X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze jeszcze dzis sie doczekam na tego kuriera. Zawsze dostawalam info, ze kurier bedzie, wiec myslalam, ze u nich tez tak jest. A z gemini to dostawalam zawsze bardzo szybko, nigdy nie bylo problemu :)

• tanith Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka25 ja bym chciała rodzić na Markwarta, mam nadzieję że bedzie miejsce. Dużo moich koleżanek tam rodziło pierwsze i drugie dziecko, i zdecydowanie przewazaja pozytywne opinie. Jedna opowiadała, że nawet mogła sobie sama wybrać pozycję do porodu, a nie tylko- ma pani leżeć na płasko i koniec. Chociaż wszystko zależy od tego na jaką położną się trafi.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja już po wizycie, mały waży 576g, szyjka w porządku ;) zelazo dalej brać, kolejna wizyta 9 lutego:D

Paatka, Andzia123, Kassie, acygan, Mirabelcia, Agusia_pia, darika, Aliskaa, Sassy, tanith lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) macie jakichs sprawdzonych sprzedawcow z rozkami i innymi rzeczami? :-) pelno fajnych rzeczy jest tylko niewiem jak z jakoscia wlasnie :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja też chodzę codziennie na spacer tak ok 40 min. teraz zaczynam chodzić 2 razy dziennie bo jak nad morzem chodziłam dużo z mężem to nie puchły mi nogi. ale dziś spacer był mniej przyjemny bo w połowie tak stwardniał mi brzuch że ledwo doszłam do domu, chyba te skurcze przepowiadające się zaczęły. ale teraz zjadłam rosół, wzięłam jedną tabletkę scopolanu i przeszło.

Ja krótsze spacerki chyba, chociaż tak jak pisałam dość szybkim tempem, ale jak się zdarzy, że brzuch częściej twardnie to odpuszczam, bo nigdy nie wiem czy spacer polepszy sprawę czy pogorszy;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassie ja kupuje sporo na DaWanda pl, najtansze rzeczy nie są, ale bardzo ladne, i zawsze jak zamawiam z tej strony jakośc jest bardzo dobra - https://pl.dawanda.com/dla-niemowlat/

Tez nigdy nie mialam zgagi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój gin dalej bada temat refundacji już mnie troche drażni bo kurcze kolejny tydzień zleciał. No nic mam za tydzień wizyte i będę prosic o recepte wypisana z refundacja. A poźniej będe szukać apteki która ją zaakceptuje.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja krótsze spacerki chyba, chociaż tak jak pisałam dość szybkim tempem, ale jak się zdarzy, że brzuch częściej twardnie to odpuszczam, bo nigdy nie wiem czy spacer polepszy sprawę czy pogorszy;/

mi dziś akurat nie pomógł. pomogło poleżenie z książką, a teraz gotuję makaron i zjem go z truskawkami :) rozmroziłam trochę. wiem to nie to samo co ze świeżymi ale tak mnie naszło :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja od wczoraj mam radochę bo kurier mi przyniósł mój bujany fotel do pokoju małej :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5b6bb937153.jpg
    Sliczny fotel do karmienia skąd zamawiałaś?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• darika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że brzuch twardnieje mi jak albo leżę na plecach albo jak wstaje, chwilę się poruszam i robi się miękki o jest ok. Tak jak pisałam są to sytuację sporadyczne, raz na kiedyś, nie codziennie ;-).

Właśnie upieklam ciasto na WOŚP i mam mega dużo pozytywnej energii :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    My już po wizycie. Nasza "Kruszynka" waży już... Uwaga! 1200 g :-D Nie wiem po kim ona taka wielka :-P. Siedzi sobie z wyprostowanymi i rozkraczonymi nogami (bezwstydna! :-P). Mamy nadzieję, że jeszcze się obkreci. Z pomiarów nadal wychodzi starsza o tydzień. Przepływy w normie, ilość wód też (ostatnio było trochę za dużo). Wszystko jest w jak najlepszym porządku, jednak na ostatnim badaniu moczu wyszły śladowe ilości białka. Dostałam zalecenie, żeby mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie oraz powtórzyć badanie moczu i na razie się tym nie martwić. Odstawiamy luteine bo twardnień brak, szyjka dluga i zamknięta. Wizyta za dwa tygodnie. No i dostaliśmy pozwolenie na wyjazd w góry :-D Więc za dwa tygodnie, w niedzielę wyjeżdżamy :-).
    ooo to taka sama waga jak mojego Oliwiera ;D

darika lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    mi dziś akurat nie pomógł. pomogło poleżenie z książką, a teraz gotuję makaron i zjem go z truskawkami :) rozmroziłam trochę. wiem to nie to samo co ze świeżymi ale tak mnie naszło :)

Ja dziś tylko na zakupy wyskoczyłam, bo raz, że pogoda bezndziejna, a dwa, mam trochę roboty dziś w mieszkaniu, więc nie chcę przeholować:P A teraz się nawpieprzałam naleśników ziemniaczanych z sosem i surówką i chyba pójdę leżeć też:P

Agusia_pia lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Sliczny fotel do karmienia skąd zamawiałaś?

Dzięki :) Zamówiony tutaj: http://allegro.pl/fotel-krzeslo-bujane-patchwork-dsw-rar-kolor-i7118750966.html :)

Poduchy kupiłam na dom.pl przy okazji zakupu lamp :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to zaskoczyli mnie na wizycie bo każda Pani dostawała dzisiaj próbki balsamu i olejku Palmers :p Tzn. raczej każda ciężarna xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaraz się zabieramy z Mężem za skręcanie łóżeczka :D

darika lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :D swiderek pikantny to to samo co pizzeria tylko bez pieczarek :D za to ja nigdy nie słyszałam o nalesnikach ziemniaczanych :P chyba, ze chodzi o placki ziemniaczane :P

Ja właśnie tez szukam fajnych rożków i pościeli, ale w liski i nie mogę znaleźć :( mam fajny dywan o do tego chce coś dopasować do pokoju, ale ciężko z takimi wzorami wiec będę szukać czegoś innego

Sassy lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja o nalesnikach ziemniaczanych też nie słyszałam :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Hehe :D swiderek pikantny to to samo co pizzeria tylko bez pieczarek :D za to ja nigdy nie słyszałam o nalesnikach ziemniaczanych :P chyba, ze chodzi o placki ziemniaczane :P

Ja właśnie tez szukam fajnych rożków i pościeli, ale w liski i nie mogę znaleźć :( mam fajny dywan o do tego chce coś dopasować do pokoju, ale ciężko z takimi wzorami wiec będę szukać czegoś innego

Prosze, rozek w liski ;p https://pl.dawanda.com/product/104689187-rozek-kocyk-minky-scandi-liski-lisy

Przegladnij cala strone, w liski jest duzo rzeczy ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    A mój gin dalej bada temat refundacji już mnie troche drażni bo kurcze kolejny tydzień zleciał. No nic mam za tydzień wizyte i będę prosic o recepte wypisana z refundacja. A poźniej będe szukać apteki która ją zaakceptuje.

Z tego co czytałam na fb,na Mama rh-(któraś z Dziewczyn polecała) zrozumiałam, że nikt takiej recepty nie zrealizuje, musisz mieć skierowanie z poradni (chyba to jest równoznaczne z przychodnią), która ma kontrakt z NFZ i oni Ci na miejscu muszą dać ten zastrzyk. Ewentualnie gin.może Cię skierować do szpitala, ale zostajesz na 3 dni. Zerknij tam sobie jeszcze ma stronkę sama. Ja wizytę na NFZ mam za 2 tygodnie także też zapytam.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu gościł kurier :D I przyniósł te słodkości do powieszenia na ścianę nad łóżeczko:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcc0d48b9f67.jpg

My łóżeczko będziemy skręcali jutro, wczoraj mąż skręcał komodę, a dziś szafę ;)

acygan, Katy, Totoro, Aliskaa, darika, Mirabelcia, Kassie, Tęskniąca lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ