Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa wrote:A ja mam dzisiaj przeboje ;/ potknęłam się na schodkach i skręciłam nogę ;/. Pojechałam z moim na pogotowie i teraz czekają mnie dwa tygodnie leżenia ;/. Nie wiem jak wytrzymam...
Współczujęja w czerwcu skręciłam kostkę bo niefortunnie schodziłam po schodach i "lekko się wygięła". Miałam zerwanie drugiego stopnia ale obyło się bez gipsu. Noga bolała cholernie, nic przyjemnego...
Ja ze względu na charakter pracy mam l4 do końca ciąży. Muszę sobie znaleźć zajęcie bo też zwariuję. -
Witam
W poniedziałek mam wizytę u ginekologa, gdzie będzie cos widać, ale z aplikacji liczy mi datę na 24 kwietnia4tydzień 2-3 dzień.
Wczoraj beta hcg 168, podwaja sie co 20-21 godzin ☺️
Jakie macie objawy póki co? U mnie mdłości, sikanie częste, bóle w podbrzuszu (ale to podobno normalne - też tak macie?), piersi tylko lekko bolesne, ale one nigdy nie były wrażliwe na burze hormonalne...
Strasznie sie cieszę, bo mam PCOS i to był mój pierwszy cykl, gdzie bez żadnego wspomagania się udało i zauważyłam owulację na USG i dokładnie wiem, kiedy doszło do zapłodnienia
Jedyne, co mnie martwi to to, że jest tak wcześnie i wszystko tak szybko się dzieje, jutro badania poziomu progesteronu i estradiolu... trzymajcie kciuki!!Aliskaa, naserio lubią tę wiadomość
Aleksander -
Pysia89 wrote:Mariposa22 trzymam kciuki :*
Co do objawów mam mdłości i brak apetytu i tak jakby w pochwie mnie ciągnęło jak długo chodzę czy stoję.
Ma ktoś ten trzeci objaw jak ja może?
Pozdrawiam
Ja tak mam, im dłużej chodzę i stoję, tym dłużej mnie pobolewa/ciągnie, nie wiem, jak to określić
Jak spałam cały dzień to nic mnie nie bolało, ale nie zawsze tak można
Aleksander -
u mnie z objawów często sikam, chce mi się pić i teraz przy chorobie dużo się pocę, ale to osłabienie od przeziębienia. piersi bolą trochę wieczorem po zdjęciu stanika. mdłości miałam dwa dni z rana teraz nie. nie mam zachcianek ani dużego apetytu ale to dobrze bo z taką ogromną wagą lepiej żebym nie tyła od razu.
-
Ja byłam dziś na wizycie, serduszko jest, ciąża rozwija się prawidłowo, rozmiar kęsy prawidłowy. Określił, że to 7 tydzień i 4 dni. Powiedział jednak też, że ciągle jest zagrożenie ciąży, że nadal mam się oszczędzać, więcej leżeć, krótkie spacery, nic nie podnosić. 30 sierpnia idę do niego na NFZ i da mi wtedy skierowanie na badania wszystkie, z tym, że niektóre też są płatne.
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
U mnie też zaskakująco spokojnie. Czasami lekkie mdłości, ból kręgosłupa, ciągnięcia i kłucia. Piersi mocno bolą - leżenie na brzuchu odpada. Co zaskakujące - im więcej jestem w ruchu tym lepiej się czuję - oby tak dalej
-
Klarysa wrote:Ja byłam dziś na wizycie, serduszko jest, ciąża rozwija się prawidłowo, rozmiar kęsy prawidłowy. Określił, że to 7 tydzień i 4 dni. Powiedział jednak też, że ciągle jest zagrożenie ciąży, że nadal mam się oszczędzać, więcej leżeć, krótkie spacery, nic nie podnosić. 30 sierpnia idę do niego na NFZ i da mi wtedy skierowanie na badania wszystkie, z tym, że niektóre też są płatne.12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mariposa22 trzymam kciuki
Myślałam, że to tylko u mnie taka lipa z objawami. U mnie dzisiaj lekkie kłucie/ciągnięcie a to w pachwinie, a to koło pępka. W nocy bezsenność, w dzień mogłabym spać cały czasczuje ból piersi przy chodzeniu. I czasem widzę ten wspomniany tutaj mleczny śluz
kilka razy mdliło mnie ale na szczęście nie miałam spotkania z muszlą.
-
ja od wczoraj mam lekkie mdłości i bóle piersi. A pobolewania podbrzusza jak na okres już od dłuższego czasu.
Do gina chciałam się umówić dopiero we wrześniu tymbardziej, że do mojego gina trzeba z co najmniej 2 tyg wyprzedzeniem. Ale się zastanawiam czy by nie podejść do niego na sekundę po receptę na dupha. Za tydzień lecę samolotem i może na wszelki wypadek go brać. Co myślicie? -
Mirabelcia wrote:Wybacz, jeżeli już pisałaś o tym, ale ciężko nadrobić cały wątek:) na jakiej podstawie lekarz stwierdził zagrożoną ciążę?
Miałam plamienia, byłam w szpitalu i uważa że zagrożenie jest z lewej strony, coś z kosmówką... Chyba tak. -
Agusia_pia wrote:a bo mąż się martwi że już mam tyle kg a co będzie jak dzidzia będzie rosła ze się rozchoruję itp i już spięcie. zawsze byłam pulchna a po ślubie mi przybrało się tu i tam i nie jest dobrze.
nie myśl o tym teraz i nie stresuj, ważne że dzidzia rośnie zdrowa i na tym się skup, będzie wszystko dobrze!!
Aliskaa wrote:A ja mam dzisiaj przeboje ;/ potknęłam się na schodkach i skręciłam nogę ;/. Pojechałam z moim na pogotowie i teraz czekają mnie dwa tygodnie leżenia ;/. Nie wiem jak wytrzymam...
mariposa22 wrote:Witam
W poniedziałek mam wizytę u ginekologa, gdzie będzie cos widać, ale z aplikacji liczy mi datę na 24 kwietnia4tydzień 2-3 dzień.
Wczoraj beta hcg 168, podwaja sie co 20-21 godzin ☺️
Jakie macie objawy póki co? U mnie mdłości, sikanie częste, bóle w podbrzuszu (ale to podobno normalne - też tak macie?), piersi tylko lekko bolesne, ale one nigdy nie były wrażliwe na burze hormonalne...
Strasznie sie cieszę, bo mam PCOS i to był mój pierwszy cykl, gdzie bez żadnego wspomagania się udało i zauważyłam owulację na USG i dokładnie wiem, kiedy doszło do zapłodnienia
Jedyne, co mnie martwi to to, że jest tak wcześnie i wszystko tak szybko się dzieje, jutro badania poziomu progesteronu i estradiolu... trzymajcie kciuki!!
Z objawów to mam napady nerwiczki na mojego mężaw nocy sikam kilka razy, pod koniec dnia bolą mnie piersi i kłuja mnie jajniki, poza tym zamiast mdłości mam biegunki, ale w pierwszej ciąży też tak było, więc standard
a przez te nocne wędrówki do toalety źle śpię, a w dzień nie mam jak odespac
-
Gratulacje bijacych serduszek.
Mnie dopadlo zapalenie pecherza jutro ide do mojego gina i już sie martwie o fasolke
Co do objawów nadal u mnie zero objawów sikam czesto bo mam zapalenie pecjerza i przez to też slabiej sie czuje i to tyle.
Ale brzuch mi wywalilo i apetyt mi rosnie jak przed okresem. -
yvonneSW wrote:Ja póki co ciążę znoszę bardzo dobrze aż się trochę zaniepokoiłam pytałam położna czy to normalne że ja tak dobrze się czuje ale stwierdziła że tak że niektóre kobiety naprawdę nie mają żadnych objawów i nie świadczy to o niczym złym. Mnie piersi od kilku dni prawie już nie bolą tylko może lekko. Ale czuję raz na jakiś czas jajniki dziś też taki lekki ból w pachwinie i jakby ciągnięcie w podbrzuszu. Częściej sikam ale też więcej piję, śluz nadal biały chwilami wiecej, energię właśnie mam jakby większa ale trochę mniej spokojnie spie budzę się często w nocy i ogólnie dość wcześnie bez budzika już oczy jak 5 zł chociaż wcześniej lubiłam długo spać
-
Cześć dziewczyny, ja po wizycie trochę załamana, pęcherzyk jest a zarodka nie widać, a to już 6t i 2d. W ubiegłym roku miałam puste jajo, myślałam że drugi raz sie nie trafi. Lekarz kazał przyjść za dwa tygodnie, trudno co ma być to będzie. Jedno jest pewne jeśli znowu się powtórzy, dam sobie już spokój z drugim dzieckiem.
assia lubi tę wiadomość