X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia świątecznego to polecam piernik pomidorowy z Jadłonomii :) moja mama robiła i jest bardzo dobry. W ogóle nie czuć pomidorów. Smakuje jak normalny piernik :) tż który nie cierpi pomidorów zajada się nim - problem w tym, że nie wie co ma w środku :D

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej a ja się dzisiaj przejadłam za wszystkie czasy... już mnie zaczyna brzuch od jedzenia boleć. Bo każdy do mnie jak do jaja..."Aluś musisz jeść, odpoczywaj, nie ruszaj się, co ci przynieść"...

edwarda20 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie chodze na zakupy a jak juz ide to staram sie wybierac godziny w ktorych jest raczej malo ludzi. Ale wiadomo przed swietami jest zawsze sporo o kazdej porze.

Moj maz mnie dzis opierniczyl ze w ciagu dnia nie odpoczywam tylko ciagle cos robie. Ale faktycznie w tej ciazy sie malo oszczedzam :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kręgosłupa nie czuje :( Dopiero z kuchni wyszłam, malutka chyba chciała dziś pomóc bo cały czas wtórowała kopniakami ;)
    Cieszę się, że robota już za mną. Jutro mąż powyciera jeszcze kurze a ja już mogę zająć się tylko tym, żeby jakoś na Wigilii wyglądać ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A ja kręgosłupa nie czuje :( Dopiero z kuchni wyszłam, malutka chyba chciała dziś pomóc bo cały czas wtórowała kopniakami ;)
    Cieszę się, że robota już za mną. Jutro mąż powyciera jeszcze kurze a ja już mogę zająć się tylko tym, żeby jakoś na Wigilii wyglądać ;)

Już masz zupełnie wszytsko gotowe?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj padam. Dzisiaj cały dzień z mężem coś robiliśmy. Teraz już leżę w łóżku bo kręgosłup siada. Ale pociesza mnie to, że na jutro już nic a nic nam nie zostało :-). Mała też mnie dzisiaj dopingowała kopniakami ;-)

Paatka lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 to tak jak ja :-) w pierwszej ciazy to sie oszczedzalam a teraz poki dobrze sie czuje to wszystko robie normalnie. Nawet okna mylam i firanki wieszalam :-) maz tez krzyczy po mnie ze malo odpoczywam. Ale ja lepiej sie czuje w ruchu niz siedzac na kanapie :-) poza tym lepiej tez cukier mi sie spala. A nawet jak juz sobie siade to zwykle slysze "Kochanie a gdzie jest..?" lub inne podobne pytania :P
    Na szczescie dzisiaj upieklam sernika i chalke z maki pelnoziarnistej, salatke jarzynowa zrobilam. Jutro tylko lustra poprzecieram bo sa ciagle upalcowane przez synka, stol przygotuje do wigilii, umyje podloge i pomoge mamie przy daniach na wigilie i moga byc swieta :-)

Kachna62 lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem u rodziców "na wsi", tez nażarta pysznosciami :) tez ledwo siedzę :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dzisiaj kręgosłup siada :( przedobrzyłam, mąż na mnie nakrzyczał i kazał wyjść z kuchni, ale na jutro zostało mi już tylko zawijanie krokietów i smażenie bo farsz zdążyłam zrobić zanim mnie pogonił :D Niuniek szaleje w brzuchu cały dzień ;)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój maluch ma od kilku dni słabsze ruchy. Rusza się ale to nie jest to co było wcześniej. Czy któraś z Was też ma tak jak ja?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z kas pierwszeństwa szczególnie teraz w okresie przedświątecznym ;) w pepco kolejka aż do wejścia a ja podeszłam do kasy i spytałam czy ciężarne mają pierwszeństwo :P ludzie z kolejki tylko patrzyli i zastanawiali się o co chodzi :P w Tesco poszłam do punktu obsługi klientka gdzie też mają kasę i tam mnie obsłużyli :) jak mam możliwość to korzystam .
    Byłam wczoraj w końcu na prenaralnych . Wyszło że jestem w 21+2dni 100% dziewczynka, zdrowa :D waży 448g

MaGo, tanith, darika, Sassy, Aliskaa, Katy lubią tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    A mój maluch ma od kilku dni słabsze ruchy. Rusza się ale to nie jest to co było wcześniej. Czy któraś z Was też ma tak jak ja?
    A może za mało cukru? Za niski? Zjedz coś słodkiego to zobaczysz czy zacznie szaleć ;)

Paulettaa lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś tak od tego tygodnia czuje znacznie słabiej i rzadziej ruchy. I trochę sie tym martwię, bo ten tydzień jest dla mnie bardzo intensywny i sie czuje przemęczona. Nie wiem, czy to dlatego ze jestem praktycznie ciągle w ruchu i mała jest ciągle "ukołysana" czy co...Brzuch mnie nie boli, ani nic, ale jakoś mnie to niepokoi. Dobrze, że na detektorze serducho pięknie słychać.

MaGo lubi tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje słabsze ruchy od kilku dni. Stresuje mnie to strasznie

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze mnie bardzo często puszczaja albo otwoeraja specjalnie kase dla mnie.
    Jeśli nie i jest duża kolejka a teraz przed swietami trafilo mi sie kilka takich sytuacji to ide do przodu i mówię, ze jestem w ciąży wiec korzystam z pierszenstwa. Dodam ze ja zazwyczaj ide po coa na szybko M robi wieksze zakupy i z 3 rzeczami nie chce mi sie stac w.mega kolejce.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajj dopiero skończyłam prace w kuchni .. kręgosłup mi odpada :/ .. szybki prysznic i lece spać :*

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały znowu dzisiaj strasznie rozbrykany ;) ciągle kopie ;D

Totoro, MaGo lubią tę wiadomość

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA tez czuje słabsze ruchy. Mam łożysko na przedniej ścianie wiec myślałam ze to normalne, ale teraz czuje jeszcze słabiej niż wcześniej. Tez zaczynam sie tym martwić... dzisiaj cały dzień na nogach. Teraz dopiero położyłam sie do łóżka wiec zobaczę jak to bedzie z ruchami

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o ruchy to mi się też wydaje, że kopniaki były wcześniej mocniejsze. Teraz to takie tylko pukanie czuje .

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez slabo ruchy czulam, ale teraz synus nadrabia ;)

Dopiero pol godziny temu sie polozylam..mialam malowac paznokcie, ale juz nie mialam sily i tylko naklejki przykleilam zeby jakos wygladaly :p Robilam bigos pierwszy raz i wyszedl calkiem niezly :D

Nie wiem czy jutro (w sumie to dzisiaj) bede sie odzywac bo tez mnie czeka troche roboty u mamy wiec juz teraz skladam zyczenia ;) Wesolych, spokojnych Świąt, zeby cale jedzenie poszlo w cycki no i oczywiscie dla maluszkow zeby zdrowo rosly ;)

darika, Kassie, MaGo, moniśka..., tanith, Sassy lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ