Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z wyprawką jestem w d***. W domu mam kilka par body, fotel brazylijski, bujaczek, wózek, poduszkę do karmienia, łóżeczko turystyczne i chyba 2 chusty
. Wszystkie ciuszki są w pl, zapomniałam też zabrać fotelik. Oczywiście tapicerki do prania itp, także będę miała co robić w marcu jak to wszystko będę ogarniać...
gondi lubi tę wiadomość
-
O matko, nie było mnoe chwile, a już sie musiałam tyle naczytać
dzisiaj pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, dostałam butelkę i smoczka z Lovi, jakieś kremiki, probki pampersów i plyn do prania też z Lovi
Zajęcia zapowiadają sie fajnie, mąż chodzi ze mną
Dzisiaj znów pobiegałam po sklepach i dokupiłam reszte ciuszków. Także mam już chyba wszystko jeśli chodzi o ubrania, została do kupienia cieplejsza bluza:D
I teraz czas zacząc myśleć o zakupach dla siebiełóżeczko i meblew lutym zamawiamy
Marcel❤
-
Tęskniąca wrote:Kinga....no to ja jestem w czarnej d......bo ja nie mam nic, oprócz laktatora ;p
To ja też jestem w czarne d.... Mam tylko jakieś tam ubranka i sama nie wiem w jakich rozmiarachStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualnyAle my mamy jeszcze kupe czasu wiec spokojnie
A promocje na xlandery juz byly od pazdziernika jak sprzedawali stara kolekcje. Widze ze na sklep.Dziecięcemarzenia.pl jest jeszcze pelna kolorystyka w promocji z 2600 na 1900.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 22:23
-
A mnie jakoś ostatnio wzięło na zakupy i jak już zaczęłam to się wkręciłam tak, że co dzień coś
Przez to sporą część listy mam już odhaczoną
Jutro zamawiam mebelki, bo chyba wreszcie się zdecydowaliśmy, ale jeszcze chce się przespać z tą decyzjąFotelik kupiony, wózek zamówiony, ciuszków już aż za dużo, kosmetyki też już mniej więcej mam.
Jeszcze kosz mojżesza zamówię i później to już w sumie głównie wyposażenie pokoju typu lampa, dywanik, krzesło bujane, jakieś zasłony. Także jeszcze trochę tego mimo wszystko jestNo i pampersów aktualnie żadnych nie mam.
-
No ja dzisiaj byłam w hurtowni i zamówiliśmy Anex Sport grey cloud, jestem niska więc ten wózek akurat mi pasuje, fajnie się prowadził a ten Adamex faktycznie nieporęczny i duży. Do tego fotelik Cybex z bazą, adaptery i 3500 wyszło. Dobrze, że zamówiliśmy bo okres oczekiwania do 40 dni roboczych więc to jakieś 8 tygodni. Potem zajechałam do H&M i oczywiście wyszłam znowu z kilkoma rzeczami. Mam już sporo rzeczy, ale też dużo jeszcze mi brakuje. Dobrze, że zaczęłam kupować już w październiku bo to jednak dużo pieniędzy idzie na te najpotrzebniejsze rzeczy, nie mówiąc o jakichś Szumisiach, leżaczkach, laktatorach itp. Ale jestem szczęśliwa
-
Ja dzisiaj przypadkiem przez szczerość zaoszczędziłam prawie 50zł, bo przy zamawianiu wózka Pan zaproponował dodatkowo zakup adapterów do fotelika, to go zapytałam w jakiej cenie. Odpowiedział mi, że 65zł, no to mu szczerze powiedziałam, że dziękuję, ale w internecie widziałam takie same już z wliczoną dostawą po 45zł. Na to Pan się uśmiechnął i stwierdził, że w takim razie, da nam je gratis do wózka
Gosiczek, MaGo, Kinga., AJrin, gondi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asiaa1201 wrote:Jakich butelek wrazie czego będziecie używały? Przy starszaku miałam Tommee Tippee ale teraz chcialabym sprobowac czegos innego
Co do smoczków też używałam avent tego „dziwnego” (duży, bez ucha do trzymania) dostosowanego do kp. Spełnił swoją gunkcję (laktacji nie zaburzył) i co ważniejsze côrka z niego szybko zrezygnowała (ale nie wiem na ile, to przypadek czy cecha osobnicza dziecka, a na ile jego zasługa). Z drugim dzieckiem też się na niego nastawiam (zwłaszcza, że został mi dwupak
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W szkole rodzenia polecano kupić dwie butelki - Canpol Haberman i Medela Calma, bo nigdy nie wiadomo czy uda nam się od razu karmić piersią, albo odwrotnie - pokarmu będzie na tyle dużo, że trzeba będzie odciągnąć itp. A te butelki nie zaburzają właśnie karmienia piersią, można je odwrócić do góry dnem, a mleko nie wycieka przez smoczek, dzięki czemu dzidzia jest zmuszana do ssania a nie leje jej się na gotowo do buźki. No i smoczki mają też odpowiednie.
-
Hej ja właśnie na glukozie siedze i czekam na pobranie po wypiciu jej. Nie była taka zła, szybko wypiłam bo pić mi się chciało
Smakowała całkiem dobrze trochę jak te wodne lody soleo czy jakoś tak, te o smaku pomarańczowym tylko że jak po rozpuszczeniu ich. Było tego z 300ml. Dodam że mieszkam w Irlandii. Po teście mam zapewniona darmowa herbate/kawę i tosta
AJrin lubi tę wiadomość
-
U nas tommy tippe nadal w uzyciu ze starszakiem. Butleki spoko jedynie co mnie drazniło, że ani w rosmanie ani w wiekszości sklepów prócz smyka nie ma jak dokupić smoczków czy akcesoriów. Wiec zamawiałam online.
No i u nas był dokarmiany mm w szpitalu zwykła butelka a potem w domu aventem/ tommy tipe i udało sie kp do 11 miesiaca. Więc wszystko zależy od dziecka -
Mila to fajnie ze zapewniaja po cos do jedzenia i picia. Dla mnie kawa czarna gorzka i wlaśnie kanapka to zbawienie po tym teście
Odrazu postawiło mnie na nogi.