WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja regularnie. Zaparcia mialam tylko w 1 trymestrze.

Moj ostatnio sobie siedzial ze skrzyzowanymi nogami :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:

Dziewczyny wypróżniacie regularnie?
    ja raczej regularnie, chyba że przesadzę z czekoladą hehe ale zaparć nie mam takich po 3-4 dni. uff

a czy wy też tak się męczycie? podlałam kwiaty, odkurzyłam salon i zrobiłam się mokra na plecach. normalnie zero kondycji, fakt waga nie mała, brzuszek już spory więc to pewnie przez to. kończę kawkę i idę na spacer, ładny mrozek u nas zdrowo wyjść :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do główki w dół - moja córa co wizytę jest inaczej ułożona ;) Ostatnio sobie upodobała pozycję w poprzek brzucha bo czuje ciągle jak mi główkę w bok wbija, a z drugiej kopie nóżkami ;)
    Syn mojej przyjaciółki okręcił się głową w dół dopiero w 35 tyg. ciąży :)

Ja dziś miałam ciężką noc... Do tej pory z ciążową zgagą spotykałam się tylko w waszych opowieściach na forum, a dziś mnie taka zgaga dopadła, jakiej w życiu nie miałam. Zasnęłam może po 3ciej i co chwila się budziłam :/ Mała mi towarzyszyła w niespaniu i okładała mnie kopniaczkami.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Co do główki w dół - moja córa co wizytę jest inaczej ułożona ;) Ostatnio sobie upodobała pozycję w poprzek brzucha bo czuje ciągle jak mi główkę w bok wbija, a z drugiej kopie nóżkami ;)
    Syn mojej przyjaciółki okręcił się głową w dół dopiero w 35 tyg. ciąży :)

Ja dziś miałam ciężką noc... Do tej pory z ciążową zgagą spotykałam się tylko w waszych opowieściach na forum, a dziś mnie taka zgaga dopadła, jakiej w życiu nie miałam. Zasnęłam może po 3ciej i co chwila się budziłam :/ Mała mi towarzyszyła w niespaniu i okładała mnie kopniaczkami.
    Zazdroszcze ze dopiero teraz! Ja to mam takie zgagi jakby mi ktos kwasek cytrynowy wcierał w przełyk :) Ale cóż za 10 tygodni mi przejdzie tak samo jak wszystkie inne dolegliwosci :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały jest ułożony nogami w dół, ale czasem czuję go po bokach, mam nadzieję że się przekręci jeszcze ma jakieś 12 tygodni :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja raczej regularnie, chyba że przesadzę z czekoladą hehe ale zaparć nie mam takich po 3-4 dni. uff

a czy wy też tak się męczycie? podlałam kwiaty, odkurzyłam salon i zrobiłam się mokra na plecach. normalnie zero kondycji, fakt waga nie mała, brzuszek już spory więc to pewnie przez to. kończę kawkę i idę na spacer, ładny mrozek u nas zdrowo wyjść :)

Miałam tak samo, przeszłam 300 metrów po bułki i z powrotem, a w domu 15 minut dyszałam w fotelu jak lokomotywa :) teraz poleguję wiec raczej tez kondycji od tego nie nabiorę ;)

Co do zaparć to mi kazali jeść 2 jabłka dziennie. Przed śniadaniem piję ok 0.5-1 szkl.chłodnej wody, jem zawsze pół jabłka po sniadaniu, wypijam szklankę wody z cytryną i miodem i jest ok. Resztę jabłka gdzieś w ciągu dnia zjadam. A przed ciążą męczyłam się bardzo.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • darika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaparć nie mam, w ogóle w tej ciąży nie miałam. Zgagi też.

Moja mała też się jeszcze obkreca. Wczoraj była nogami w dół ale musiała się obkrecic tego samego dnia, bo takto czułam ja wysoko, a teraz dość nisko :-). Zresztą ona jest dość aktywna, ciągle się wierci, rozpycha i kopie :-P.

Co do męczenia się to zdecydowanie tak - muszę wszystko robić dwa razy wolniej bo inaczej zadyszka murowana :-P. No i często robię sobie przerwy i odpoczywam, np jsk sprzątam.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały jest ułożony pośladkowo. Lekarz mówił ze może odwrócić się nawet 24h przed porodem.

Ja tez szybko się mecze. Na 3 piętro wchodzę baaaaaardzo powoli i z zadyszka. Ostatnio wysprzątana mieszkanie i jak się położyłam to już nie mogłam wstać tak mnie plecy bolały.

Wczoraj miałam zły dzień. Jechaliśmy z mężem z centrum handlowego, a to jakieś 10 min samochodem i ledwo co dojechałam tam mi niedobrze było. Później jak wracaliśmy to to samo, a w castoramie zakręciło mi się w głowie wiec szybko wracaliśmy do domu żebym się położyła i odpoczęła. Miałam straszna ochotę na swiderka pikantnego wiec go sobie zjadłam, ale co później się działo... takiej biegunki dostałam, ze masakra. Nigdy chyba takiej nie miałam... po 2 godzinach to samo. Pół nocy tez nie spałam bo znowu męczyło mnie i dziś rano to samo. Myślicie, ze to właśnie od tego pikantnego swiderka?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam radochę bo kurier mi przyniósł mój bujany fotel do pokoju małej :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5b6bb937153.jpg

edwarda20, darika, AJrin, Andzia123, malgosia82, Aliskaa lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Mój mały jest ułożony pośladkowo. Lekarz mówił ze może odwrócić się nawet 24h przed porodem.

Ja tez szybko się mecze. Na 3 piętro wchodzę baaaaaardzo powoli i z zadyszka. Ostatnio wysprzątana mieszkanie i jak się położyłam to już nie mogłam wstać tak mnie plecy bolały.

Wczoraj miałam zły dzień. Jechaliśmy z mężem z centrum handlowego, a to jakieś 10 min samochodem i ledwo co dojechałam tam mi niedobrze było. Później jak wracaliśmy to to samo, a w castoramie zakręciło mi się w głowie wiec szybko wracaliśmy do domu żebym się położyła i odpoczęła. Miałam straszna ochotę na swiderka pikantnego wiec go sobie zjadłam, ale co później się działo... takiej biegunki dostałam, ze masakra. Nigdy chyba takiej nie miałam... po 2 godzinach to samo. Pół nocy tez nie spałam bo znowu męczyło mnie i dziś rano to samo. Myślicie, ze to właśnie od tego pikantnego swiderka?

Co to pikantny swiderek? lód? ;p

Ja ostatnie kilka dni mialam taki rozstroj zolądka, a nic nie jadlam innego niz zwykle. Mysle, ze to jakas mini jelitowka byla. Mąż pracujac w korpo na open space'ie i ciagle jakies syfy przynosi :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Co to pikantny swiderek? lód? ;p

Ja ostatnie kilka dni mialam taki rozstroj zolądka, a nic nie jadlam innego niz zwykle. Mysle, ze to jakas mini jelitowka byla. Mąż pracujac w korpo na open space'ie i ciagle jakies syfy przynosi :/

Taka jakby mini pizza :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie męczę nawet, staram się chodzić codziennie na spacer i to takim żwawym tempem, ale zdarzają mi się takie dni jak w środę np., że wstałam rano totalnie przymulona, zmęczona, ciężko mi się oddychalo, więc spacer odpadł, szybkie zakupy tylko w pobliskim sklepie i reszta to już tylko krzatanie się po domu. Z kolei jak dłużej stoję przy garach czy sprzątam to bolą plecy.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Taka jakby mini pizza :P
    Hehehe, to bym sie nie domyslila ;p

W Łodzi chyba się na to pizzerka mówi ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam że ten swiderek to lód :-P umyśle sobie "o rany! Pikantny?! Jak można zjeść pikantnego loda?!" :-P
    Swoją drogą nabrałam ochoty na loda... Mmm...

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokonczylam swoja prace,odwiozlam i teraz sie lenie, pije kawke. Powiem Wam, ze mi dziwnie,ja nie potrafie chyba nic nie robic i lezec :/

Jesli chodzi o ułożenie dziecka to moze sie obracac jeszcze swobodnie. Na polowkowym moja siedziala sobie z glowa w dol, wczoraj w gore a czasem czuje jak kopie wszedzie :)

Dziewczyny ktore zamawialy od Hubiworld na sklepie www, dlugo czekalyscie na przesylke? Zrobilam zamowienie we wtorek, myslalam ze dzis juz bedzie, a tu nawet zadnej informacji, ze kurierowi przekazali albo cos. Troche jestem zawiedziona :(

• Sassy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie słyszałam nigdy o pikantnym świderku :D Ach te regionalizmy.

Też sapię jak lokomotywa i szybko sie męczę. Ale jeśli chodzi o zgagę, to nie mam pojęcia jak się ją czuje, nigdy nie miałam :o Z tego co opisujecie to jakiś koszmar więc jestem szczęściarą :p

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam informacje żadnej. Ale przyszło w sumie dość szybko, chyba około 3-4 dni. Z tym że kurier był dość późno bo około 13-14 a zazwyczaj są od rana ;-)

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

Dziewczyny ktore zamawialy od Hubiworld na sklepie www, dlugo czekalyscie na przesylke? Zrobilam zamowienie we wtorek, myslalam ze dzis juz bedzie, a tu nawet zadnej informacji, ze kurierowi przekazali albo cos. Troche jestem zawiedziona :(

Ja zamawiałam w Swiat____dziecka i też już ponad tydzień czekam.. Dzisiaj wreszcie powinien pocztex przynieść. Ale napisałam do nich maila bo już też się wkurzyłam, to przeprosili i zaproponowali rekompensatę w postaci bezpłatnej dostawy na kolejne zakupy. I w sumie dobrze, bo planowałam jeszcze coś u nich zamówić, jeśli zawartość paczki będzie ok ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Czekałam jakoś z tydzień albo dłużej, ale w międzyczasie okazało się, że nie ma wzoru rożka, który wybrałam i pisali do mnie abym wybrała inny co pewnie dodatkowo opóźniło wysyłkę.

Teraz czekam na Gemini, które zamówiłam w poniedziałek :/

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja się nie męczę nawet, staram się chodzić codziennie na spacer i to takim żwawym tempem, ale zdarzają mi się takie dni jak w środę np., że wstałam rano totalnie przymulona, zmęczona, ciężko mi się oddychalo, więc spacer odpadł, szybkie zakupy tylko w pobliskim sklepie i reszta to już tylko krzatanie się po domu. Z kolei jak dłużej stoję przy garach czy sprzątam to bolą plecy.

ja też chodzę codziennie na spacer tak ok 40 min. teraz zaczynam chodzić 2 razy dziennie bo jak nad morzem chodziłam dużo z mężem to nie puchły mi nogi. ale dziś spacer był mniej przyjemny bo w połowie tak stwardniał mi brzuch że ledwo doszłam do domu, chyba te skurcze przepowiadające się zaczęły. ale teraz zjadłam rosół, wzięłam jedną tabletkę scopolanu i przeszło.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ