X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie było ani do tej pory nie ma dużego przyrostu, a linea pojawiła się jak miałam malutki brzuch, zresztą nadal nie jest duży także to chyba nie tylko z tym przyrostem i rozejsciem czegokolwiek ma coś wspólnego

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny bo mam dylemat:
    TO

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47e8cf2d9563.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0baca3023d35.jpg

CZY TO

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6ebd917b2a9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb55fd5e9954.jpg

?????????????????????????????
    A mi się podoba pierwsze bardziej :)

MaGo lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Hej

Tez nie mam siary i wczesniej w ciazy tez nie mialam.Dopiero po urodzeniu wszystko rozkrecilo sie.

Bylam dzis na wizycie i moge wreszcie odetchnac.Mala ma ok 850 gram i przeplywy wszystkie w porzadku.Jest progres wzrostu poprostu bedzie drobna Calineczka.

Pozdrawiam cieplo

Oj to waga prawie tak jak u mnie, ja mam badanie przeplywow w piątek.

Co do linea negra to też mam bardzo wyraźną, ale ja mam 3 blizny na brzuchu więc to nie rzuca się w oczy. Najgorzej, że gin trochę straszyła, że noe wiadomo jak z cc ewentualnie przy tak pociachanym brzuchu. :/ mogą być komplikacje.

MaGo też jestem za 2 :)

MaGo lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo mnie się 2 bardziej podoba :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to drugie też mi się bardziej podoba

MaGo lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo mnie się 1 bardziej podoba :-).

dziś zauważyłam że jak się zdenerwowałam to mały mocniej kopał i się wiercił, a jak nerwy przeszły to się uspokoił.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    TO

CZY TO

Zdecydowanie 1 mi się bardziej podoba , tez się nad nim zastanawiałam , ale wkoncu zdecydowałam się jeszcze na coś innego , jutro ma przyjść razem z kołyska , także już się nie mogę doczekać ❤️

MaGo lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauwazylam, że jak za długo postoje to zaczyna mnie kluc tak jakby w lewym jajniku, tak samo mnie też klulo jak się za bardzo zmeczylam przy sprzątaniu niedawno..Na szczęście jak chwile posiedze lub poleze to przechodzi ;)

W ogóle to się dowiedziałam, że będę ciocia, co prawda to od strony chlopaka (żona brata), ale dla mojego synka to będzie kuzyn lub kuzynka ;)

MaGo lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny nie mam jeszcze siary, cycki też nie zmieniły swojego rozmiaru, tylko takie pełniejsze jakby się zrobiły. U mnie linea negra pojawiła się dopiero jakiś miesiąc temu i jest bardzo cieniutka i delikatna. Bardzo mnie to cieszy, bo ogólnie średnio mi się takie zmiany podobają. Wystarczy mi, że sutki mi takie ciemne zrobiły, jak u murzynki. Wiedziałam , że pewnie tak będzie, ale osobiście podobała mi się wcześniejsza wersja. Mam ciemne włosy i oczy, ale karnację jasną i musiałam się przyzwyczaić do tych zmian.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam tej linii o której piszecie, jedynie co pępek mi pociemniał, a siara jest minimalna. pojawia się kropelka jak nacisnę.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam siary a to juz poczatek 26 tygodnia. Ostatnio rozmawialam z kuzynka "matka polka", ktora juz karmi od 8 lat bez przerwy. Najmlodsza ma 3 lata i dalej ssie mleko. W kazdym razie powiedziala, ze mam sie nie martwic i nie stymulowac sutkow. Siara jest bardzo cenna dla niemowlaka. Polecila mi ksiazke "Nehring"-gugulskiej. Jest opisane wszstko o karmieniu i jest guru w Polsce odnosnie tematu karmienia piersia. Ja jeszcze nie zaglebialam sie w ten temat, bo mam troche czasu:-)

Mowila jeszcze, zeby poczytac o roli bolu podczas porodu i wspominala o filmikach na you tube pawla zawitkowskiego, tlumaczy jak przewijac, podnosic dziecko itp.
    W lutym ponownie do niej jade i dostane kolejne zlote rady ;-)

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • milkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    TO

CZY TO

Łóżeczko nr 2, a jakiej jest ono firmy ?

atdci09kpce1t64c.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 wrote:
    Ja tez nie mam siary a to juz poczatek 26 tygodnia. Ostatnio rozmawialam z kuzynka "matka polka", ktora juz karmi od 8 lat bez przerwy. Najmlodsza ma 3 lata i dalej ssie mleko. W kazdym razie powiedziala, ze mam sie nie martwic i nie stymulowac sutkow. Siara jest bardzo cenna dla niemowlaka. Polecila mi ksiazke "Nehring"-gugulskiej. Jest opisane wszstko o karmieniu i jest guru w Polsce odnosnie tematu karmienia piersia. Ja jeszcze nie zaglebialam sie w ten temat, bo mam troche czasu:-)

Mowila jeszcze, zeby poczytac o roli bolu podczas porodu i wspominala o filmikach na you tube pawla zawitkowskiego, tlumaczy jak przewijac, podnosic dziecko itp.
    W lutym ponownie do niej jade i dostane kolejne zlote rady ;-)
    Cały czas karmię starsze dziecko. Siara jest od jakiegoś czasu i wcale się nie kończy, tak samo jak jeszcze się nie przekształciła w tę siarę właściwą (na razie jest raczej przezroczysta), a docelowo po porodzie będzie żółta, nieprzezroczysta, także dla mnie te wszystkie historie, że siarę trzeba zachować, są wyssane z palca. Matka natura sama to reguluje. To nie działa tak, że teraz się skończy i zabraknie dla malucha jak się urodzi.

Kachna62, Agusia_pia lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkaa wrote:
    Łóżeczko nr 2, a jakiej jest ono firmy ?

Hmmmm wiem, że nazwa łóżeczka to ZUZA, a tu link
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-zuza-szuflada-120x60-barierka-i7036594908.html

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze wiedziec. Mowila mi o tym moja siostra i ze jak sie pokaze to mam ja mrozic a po porodzie podawac. Pozniej kolezanka mowila zeby przed porodem gabka ostra czescia masowac piersi, zeby przygotowac je do karmienia, po czym uslyszalam ze sutkow nie mozna stymulowac... i badz tu madry;-)

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja linie i siare mam już od baaardzo dawna. Cycki tez urosły do takich rozmiarów ze musiałam kupić większy stanik, a nawet troszkę większy wzięłam bo rosną w expresowym tempie. Kurtkę zimowa wczoraj musiałam kupić bo tak mi brzuch wywaliło i tez o 2 rozmiary :P mąż się śmieje ze wyglądam jak paczek :P

Dziewczyny, ale się wkurzyłam dzisiaj. Przyszła mi paczka z grmini i wszystko ok, a druga paczka przyszła mi w końcu z hubiworld po 2 tyg od zamówienia. Oczywiście jednej rzeczy nie dostałam, a druga dostalam nie ta co trzeba. Napisałam reklamacje, ze zapłaciłam za droższy zestaw butelek, a dostałam ten tańszy i tam jest różnica jednej butelki. Do tego zamówiłam dwa podgrzewacze, a przyszedł mi jeden. W odpowiedzi na maila z reklamacja dostałam informacje, ze mam wysłać zdjęcie towaru jaki mi przyszedł, zdjęcie zamówionego towaru oraz paragon. Oczywiście paragonu tez nie dostałam i teraz czekam na jakaś odpowiedz w sprawie reklamacji. Jestem ciekawa czy mi ja uwzględnia. Ponad Tydzień temu dzwonili do mnie ze nie ma tego zestawu co zamówiłam i czy chce pieniądze na konto czy poczekam pare dni na dostawę i wtedy mi wyślą i jak powiedziałam ze poczekam to powiedzieli ok. Paczka przyszła po tygodniu i jeszcze nie z tymi butelkami co trzeba.

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio zirytowali w SMYKu.. Zamówiłam 2pak śpiochów na wyprzedaży, w którym był jeden śpioch różowy, a drugi szary. W paczce przyszły 2 identyczne śpiochy szare... I też czekam na ich odpowiedź na reklamację, bo jak na razie odpisali mi tyle, że muszą wyjaśnić sytuację z innym działem.
    Za to jak zamówiłam na allegro koszulę do karmienia to mi przyszła cała w tłustych plamach... Na szczęście wymienili ją bez problemu na ich koszt.
    To jest niestety ryzyko zamawiania przez internet, później się trzeba użerać w razie niezgodności :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju jeju dziewczyny, właśnie Maluszek się wiercił i czułam kilka razy stópke :DD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 22:54

Totoro, tanith, Agusia_pia, MaGo lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Ojeju jeju dziewczyny, właśnie Maluszek się wiercił i czułam kilka razy stópke :DD

U nas mąż ostatnio też "łapał" stópkę i taką miał radochę, że taka duża już ta stópcia córy :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam siary i w 1 ciąży rośnie z nie miałam . Piersi w 1 ciąży w ogóle mi nie urosły , dopiero po porodzie jak był nawał. Teraz mam spore , w tej ciąży wszystko zupełnie inaczej przechodzę .

Jeśli chodzi o łóżeczka to czy ma ktoś z was porównanie drewnianego do turystycznego ? Jakie są wasze opinie ?
    Pierwsza córka miała cały czas od urodzenia turystyczne firmy graco i byłam bardzo zadowolona .
    Mały rozmiar , nie uderzyła się o ścianki łóżeczka bo są z siatki , można było wszędzie ze sobą zabrać . Jedyny minus był taki że bok nie był odpinany ale są też takie z odpinanym.

Za to drewniane jest śliczne , szczególnie z baldachimem i jest wyższe przez co wygodniejsze przynajmniej na początek . Boję się tylko tego że dziecko przy upadku się uderzy oraz że będzie wkładać rączki i nóżki między barierki .

Czekam na wasze przemyślenia i doświadczenia w tej kwestii.

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ