X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie korzystałam ale wiem że w dzisiejszych czasach ludzie lubią udawać że nie widzą. Parę razy widziałam że kobieta w zaawansowanej ciąży stoi np. z dwoma rzeczami do kasy a ludzie z pełnymi wózkami się wpychali przed nią, nie mówiąc o tym że pasowało taką kobietę przepuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 11:08

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny a korzystacie np. w Lidlu z pierwszeństwa w kolejce ze wzg.na ciąże (mają chyba taki znaczek przy wejsciu ze kobiety w ciąży obsługiwane są bez kolejki). Ja muszę dzisiaj jeszcze zrobić małe zakupy,a kolejki dzisiaj ogromne. .chętnue bym się wepchała..ale jako$ mi głupio:) jak ludzie na to reagują?
    Ja jeszxze nie korzystałam ale jakbym dzisiaj wybierała się na zakupy to pewnie bym skorzystała. Skoro mamy prawo czemu nie skorzystać? Potem okazji już nie będzie a stanie w kolejce w ciąży nie należy do najprzyjemniejszych. Podejdź do pierwszej osoby i zapytaj czy pan /pani mnie przepuści do jestem w ciąży a trochę kiepsko się poczułam. Tak, żeby kasjer też słyszał. Myślę że nie ma szans żeby odmówil ;-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wczoraj stała się tragedia. Robiłam ciasto na święto. Trochę się przy nim namęczyłam zważywszy na moje problemy z kręgosłupem. Już je wkładałam do lodówki i mi się wymsknęło i wszystko upadło na podłogę i się rozciapciało. Nie było co zbierać bo to było coś ala krówka. Łzy jak grochy. Zadzwoniłam do męża, przyleciał, nie wiedział co się stało. Wszystko pięknie posprzątam a ja ryczałam jak dziecko. Dzisiaj już się z tego śmieje, że straszna niezdara ze mnie :-P ale wczoraj było mi mega przykro. W zamian zrobiłam już inne ciasto. :-P masakra, nawet nie wiem jak to się stało, że wylądowało wszystko na podłodze. Chyba mam dziurawe ręce w tej ciąży :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stoje w piekarni w 40 osobowej kolejce i nikt nie widzi mojego ogromnego brzucha. Nawet dla kasjerek jest on niewidoczny. Ale chyba tym razem napisze skarge...

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny, od którego tc zaczyna sie 7 miesiąc?
    Od 27 albo 28tc i wtedy też zaczyna się 3 trymestr.

Co do kolejek to ja pomimo rozpiętej kurtki musiałam stać w sporej kolejce właśnie w Lidlu, w Ikei, w Auchanie i jeszcze w kilku innych sklepach. Raz tylko aptekarka w Super-ogarnie chciała mnie poprosić bez kolejki ale okazało się, że przede mną była jedna osoba i to jeszcze też w ciąży. Jakoś nie jestem w stanie kłócić sie o przepuszczanie...tylko po co są infornacje o pierwszeństwu :/

edwarda20 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napisalam skarge do Biedronki ze ich standardy sa zenujace chociaz i tak to nic nie da...

Sylwiaa95 lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz nie wytrzymałam w tesco.. kasa oznaczona jako kasa pierwszeństwa, a w kolejce 3 facetów z koszami po brzegi, w tym jeden samo piwo i wódka... Jak stanęłam za nimi to uwagi nie zwrócili, a oczywiście było ukradkowe spojrzenie na brzuch. Poszłam więc sama do przodu i powiedziałam, że wchodze przed nich bo to kasa pierwszeństwa, a jak nie trudno zauważyć jestem w ciąży. Słowem nie skomentowali :P

jasmina6 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz chodze tylko do auchan na zakupy ide od razu do kasy z pierwszenstwem, mowie tylko ze ja mam pierwszenstwo i reszte mam gdzieś, zazwyczaj ludze sprawdzaja czy to rzeczywiscie taka kasai tyle. Co do lidla to gdzies czytalam ze z tyn marketem byla kiedys afera bo kobiety nie przepuścili, nawet jak w kasie zglosila, napisala skarga to dostala odpowiedz ze wsale tego nie musieli robic bo nie maja tego w regulaminie, porazka.
    Ja sobie obiecalam ze w tej ciazy bede korzystala ze wszelkich praw i bede korzystala z pierwszenstwa, w koncu to sie nam nalezy

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa dni temu byłam w Tesco i nikt mnie nie przepuścił. Stałam 40 min w kolejce, ale wszyscy mieli to gdzieś. Za to w markecie większym na osiedlu ludzie sami mnie przepuścili, nawet nie musiałam pytać itd. Myśle ze w tych większych sklepach to właśnie ludzie maja gdzieś bo oni tez „musza stać w długiej kolejce”, ale w tych mniejszych to nie ma problemu :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aktualnie mąż wszystko kupuje, gotuje, więc nie wypowiem się na temat kolejek.

• Sassy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika mega współczuje! Niby upadek ciasta to nie taka tragedia, ale takie zdarzenie + hormony ciążowe = wpadłabym w histerię :P

Ja nie korzystam z żadnych przywilejów, bo brzucha nie widać pod ciepłymi ubraniami. W takie dni kiedy są kolejki po prostu już nie wychodzę haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 14:19

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wyglądam jak bombka i nawet w kurtce świetnie widać, że jestem w ciąży xD nie upomina się o pierwszeństwo w kolejce, ale kilka razy zdarzyło mi się, że mnie ludzie sami przepuscili:)

Co do przygotowań świątecznych to zaraz biorę się za sałatkę a ciasto chyba jutro zrobimy, bo dziś mamy jeszcze gości mieć i raczej nie zdążymy..... O.o wczoraj zimne nóżki zrobiłam i starczy xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Robisz juz dzis salatke? Bo zastanawialam sie nad tym, ale zostawilam to na jutro, bo boję sie, ze do poniedzialku sie zepsuje. Bedziesz tylko kroic, czy juz doprawiasz na gotowo?

Doprawiłam i do słoików ;) napewno wytrzyma

darika lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja też mam dzisiaj jakieś bóle na okres i żołądek mnie boli

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wchodze do wiekszych sklepow to rozpinam kurtke, dzisiaj w Carrefourze kobietka zobaczyla i powiedziala ze zaprasza do 1 kasy bez kolejki, a oczywiscie ta glowna kolejka przeogromna :) pierwsza taka sytuacja, bardzo mile to bylo :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie moge pomarzyc, ze mnie ktos pusci w kolejce :p Spod kurtki w ogole brzucha nie widac, a moje chude nozki na ciaze na pewno nie wskazuja haha. Poki co dwa razy chyba stalam w dluzszej kolejce i bylo mi duszno, ale wytrzymalam jakos bo sie prosic nie bede i udowadniac, ze jestem w ciazy ;) Po za tym jak mam byc szczera to troche obawiam sie komentarzy na temat mojego wieku bo wygladam na jakies 17 lat :p

edwarda20 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle jak na okres nawet jeśli nie ma plamień są niebezpieczne, trzeba to skonsultować.

Katy lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja to sobie moge pomarzyc, ze mnie ktos pusci w kolejce :p Spod kurtki w ogole brzucha nie widac, a moje chude nozki na ciaze na pewno nie wskazuja haha. Poki co dwa razy chyba stalam w dluzszej kolejce i bylo mi duszno, ale wytrzymalam jakos bo sie prosic nie bede i udowadniac, ze jestem w ciazy ;) Po za tym jak mam byc szczera to troche obawiam sie komentarzy na temat mojego wieku bo wygladam na jakies 17 lat :p
    Mam tak samo. U mnie praktycznie nie widac jak mam bluzę czy sweter. W zimowej kurtce chodzę jeszcze zwyklej bo jeszcze się dopinam a bardzo ja lubię. Ja moze na 17 lat nie wyglądam ale na 20pare na pewno :p Tez nie chce niepotrzebnych komentarzy. PS. Niedawno w Tesco zwrocilam uwagę babie zeby nie wpychala sie w kolejke to zostalam wyzwana od gowniar. To ja ja od starej baby :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 17:08

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plecy juz mi siadaja. Za mna trzy ciasta, duza micha salatki i mam juz przygotowane wszystko do ryby po grecku, wiec tylko ja zrobie i zostanie ogarnac co z grubsza. Jutro na cieplo tylko odgrzac kolacje i chyba bedzie z glowy :)

Mialam dzis okropne przezycie, ze dwie godziny plakalam, bo pies mi uciekl i na trzy samochody pojechali go szukac a ja z placzem w oknie stalam i czekalam. Dodatkowo zlosc na tate, bo to jego wina byla,myslalam,ze nie powstrzymam potoku slow z wscieklosci. Nie pierwszy raz taka akcje odwalil. Pies sie znalazl, jest wykapany i grzecznie spi w pokoju na szczescie.

Wizyte mam 11 stycznia, ale jesli sie nie poprawi przez swieta, to ide w przyszlym tygodniu i niech mnie bada.

• acygan Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kolejki i pierszenstwa, to jak mam okazje to korzystam. Rzadko ostatnio robie zakupy, ale jesli juz gdzies jestem, to czesto kasa pierszenstwa ma dluzsza kolejke niz zwykla. Ide tam gdzie szybciej. Zeby sam ktos mnie gdzies przepuscil, to sie nie zdarzylo. Brzuszek juz troche widac spod kurtki, takze bez wyrzutow sumienia ide do kasy pierszenstwa.

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ