Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj dla mnie to czym smaruje skórę ma ogromne znaczenie
po kosmetykach z Rossmanna (babydream fur mama) miałam skórną katastrofę! W życiu nie miałam takiego uczulenia. Ale to wiadomo każdy stosuje co lubi i co mu służy
U mnie Linea Negra jest od prawie 9 lat. Pojawiła się na początku pierwszej ciąży i nie zniknęła po żadnym porodzie. Jedynie ciut jasniała. -
nick nieaktualny
-
Iguśka wrote:Oj dla mnie to czym smaruje skórę ma ogromne znaczenie
po kosmetykach z Rossmanna (babydream fur mama) miałam skórną katastrofę! W życiu nie miałam takiego uczulenia. Ale to wiadomo każdy stosuje co lubi i co mu służy
U mnie Linea Negra jest od prawie 9 lat. Pojawiła się na początku pierwszej ciąży i nie zniknęła po żadnym porodzie. Jedynie ciut jasniała.
-
nick nieaktualny
-
Ja po ciąży mam kilka na brzuchu wyszly na 3 tygodnie przed narodzinami Synka gdyby nie fakt ze zasiedzial sie to moze by ich nie było. A smarowalam sie 3 razy dziennie a od 7 miesiaca 5 razy dziennie bo bylam juz na l4 w domu. Stosowalam olejek migdałowy kokosowy i palmers nie pomoglo jak maja wyjsc to wyjdą.
-
nick nieaktualnyclair wrote:Ja mam rozstępy te od "za szybko rośniesz" , nic z nimi nie zrobię już niestety, dlatego mam nadzieję że na brzuchu nie będę miała po ciąży
To w końcu kiedy się zacząć smarować?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 08:37
-
Kachna62 wrote:Takie od szybkiego rośniecia to też mam na plecach, ale mojego męża też nie ominęły ż tym że one są białe i małowidoczne. Niestety rozstępy w dużej mierze to genetyka. Oczywiscie też zależy ile przytyjesz bo przy dodatkowych 40kg raczej się pojawia. Ja zaczynam się smarować w 2 trymestrze.
Patrząc na to jaki mam apetyt teraz to się boję, że będzie "grubo" .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam dziś iść na wizytę, ale chyba ją odwołam. Rozmawiałam z kilkoma osobami na temat tych bakterii w moczu, ja wtedy byłam chora, próbka może była też źle pobrana, każdy zgodnie twierdzi, żeby powtórzyć to badanie moczu i wtedy zobaczyć. A dziś kończę 5 tc, więc i na wizytę za wcześnie. Jutro zawiozę próbkę i myślę, że różnica będzie duża w wynikach. Szkoda mi faszerować się lekami, skoro być może będą niepotrzebne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 10:06
naserio, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Ja dopiero 6 września idę
ale w środę idę na badania krwi.
Mam pytanie, czy wszystkie chodzicie prywatnie do ginekologa?
Ja chodzę prywatnie i mam problem. W ubiegłym roku na badaniu echa serca na które skierował mnie internista, potwierdziło się, że mam niedomykalność zastawek. Wspomniałam o tym na wizycie u gine, która stwierdziła, że może to być przeciwskazanie do porodu SN i że musze koniecznie zrobić badania. Powiedziała, że mam poprosić internistę o wypisanie skierowania na badania z zaznaczeniem "Pilne, ciąża". Internista powiedział ze nie może mi czegoś takiego wystawić bo nie jestem lekarzem prowadzącym ciąże i że ginekolog powinna wypisać skierowanie do poradni kardiologicznej, gdzie czeka się według niego kilka miesięcy na wizytę, a co dopiero na badania, więcej lepiej żebym poszła prywatnie. Po czym dodał ze co się dziwie, że jak się zachodzi w ciąże to trzeba się liczyć z tym że trzeba wydawać dużo pieniędzy na badania i że powinna sobie z tego zdawać sprawę skoro zachodzę w ciąże, a jak mnie nie stać to trzeba było się zabezpieczać.
No kuźwa. To nie jest kwestia tego czy kogoś stać czy nie, ale chyba coś nam się należy skoro jesteśmy ubezpieczone i to jeszcze w ciąży.
Nie wiem teraz czy iść do ginekologa na NFZ i spróbować poprosić o skierowanie, czy iść faktycznie do takiej poradni prywatnie. -
Ja mam dzisiaj wizytę na 16
trochę się obawiam ale bardziej nie mogę się doczekać
. A teraz siedzę w poczekalni u dentysty i tego boję się o wiele bardziej
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️