WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie było ani do tej pory nie ma dużego przyrostu, a linea pojawiła się jak miałam malutki brzuch, zresztą nadal nie jest duży także to chyba nie tylko z tym przyrostem i rozejsciem czegokolwiek ma coś wspólnego

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny bo mam dylemat:
    TO

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47e8cf2d9563.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0baca3023d35.jpg

CZY TO

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6ebd917b2a9.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb55fd5e9954.jpg

?????????????????????????????
    A mi się podoba pierwsze bardziej :)

MaGo lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Hej

Tez nie mam siary i wczesniej w ciazy tez nie mialam.Dopiero po urodzeniu wszystko rozkrecilo sie.

Bylam dzis na wizycie i moge wreszcie odetchnac.Mala ma ok 850 gram i przeplywy wszystkie w porzadku.Jest progres wzrostu poprostu bedzie drobna Calineczka.

Pozdrawiam cieplo

Oj to waga prawie tak jak u mnie, ja mam badanie przeplywow w piątek.

Co do linea negra to też mam bardzo wyraźną, ale ja mam 3 blizny na brzuchu więc to nie rzuca się w oczy. Najgorzej, że gin trochę straszyła, że noe wiadomo jak z cc ewentualnie przy tak pociachanym brzuchu. :/ mogą być komplikacje.

MaGo też jestem za 2 :)

MaGo lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo mnie się 2 bardziej podoba :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to drugie też mi się bardziej podoba

MaGo lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo mnie się 1 bardziej podoba :-).

dziś zauważyłam że jak się zdenerwowałam to mały mocniej kopał i się wiercił, a jak nerwy przeszły to się uspokoił.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    TO

CZY TO

Zdecydowanie 1 mi się bardziej podoba , tez się nad nim zastanawiałam , ale wkoncu zdecydowałam się jeszcze na coś innego , jutro ma przyjść razem z kołyska , także już się nie mogę doczekać ❤️

MaGo lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauwazylam, że jak za długo postoje to zaczyna mnie kluc tak jakby w lewym jajniku, tak samo mnie też klulo jak się za bardzo zmeczylam przy sprzątaniu niedawno..Na szczęście jak chwile posiedze lub poleze to przechodzi ;)

W ogóle to się dowiedziałam, że będę ciocia, co prawda to od strony chlopaka (żona brata), ale dla mojego synka to będzie kuzyn lub kuzynka ;)

MaGo lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny nie mam jeszcze siary, cycki też nie zmieniły swojego rozmiaru, tylko takie pełniejsze jakby się zrobiły. U mnie linea negra pojawiła się dopiero jakiś miesiąc temu i jest bardzo cieniutka i delikatna. Bardzo mnie to cieszy, bo ogólnie średnio mi się takie zmiany podobają. Wystarczy mi, że sutki mi takie ciemne zrobiły, jak u murzynki. Wiedziałam , że pewnie tak będzie, ale osobiście podobała mi się wcześniejsza wersja. Mam ciemne włosy i oczy, ale karnację jasną i musiałam się przyzwyczaić do tych zmian.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam tej linii o której piszecie, jedynie co pępek mi pociemniał, a siara jest minimalna. pojawia się kropelka jak nacisnę.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam siary a to juz poczatek 26 tygodnia. Ostatnio rozmawialam z kuzynka "matka polka", ktora juz karmi od 8 lat bez przerwy. Najmlodsza ma 3 lata i dalej ssie mleko. W kazdym razie powiedziala, ze mam sie nie martwic i nie stymulowac sutkow. Siara jest bardzo cenna dla niemowlaka. Polecila mi ksiazke "Nehring"-gugulskiej. Jest opisane wszstko o karmieniu i jest guru w Polsce odnosnie tematu karmienia piersia. Ja jeszcze nie zaglebialam sie w ten temat, bo mam troche czasu:-)

Mowila jeszcze, zeby poczytac o roli bolu podczas porodu i wspominala o filmikach na you tube pawla zawitkowskiego, tlumaczy jak przewijac, podnosic dziecko itp.
    W lutym ponownie do niej jade i dostane kolejne zlote rady ;-)

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • milkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    TO

CZY TO

Łóżeczko nr 2, a jakiej jest ono firmy ?

atdci09kpce1t64c.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 wrote:
    Ja tez nie mam siary a to juz poczatek 26 tygodnia. Ostatnio rozmawialam z kuzynka "matka polka", ktora juz karmi od 8 lat bez przerwy. Najmlodsza ma 3 lata i dalej ssie mleko. W kazdym razie powiedziala, ze mam sie nie martwic i nie stymulowac sutkow. Siara jest bardzo cenna dla niemowlaka. Polecila mi ksiazke "Nehring"-gugulskiej. Jest opisane wszstko o karmieniu i jest guru w Polsce odnosnie tematu karmienia piersia. Ja jeszcze nie zaglebialam sie w ten temat, bo mam troche czasu:-)

Mowila jeszcze, zeby poczytac o roli bolu podczas porodu i wspominala o filmikach na you tube pawla zawitkowskiego, tlumaczy jak przewijac, podnosic dziecko itp.
    W lutym ponownie do niej jade i dostane kolejne zlote rady ;-)
    Cały czas karmię starsze dziecko. Siara jest od jakiegoś czasu i wcale się nie kończy, tak samo jak jeszcze się nie przekształciła w tę siarę właściwą (na razie jest raczej przezroczysta), a docelowo po porodzie będzie żółta, nieprzezroczysta, także dla mnie te wszystkie historie, że siarę trzeba zachować, są wyssane z palca. Matka natura sama to reguluje. To nie działa tak, że teraz się skończy i zabraknie dla malucha jak się urodzi.

Kachna62, Agusia_pia lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkaa wrote:
    Łóżeczko nr 2, a jakiej jest ono firmy ?

Hmmmm wiem, że nazwa łóżeczka to ZUZA, a tu link
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-zuza-szuflada-120x60-barierka-i7036594908.html

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze wiedziec. Mowila mi o tym moja siostra i ze jak sie pokaze to mam ja mrozic a po porodzie podawac. Pozniej kolezanka mowila zeby przed porodem gabka ostra czescia masowac piersi, zeby przygotowac je do karmienia, po czym uslyszalam ze sutkow nie mozna stymulowac... i badz tu madry;-)

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja linie i siare mam już od baaardzo dawna. Cycki tez urosły do takich rozmiarów ze musiałam kupić większy stanik, a nawet troszkę większy wzięłam bo rosną w expresowym tempie. Kurtkę zimowa wczoraj musiałam kupić bo tak mi brzuch wywaliło i tez o 2 rozmiary :P mąż się śmieje ze wyglądam jak paczek :P

Dziewczyny, ale się wkurzyłam dzisiaj. Przyszła mi paczka z grmini i wszystko ok, a druga paczka przyszła mi w końcu z hubiworld po 2 tyg od zamówienia. Oczywiście jednej rzeczy nie dostałam, a druga dostalam nie ta co trzeba. Napisałam reklamacje, ze zapłaciłam za droższy zestaw butelek, a dostałam ten tańszy i tam jest różnica jednej butelki. Do tego zamówiłam dwa podgrzewacze, a przyszedł mi jeden. W odpowiedzi na maila z reklamacja dostałam informacje, ze mam wysłać zdjęcie towaru jaki mi przyszedł, zdjęcie zamówionego towaru oraz paragon. Oczywiście paragonu tez nie dostałam i teraz czekam na jakaś odpowiedz w sprawie reklamacji. Jestem ciekawa czy mi ja uwzględnia. Ponad Tydzień temu dzwonili do mnie ze nie ma tego zestawu co zamówiłam i czy chce pieniądze na konto czy poczekam pare dni na dostawę i wtedy mi wyślą i jak powiedziałam ze poczekam to powiedzieli ok. Paczka przyszła po tygodniu i jeszcze nie z tymi butelkami co trzeba.

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio zirytowali w SMYKu.. Zamówiłam 2pak śpiochów na wyprzedaży, w którym był jeden śpioch różowy, a drugi szary. W paczce przyszły 2 identyczne śpiochy szare... I też czekam na ich odpowiedź na reklamację, bo jak na razie odpisali mi tyle, że muszą wyjaśnić sytuację z innym działem.
    Za to jak zamówiłam na allegro koszulę do karmienia to mi przyszła cała w tłustych plamach... Na szczęście wymienili ją bez problemu na ich koszt.
    To jest niestety ryzyko zamawiania przez internet, później się trzeba użerać w razie niezgodności :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju jeju dziewczyny, właśnie Maluszek się wiercił i czułam kilka razy stópke :DD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 22:54

Totoro, tanith, Agusia_pia, MaGo lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Ojeju jeju dziewczyny, właśnie Maluszek się wiercił i czułam kilka razy stópke :DD

U nas mąż ostatnio też "łapał" stópkę i taką miał radochę, że taka duża już ta stópcia córy :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam siary i w 1 ciąży rośnie z nie miałam . Piersi w 1 ciąży w ogóle mi nie urosły , dopiero po porodzie jak był nawał. Teraz mam spore , w tej ciąży wszystko zupełnie inaczej przechodzę .

Jeśli chodzi o łóżeczka to czy ma ktoś z was porównanie drewnianego do turystycznego ? Jakie są wasze opinie ?
    Pierwsza córka miała cały czas od urodzenia turystyczne firmy graco i byłam bardzo zadowolona .
    Mały rozmiar , nie uderzyła się o ścianki łóżeczka bo są z siatki , można było wszędzie ze sobą zabrać . Jedyny minus był taki że bok nie był odpinany ale są też takie z odpinanym.

Za to drewniane jest śliczne , szczególnie z baldachimem i jest wyższe przez co wygodniejsze przynajmniej na początek . Boję się tylko tego że dziecko przy upadku się uderzy oraz że będzie wkładać rączki i nóżki między barierki .

Czekam na wasze przemyślenia i doświadczenia w tej kwestii.

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ