X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Aliski ktoś wie?

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nie mam pojecia, ale podobno (kolezanki mowily) te ciuszki z pepco nie sa w 100% bawelniane i lepiej zaczac je zakladac po 3 miesiacu. Nie wiem jak to jest naprawde.
    Jest też bawełna, ale trzeba spr, bo czasem się coś trafi, a czasem same badziewia. Z moich doświadczeń ciuchy z pepco po kilku praniach sypią się na szwach (tak jakby były źle wykończone) więc sporadycznie tam kupuję, ale mam trochę ciuchów z prezentów i niektóre mają całkiem fajny materiał, tylko zaraz się dziury robią, a jak się szybko nie wychwyci, to oczka lecą.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam oglądać porodówkę w jednym ze szpitali. Wywarł na mnie dobre wrażenie, tylko ludzi full, na zmianie tylko 1 położna, 4 sale porodowe, brak możliwości posiadania „zewnętrznej” położnej. Jedna sala przystosowana do porodów wodzie. W sumie oddzialik malutki, wywarł na mnie dobre wrażenie, ale boję się że będzie przepełniony...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem, że jakościowo są średnie, ale planowałam kupować tam tylko na 56 na razie więc bardzo wytrzymałe nie muszą być;) Bede sie rozgladac za bawelnianymi, a jak nie to gdzies indziej kupie :) Teściowa postanowiła kupić wszystko co będzie dzidziusiowi potrzebne do szpitala dlatego pytam orientacyjnie..W smyku chyba lepsza jakość jest?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Orientujecie się czy w pepco kupię body kopertowe? ;)

Ja dziś byłam, kopertowego nie znalazłam.

Ogólnie, z tego co widziałam, to trzeba uważać na materiały bo faktycznie dużo jest nie całkiem bawełnianych. Ja kupiłam tylko te w 100% z bawełny no i jedne polspiochy welurkowe, bo się mąż nie mógł nimi rozstać xD

Katy lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Właśnie wiem, że jakościowo są średnie, ale planowałam kupować tam tylko na 56 na razie więc bardzo wytrzymałe nie muszą być;) Bede sie rozgladac za bawelnianymi, a jak nie to gdzies indziej kupie :) Teściowa postanowiła kupić wszystko co będzie dzidziusiowi potrzebne do szpitala dlatego pytam orientacyjnie..W smyku chyba lepsza jakość jest?
    Ze smykiem też jest różnie (różna jakość, rozmiarówki w cały świat. Niektóre rzeczy farbują inne są ok.

Katy lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiliśmy dziś wózek wreszcie :D rany jak się cieszę xD chyba przede wszystkim dlatego, że już nie muszę się zastanawiać, oglądać po sto razy... XD wzięliśmy x-landera x-move :D spacerówka carbon black i gondolka evening gray :)

edwarda20, tanith lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jakościowo rzeczy z H&M?
    Jejku Maleńka tak mnie kopie w pęcherz, że aż boli czasami...

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Młody upatrzył sobie jedno miejsce w lewym boku i tak mnie tam obija że aż się skręcam :p także rozumiem Cię Mirabelcia

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Nie pomogę, bo za mało mam dziecięcych ciuchów z hm (zwykle nam było nie po drodze), najczęściej wpadałam do Erstings familly (niemiecka sieciówka dziecięca i kupowałam super ciuszki z bio bawełny w b.dobrych cenach, bo kupowałam na przecenach dużo na zapas. Tym sposobem w tym roku prawie nie musiałam kupować ciuchów, bo miałam sporo zapasów ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Ja mam trochę z h&m. Materiał ok ale jak jakość to okaże się dopiero podczas używania ;-).

A u nas nie ma prądu przez wczorajsza pogodę... Muszę się ogarnąć na badania i chyba będę to robiła przy latarce :-/

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do HM nie pomogę bo ja mam większość z Mothercare i Cartersa-wg mnie jakość fantastyczna

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pepco czasem kupuje, ale zawsze patrze zeby bylo 100 % bawełny. Zreszta zawsze wszedzie sprawdzam.

Duzo dluzej nie odzywaly sie casteam i jasmina,zastanawiam sie co u nich.

Mala mnie od wczoraj ostro kopie, w kazdym mozliwym miejscu, plywa po calym brzuchu.

Z gorszych wiadomosci wczoraj pies przegryzl mi ładowarkę od laptopa, myslalam ze go rozszarpie. Maz stwierdzil, ze naprawi dzis,wczoraj sobie przygotowal wszystko ale w miedzy czasie tak sobie slubokret w dlon wbil, ze mi sie slabo zrobilo.

I mialam nieprzyjemny incydent w nocy. Obudzilam sie nagle, jak wyrwana z jakiegos koszmary i doslownie przez pol minuty caly pokoj krecil mi sie w oczach, nie wiedzialam co sie dzieje, pierwszy raz w zyciu cos takiego mialam. No i wyladowalam nad kiblem, prawie zwymiotowalam. Czy to ze spalam na plecach moglo miec wplyw? Jakies niedotlenienie? W sumie to caly czas teraz mi jakos slabo :(

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja w kolejce u lekarza. U poloznej cisnienie w normie , tetno malego 140 i do ostatniej wizyty mialam na minusie 7 kg a teraz przytyłam 0,5 kg ;)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mialam nieprzyjemny incydent w nocy. Obudzilam sie nagle, jak wyrwana z jakiegos koszmary i doslownie przez pol minuty caly pokoj krecil mi sie w oczach, nie wiedzialam co sie dzieje, pierwszy raz w zyciu cos takiego mialam. No i wyladowalam nad kiblem, prawie zwymiotowalam. Czy to ze spalam na plecach moglo miec wplyw? Jakies niedotlenienie? W sumie to caly czas teraz mi jakos slabo :([/QUOTE]

Czytałam kiedyś, że właśnie nie wszystkie ciężarne mogą spać na wznak, bo może dojść do ucisniecia na zyle główną chyba i może dojść do zaslabniecia itp:/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja sporo ciuszkow mialam z pepco przy synku. Jak za taka cene to jakosc byla ok, wiadomo ze po kilku praniach juz ciuszki sie robia brzydkie. Z hm mialam sporo bodziakow i jakosc byla super tylko ceny tam czasem maja baardzo wygorowane. Ostatnio sporo kupuje w smyku bo maja fajne promocje. Mam tez karte smyka wiec zbieram punkty i czasem cos taniej idzie kupic a jakosc napewno 100razy lepsza niz w pepco :-)

Katy lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Podczytuje Was ale jakos nic nie pisalam :) w zwiazku z problemami rodzinnymi musialam moich rodzicow zaprosic do siebie do Holandii na kilka tygodni i tak sie nimi zajmuje ;)
    Wczoraj mialam wizyte u poloznej, dzidzia jeszcze lezy normalnie. Daje czadu rano albo wieczorami. Wierci sie bardzo :)
    Teraz juz wizyty co 3 tyg bede miec i za miesiac mam usg gdzie okresla wielkosc dziecka. Ostatnie usg mialam 2 mce temu ale wszystko w porzadku jest :) brzuszek rosnie.

Postanowilam nauczyc sie szyc ;) wiec siedze i wybieram maszyne do szycia ;))
    Poza tym przestala mi sie podobac moja wyprawka do lozeczka :( i stad chyba pomysl na szycie ;))
    A z ciuszkami przesadzilam! Moje dziecko bedzie przebierane z 5x dziennie zeby wszystko zdazyl zalozyc ;)

Waga pokazuje 54, wiec wychodzi na to ze przytylam 8kg ;)

Andzia123, edwarda20 lubią tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Dziewczyny-jakiś czas temu któraś pytała co się dzieje z Agusia_Pia. Macie jakies informacje?

hej jestem jestem, ale mało ostatnio się udzielam bo ten tydzień miałam chrześnicę u siebie na feriach i mąż był a jak on wraca to nie siedzę przy komputerze bo wolę z nim spędzić czas :)
    u mnie dobrze wszystko :*

Tęskniąca lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ubranek z pepco ja kupuję sporo, koleżanka mówiła że dla swojego synka kupowała i była zadowolona, wiadomo że jakość nie taka co w smyku czy h&m, ale ja mam takie podejście że przecież malec nie pochodzi (poleży) długo w jednym rozmiarze więc ja nie inwestuję dużo w ubranka dla niemowlaka. pieniądze składamy na budowę domu więc jak się da wolę jednak zaoszczędzić :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga pokazuje +4,5 kg więc nie jest źle ;-).

Wróciłam z badań, leżę pod kocem bo prądu nadal nie ma i zimno bo piec przez to nie chodzi :-(.

Moja mała ma dzisiaj dzień lenia. A ja, wyrodna matka, zamiast dać dziecku pospać chciałam ją ruszyć (nie żebym się martwiła, że ruchów nie czuje... :-P), za co ona zafundowała mi takie kopniaki w pęcherz, że aż się zgięłam. Więc dałam jej spokój, niech sobie tam śpi grzecznie :-P.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ