powiedział, że na czczo ok, ale po obciążeniu górna granica
No właśnie z tego, co mi juz Tanith pisała i co wyczytałam w necie wydawało mi się, że wyniki okAle on jest z lekka przegięty na punkcie wagi i cukru
-
Totoro wrote:No właśnie z tego, co mi juz Tanith pisała i co wyczytałam w necie wydawało mi się, że wyniki ok
Ale on jest z lekka przegięty na punkcie wagi i cukru
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja już po polowkowym, z malym wszystko ok, wazy 480g, fikal sobie koziolki i bawil siusiakiem
wyszlo mi tylko duzo bakterii w moczu i dostalam leki, nawet nie wiedzialam ze infekcja pecherza tez mkze miec wplyw na szyjke. Na szczęście moja ma 4 cm wiec mam nadzieje ze tym razem nic nie bedzie sie dzialo
acygan, Paatka, Sylwiaa95, Totoro, darika, Aliskaa, Katy, tanith, Sassy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUWAGA JESTEM W DOMU!!!!!!!!!
Gdy weszłam to byłam w wielkim szoku. W pokoju stoi ubrana choinka, pełna lodówka smakołyków...
A w sypialni łóżeczko, przewijak, wanienka, dużo ubranek dla maluszkastrasznie się wzruszyłam. Mąż myślał, że wrócę dopiero do domu z dzieckiem i sam zaczął wszystko przygotowywać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 21:16
moniśka..., darika, Andzia123, Katy, Sylwiaa95, tanith, Sassy, Paatka, Aga78, Malyprosiaczek, patusia90, sylvia94, acygan, Kassie, Kachna62, Totoro, Halina90, Agusia_pia, edwarda20, MaGo, jasmina6, Asiaa1201, Tęskniąca, Elwira.eli lubią tę wiadomość