Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracając do częstości czyszczenia nosa, to raczej czyszczę gdy jest potrzeba i cieknie, albo ma utrudnione oddychanie. Sól fiz. też nawilża co pomaga też przy alergiach, suchym powietrzu itp, a do tego jest neutralna dla organizmu. Są też spraye z lekami na katar, ale ich nie można używać dłużej niż 5 dni, a tym bardziej profilaktycznie. Dla mam planujących kp, nos można też zakrapiać mlekiem mamy. Ja sobie odpuszczałam,bo jak wymiotowała to też nosem więc dodatkowe zakrapianie mijało się z celem.
-
Andzia123 wrote:A to my w 30 tygodniu
jacie, tylko 10 tygodni zostało, nie wiem kiedy to zleciało
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8a6362cbfaf.jpg
jaki malutki brzuszek
ja to mam ogromny już, ale wrzucę w 30 tc
-
Co do inhalatorów ja mam taki
Ważne aby rozmiar cząstek MMAD był jak najmniejszy wtedy najdalej dotrą:
DObrze jak mają poniżej <5 µm
https://www.techmed.pl/product-pol-136-Inhalator-TM-NEB-BABY-TECH-MED.html -
Kinga. wrote:Ten 3w1? Też mam, a ile razy się nim poparzyłam
Ogólnie to używam go głównie do wypażania, sporadycznie do rozmrażania. Do podgrzewania pokarmu popróbuj ile wody trzeba wlać by podgrzać małą butelkę, a ile by dużą. Szczególnie jeśli zamierzasz używać jakiegoś droższego mleka, bo ich zwykle nie wolno przegrzewać (a prawie każdy podgrzewacz podgrzewa do wyższej temp niż 41 st)
Tak ten 3w1. Mam nadzieje, że ogarne
-
No ja jak podliczyłam to myślę, że w 14tys. się zamkniemy.. chociaż wstępnie było 11, a już wzrosło do 14tu, bo co chwilę coś się przypomina, więc nie zakładam, że to wersja ostateczna.
U nas samo urządzenie pokoju wyniosło niemało, bo meble wybrałam nie najtańsze, żeby i jakość była w parze, farby, lampa, roleta, dywanik.. wszystko swoje kosztuje. Wózek i fotelik to też już 3700zł.. Więc się uzbierało. O tyle, że wózek sprezentowali moi rodzice, to zawsze jakoś lżej -
Ja nie liczyłam ale w sumie z ciekawości policzę i dam wam znać
.
Dziewczyny a jak u was sytuacja pogodowa? Bo u mnie masakra. To znaczy super, że pada bo uwielbiam śnieg ale na drodze jest tragedia, wszystko stoi, jest okropnie ślisko, wiatr okropnie wieje i do tego prąd co chwilę się wyłącza. Także pewnie będzie "ciekawie"...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja nie liczę, nie chcę się stresować.
już moje wizyty co 2 tyg po 120zl + wszystkie badania to kupa kasy.
Kupiłam dziś w biedrze kocyk w króliczki i pluszaka do tegono cieszę się jak małe dziecko
I powtórzyłam to badanie moczu po tym co mi pielęgniarki kazały przelewać do innego pojemniczku - nie mam żadnych bakterii.Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
Badań i wizyt to ja już nawet w to nie wliczam bo, aż strach
Mój mąż na początku zakupów stworzył plik w excelu i tam sobie odnotowuje te typowo zakupowe rzeczy. Gdyby nie on i jego skrupulatność to też bym nawet nie wiedziała ile poszło
może to byłoby lepsze
Też kupiłam kocyk w biedronce.. mimo, że już mam 4 to flamingom nie mogłam się oprzeć
A pogoda marna strasznieMam nadzieję, że w niedziele będzie lepiej bo chcemy jechać na dzień babci, a tu 60km w jedną stronę do pokonania
-
Policzyłam. Na ten moment mam około 3300. Nie liczę rzeczy dla mnie, żadnych wizyt i badań. Brakuje mi jeszcze zakupów za max 500 zł plus te duże czyli wózek, fotelik i łóżeczko. Myślę, że jak wydamy 7500 łącznie to będzie już maksymalnie
. No i remontu żadnego nie robiliśmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 19:13
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny