Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dla mnie to czym smaruje skórę ma ogromne znaczenie ;) po kosmetykach z Rossmanna (babydream fur mama) miałam skórną katastrofę! W życiu nie miałam takiego uczulenia. Ale to wiadomo każdy stosuje co lubi i co mu służy :)
    U mnie Linea Negra jest od prawie 9 lat. Pojawiła się na początku pierwszej ciąży i nie zniknęła po żadnym porodzie. Jedynie ciut jasniała.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra i koleżanki polecają Palmers- jest w rossmanie do kupienia, oraz Mustela - dośc drogi ale podobno cuda wyprawia. Ja póki co smaruje się zwykłym balsamem nawilzającym, ale jak bedę w rossmanie to kupię Palmers.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po CC we wrześniu 2015, ale blizny jest malutka, niczym jej nie smarowalam i jest prawie niewidoczna. W ciąży od 2 trymestru smarowalam się do samego końca bio oilem- nie mam żadnego rozstępu.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duzo zalezy od skory, nie ktore kobiety moga sie smarowac nawet kremami po tysiac zloty jak moja szwagierka a i tak beda mialy "zebre"

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• naserio Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki urok macierzyństwa :-)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie :) ja sie rozstepami wogole nie przejmuje, aby dzieciątko było zdrowe i to mi wystarczy ;)

MaGo, naserio lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguśka wrote:
    Oj dla mnie to czym smaruje skórę ma ogromne znaczenie ;) po kosmetykach z Rossmanna (babydream fur mama) miałam skórną katastrofę! W życiu nie miałam takiego uczulenia. Ale to wiadomo każdy stosuje co lubi i co mu służy :)
    U mnie Linea Negra jest od prawie 9 lat. Pojawiła się na początku pierwszej ciąży i nie zniknęła po żadnym porodzie. Jedynie ciut jasniała.
    To nie była ta seria dedykowana dla Rosmana. W sumie to nawet nie pamiętam co to było, ale skład miało ok. Kosztował coś koło 40 zl. Później zamieniłam na oliwę, bo zwyczajne kremy były dla mnie za słabe. Wiadomo produkt dobiera się do potrzeb skóry. Uczulenie to kwestia osobnicza, sama mam AZS więc od dawna sprawdzam składy i raczej unikam produktów, które potencjalnie mogły by pogorszyć stan mojej skóry.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że to co na etykiecie nie zawsze pokrywa się ze składem rzeczywistym. Ale najważniejsze znaleźć to co nam służy.

• clair Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy te od "za szybko rośniesz" , nic z nimi nie zrobię już niestety, dlatego mam nadzieję że na brzuchu nie będę miała po ciąży :D To w końcu kiedy się zacząć smarować?

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ciąży mam kilka na brzuchu wyszly na 3 tygodnie przed narodzinami Synka gdyby nie fakt ze zasiedzial sie to moze by ich nie było. A smarowalam sie 3 razy dziennie a od 7 miesiaca 5 razy dziennie bo bylam juz na l4 w domu. Stosowalam olejek migdałowy kokosowy i palmers nie pomoglo jak maja wyjsc to wyjdą.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    Ja mam rozstępy te od "za szybko rośniesz" , nic z nimi nie zrobię już niestety, dlatego mam nadzieję że na brzuchu nie będę miała po ciąży :D To w końcu kiedy się zacząć smarować?
    Takie od szybkiego rośniecia to też mam na plecach, ale mojego męża też nie ominęły ż tym że one są białe i małowidoczne. Niestety rozstępy w dużej mierze to genetyka. Oczywiscie też zależy ile przytyjesz bo przy dodatkowych 40kg raczej się pojawia. Ja zaczynam się smarować w 2 trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 08:37

• clair Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Takie od szybkiego rośniecia to też mam na plecach, ale mojego męża też nie ominęły ż tym że one są białe i małowidoczne. Niestety rozstępy w dużej mierze to genetyka. Oczywiscie też zależy ile przytyjesz bo przy dodatkowych 40kg raczej się pojawia. Ja zaczynam się smarować w 2 trymestrze.

Patrząc na to jaki mam apetyt teraz to się boję, że będzie "grubo" .

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny straszycie tymi rozstępami

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clair zacznij juz teraz. Na początek, codziennie wieczorem. Nie zaszkodzi :)

Ilona92, clair lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się boje przed jutrzszejsza wizytą :/
    ktoś jeszcze jutro wizytuje?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 1 września :/ Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i dla własnego spokoju zrobiłam sobie betę.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy jutro na podgląd :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś iść na wizytę, ale chyba ją odwołam. Rozmawiałam z kilkoma osobami na temat tych bakterii w moczu, ja wtedy byłam chora, próbka może była też źle pobrana, każdy zgodnie twierdzi, żeby powtórzyć to badanie moczu i wtedy zobaczyć. A dziś kończę 5 tc, więc i na wizytę za wcześnie. Jutro zawiozę próbkę i myślę, że różnica będzie duża w wynikach. Szkoda mi faszerować się lekami, skoro być może będą niepotrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 10:06

naserio, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

• clair Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 6 września idę :D ale w środę idę na badania krwi.

Mam pytanie, czy wszystkie chodzicie prywatnie do ginekologa?
    Ja chodzę prywatnie i mam problem. W ubiegłym roku na badaniu echa serca na które skierował mnie internista, potwierdziło się, że mam niedomykalność zastawek. Wspomniałam o tym na wizycie u gine, która stwierdziła, że może to być przeciwskazanie do porodu SN i że musze koniecznie zrobić badania. Powiedziała, że mam poprosić internistę o wypisanie skierowania na badania z zaznaczeniem "Pilne, ciąża". Internista powiedział ze nie może mi czegoś takiego wystawić bo nie jestem lekarzem prowadzącym ciąże i że ginekolog powinna wypisać skierowanie do poradni kardiologicznej, gdzie czeka się według niego kilka miesięcy na wizytę, a co dopiero na badania, więcej lepiej żebym poszła prywatnie. Po czym dodał ze co się dziwie, że jak się zachodzi w ciąże to trzeba się liczyć z tym że trzeba wydawać dużo pieniędzy na badania i że powinna sobie z tego zdawać sprawę skoro zachodzę w ciąże, a jak mnie nie stać to trzeba było się zabezpieczać.

No kuźwa. To nie jest kwestia tego czy kogoś stać czy nie, ale chyba coś nam się należy skoro jesteśmy ubezpieczone i to jeszcze w ciąży.
    Nie wiem teraz czy iść do ginekologa na NFZ i spróbować poprosić o skierowanie, czy iść faktycznie do takiej poradni prywatnie.

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wizytę na 16 :-) trochę się obawiam ale bardziej nie mogę się doczekać :-). A teraz siedzę w poczekalni u dentysty i tego boję się o wiele bardziej :-(

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ