Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny. Trochę się zaczynam martwić. Robiłam test w 12dc o czułości 10 i wyszła slabiutka kreska. Potem w 14 dc test 25 ale po południu i wyszła też delikatna. Dzisiaj jest 16 dc i sobie myślałam, że z rana powinna wyjść mocna już a znowu taka bardzo delikatna. Chyba nawet słabsza niż ostatnio. Każdy test robiłam innej firmy. Boję się że znowu coś nie tak. W czerwcu poronilam w 39dc
-
Bass wrote:hej dziewczyny. Trochę się zaczynam martwić. Robiłam test w 12dc o czułości 10 i wyszła slabiutka kreska. Potem w 14 dc test 25 ale po południu i wyszła też delikatna. Dzisiaj jest 16 dc i sobie myślałam, że z rana powinna wyjść mocna już a znowu taka bardzo delikatna. Chyba nawet słabsza niż ostatnio. Każdy test robiłam innej firmy. Boję się że znowu coś nie tak. W czerwcu poronilam w 39dc
Zamiast się denerwować idź może jutro na betę? Na pewno wszystko jest dobrze. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy to normalne, że wczoraj w ogóle nie miałam mdłości? Od 6 tygodnia miałam od czasu do czasu takie "mulenie" i niektóre zapachy mnie odrzucały, a wczoraj nic. Nie wiem jak będzie dzisiaj narazie jest ok. Ale boli mnie krzyż spać nie mogłam na plecach, musiałam zmieniać pozycje. Boli tylko jak się naprężam czyli np przy schylaniu czy wstawaniu z łóżka. Już zaczynam się martwić tymi mdłościami
Piersi wrażliwe, brzuch pobolewa w dzień mniej i sporadycznie, a na wieczór mocniej i ciągnie.
Marcel❤
-
nick nieaktualnyMaGo wrote:Dziewczyny czy to normalne, że wczoraj w ogóle nie miałam mdłości? Od 6 tygodnia miałam od czasu do czasu takie "mulenie" i niektóre zapachy mnie odrzucały, a wczoraj nic. Nie wiem jak będzie dzisiaj narazie jest ok. Ale boli mnie krzyż spać nie mogłam na plecach, musiałam zmieniać pozycje. Boli tylko jak się naprężam czyli np przy schylaniu czy wstawaniu z łóżka. Już zaczynam się martwić tymi mdłościami
Piersi wrażliwe, brzuch pobolewa w dzień mniej i sporadycznie, a na wieczór mocniej i ciągnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 10:16
-
Ja w ogóle nie mam mdłości, a wszystko jest póki co ok. Zaraz kończę 8 tydz. Widać taka natura. apetyt nawet mi się zwiększył. Zjem, a za chwilę znów ssanie w żołądku. Tylko piersi mam wrażliwe i czasem zaboli lekko brzuch.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 08:42
-
Bass wrote:hej dziewczyny. Trochę się zaczynam martwić. Robiłam test w 12dc o czułości 10 i wyszła slabiutka kreska. Potem w 14 dc test 25 ale po południu i wyszła też delikatna. Dzisiaj jest 16 dc i sobie myślałam, że z rana powinna wyjść mocna już a znowu taka bardzo delikatna. Chyba nawet słabsza niż ostatnio. Każdy test robiłam innej firmy. Boję się że znowu coś nie tak. W czerwcu poronilam w 39dc
MaGo wrote:Dziewczyny czy to normalne, że wczoraj w ogóle nie miałam mdłości? Od 6 tygodnia miałam od czasu do czasu takie "mulenie" i niektóre zapachy mnie odrzucały, a wczoraj nic. Nie wiem jak będzie dzisiaj narazie jest ok. Ale boli mnie krzyż spać nie mogłam na plecach, musiałam zmieniać pozycje. Boli tylko jak się naprężam czyli np przy schylaniu czy wstawaniu z łóżka. Już zaczynam się martwić tymi mdłościamiPiersi wrażliwe, brzuch pobolewa w dzień mniej i sporadycznie, a na wieczór mocniej i ciągnie.
każda ciąża jest inna, jedna będzie wymiotować dalej niż widzi, w inna będzie miała delikatne młodości z rana przez parę dni;-)
Dzień dobry! Słabo spalam, bo mój urwipołć wstawał 2 razy na karmienie i wiercil się cała noc. A pogoda w ogóle nie zachęca do wychodzenia z łóżka:-(
-
dokładnie, z tymi objawami jest różnie, mnie np bardziej mdliło w 5 tc, a teraz początek 7 tc i jest ok, wczoraj już myślałam że będę wymiotować ale jakoś się uspokoiło, a dziś jest dobrze. zobaczymy co będzie dalej.
co do apetytu u mnie tak średnio. jem chyba mniej niż wcześniej, i uważam na słodycze w sumie nie jem wcale bo nie chcę tyć a niestety mam tak że jak tylko sobie popuszczę trochę wodze jedzenia już +2 kg!
a nie chcę zaszkodzić maleństwu. mama musi być zdrowa a nie tłusta i chora. -
Dziewczyny, mam pytanie:
Jak do tej pory czulam sie super i miałam niewiele objawów, lekka sennosc, sporo sluzu i kilka razy na dzien cmienie w macicy. Do lekarza zapisałam się za tydzień, aby kilka razy nie biegać, a moze bedzie juz widac serduszko. Ostatnie 2 dni miałam stresowe, macica cmila mnie czesciej, starałam sie nie denerwować, oddychać glęboko, uspokajac sie. Dzis rano jak się obudziłam i jeszcze lezałam czułam lekki bol tak jakby w spojeniu lonowym. Ale jak wstałam siku to zaczelo mnie bardzo bolec w prawym dolnym boku, tak jakby jajnik, albo wyrostek, ciut promieniowało na nogę. Przestraszylam sie. Z tego jajnika mialam owulację. Od razu sie polozylam, po jakiś 5-10 minutach przeszło. Co to mogło byc? Pójdę chyba jednak jutro do lekarza...
Ja mam 31 lat i dopiero teraz zdecydowaliśmy się na dziecko. Urodzę w wieku 32. Ja zupełnie nie byłam gotowa i w sumie gdyby nie wiek, to pewnie nadal bym czekała ;p Ale rozsądek zwycięzył
-
Mnie do tej pory łapały nudności jedynie wieczorami, a dzisiaj to już od samego rana mnie męczą. W ogóle to o tym, że jestem w ciąży dały mi do myślenia bolące piersi, bo okres ostatnio zdarzał mi się nieregularny. Mąż się nawet ze mnie nabijał, że się nakręcam, ale jak zrobiłam test i się pojawiła 2 krecha to się ucieszył. Ciąża niespodzianka, bo chcieliśmy trochę jeszcze jakiś rok poczekać
Mam tylko nadzieję, że nie będę dużo wymiotować, bo się bardzo tego boję (chociaż już jedno bliskie spotkanie z toaletą zaliczyłam w piątek).
naserio lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
U mnie waga bez zmian (48kg.) objawów nadal brak, co mnie cieszy
W poprzedniej ciąży przytyłam 11 kg.,a już 3 miesiące po porodzie, przez kp, waga pokazywała 15 kg.mniej. Dopiero jak skończyłam karmić, przytyłam i wróciłam do swojej wagi.
-
yvonneSW wrote:Mnie wczoraj jajnik bolał tzn tak kul i właśnie promieniowało na udo wzięłam no spe odpoczelam i dziś już jest spokój. Ale teraz częściej czuje jajniki i ciągle przelewanie w podbrzuszu. Niby na tym etapie napisali że macica rośnie dość intensywnie więc póki co nie wpadam w panike:)
Miałam tak 1 raz dlatego trochę się przestraszylam. Ale postaram się nie martwić.