X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczęście że aż tak nie przywiązuje wagi do szczegółów na zasadzie jedzie daje rade to jest ok.
    Obecnie mamy 3 wózki jeden jest u dziadkow dwa u nas. No i powiem kazdy jest inny nie ma idealnego ;)
    Jesli znajdziecie dobry uzywany to warto bo.serio to tylko na kilka lat u nas to kurde tak naprawde starszak już w ogole nie korzysta od kilku miesiecy. Wiec wózek nawet nie byl w użyciu przez rok.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Totoro Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam jakichś specjalnych wymagań. Mieszkam na parterze, nasi rodzice też, ośrodek zdrowia jest też parterowy, raczej nie będę za często przenosić wózka, więc waga np. nie jest dla mnie najistotniejsza. Jeździć będziemy po mieście, ale też po łąkach, lasach, więc amortyzacja mogłaby być lepsza. Przy czym nie będą to tereny survivalowe, w większości raczej utwardzone drogi. Zależy mi natomiast na prostej, zgrabnej gondoli, bo za dużo już naoglądałam się tych typu adamex, bebetto itp. i wszystkie wydają mi się takie wielkie, masywne. W Mutsy właśnie gondolka strasznie mi się podoba, jest bardzo prosta i taka nie wiem... Zwykła O.o zachorowałam na ten wózek. Wielkim minusem jednak jest to, że wszelkie akcesoria do tego wózka trzeba kupować osobno a drogie są jak szlag:/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z wyborem łóżeczka, wciąż znajduje coś co mi się podoba. Powiedzcie mi jak wygląda sprawa z przewijakami nakladanymi na łóżeczko? Czy to się w ogóle sprawdza?

Jeśli chodzi o wózki to my w lutym odbieramy mój wymarzony mima xari ale okazało się ze dostaniemy w prezencie joolz day studio noir i nie bardzo wiem co zrobic. Na dwa niestety miejsca brak, w mimie jestem zakochana ale z drugiej strony nie mogę siesię pozbyć wózka który ktoś chce nam podarować :/

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja też nie mam jakichś specjalnych wymagań. Mieszkam na parterze, nasi rodzice też, ośrodek zdrowia jest też parterowy, raczej nie będę za często przenosić wózka, więc waga np. nie jest dla mnie najistotniejsza. Jeździć będziemy po mieście, ale też po łąkach, lasach, więc amortyzacja mogłaby być lepsza. Przy czym nie będą to tereny survivalowe, w większości raczej utwardzone drogi. Zależy mi natomiast na prostej, zgrabnej gondoli, bo za dużo już naoglądałam się tych typu adamex, bebetto itp. i wszystkie wydają mi się takie wielkie, masywne. W Mutsy właśnie gondolka strasznie mi się podoba, jest bardzo prosta i taka nie wiem... Zwykła O.o zachorowałam na ten wózek. Wielkim minusem jednak jest to, że wszelkie akcesoria do tego wózka trzeba kupować osobno a drogie są jak szlag:/
    Widziałaś jaką dziś mają promocję za 2w1
    http://m.babymarkt.de/mutsy-kinderwagen-evo-urban-nomad-industrial-black-inklusive-wanne-inklusive-sitz-atlantic-blue-a205123.html

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Ja mam problem z wyborem łóżeczka, wciąż znajduje coś co mi się podoba. Powiedzcie mi jak wygląda sprawa z przewijakami nakladanymi na łóżeczko? Czy to się w ogóle sprawdza?

Jeśli chodzi o wózki to my w lutym odbieramy mój wymarzony mima xari ale okazało się ze dostaniemy w prezencie joolz day studio noir i nie bardzo wiem co zrobic. Na dwa niestety miejsca brak, w mimie jestem zakochana ale z drugiej strony nie mogę siesię pozbyć wózka który ktoś chce nam podarować :/
    Zależy. Ja miałam taki sztywny (z podniesionymi bokami z pianki) ale kładłam na komodę. I źle mi się z niego korzystało właśnie przez te profilowane boki ciężko było dobrze dziecko zrolować. Lepiej mi się przewijało na tych „stolnicach” z płaskim miękkim wkładem. Fajnym rozwiązaniem są też te składane przewijaki ścienne, ale często mają kosmiczne ceny. Drugi miałam na łóżeczku. Był fajny bo przytwierdzony. Niestety stał w pokoju córki, wiec niezbyt często z niego korzystałam na początku no i było kilka takich sytuacji ze jak poszła kupa w takcie przewijania, to łóżeczko do prania, ja do przebrania, podłoga do mycia i szafa za mną również ;) Także z takimi wpadkami trzeba się liczyć ;) No i ten na łóżeczku też był mały. Dlatego teraz myśle o zrobieniu komody z przewijakiem (może nawet takiej na kółkach), tylko trochę większej niż dostępne są gotowce)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 20:26

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga noo jest okazja, ale nie mój kolor niestety :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najbardziej sprawdza sie przewijak w lazience i na dole na kanapie mam taki pompowany z Ikea one codziennie w użyciu. Ten co mamy w pokoju nakladka sztywna piankowa praktycznie stoi nie używany ze wzgledu na miejsce bo raczej albo przewijam przy kapieli i po albo jak jestesmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 21:10

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam przewijak, który jest na łóżeczku. Mąż kupił w smyku.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przewijak taki na łóżeczko, dla mnie super bo wysokość odpowiednia i nie musiałam latać po mieszkaniu i szukać miejsca na przebranie. Te na komodzie wg. mnie mało wygodne płytkie i niższe do mnie to nie przemówiło

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Wam już tak ciężko? Bo mi bardzo splycil się oddech i nawet wstanie z łóżka sprawia trudność. Z powodu dużego brzucha chyba. Naprawdę już mi tak ciężko jakbym była w 36 Tc :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Też Wam już tak ciężko? Bo mi bardzo splycil się oddech i nawet wstanie z łóżka sprawia trudność. Z powodu dużego brzucha chyba. Naprawdę już mi tak ciężko jakbym była w 36 Tc :D

Trochę już tak :-)
    Dziewczyy czy urósł wam brzuch w ostatnim czasie? Mi wywaliło raptownie brzuch jakies 1.5 miesiące temu ale mam wrażenie że od tamtej pory nie urósł ani troche. Może mam paranoje bo dzidzia mała była i nie wiem czy taka przewrażliwiona czy co

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje ze wyskoczył a teraz nie rośnie :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to coraz wiekszy i widze roznicex bo robimy z Mężem co tydzien zdjecie z profilu :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Trochę już tak :-)
    Dziewczyy czy urósł wam brzuch w ostatnim czasie? Mi wywaliło raptownie brzuch jakies 1.5 miesiące temu ale mam wrażenie że od tamtej pory nie urósł ani troche. Może mam paranoje bo dzidzia mała była i nie wiem czy taka przewrażliwiona czy co
    Mi urósł jakoś miesiąc temu, a teraz nie widzę różnicy od jakiegoś czasu. Waga też stanęła...

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek widoczny tylko wieczorem :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasem ciężko, tak ze mam problem wejść po schodach takiej dostaję zadyszki, a następnego dnia mogę biegać i wszystko ok.

Brzuch mam teraz ogromny, mama śmieje się że jak z bliźniakami. Ostatnio jak szlam na sor, to położna od razu chciała mnie na porodówkę kierować...;). Także bardzo boję się tych nadchodzących 3 miesięcy... A i ogólnie mocno woda mi się zatrzymuje, kostek nie mam i nawet kozaki mi się na łydkach odbijają. W poprzedniej ciąży tak miałam tylko jak zakładałam 10 cm szpilki, a teraz wyglądam jak jakiś piankowy ludzik...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuszek spory (chociaż tylko 3,5 kg na +). Ale od początku ciąży mi szybko było widać (albo tylko ja widziałam bo inni nie :-P). Rośnie cały czas, przeszkadza mi już przy zakładaniu butów, ubieraniu się, nie mówiąc o goleniu jak jadę na czuja trochę wspomagając się lusterkiem ;-). Boje się co będzie dalej.

A przewijak, ponieważ będę miała łóżeczko dostawne, ten na łóżeczko odpada. Planuję kupić zwykła biała komode z szufladami i dość szerokim blatem i dorobić u stolarza taka nakładkę na przewijak. Komoda bardzo mi się przyda na rzeczy Małej a miejsce jeszcze w sypialni mamy, żeby ją wstawić. Potem mogę ją albo zostawić albo wystawić do pokoiku dziecinnego jak kiedyś zrobimy bo powiem szczerze, że na razie nie planujemy, bo córcia i tak będzie z nami mieszkała w sypialni, dopiero potem ją przeprowadzimy bo jej pokoju więc zdążymy go zrobić (w sensie gładzie i pomalować).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co stosujecie na bol gardla?

• darika Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mnie bierze przeziębienie (a zawsze wiąże się to z mniejszym lub większym bólem gardła) biorę 3 specyfiki. Po pierwsze syrop Pranalen wg ulotki. Po drugie robię sobie syrop z cebuli i pije po łyżce stołowej 4 razy dziennie. Po trzecie popijam 3 razy dziennie napar z imbiru z łyżką miodu, cytryna i sokiem malinowym.
    Kirdys do tego jeszcze ssałam tabletki prenalen ale strasznie podrażniaja mi podniebienie :-/
    Zaczęło mnie brać coś w sylwestra. Dzisiaj jest już o niebo lepiej, myślę, że do jutra mi całkowicie przejdzie ;-).

małamii89 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kondycyjnie czuję się super, czwarte piętro u koleżanki to dla mnie nic, długie spacery i to dość takim szybkim tempem, bo ja nie umiem wolno chodzić - też na lajcie. Moja kondycja jest niestety jednak nieadekwatna do tego ile się ostatnio ruszalam przez to twardniecie brzucha :/ bo gdy więcej odpoczywam dużo rzadziej mi twardnie :/ za to wszelkie problemy pojawiają się przy schylaniu, zakładaniu butów, obcinaniu paznokci u stóp itp - w tych momentach czuję się już jak słoniątko xD no i plecy przy dłuższym staniu przy kuchence czy zlewie dają się we znaki.

Co do przewijaka to też planuję taki na komode. Potrzeba mi trochę miejsca na dziecięce ciuszki i akcesoria.

Małamii89 mój lekarz powiedział, że mogę brać normalne tabletki na gardło, które do tej pory mi pomagały:) dobre są herbatki z imbirem itp. domowe metody, jednak czasem nie wystarczają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 08:45

małamii89, Elwira.eli lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ