Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam to szczęście że aż tak nie przywiązuje wagi do szczegółów na zasadzie jedzie daje rade to jest ok.
Obecnie mamy 3 wózki jeden jest u dziadkow dwa u nas. No i powiem kazdy jest inny nie ma idealnego
Jesli znajdziecie dobry uzywany to warto bo.serio to tylko na kilka lat u nas to kurde tak naprawde starszak już w ogole nie korzysta od kilku miesiecy. Wiec wózek nawet nie byl w użyciu przez rok. -
Ja też nie mam jakichś specjalnych wymagań. Mieszkam na parterze, nasi rodzice też, ośrodek zdrowia jest też parterowy, raczej nie będę za często przenosić wózka, więc waga np. nie jest dla mnie najistotniejsza. Jeździć będziemy po mieście, ale też po łąkach, lasach, więc amortyzacja mogłaby być lepsza. Przy czym nie będą to tereny survivalowe, w większości raczej utwardzone drogi. Zależy mi natomiast na prostej, zgrabnej gondoli, bo za dużo już naoglądałam się tych typu adamex, bebetto itp. i wszystkie wydają mi się takie wielkie, masywne. W Mutsy właśnie gondolka strasznie mi się podoba, jest bardzo prosta i taka nie wiem... Zwykła
zachorowałam na ten wózek. Wielkim minusem jednak jest to, że wszelkie akcesoria do tego wózka trzeba kupować osobno a drogie są jak szlag:/
-
Ja mam problem z wyborem łóżeczka, wciąż znajduje coś co mi się podoba. Powiedzcie mi jak wygląda sprawa z przewijakami nakladanymi na łóżeczko? Czy to się w ogóle sprawdza?
Jeśli chodzi o wózki to my w lutym odbieramy mój wymarzony mima xari ale okazało się ze dostaniemy w prezencie joolz day studio noir i nie bardzo wiem co zrobic. Na dwa niestety miejsca brak, w mimie jestem zakochana ale z drugiej strony nie mogę siesię pozbyć wózka który ktoś chce nam podarować -
Totoro wrote:Ja też nie mam jakichś specjalnych wymagań. Mieszkam na parterze, nasi rodzice też, ośrodek zdrowia jest też parterowy, raczej nie będę za często przenosić wózka, więc waga np. nie jest dla mnie najistotniejsza. Jeździć będziemy po mieście, ale też po łąkach, lasach, więc amortyzacja mogłaby być lepsza. Przy czym nie będą to tereny survivalowe, w większości raczej utwardzone drogi. Zależy mi natomiast na prostej, zgrabnej gondoli, bo za dużo już naoglądałam się tych typu adamex, bebetto itp. i wszystkie wydają mi się takie wielkie, masywne. W Mutsy właśnie gondolka strasznie mi się podoba, jest bardzo prosta i taka nie wiem... Zwykła
zachorowałam na ten wózek. Wielkim minusem jednak jest to, że wszelkie akcesoria do tego wózka trzeba kupować osobno a drogie są jak szlag:/
http://m.babymarkt.de/mutsy-kinderwagen-evo-urban-nomad-industrial-black-inklusive-wanne-inklusive-sitz-atlantic-blue-a205123.html -
Myszka_Lena wrote:Ja mam problem z wyborem łóżeczka, wciąż znajduje coś co mi się podoba. Powiedzcie mi jak wygląda sprawa z przewijakami nakladanymi na łóżeczko? Czy to się w ogóle sprawdza?
Jeśli chodzi o wózki to my w lutym odbieramy mój wymarzony mima xari ale okazało się ze dostaniemy w prezencie joolz day studio noir i nie bardzo wiem co zrobic. Na dwa niestety miejsca brak, w mimie jestem zakochana ale z drugiej strony nie mogę siesię pozbyć wózka który ktoś chce nam podarowaćTakże z takimi wpadkami trzeba się liczyć
No i ten na łóżeczku też był mały. Dlatego teraz myśle o zrobieniu komody z przewijakiem (może nawet takiej na kółkach), tylko trochę większej niż dostępne są gotowce)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 20:26
-
U mnie najbardziej sprawdza sie przewijak w lazience i na dole na kanapie mam taki pompowany z Ikea one codziennie w użyciu. Ten co mamy w pokoju nakladka sztywna piankowa praktycznie stoi nie używany ze wzgledu na miejsce bo raczej albo przewijam przy kapieli i po albo jak jestesmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 21:10
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam przewijak taki na łóżeczko, dla mnie super bo wysokość odpowiednia i nie musiałam latać po mieszkaniu i szukać miejsca na przebranie. Te na komodzie wg. mnie mało wygodne płytkie i niższe do mnie to nie przemówiłoStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
sweetmalenka wrote:Też Wam już tak ciężko? Bo mi bardzo splycil się oddech i nawet wstanie z łóżka sprawia trudność. Z powodu dużego brzucha chyba. Naprawdę już mi tak ciężko jakbym była w 36 Tc
Trochę już tak
Dziewczyy czy urósł wam brzuch w ostatnim czasie? Mi wywaliło raptownie brzuch jakies 1.5 miesiące temu ale mam wrażenie że od tamtej pory nie urósł ani troche. Może mam paranoje bo dzidzia mała była i nie wiem czy taka przewrażliwiona czy coStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Gosiczek wrote:Trochę już tak
Dziewczyy czy urósł wam brzuch w ostatnim czasie? Mi wywaliło raptownie brzuch jakies 1.5 miesiące temu ale mam wrażenie że od tamtej pory nie urósł ani troche. Może mam paranoje bo dzidzia mała była i nie wiem czy taka przewrażliwiona czy co -
Mi czasem ciężko, tak ze mam problem wejść po schodach takiej dostaję zadyszki, a następnego dnia mogę biegać i wszystko ok.
Brzuch mam teraz ogromny, mama śmieje się że jak z bliźniakami. Ostatnio jak szlam na sor, to położna od razu chciała mnie na porodówkę kierować.... Także bardzo boję się tych nadchodzących 3 miesięcy... A i ogólnie mocno woda mi się zatrzymuje, kostek nie mam i nawet kozaki mi się na łydkach odbijają. W poprzedniej ciąży tak miałam tylko jak zakładałam 10 cm szpilki, a teraz wyglądam jak jakiś piankowy ludzik...
-
Ja mam brzuszek spory (chociaż tylko 3,5 kg na +). Ale od początku ciąży mi szybko było widać (albo tylko ja widziałam bo inni nie
). Rośnie cały czas, przeszkadza mi już przy zakładaniu butów, ubieraniu się, nie mówiąc o goleniu jak jadę na czuja trochę wspomagając się lusterkiem
. Boje się co będzie dalej.
A przewijak, ponieważ będę miała łóżeczko dostawne, ten na łóżeczko odpada. Planuję kupić zwykła biała komode z szufladami i dość szerokim blatem i dorobić u stolarza taka nakładkę na przewijak. Komoda bardzo mi się przyda na rzeczy Małej a miejsce jeszcze w sypialni mamy, żeby ją wstawić. Potem mogę ją albo zostawić albo wystawić do pokoiku dziecinnego jak kiedyś zrobimy bo powiem szczerze, że na razie nie planujemy, bo córcia i tak będzie z nami mieszkała w sypialni, dopiero potem ją przeprowadzimy bo jej pokoju więc zdążymy go zrobić (w sensie gładzie i pomalować).29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja jak mnie bierze przeziębienie (a zawsze wiąże się to z mniejszym lub większym bólem gardła) biorę 3 specyfiki. Po pierwsze syrop Pranalen wg ulotki. Po drugie robię sobie syrop z cebuli i pije po łyżce stołowej 4 razy dziennie. Po trzecie popijam 3 razy dziennie napar z imbiru z łyżką miodu, cytryna i sokiem malinowym.
Kirdys do tego jeszcze ssałam tabletki prenalen ale strasznie podrażniaja mi podniebienie
Zaczęło mnie brać coś w sylwestra. Dzisiaj jest już o niebo lepiej, myślę, że do jutra mi całkowicie przejdzie.
małamii89 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja kondycyjnie czuję się super, czwarte piętro u koleżanki to dla mnie nic, długie spacery i to dość takim szybkim tempem, bo ja nie umiem wolno chodzić - też na lajcie. Moja kondycja jest niestety jednak nieadekwatna do tego ile się ostatnio ruszalam przez to twardniecie brzucha
bo gdy więcej odpoczywam dużo rzadziej mi twardnie
za to wszelkie problemy pojawiają się przy schylaniu, zakładaniu butów, obcinaniu paznokci u stóp itp - w tych momentach czuję się już jak słoniątko xD no i plecy przy dłuższym staniu przy kuchence czy zlewie dają się we znaki.
Co do przewijaka to też planuję taki na komode. Potrzeba mi trochę miejsca na dziecięce ciuszki i akcesoria.
Małamii89 mój lekarz powiedział, że mogę brać normalne tabletki na gardło, które do tej pory mi pomagały:) dobre są herbatki z imbirem itp. domowe metody, jednak czasem nie wystarczają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 08:45
małamii89, Elwira.eli lubią tę wiadomość