Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na szczescie czysciutko,jakis falszywy alarm, albo moja wyobraźnia
wykapalam sie i tak mnie jakos wena wziela na kolejne zakupy, w sensie na ta wyprawke dla mnie i chyba zaraz poszperam na gemini, a co bede lezec sie nudzić
Boje sie naturalnego porodu,ale z tego co piszecie i slysze po znajomych, to chyba jest to najlepsze wyjscie. Na razie u mnie przeciwwskazan brak, wiec cieszy mnie to -
nick nieaktualny
-
Mnie tez po 12 stawiali na nogi, przyszla pielegniarka, zaprowadzila pod prysznic i kazala sie myc, powiedziałam jej ze chyba oszalala, bo sie ruszyc nie moge. Moczylam tylko reke i recznik i tak sie powycieralam. A kapac poszlam sie na nastepny dzien i to z pomoca mamy
-
sweetmalenka to mialas wielkie szczescie
my lezelismy tydzien. Synek mial bardzo silna zoltaczke przez konflikt serologiczny. I troche przeze mnie bo ja jak sie urodzilam to zmienila mi sie grupa krwi (niewiem do konca o co chodzi ale jako jedyna w domu mialam inna grupa krwi). Plus mial na czolku jakas sinice czy cos takiego i niby to byl efekt przeciskania sie przez kanal rodny. Co przechodzilam w szpitalu to tylko ja wiem. Teraz wydaje mi sie to irracjonalne ale wtedy tak hormony dzialaly. Teraz obawiam sie powtorki plus tesknota za synkiem dojdzie dodatkowo.
Moniśka Ty po cc mialaz problem wziac prysznic. Ja po sn nie moglam wstac bo robilo mi sie slabo. Siku szlam z polozna zeby mnie asekurowala. A na drugi dzien rano dopiero poszlam pod prysznic i tez robilo mi sie slabo.. Synka urodzilam o 13 a na wieczor polozna sprawdzala goraczke i mialam cos ponad 38 -
nick nieaktualnySzczęśliwego Nowego Roku
Bezbolesnych porodów, zdrówka i oby jak najkrócej być w szpitalu
Już w 2018 przytulimy nasze skarby
i tego się trzymajmy w tym nadchodzącym Nowym Roku, oby był lepszy od poprzedniego
Paatka, Elwira.eli, małamii89, Sassy, MaGo, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
Również życzę Wam wszystkiego najlepszego ♡ Aby nasze dzieciątka urodziły się zdrowiutkie w odpowiednim terminie. Nadchodzi najwspanialszy rok ♡
Pozdrawiam w moim komfortowym wdzianku sylwestrowym
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/17a7544c4441.jpgElwira.eli, małamii89, Sassy, MaGo, Aliskaa, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
edwarda20 wrote:Oooo :o
I jak sie czulyscie po kazdej cc? szybko dochodzilyscie do siebie? wiem, że to sprawa indywidualna, ale od niedawna bardzo rozwazam cc i najbardziej sie boje po tym braku sprawnosci, ze nie bede mogla nic zrobic przy dziecku. Moja mama juz zaciera raczki zeby przyjechac i siedziec u nas po porodzie... Nie dopuszcze do tego ;p;p
Najcieżej jest w szpitalu bo to zaraz po ale w sumie już po tygodniu od porodu można pomału wykonywać większość czynności. Ból jest ale teraz bez problemów daja środki znieczulajace. Mi najbardziej przeszkadzało uczucie ciągnięcia przez 3 dni chodziłam skulona no i ten ból przy smianiu sieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Dziewczyny do sądzicie o wózkach Adamex? Widziałam że dużo osob o nich myśli. Ale jestem przerażona opiniami w internecie i średnią ocen na ceneo [3.2 na 5 przy adamex barletta] wg mnie strasznie mało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 22:54
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Gosiczek wrote:Dziewczyny do sądzicie o wózkach Adamex? Widziałam że dużo osob o nich myśli. Ale jestem przerażona opiniami w internecie i średnią ocen na ceneo [3.2 na 5 przy adamex barletta] wg mnie strasznie mało
A i jeszcze oglądałam też filmiki o wózkach na yt (nawet te przekraczające budżet, by zobaczyć jakie cechy mają i zastanowić się czy to jest przydatne i jak bardzo (w moim przypadku).
-
Dziewczyny pomyślności w NR, ciąż donoszonych, lekkich porodów (bez komplikacji), zdrowych dzieciaczków, szybkiego powrotu do formy po, cierpliwości, wyrozumiałości i dużo wsparcia w związkach, bo to będzie bardzo piękny, ale też trudny rok dla nas wszystkich.
edwarda20, Elwira.eli lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Myślałam o adamexie ale ogólnie lepiej wygląda Bebetto według mnie. Myślałam konkretnie o pajero. Nie sugeruje się opinia w necie i gwiazdkami bo to wiadomo... Dla jednego to się liczy a dla kogoś innego co innego.
Wiem że dla kazdego liczy sie coś innego ale jak czytam kolejny komentarz ze spacerówka niewygodna i dziecko sie z niej wyslizguje ( mówię tutaj właśnie o pajero) to chyba cos w tym musi byćWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 23:36
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Gosiczek wrote:Wiem że dla kazdego liczy sie coś innego ale jak czytam kolejny komentarz ze spacerówka niewygodna i dziecko sie z niej wyslizguje ( mówię tutaj właśnie o pajero) to chyba cos w tym musi być
W linku jest lista wózków, które cieszyły się w 2015/16 powodzeniem, a które później w dużej mierze zostały wymienione (bo jednak wygląd, duża gondola i pompowane koła to nie wszystko
-
sweetmalenka wrote:Ja to w sumie się zastanawiam jak dziecko może się wyslizgiwac ze spacerowki skoro ma pas kroczny... Jednak to Bebetto mnie póki co bardziej przekonalo. Na żywo pajero też się średnio prezentuje a barletta nie ladna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 00:55
-
Jak tam Wasz Sylwester Dziewczyny? Ja już leżę w łóżku bo biesiadowanie mnie zmęczyło
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Cierpliwości, miłości i wielu wzruszeń!
Ja dziś mam 24 urodzinyMaGo, acygan, Aliskaa, edwarda20, Andzia123, Elwira.eli, gondi, Katy, tanith lubią tę wiadomość
-
Sassy wszystkiego najlepszego!
My o 2 poszliśmy już spać bo mnie tak zmuliło, że już musiałam się położyć. Wczoraj mnie dopadło przeziębienie
. Ogólnie nic mi nie jest oprócz gardła (standard) ale już się lecze swoimi specyfikami i mam nadzieję, że szybko minie
.
Sassy lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️