Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie mam prawie żadnych objawów. Jutro zamierzam powtórzyć bete.
    A i mam 28 lat. Pierwsza ciążę straciłam w 8 tygodniu. Mocno to przeżyłam:( a teraz modlę się codziennie żeby wszystko było dobrze. Tak bardzo chce tego dziecka. Z mężem jesteśmy już 3 lata po ślubie. A chcemy mieć dużą rodzinkę ;) mój mąż ma 5 rodzeństwa, a ja mam brata.

klz9piqvvra11kd2.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 12:46

wannsees, edwarda20, Aliskaa, MaGo, Agusia_pia, KaMiszka, Magdzia85F, naserio, assia, Sassy lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka, 10kg to malutko :) ja przytylam 30kg. Przy czym wcale się nie objadalam, nie leżałam tylko na kanapie. Teraz 10 miesięcy po porodzie zostały może ze 2-3kg powyżej normy. Podobno to wszystko genetyka - jak wasze mamy czy babcie tyly tak samo i wy będziecie. :)
    Ale nie ma co sie przejmować. Trzeba się smarować - smarujecie juz? :)

naserio lubi tę wiadomość

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej! Tu założycielka wątku Kwietniowe Szczęścia 2017. Ja co prawda miałam termin na 05.04 ale córcia postanowiła się przywitać 16.03 ;)
    Miałam się Wam w wątek nie wtryniać no ale muszę :) sentyment przeogromny bo rok temu przeżywałam to samo co Wy, długie starania, pierwszą ciąża... oczywiście życzę Wam spokojnych, bezproblemowych, nudnych ciąż. Cieszcie się tym stanem i witajcie każdy dzień z uśmiechem na twarzy bo spotkało Was przeogromne szczęście ;) Ja urodziłam 5 miesięcy temu a i tak nadal brakuje mi brzucha :P ale mam nadzieję na powtórkę z rozrywki bo marzę o trójeczce. No dobra. Nieważne :D
    Zdrówka Mamuśki ! Buziaki :* ♡♡♡

Dziękujemy bardzo :) Ale powiem Ci, że do mnie nadal nie dociera, niby wiem, ale nie potrafię się w tej sytuacji odnaleźć, ciąża oczywiście planowana :)

Jeśli o objawy chodzi, to ja też raz odczuwam mocne nudności, za chwilę całkowicie odpuszczają, ale na szczęście jeszcze nie wymiotowałam, z tym, że to dopiero 5 tc :) Ale najbardziej przeszkadzają mi zawroty głowy, bardzo głupie uczucie. Także wydaje mi się, że chyba nie ma co strasznie się martwić, że objawy ustępują, bo jutro mogą wrócić ze zdwojoną siłą :) Bądźmy dobrej myśli :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hej! Tu założycielka wątku Kwietniowe Szczęścia 2017. Ja co prawda miałam termin na 05.04 ale córcia postanowiła się przywitać 16.03 ;)
    Miałam się Wam w wątek nie wtryniać no ale muszę :) sentyment przeogromny bo rok temu przeżywałam to samo co Wy, długie starania, pierwszą ciąża... oczywiście życzę Wam spokojnych, bezproblemowych, nudnych ciąż. Cieszcie się tym stanem i witajcie każdy dzień z uśmiechem na twarzy bo spotkało Was przeogromne szczęście ;) Ja urodziłam 5 miesięcy temu a i tak nadal brakuje mi brzucha :P ale mam nadzieję na powtórkę z rozrywki bo marzę o trójeczce. No dobra. Nieważne :D
    Zdrówka Mamuśki ! Buziaki :* ♡♡♡
    dzięki :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• monroe Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałyscie moze takie żółte uplawy , bardziej o kolorze toffi? Ja mam takie od rana i nie wiem czy sie martwić i jechac do lekarza?Oprucz tego nie mam zadnych objawów brzuch nie boli ani nic..

oar8flw1tpge67lg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:
    Dziewczyny, miałyscie moze takie żółte uplawy , bardziej o kolorze toffi? Ja mam takie od rana i nie wiem czy sie martwić i jechac do lekarza?Oprucz tego nie mam zadnych objawów brzuch nie boli ani nic..

może złapała Cię jakaś infekcja? może warto do apteki po jakiś żel do higieny intymnej albo coś innego bezpiecznego w ciąży?

mi dokucza ból głowy w okolicy czoła, to pewnie zatoki :( jak sobie z tym radzić?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcja raczej nie, oprucz koloru wszystko w normie. Mi na ból głowy pomagają okłady, melisa i spanie :)

oar8flw1tpge67lg.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    może złapała Cię jakaś infekcja? może warto do apteki po jakiś żel do higieny intymnej albo coś innego bezpiecznego w ciąży?

mi dokucza ból głowy w okolicy czoła, to pewnie zatoki :( jak sobie z tym radzić?

Na początku infekcje objawiają się dziwna wydzielina, ja teraz biorę Natamycynę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 14:16

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to początek infekcji zatem.. umówiłam się jutro do gina po pracy może jakis wymaz zrobi:( mam nadzieję ze to nic groźnego

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:

Kup Amol. Można. I nacieraj.

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaminaMina wrote:
    Bianka, 10kg to malutko :) ja przytylam 30kg. Przy czym wcale się nie objadalam, nie leżałam tylko na kanapie. Teraz 10 miesięcy po porodzie zostały może ze 2-3kg powyżej normy. Podobno to wszystko genetyka - jak wasze mamy czy babcie tyly tak samo i wy będziecie. :)
    Z genetyką się zgadzam w 100%. Rozstępy to też w głównej mierze sprawa genetyki. Ja się smarowałam niezbyt regularnie, na szczęście tak samo jak babcię czy mamę, rozstępy mnie ominęły. A brzuch miałam potężny, ogromny! Synek urodził się 3 tygodnie przed terminem, z wagą ponad 4kg. więc można sobie wyobrazić ;)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka* wrote:
    Ciągnięcia w pachwinach i bóle macicy są zupełnie naturalne. Ja się jedynie obawiam , jak będzie się "zachowywać" blizna po CC :/
    Też się nad tym zastanawiam, u mnie tylko pół roku od porodu i jak na razie jest ok, czasem ciągnie mnie blizna, ale nic wielkiego
    MaminaMina wrote:
    Bianka, 10kg to malutko :) ja
    przytylam 30kg. Przy czym wcale się nie objadalam, nie leżałam tylko na kanapie. Teraz 10 miesięcy po porodzie zostały może ze 2-3kg powyżej normy. Podobno to wszystko genetyka - jak wasze mamy czy babcie tyly tak samo i wy będziecie. :)
    Ja przytyłam 25kg,ale prawda jest taka że jak mi się zachciało paczka to go jadłam ;-) a mam jeszcze 10kg do zrzucenia, ech.. Będę walczyć po porodzie ;-)
    A rozstępy ominęły moja mamę, natomiast ze mną zrobiły co chciały - spodziewałam się tego bo mam tendencje do rozstępów

Ból głowy też mnie męczy, wzięłam paracetamol bo na leżenie i spanie z okładem nie mogę sobie pozwolić

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży wymiotowałam do ok. 20 tyg. Jadłam głównie warzywa, owoce i nabiał. Zero słodyczy i mięsa. Przy drugim i trzecim dziecku jadłam wszystko. W każdej z tych 3 ciąż przytyłam 18 kg, a po ok. 14 dniach od porodu ważyłam tyle co przed ciąża czyli 48-49kg. Za każdym razem ogromny brzuch i spore piersi. Reszta dalej rozmiar 34 ;) a pierwszy rozstęp i póki co jedyny zrobił mi się tuż przed trzecim porodem.
    W tej ciąży apetyt spory, mimo całodobowych mdłości. Zobaczymy jak będzie dalej ;)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a a propo rozstępów, czym się smarować aby skóra była elastyczna? robić to już czy od II trymestru? mam sporo rozstępów po nadwadze jak byłam młoda szybko tyłam. na brzuchu wolałabym ich uniknąć.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najlepszy jest czysty olejek migdałowy :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:

u mnie to samo od 3 dni i raz na jakiś czas domieszka brązowego .. dzwoniłam do gina kazał wciąć nospe i się położyć .. wizyta we wtorek

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• MaminaMina Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O. Widzę, że nie tylko ja po cc. Trochę mak stresa, że się rozejdzie...

Ja smarowalam po cc bio oil, w ciąży oillan mama. Bio oil super natłuszczał bliznę ale z racji tlustosci smarowalam na noc. Oillan mama - uważam, ze super - skora napięta, nawilżona ale nie zostawił lepkiej skóry, skóra pod nim sie nie pocila. Wiadomo, ze każdej co innego podpasuje. :)

8uneyx8dg0pub9vz.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez po cc

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciw rozstępom stosowałam balsam z rosmana, a na koniec oliwę. Moim zdaniem sam środek poślizgowy nie ma dużego znaczenia. Bardziej chodzi o regularne nawilżanie i natłuszczanie plus masaż, który działa uelastyczniająco. Geny też nie są bez znaczenia oraz tempo przybierania na wadze. Rozstępów udało mi się uniknąć, za to pojawiła się paskudna linea negra. Pamiętam że i gin i położna były w szoku, bo dużego brzucha nie miałam a już pojawiło się to paskudne przebarwienie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ