X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Aliski ktoś wie?

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nie mam pojecia, ale podobno (kolezanki mowily) te ciuszki z pepco nie sa w 100% bawelniane i lepiej zaczac je zakladac po 3 miesiacu. Nie wiem jak to jest naprawde.
    Jest też bawełna, ale trzeba spr, bo czasem się coś trafi, a czasem same badziewia. Z moich doświadczeń ciuchy z pepco po kilku praniach sypią się na szwach (tak jakby były źle wykończone) więc sporadycznie tam kupuję, ale mam trochę ciuchów z prezentów i niektóre mają całkiem fajny materiał, tylko zaraz się dziury robią, a jak się szybko nie wychwyci, to oczka lecą.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam oglądać porodówkę w jednym ze szpitali. Wywarł na mnie dobre wrażenie, tylko ludzi full, na zmianie tylko 1 położna, 4 sale porodowe, brak możliwości posiadania „zewnętrznej” położnej. Jedna sala przystosowana do porodów wodzie. W sumie oddzialik malutki, wywarł na mnie dobre wrażenie, ale boję się że będzie przepełniony...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem, że jakościowo są średnie, ale planowałam kupować tam tylko na 56 na razie więc bardzo wytrzymałe nie muszą być;) Bede sie rozgladac za bawelnianymi, a jak nie to gdzies indziej kupie :) Teściowa postanowiła kupić wszystko co będzie dzidziusiowi potrzebne do szpitala dlatego pytam orientacyjnie..W smyku chyba lepsza jakość jest?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Orientujecie się czy w pepco kupię body kopertowe? ;)

Ja dziś byłam, kopertowego nie znalazłam.

Ogólnie, z tego co widziałam, to trzeba uważać na materiały bo faktycznie dużo jest nie całkiem bawełnianych. Ja kupiłam tylko te w 100% z bawełny no i jedne polspiochy welurkowe, bo się mąż nie mógł nimi rozstać xD

Katy lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Właśnie wiem, że jakościowo są średnie, ale planowałam kupować tam tylko na 56 na razie więc bardzo wytrzymałe nie muszą być;) Bede sie rozgladac za bawelnianymi, a jak nie to gdzies indziej kupie :) Teściowa postanowiła kupić wszystko co będzie dzidziusiowi potrzebne do szpitala dlatego pytam orientacyjnie..W smyku chyba lepsza jakość jest?
    Ze smykiem też jest różnie (różna jakość, rozmiarówki w cały świat. Niektóre rzeczy farbują inne są ok.

Katy lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiliśmy dziś wózek wreszcie :D rany jak się cieszę xD chyba przede wszystkim dlatego, że już nie muszę się zastanawiać, oglądać po sto razy... XD wzięliśmy x-landera x-move :D spacerówka carbon black i gondolka evening gray :)

edwarda20, tanith lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jakościowo rzeczy z H&M?
    Jejku Maleńka tak mnie kopie w pęcherz, że aż boli czasami...

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Młody upatrzył sobie jedno miejsce w lewym boku i tak mnie tam obija że aż się skręcam :p także rozumiem Cię Mirabelcia

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Nie pomogę, bo za mało mam dziecięcych ciuchów z hm (zwykle nam było nie po drodze), najczęściej wpadałam do Erstings familly (niemiecka sieciówka dziecięca i kupowałam super ciuszki z bio bawełny w b.dobrych cenach, bo kupowałam na przecenach dużo na zapas. Tym sposobem w tym roku prawie nie musiałam kupować ciuchów, bo miałam sporo zapasów ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Ja mam trochę z h&m. Materiał ok ale jak jakość to okaże się dopiero podczas używania ;-).

A u nas nie ma prądu przez wczorajsza pogodę... Muszę się ogarnąć na badania i chyba będę to robiła przy latarce :-/

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do HM nie pomogę bo ja mam większość z Mothercare i Cartersa-wg mnie jakość fantastyczna

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pepco czasem kupuje, ale zawsze patrze zeby bylo 100 % bawełny. Zreszta zawsze wszedzie sprawdzam.

Duzo dluzej nie odzywaly sie casteam i jasmina,zastanawiam sie co u nich.

Mala mnie od wczoraj ostro kopie, w kazdym mozliwym miejscu, plywa po calym brzuchu.

Z gorszych wiadomosci wczoraj pies przegryzl mi ładowarkę od laptopa, myslalam ze go rozszarpie. Maz stwierdzil, ze naprawi dzis,wczoraj sobie przygotowal wszystko ale w miedzy czasie tak sobie slubokret w dlon wbil, ze mi sie slabo zrobilo.

I mialam nieprzyjemny incydent w nocy. Obudzilam sie nagle, jak wyrwana z jakiegos koszmary i doslownie przez pol minuty caly pokoj krecil mi sie w oczach, nie wiedzialam co sie dzieje, pierwszy raz w zyciu cos takiego mialam. No i wyladowalam nad kiblem, prawie zwymiotowalam. Czy to ze spalam na plecach moglo miec wplyw? Jakies niedotlenienie? W sumie to caly czas teraz mi jakos slabo :(

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja w kolejce u lekarza. U poloznej cisnienie w normie , tetno malego 140 i do ostatniej wizyty mialam na minusie 7 kg a teraz przytyłam 0,5 kg ;)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mialam nieprzyjemny incydent w nocy. Obudzilam sie nagle, jak wyrwana z jakiegos koszmary i doslownie przez pol minuty caly pokoj krecil mi sie w oczach, nie wiedzialam co sie dzieje, pierwszy raz w zyciu cos takiego mialam. No i wyladowalam nad kiblem, prawie zwymiotowalam. Czy to ze spalam na plecach moglo miec wplyw? Jakies niedotlenienie? W sumie to caly czas teraz mi jakos slabo :([/QUOTE]

Czytałam kiedyś, że właśnie nie wszystkie ciężarne mogą spać na wznak, bo może dojść do ucisniecia na zyle główną chyba i może dojść do zaslabniecia itp:/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja sporo ciuszkow mialam z pepco przy synku. Jak za taka cene to jakosc byla ok, wiadomo ze po kilku praniach juz ciuszki sie robia brzydkie. Z hm mialam sporo bodziakow i jakosc byla super tylko ceny tam czasem maja baardzo wygorowane. Ostatnio sporo kupuje w smyku bo maja fajne promocje. Mam tez karte smyka wiec zbieram punkty i czasem cos taniej idzie kupic a jakosc napewno 100razy lepsza niz w pepco :-)

Katy lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Podczytuje Was ale jakos nic nie pisalam :) w zwiazku z problemami rodzinnymi musialam moich rodzicow zaprosic do siebie do Holandii na kilka tygodni i tak sie nimi zajmuje ;)
    Wczoraj mialam wizyte u poloznej, dzidzia jeszcze lezy normalnie. Daje czadu rano albo wieczorami. Wierci sie bardzo :)
    Teraz juz wizyty co 3 tyg bede miec i za miesiac mam usg gdzie okresla wielkosc dziecka. Ostatnie usg mialam 2 mce temu ale wszystko w porzadku jest :) brzuszek rosnie.

Postanowilam nauczyc sie szyc ;) wiec siedze i wybieram maszyne do szycia ;))
    Poza tym przestala mi sie podobac moja wyprawka do lozeczka :( i stad chyba pomysl na szycie ;))
    A z ciuszkami przesadzilam! Moje dziecko bedzie przebierane z 5x dziennie zeby wszystko zdazyl zalozyc ;)

Waga pokazuje 54, wiec wychodzi na to ze przytylam 8kg ;)

Andzia123, edwarda20 lubią tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Dziewczyny-jakiś czas temu któraś pytała co się dzieje z Agusia_Pia. Macie jakies informacje?

hej jestem jestem, ale mało ostatnio się udzielam bo ten tydzień miałam chrześnicę u siebie na feriach i mąż był a jak on wraca to nie siedzę przy komputerze bo wolę z nim spędzić czas :)
    u mnie dobrze wszystko :*

Tęskniąca lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ubranek z pepco ja kupuję sporo, koleżanka mówiła że dla swojego synka kupowała i była zadowolona, wiadomo że jakość nie taka co w smyku czy h&m, ale ja mam takie podejście że przecież malec nie pochodzi (poleży) długo w jednym rozmiarze więc ja nie inwestuję dużo w ubranka dla niemowlaka. pieniądze składamy na budowę domu więc jak się da wolę jednak zaoszczędzić :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga pokazuje +4,5 kg więc nie jest źle ;-).

Wróciłam z badań, leżę pod kocem bo prądu nadal nie ma i zimno bo piec przez to nie chodzi :-(.

Moja mała ma dzisiaj dzień lenia. A ja, wyrodna matka, zamiast dać dziecku pospać chciałam ją ruszyć (nie żebym się martwiła, że ruchów nie czuje... :-P), za co ona zafundowała mi takie kopniaki w pęcherz, że aż się zgięłam. Więc dałam jej spokój, niech sobie tam śpi grzecznie :-P.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ