Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do jedzenia świątecznego to polecam piernik pomidorowy z Jadłonomii
moja mama robiła i jest bardzo dobry. W ogóle nie czuć pomidorów. Smakuje jak normalny piernik
tż który nie cierpi pomidorów zajada się nim - problem w tym, że nie wie co ma w środku
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa codziennie chodze na zakupy a jak juz ide to staram sie wybierac godziny w ktorych jest raczej malo ludzi. Ale wiadomo przed swietami jest zawsze sporo o kazdej porze.
Moj maz mnie dzis opierniczyl ze w ciagu dnia nie odpoczywam tylko ciagle cos robie. Ale faktycznie w tej ciazy sie malo oszczedzam
-
A ja kręgosłupa nie czuje
Dopiero z kuchni wyszłam, malutka chyba chciała dziś pomóc bo cały czas wtórowała kopniakami
Cieszę się, że robota już za mną. Jutro mąż powyciera jeszcze kurze a ja już mogę zająć się tylko tym, żeby jakoś na Wigilii wyglądać -
Paatka wrote:A ja kręgosłupa nie czuje
Dopiero z kuchni wyszłam, malutka chyba chciała dziś pomóc bo cały czas wtórowała kopniakami
Cieszę się, że robota już za mną. Jutro mąż powyciera jeszcze kurze a ja już mogę zająć się tylko tym, żeby jakoś na Wigilii wyglądać
Już masz zupełnie wszytsko gotowe?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Ja też dzisiaj padam. Dzisiaj cały dzień z mężem coś robiliśmy. Teraz już leżę w łóżku bo kręgosłup siada. Ale pociesza mnie to, że na jutro już nic a nic nam nie zostało
. Mała też mnie dzisiaj dopingowała kopniakami
Paatka lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Kachna62 to tak jak ja
w pierwszej ciazy to sie oszczedzalam a teraz poki dobrze sie czuje to wszystko robie normalnie. Nawet okna mylam i firanki wieszalam
maz tez krzyczy po mnie ze malo odpoczywam. Ale ja lepiej sie czuje w ruchu niz siedzac na kanapie
poza tym lepiej tez cukier mi sie spala. A nawet jak juz sobie siade to zwykle slysze "Kochanie a gdzie jest..?" lub inne podobne pytania
Na szczescie dzisiaj upieklam sernika i chalke z maki pelnoziarnistej, salatke jarzynowa zrobilam. Jutro tylko lustra poprzecieram bo sa ciagle upalcowane przez synka, stol przygotuje do wigilii, umyje podloge i pomoge mamie przy daniach na wigilie i moga byc swietaKachna62 lubi tę wiadomość
-
Mi też dzisiaj kręgosłup siada
przedobrzyłam, mąż na mnie nakrzyczał i kazał wyjść z kuchni, ale na jutro zostało mi już tylko zawijanie krokietów i smażenie bo farsz zdążyłam zrobić zanim mnie pogonił
Niuniek szaleje w brzuchu cały dzień
Marcel❤
-
nick nieaktualnyJa korzystam z kas pierwszeństwa szczególnie teraz w okresie przedświątecznym
w pepco kolejka aż do wejścia a ja podeszłam do kasy i spytałam czy ciężarne mają pierwszeństwo
ludzie z kolejki tylko patrzyli i zastanawiali się o co chodzi
w Tesco poszłam do punktu obsługi klientka gdzie też mają kasę i tam mnie obsłużyli
jak mam możliwość to korzystam .
Byłam wczoraj w końcu na prenaralnych . Wyszło że jestem w 21+2dni 100% dziewczynka, zdrowaważy 448g
MaGo, tanith, darika, Sassy, Aliskaa, Katy lubią tę wiadomość
-
patusia90 wrote:A mój maluch ma od kilku dni słabsze ruchy. Rusza się ale to nie jest to co było wcześniej. Czy któraś z Was też ma tak jak ja?
Paulettaa lubi tę wiadomość
Marcel❤
-
Ja też jakoś tak od tego tygodnia czuje znacznie słabiej i rzadziej ruchy. I trochę sie tym martwię, bo ten tydzień jest dla mnie bardzo intensywny i sie czuje przemęczona. Nie wiem, czy to dlatego ze jestem praktycznie ciągle w ruchu i mała jest ciągle "ukołysana" czy co...Brzuch mnie nie boli, ani nic, ale jakoś mnie to niepokoi. Dobrze, że na detektorze serducho pięknie słychać.
MaGo lubi tę wiadomość
-
A wiecie ze mnie bardzo często puszczaja albo otwoeraja specjalnie kase dla mnie.
Jeśli nie i jest duża kolejka a teraz przed swietami trafilo mi sie kilka takich sytuacji to ide do przodu i mówię, ze jestem w ciąży wiec korzystam z pierszenstwa. Dodam ze ja zazwyczaj ide po coa na szybko M robi wieksze zakupy i z 3 rzeczami nie chce mi sie stac w.mega kolejce. -
nick nieaktualny
-
JA tez czuje słabsze ruchy. Mam łożysko na przedniej ścianie wiec myślałam ze to normalne, ale teraz czuje jeszcze słabiej niż wcześniej. Tez zaczynam sie tym martwić... dzisiaj cały dzień na nogach. Teraz dopiero położyłam sie do łóżka wiec zobaczę jak to bedzie z ruchami
-
Jeżeli chodzi o ruchy to mi się też wydaje, że kopniaki były wcześniej mocniejsze. Teraz to takie tylko pukanie czuje .
-
Ja dzisiaj tez slabo ruchy czulam, ale teraz synus nadrabia
Dopiero pol godziny temu sie polozylam..mialam malowac paznokcie, ale juz nie mialam sily i tylko naklejki przykleilam zeby jakos wygladaly :p Robilam bigos pierwszy raz i wyszedl calkiem niezly
Nie wiem czy jutro (w sumie to dzisiaj) bede sie odzywac bo tez mnie czeka troche roboty u mamy wiec juz teraz skladam zyczeniaWesolych, spokojnych Świąt, zeby cale jedzenie poszlo w cycki no i oczywiscie dla maluszkow zeby zdrowo rosly
darika, Kassie, MaGo, moniśka..., tanith, Sassy lubią tę wiadomość