Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Olka25 ja bym chciała rodzić na Markwarta, mam nadzieję że bedzie miejsce. Dużo moich koleżanek tam rodziło pierwsze i drugie dziecko, i zdecydowanie przewazaja pozytywne opinie. Jedna opowiadała, że nawet mogła sobie sama wybrać pozycję do porodu, a nie tylko- ma pani leżeć na płasko i koniec. Chociaż wszystko zależy od tego na jaką położną się trafi.
-
Agusia_pia wrote:ja też chodzę codziennie na spacer tak ok 40 min. teraz zaczynam chodzić 2 razy dziennie bo jak nad morzem chodziłam dużo z mężem to nie puchły mi nogi. ale dziś spacer był mniej przyjemny bo w połowie tak stwardniał mi brzuch że ledwo doszłam do domu, chyba te skurcze przepowiadające się zaczęły. ale teraz zjadłam rosół, wzięłam jedną tabletkę scopolanu i przeszło.
Ja krótsze spacerki chyba, chociaż tak jak pisałam dość szybkim tempem, ale jak się zdarzy, że brzuch częściej twardnie to odpuszczam, bo nigdy nie wiem czy spacer polepszy sprawę czy pogorszy;/
-
A mój gin dalej bada temat refundacji już mnie troche drażni bo kurcze kolejny tydzień zleciał. No nic mam za tydzień wizyte i będę prosic o recepte wypisana z refundacja. A poźniej będe szukać apteki która ją zaakceptuje.
-
Totoro wrote:Ja krótsze spacerki chyba, chociaż tak jak pisałam dość szybkim tempem, ale jak się zdarzy, że brzuch częściej twardnie to odpuszczam, bo nigdy nie wiem czy spacer polepszy sprawę czy pogorszy;/
mi dziś akurat nie pomógł. pomogło poleżenie z książką, a teraz gotuję makaron i zjem go z truskawkamirozmroziłam trochę. wiem to nie to samo co ze świeżymi ale tak mnie naszło
-
Paatka wrote:Ja od wczoraj mam radochę bo kurier mi przyniósł mój bujany fotel do pokoju małej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5b6bb937153.jpg -
Ja zauważyłam że brzuch twardnieje mi jak albo leżę na plecach albo jak wstaje, chwilę się poruszam i robi się miękki o jest ok. Tak jak pisałam są to sytuację sporadyczne, raz na kiedyś, nie codziennie
.
Właśnie upieklam ciasto na WOŚP i mam mega dużo pozytywnej energii29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnydarika wrote:My już po wizycie. Nasza "Kruszynka" waży już... Uwaga! 1200 g
Nie wiem po kim ona taka wielka
. Siedzi sobie z wyprostowanymi i rozkraczonymi nogami (bezwstydna!
). Mamy nadzieję, że jeszcze się obkreci. Z pomiarów nadal wychodzi starsza o tydzień. Przepływy w normie, ilość wód też (ostatnio było trochę za dużo). Wszystko jest w jak najlepszym porządku, jednak na ostatnim badaniu moczu wyszły śladowe ilości białka. Dostałam zalecenie, żeby mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie oraz powtórzyć badanie moczu i na razie się tym nie martwić. Odstawiamy luteine bo twardnień brak, szyjka dluga i zamknięta. Wizyta za dwa tygodnie. No i dostaliśmy pozwolenie na wyjazd w góry
Więc za dwa tygodnie, w niedzielę wyjeżdżamy
.
darika lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:mi dziś akurat nie pomógł. pomogło poleżenie z książką, a teraz gotuję makaron i zjem go z truskawkami
rozmroziłam trochę. wiem to nie to samo co ze świeżymi ale tak mnie naszło
Ja dziś tylko na zakupy wyskoczyłam, bo raz, że pogoda bezndziejna, a dwa, mam trochę roboty dziś w mieszkaniu, więc nie chcę przeholowaćA teraz się nawpieprzałam naleśników ziemniaczanych z sosem i surówką i chyba pójdę leżeć też
Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Sliczny fotel do karmienia skąd zamawiałaś?
DziękiZamówiony tutaj: http://allegro.pl/fotel-krzeslo-bujane-patchwork-dsw-rar-kolor-i7118750966.html
Poduchy kupiłam na dom.pl przy okazji zakupu lamp -
Hehe
swiderek pikantny to to samo co pizzeria tylko bez pieczarek
za to ja nigdy nie słyszałam o nalesnikach ziemniaczanych
chyba, ze chodzi o placki ziemniaczane
Ja właśnie tez szukam fajnych rożków i pościeli, ale w liski i nie mogę znaleźćmam fajny dywan o do tego chce coś dopasować do pokoju, ale ciężko z takimi wzorami wiec będę szukać czegoś innego
Sassy lubi tę wiadomość
-
Malyprosiaczek wrote:Hehe
swiderek pikantny to to samo co pizzeria tylko bez pieczarek
za to ja nigdy nie słyszałam o nalesnikach ziemniaczanych
chyba, ze chodzi o placki ziemniaczane
Ja właśnie tez szukam fajnych rożków i pościeli, ale w liski i nie mogę znaleźćmam fajny dywan o do tego chce coś dopasować do pokoju, ale ciężko z takimi wzorami wiec będę szukać czegoś innego
Prosze, rozek w liski ;p https://pl.dawanda.com/product/104689187-rozek-kocyk-minky-scandi-liski-lisy
Przegladnij cala strone, w liski jest duzo rzeczy ;p
-
AJrin wrote:A mój gin dalej bada temat refundacji już mnie troche drażni bo kurcze kolejny tydzień zleciał. No nic mam za tydzień wizyte i będę prosic o recepte wypisana z refundacja. A poźniej będe szukać apteki która ją zaakceptuje.
Z tego co czytałam na fb,na Mama rh-(któraś z Dziewczyn polecała) zrozumiałam, że nikt takiej recepty nie zrealizuje, musisz mieć skierowanie z poradni (chyba to jest równoznaczne z przychodnią), która ma kontrakt z NFZ i oni Ci na miejscu muszą dać ten zastrzyk. Ewentualnie gin.może Cię skierować do szpitala, ale zostajesz na 3 dni. Zerknij tam sobie jeszcze ma stronkę sama. Ja wizytę na NFZ mam za 2 tygodnie także też zapytam.12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
U mnie znowu gościł kurier
I przyniósł te słodkości do powieszenia na ścianę nad łóżeczko:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcc0d48b9f67.jpg
My łóżeczko będziemy skręcali jutro, wczoraj mąż skręcał komodę, a dziś szafęacygan, Katy, Totoro, Aliskaa, darika, Mirabelcia, Kassie, Tęskniąca lubią tę wiadomość