WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawką jestem w d***. W domu mam kilka par body, fotel brazylijski, bujaczek, wózek, poduszkę do karmienia, łóżeczko turystyczne i chyba 2 chusty ;). Wszystkie ciuszki są w pl, zapomniałam też zabrać fotelik. Oczywiście tapicerki do prania itp, także będę miała co robić w marcu jak to wszystko będę ogarniać...

gondi lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga....no to ja jestem w czarnej d......bo ja nie mam nic, oprócz laktatora ;p

nqtko7eswtot5kmm.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    U mnie też stanęło na X-landerze, ale x-move :) Z tym, że jeszcze nie kupujemy, mam nadzieję, że do zakupu nie zdążę sie rozmyślić...xD
    Ja tez upartuje jakiejs promocji na x x move ;)

Totoro lubi tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, nie było mnoe chwile, a już sie musiałam tyle naczytać :D dzisiaj pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, dostałam butelkę i smoczka z Lovi, jakieś kremiki, probki pampersów i plyn do prania też z Lovi ;) Zajęcia zapowiadają sie fajnie, mąż chodzi ze mną ;)
    Dzisiaj znów pobiegałam po sklepach i dokupiłam reszte ciuszków. Także mam już chyba wszystko jeśli chodzi o ubrania, została do kupienia cieplejsza bluza:D
    I teraz czas zacząc myśleć o zakupach dla siebie :D łóżeczko i meblew lutym zamawiamy :)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Kinga....no to ja jestem w czarnej d......bo ja nie mam nic, oprócz laktatora ;p

To ja też jestem w czarne d.... Mam tylko jakieś tam ubranka i sama nie wiem w jakich rozmiarach :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my mamy jeszcze kupe czasu wiec spokojnie :)
    A promocje na xlandery juz byly od pazdziernika jak sprzedawali stara kolekcje. Widze ze na sklep.Dziecięcemarzenia.pl jest jeszcze pelna kolorystyka w promocji z 2600 na 1900.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 22:23

• Totoro Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze z wyprawką w lesie X_X W przyszłym miesiącu zacznę kupować. Na razie mam trochę ciuszków, fotelik i tyle O.o a, no i buteleczkę taką malutką philips avent że szkoły rodzenia O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakoś ostatnio wzięło na zakupy i jak już zaczęłam to się wkręciłam tak, że co dzień coś :D Przez to sporą część listy mam już odhaczoną :)
    Jutro zamawiam mebelki, bo chyba wreszcie się zdecydowaliśmy, ale jeszcze chce się przespać z tą decyzją :D Fotelik kupiony, wózek zamówiony, ciuszków już aż za dużo, kosmetyki też już mniej więcej mam.
    Jeszcze kosz mojżesza zamówię i później to już w sumie głównie wyposażenie pokoju typu lampa, dywanik, krzesło bujane, jakieś zasłony. Także jeszcze trochę tego mimo wszystko jest ;) No i pampersów aktualnie żadnych nie mam.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj byłam w hurtowni i zamówiliśmy Anex Sport grey cloud, jestem niska więc ten wózek akurat mi pasuje, fajnie się prowadził a ten Adamex faktycznie nieporęczny i duży. Do tego fotelik Cybex z bazą, adaptery i 3500 wyszło. Dobrze, że zamówiliśmy bo okres oczekiwania do 40 dni roboczych więc to jakieś 8 tygodni. Potem zajechałam do H&M i oczywiście wyszłam znowu z kilkoma rzeczami. Mam już sporo rzeczy, ale też dużo jeszcze mi brakuje. Dobrze, że zaczęłam kupować już w październiku bo to jednak dużo pieniędzy idzie na te najpotrzebniejsze rzeczy, nie mówiąc o jakichś Szumisiach, leżaczkach, laktatorach itp. Ale jestem szczęśliwa :)

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przypadkiem przez szczerość zaoszczędziłam prawie 50zł, bo przy zamawianiu wózka Pan zaproponował dodatkowo zakup adapterów do fotelika, to go zapytałam w jakiej cenie. Odpowiedział mi, że 65zł, no to mu szczerze powiedziałam, że dziękuję, ale w internecie widziałam takie same już z wliczoną dostawą po 45zł. Na to Pan się uśmiechnął i stwierdził, że w takim razie, da nam je gratis do wózka :D

Gosiczek, MaGo, Kinga., AJrin, gondi lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wózek z firmy Adamex. Jak będę w domku to podeślę fotkę

Gosiczek, MaGo lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakich butelek wrazie czego będziecie używały? Przy starszaku miałam Tommee Tippee ale teraz chcialabym sprobowac czegos innego

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Jakich butelek wrazie czego będziecie używały? Przy starszaku miałam Tommee Tippee ale teraz chcialabym sprobowac czegos innego
    Ja sporadycznie używałam avent (chyba natural, ta seria do kp). Totalnie nie sprawdziła mi się firmy nuk i mom (ta bezkolkowa), bo na najmniejszym smoczku mleko samo płynęło strumieniem, a miałam małą pazerę, która non stop się krztusiła. Dziewczyny z bbf jeszcze polecały bodajże dr Brown (butelka z rurką w środku, bezkolkowa). Także jak coś to awaryjnie kupięjedną taką i taką (bo nastawiona jestem na kp i butelki używałam sporadycznie do odciągniętego mleka lub jak dodasawała laktazę do pokarmu. Po pół roku (jak weszło picie i rozszerzanie diety) używałyśmy bidonu, więc mamy skromne doświadczenie z butelkami.

Co do smoczków też używałam avent tego „dziwnego” (duży, bez ucha do trzymania) dostosowanego do kp. Spełnił swoją gunkcję (laktacji nie zaburzył) i co ważniejsze côrka z niego szybko zrezygnowała (ale nie wiem na ile, to przypadek czy cecha osobnicza dziecka, a na ile jego zasługa). Z drugim dzieckiem też się na niego nastawiam (zwłaszcza, że został mi dwupak ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek w ogole nie kupuje butelek ale to dlatego z przez pierwsze 8 miesiecy zupelnie mi sie nie przydawaly. Jak bede musiala wyjsc z domu i zostawic dzieci z mezem to cos tam kupie :)

A smoczki uzywalismy z lovi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam butelkę z avent.

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia polecano kupić dwie butelki - Canpol Haberman i Medela Calma, bo nigdy nie wiadomo czy uda nam się od razu karmić piersią, albo odwrotnie - pokarmu będzie na tyle dużo, że trzeba będzie odciągnąć itp. A te butelki nie zaburzają właśnie karmienia piersią, można je odwrócić do góry dnem, a mleko nie wycieka przez smoczek, dzięki czemu dzidzia jest zmuszana do ssania a nie leje jej się na gotowo do buźki. No i smoczki mają też odpowiednie.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Milla_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja właśnie na glukozie siedze i czekam na pobranie po wypiciu jej. Nie była taka zła, szybko wypiłam bo pić mi się chciało :) Smakowała całkiem dobrze trochę jak te wodne lody soleo czy jakoś tak, te o smaku pomarańczowym tylko że jak po rozpuszczeniu ich. Było tego z 300ml. Dodam że mieszkam w Irlandii. Po teście mam zapewniona darmowa herbate/kawę i tosta :)

AJrin lubi tę wiadomość

f2wljw4z2jsklqz3.png
  • Milla_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ciekawe ja nie mogłam przed badaniem pić ani jeść od 20:00 dnia poprzedniego a badanie miałam umówione na 7:30 dziś

f2wljw4z2jsklqz3.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tommy tippe nadal w uzyciu ze starszakiem. Butleki spoko jedynie co mnie drazniło, że ani w rosmanie ani w wiekszości sklepów prócz smyka nie ma jak dokupić smoczków czy akcesoriów. Wiec zamawiałam online.
    No i u nas był dokarmiany mm w szpitalu zwykła butelka a potem w domu aventem/ tommy tipe i udało sie kp do 11 miesiaca. Więc wszystko zależy od dziecka ;-)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to fajnie ze zapewniaja po cos do jedzenia i picia. Dla mnie kawa czarna gorzka i wlaśnie kanapka to zbawienie po tym teście :-) Odrazu postawiło mnie na nogi.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ