Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
olka25 wrote:Z tego, co się orientuję, mało jest tu na forum osób z województwa kuj-pom, a z mojego miasta nie ma chyba nikogo, więc możecie być spokojne.
Ja mam do Bydgoszczy godzinę drogi i zastanawiam się poważnie, czy tam do porodu nie jechać.
Ja jestem z Bydgoszczy, jakby co -
nick nieaktualnyDziewczyny ! Baaardzo zagalopowałam się z zakupami na wyprzedaży
a że kupiłam już na początku grudnia to minął czas na zwrot w związku z czym mam taki zestaw nowych ciuszkow na sprzedaż w rozmiarach 56 i 62
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/408becaa0b93.jpg
Wszystko za 95zł + ewentualnie wysyłka
Firmy : Smyk, TK MAXX, Tesco i PepcoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 22:53
tanith, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kachna62 wrote:Odnosnie boli miesiaczkowych to ja zauwazylam ze odczuwam wlasnie takie bóle w momencie kiedy nie zalatwie sie np. 3 dni... Z tym ze ja cierpie na zespol jelita drazliwego i ja na zmiane mam biegunki z zaparciami wiec u mnie inny przypadek
-
acygan wrote:Tzn moze haotycznie wszystko napisalam, bole miesiaczkowe i twardnienia to na pewno nie od wyrostka. One jesli sa regularne moga doprowadzic do przedwczesnego porodu,trzeba tego pilnowac.
A wyrostek to podejrzenie po ataku o ktorym pisalam w niedziele, gdzie bolalo bardzo po prawej stronie i nie bylam w stanie chodzic i nogi podnosic. A moze on doprowadzic tez do przedwczesnego porodu ze wzgledu na to, ze to jedbak operacja itd.
W kazdym razie tak zle i tak niedobrze.
Ps W tej ciąży też nie mogłam podnieść ręki i nogi. Na koniec całej przygody lekarz nie wykluczał, że to mógłbyć piasek lub małe kamienie. Tylko mnie właśnie bolały plecy, a bólprzeszywał jakby aż do przedniego jajnika.
-
Mirabelcia wrote:Nieźle Cię gin nastraszył!
Masz jakies zalecenia co do tych twardnień?
Moze to i dobrze ze mnie nastraszyla, bo ciagle pracowalam, bralam chalupnictwo, czasem musialam sie nameczyc a bole troche lekcewazylamdostalam Scopolan 3x1,to cos podobnego do nospy. Jesli po kilku dniach nie przejdzie to mam do niej zadzwonic. Bardziej sie przejela ta cala sytuacja niz ja szczerze mowiac.
Kinga z ta infekcja to wiem, ze moze miec zle skutki, na szczeacie globulki poszly juz w ruch. A jesli chodzi o kamienie to mnie plecy nie bolaly w ogole. Bede obserwowac, mam nadzieje, ze bedzie ok, choc bole miesiaczkowe mnie niepokoja, bo nawet teraz boli i czesto sie to zdarza -
Acygan trzymam kciuki, żeby wszystko się uspokoilo i resztę ciąży już w spokoju i bez żadnych infekcji i boli.
Dla pocieszenia mogę dodać, że ja już dwa razy miałam jakąś infekcje (której nie odczuwałam) i brałam leki. Wszystko jest w porządku. I do twardnien i boli miesiaczkowych no to nie pomogę, bo moja gin odstawila mi luteine bo twardnienia są bardzo nieregularne i występują sporadycznie. Zostawiła tylko magnez i będziemy obserwować. A co do wyrostka to mam nadzieję, że już się nie odezwie. Mnie też straszyli moimi bólami pleców (przez które zresztą leżalam w szpitalu pod koniec listopada), że pewnie będą się powtarzać itp. Na szczęście wszystko się wyciszyło i wierzę, że już nie wróci.
W każdym razie kciuki mocno zaciskam, będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli! Dużo odpoczywaj a na pewno wszystko minie.acygan lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Acygan, wiem że rada jakich sto, ale zwolnij trochę, odpocznij, stosuj się do zaleceń a wszyzyko będzie dobrze! Również trzymam kciuki.
Widziałyscie dziewczyny, że od dziś dostęp do większości funkcji na Belly jest płatny? Nawet przyszedł mail w tej sprawie. Szkoda. Bardzo lubiłam te "cotygodniowe informacje", były bardziej rozbudowane niż te w apkach. Ale płacić nie będę, taka ze mnie cebula. Dobrze, że forum jest nadal za free. -
Acygan ja też miałam (mam nadzieję, że już minęły) twardnienia. Brałam nospe forte 3xdziennie i 2x2 magnez,luteinę 1x200, od niedzieli non stop w łóżku, wstaję tylko na siku i odgrzać jedzenie i jest o wiele lepiej.
Jaki beznadziejny sen miałam, że maleńka nie chciała w ogóle ssać, nie chciała się ze mną bawić, a do teściowej mówiła "mamo". Jedyny dobry aspekt, to taki, że najwyraźniej była genialna, mało który noworodek mówi12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Sassy wrote:Acygan, wiem że rada jakich sto, ale zwolnij trochę, odpocznij, stosuj się do zaleceń a wszyzyko będzie dobrze! Również trzymam kciuki.
Widziałyscie dziewczyny, że od dziś dostęp do większości funkcji na Belly jest płatny? Nawet przyszedł mail w tej sprawie. Szkoda. Bardzo lubiłam te "cotygodniowe informacje", były bardziej rozbudowane niż te w apkach. Ale płacić nie będę, taka ze mnie cebula. Dobrze, że forum jest nadal za free.
-
Tak tez poatanowilam, ze odpoczne,nie biore pracy, dziecko wazniejsze. Co do podejrzenia wyrostka (bo gwarancji nie mam czy to na pewno to), to mysle, ze predzej czy później ten atak znowu mnie dopadnie,bo pobolewac to pobolewa non stop, ale przynajmniej moge normalnie funkcjonowac. Lekarz mowila, ze to moze tez byc jakis uchylek jelita, ale tez trzeba by bylo skontrolowac. Boje sie okropnie szpitali a juz tym bardziej operacji, wiec jestem niespokojna
Ale w nagrode malutka mnie dzis oklada od samego rana, wiec pod tym wzgledem jestem spokojnanie ma watpliwosci, ze jest dziewczynka, ale nie chce pokazac buzi lobuziara
Co do koszul do porodu to tez powiedzialam cioci zeby poszperala mi w ciuchu i znalazla cos za grosze, zeby pozniej wyrzucic
Ktos polecal stronke, na ktorej jest porownanie skladow kosmetykow dla dzieci, mozecie sie przypomniec? O ile to na tym watku czytalam,bo juz nie pamietam. -
hej a mój mały dziś nie chciał się bawić z rana, delikatnie tylko machał nogami, cały czas ułożony pośladkowo, ale jak zaczęłam jeść śniadanko to się ożywił
-
nick nieaktualnyGosiczek wrote:A mój gin nie mówił jak ułożona jest moja dzidzia. Powinnam zapytac?
-
acygan wrote:Chyba na tym etapie nie ma to wielkiego znaczenia
jesli dobrze sie orientuje to jakos po 30 tc dziecko uklada sie glowka w dol do porodu, gdzies tak czytalam.
U mnie jest cc więc chyba nie ma to znaczenia. Tak mi sie wydaje. Ale z czystej ciekawości zapytam jak nie zapomne.
Dziewczyny wypróżniacie regularnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 10:35
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna