Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie po powrocie z wakacji ;)

Aliskaa, naserio, Ilona92, Agusia_pia lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bass Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Trochę się zaczynam martwić. Robiłam test w 12dc o czułości 10 i wyszła slabiutka kreska. Potem w 14 dc test 25 ale po południu i wyszła też delikatna. Dzisiaj jest 16 dc i sobie myślałam, że z rana powinna wyjść mocna już a znowu taka bardzo delikatna. Chyba nawet słabsza niż ostatnio. Każdy test robiłam innej firmy. Boję się że znowu coś nie tak. W czerwcu poronilam w 39dc :(

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass wrote:
    hej dziewczyny. Trochę się zaczynam martwić. Robiłam test w 12dc o czułości 10 i wyszła slabiutka kreska. Potem w 14 dc test 25 ale po południu i wyszła też delikatna. Dzisiaj jest 16 dc i sobie myślałam, że z rana powinna wyjść mocna już a znowu taka bardzo delikatna. Chyba nawet słabsza niż ostatnio. Każdy test robiłam innej firmy. Boję się że znowu coś nie tak. W czerwcu poronilam w 39dc :(

Zamiast się denerwować idź może jutro na betę? Na pewno wszystko jest dobrze.

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    naserio - babcia chyba ciągle zapomina, że 18tke już mam dawno za sobą ;) Szczególnie, że w rodzinie jestem najmłodsza, a ani rodzeństwu, ani kuzynostwu śluby i dzieci w głowie nie są.
    Hehe ja mam to samo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witamy się w 9tc i wchodzimy w 3 miesiąc:)

naserio, Ilona92, Agusia_pia, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne, że wczoraj w ogóle nie miałam mdłości? Od 6 tygodnia miałam od czasu do czasu takie "mulenie" i niektóre zapachy mnie odrzucały, a wczoraj nic. Nie wiem jak będzie dzisiaj narazie jest ok. Ale boli mnie krzyż spać nie mogłam na plecach, musiałam zmieniać pozycje. Boli tylko jak się naprężam czyli np przy schylaniu czy wstawaniu z łóżka. Już zaczynam się martwić tymi mdłościami :( Piersi wrażliwe, brzuch pobolewa w dzień mniej i sporadycznie, a na wieczór mocniej i ciągnie.

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny czy to normalne, że wczoraj w ogóle nie miałam mdłości? Od 6 tygodnia miałam od czasu do czasu takie "mulenie" i niektóre zapachy mnie odrzucały, a wczoraj nic. Nie wiem jak będzie dzisiaj narazie jest ok. Ale boli mnie krzyż spać nie mogłam na plecach, musiałam zmieniać pozycje. Boli tylko jak się naprężam czyli np przy schylaniu czy wstawaniu z łóżka. Już zaczynam się martwić tymi mdłościami :( Piersi wrażliwe, brzuch pobolewa w dzień mniej i sporadycznie, a na wieczór mocniej i ciągnie.
    Nie nakręcaj się że jest coś źle. Ja też tak miałam w 6 tygodniu. Były takie dni że wymiotowałam jak kot, a były takie ze prawie nic nie czułam. Teraz w 8 tygodniu modle się żeby zjeść coś innego niż bułka z masłem i gorzka herbata...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 10:16

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam mdłości, a wszystko jest póki co ok. Zaraz kończę 8 tydz. Widać taka natura. apetyt nawet mi się zwiększył. Zjem, a za chwilę znów ssanie w żołądku. Tylko piersi mam wrażliwe i czasem zaboli lekko brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 08:42

• naserio Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass wrote:
    Nie martw się, jak robilam test za pierwszym razem, to jeden wyszedł z delikatną kreska, a dwa wyszły zupełnie negatywne;-)
    MaGo wrote:
    Nie ma się czym martwić, nie codziennie miewa się mdłości;-) sprawdzałam swój kalendarz z pierwszej ciąży i wychodzi ze juz powinnam mieć młodości a w ogóle nic nie mam i czuję się dobrze ;-) każda ciąża jest inna, jedna będzie wymiotować dalej niż widzi, w inna będzie miała delikatne młodości z rana przez parę dni;-)

Dzień dobry! Słabo spalam, bo mój urwipołć wstawał 2 razy na karmienie i wiercil się cała noc. A pogoda w ogóle nie zachęca do wychodzenia z łóżka:-(

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:27

Ilona92, naserio lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj Boże... Mam teraz tydzień urlopu, będę leżeć i odpoczywać żeby fasolce nic nie szkodziło.

naserio lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, z tymi objawami jest różnie, mnie np bardziej mdliło w 5 tc, a teraz początek 7 tc i jest ok, wczoraj już myślałam że będę wymiotować ale jakoś się uspokoiło, a dziś jest dobrze. zobaczymy co będzie dalej.
    co do apetytu u mnie tak średnio. jem chyba mniej niż wcześniej, i uważam na słodycze w sumie nie jem wcale bo nie chcę tyć a niestety mam tak że jak tylko sobie popuszczę trochę wodze jedzenia już +2 kg!
    a nie chcę zaszkodzić maleństwu. mama musi być zdrowa a nie tłusta i chora.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie:
    Jak do tej pory czulam sie super i miałam niewiele objawów, lekka sennosc, sporo sluzu i kilka razy na dzien cmienie w macicy. Do lekarza zapisałam się za tydzień, aby kilka razy nie biegać, a moze bedzie juz widac serduszko. Ostatnie 2 dni miałam stresowe, macica cmila mnie czesciej, starałam sie nie denerwować, oddychać glęboko, uspokajac sie. Dzis rano jak się obudziłam i jeszcze lezałam czułam lekki bol tak jakby w spojeniu lonowym. Ale jak wstałam siku to zaczelo mnie bardzo bolec w prawym dolnym boku, tak jakby jajnik, albo wyrostek, ciut promieniowało na nogę. Przestraszylam sie. Z tego jajnika mialam owulację. Od razu sie polozylam, po jakiś 5-10 minutach przeszło. Co to mogło byc? Pójdę chyba jednak jutro do lekarza...

Ja mam 31 lat i dopiero teraz zdecydowaliśmy się na dziecko. Urodzę w wieku 32. Ja zupełnie nie byłam gotowa i w sumie gdyby nie wiek, to pewnie nadal bym czekała ;p Ale rozsądek zwycięzył :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do tej pory łapały nudności jedynie wieczorami, a dzisiaj to już od samego rana mnie męczą. W ogóle to o tym, że jestem w ciąży dały mi do myślenia bolące piersi, bo okres ostatnio zdarzał mi się nieregularny. Mąż się nawet ze mnie nabijał, że się nakręcam, ale jak zrobiłam test i się pojawiła 2 krecha to się ucieszył. Ciąża niespodzianka, bo chcieliśmy trochę jeszcze jakiś rok poczekać :D Mam tylko nadzieję, że nie będę dużo wymiotować, bo się bardzo tego boję (chociaż już jedno bliskie spotkanie z toaletą zaliczyłam w piątek).

naserio lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekki ból macicy i ciagniecie w pachwinach to normalne objawy, poczytaj sobie na necie co sie dzieje w danym tygodniu ciazy . mbie zawsze to uspokaja

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam znowu problem z porannymi mdłościami i zapachami :( jedzenie mnie zaczyna obrzydzać :/ masakra, a waga coraz bardziej spada :(

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:27

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga bez zmian (48kg.) objawów nadal brak, co mnie cieszy :) W poprzedniej ciąży przytyłam 11 kg.,a już 3 miesiące po porodzie, przez kp, waga pokazywała 15 kg.mniej. Dopiero jak skończyłam karmić, przytyłam i wróciłam do swojej wagi.

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnięcia w pachwinach i bóle macicy są zupełnie naturalne. Ja się jedynie obawiam , jak będzie się "zachowywać" blizna po CC :/

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Mnie wczoraj jajnik bolał tzn tak kul i właśnie promieniowało na udo wzięłam no spe odpoczelam i dziś już jest spokój. Ale teraz częściej czuje jajniki i ciągle przelewanie w podbrzuszu. Niby na tym etapie napisali że macica rośnie dość intensywnie więc póki co nie wpadam w panike:)

Miałam tak 1 raz dlatego trochę się przestraszylam. Ale postaram się nie martwić.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ