X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Katy a może spróbuj Activii? Ja miałam w I trymestrze takie mocne zaparcia i tylko to mi pomagało. Zjadałam jeden taki jogurcik i następnego dnia już było lżej ;) Jakoś się ostatnio nie wysypiam. Nie mogę zasnąć, przewracam się z boku na bok a rano wstaję nieprzytomna i nie do życia. Maleństwo czuje ostatnimi czasy głównie w prawym boku, nie wiem, jakoś sobie upodobała tą okolicę. A w końcu wybraliśmy z mężem imię dla małej! No i będzie Weronika Aneta :)

Weronika piękne imię, miałam tak dać na imię gdyby była dziewczynka. Moja mama miała tak na imię.

tanith lubi tę wiadomość

ckaik0s36dsxflg9.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za elancylem do tego zaraz po smarowaniu brzuch pryskanie wodą termalną Avene i czekam aż sie wchłonie, robię to tylko wieczorem, zaoszczędza sobie czasu. Efekt jest cudowny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 04:57

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • darika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem żywym przykładem tego, że czymkolwiek bym się nie smarowała, to jak ktoś ma mieć rozstępy to będzie miał :-P. Od samego początku ciąży się smaruje, a używałam różnych specyfików, a rozstępy na piersiach i tak mi wyszły. Moja mama też miała tylko na piersiach. Obecnie smaruje się Palmers (najbardziej mi podpasowal) , żeby skóra nie swedziala i jestem zadowolona ;-).

Juliette25 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 32 tydzień ;D

Tęskniąca, Kassie, Juliette25, Totoro, Katy, Makira, Andzia123, Malyprosiaczek, Sassy, jasmina6, tanith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Chyba pozostanę więc przy Palmersie, większość z Was poleca więc nie ma co zmieniać, poza tym pasował mi zapach i konsystencja więc kupię drugie opakowanie.

edwarda20 - coś o sobie... no to niebawem stuknie mi 30 lat. Mam już synka i w kwietniu też będzie obchodził 4 urodziny (zaraz po nich zamierzam rodzić) :D To moja 5 ciąża. Pierwszą donosiłam (synek), trzy późniejsze skończyły się poronieniem a piąta (obecna) się utrzymała.
    Spodziewamy się drugiego synka :D

Aliska - Brawo!!! Już bliziutko... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 08:35

Aliskaa, Elwira.eli lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Ja długo poszukiwałam dobrego produktu do smarowania, ale trafiłam na bielenda sexy mama cudowne! Co prawda sexy mama się nie czuje, bo już kilka kg na plusie, ale rozstępu żadnego, brzuch w ogóle nie swędzi, a skóra jest gładka i miękka :)

Tez uzywam tego balsamu :) ale w sumie to nie wierze zeby cokolwiek mialo pomoc, jak maja wyjsc to wyjda. Ja mam rozstepy jeszcze z czasu dojrzewania na boczkach, teraz na razie sie nie robia,ale nie łudze sie, moja mama miala, mnie pewnie tez nie ominą.

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z czasów dojrzewania mam jednego rozstępa na biodrze i kilka na tyłku, a co najlepsze zauważyłam je całkiem niedawno..I w sumie żałuję, bo jak nie widzialam to żyłam w przekonaniu, że ich po prostu nie mam :p Za to moja siostra ma okropne rozstępy bo w dość krótkim czasie przytyla prawie 15kg więc w sumie było to nieuniknione..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej smarowac, przynajmniej nie swędzi skóra, a jak mają wyjść to prawda wyjdą, ale chociaż może trochę mniej :)
    Koleżanka po bielendzie nie ma ani jednego rozstępu, mimo że jej mama ma dużo :)
    Aliskaa jesteś naszą przodowniczką, co to jest 8 tyg zaraz minie :)
    Do mnie jeszcze nie dociera, że czas końca ciąży jest już coraz blizej, niby 3/4 wyprawki już mam, ale tyle jest jeszcze do zrobienia...

gg646iye46nicebi.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Zaczynamy 32 tydzień ;D

Zazdroszcze :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • gondi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Zaczynamy 32 tydzień ;D

A my zaczynamy dzis 30 tydzien:)
    Jeszcze tylko wozka nam brakuje, tak to cala wyprawka gotowa :)

tanith lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja jeszcze w 28 tkwie

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie tylko 2 dni do 32... Chociaż w szpitalu i tak by powiedzieli, że to 31 bo oni ukończone liczą ;)
    Od lutego mam plan zabrać się za pranie, bo skoro w połowie marca ciąża już będzie donoszona to chyba nie mam już na co czekać, bo to nigdy nie wiadomo co będzie dalej...
    A jak z metkami w ubrankach? Ucinacie? Zostawiacie? Będą drażniły skórę bobasa, czy mogą spokojnie zostać, żeby później nie mieć problemów z poznaniem rozmiaru?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Kurcze u mnie tylko 2 dni do 32... Chociaż w szpitalu i tak by powiedzieli, że to 31 bo oni ukończone liczą ;)
    Od lutego mam plan zabrać się za pranie, bo skoro w połowie marca ciąża już będzie donoszona to chyba nie mam już na co czekać, bo to nigdy nie wiadomo co będzie dalej...
    A jak z metkami w ubrankach? Ucinacie? Zostawiacie? Będą drażniły skórę bobasa, czy mogą spokojnie zostać, żeby później nie mieć problemów z poznaniem rozmiaru?

Je ucinam wszystkie metki, bo zazwyczaj na ubranku jest nadruk z rozmiarem, no chyba że nie ma, to zostawiam wtedy.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na większości są nadruki, ale mam też takie, w których producent o tym niestety nie pomyślał :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka, dobra rozkmina z tymi metkami, nawet bym nie pomyślała a często sama sobie obcinam. Mam nadzieję, że jak maluchy się urodzą to będziemy umiały oszacować czy coś pasuje "na oko". Gorzej potem żeby komuś oddać lub sprzedać takie ciuszki.

A ja zaczynam 31tc. Jest moc! :D

Aliskaa, tanith lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam prać i prasować już w połowie lutego :) Nigdy nie wiesz kiedy się zacznie :D

Co do metek - mam większość ubranek po synku a tam wszędzie pociachałam metki i co? Nie mogłam dojść czy to 56 czy 62 :) Lepiej zostawić jeśli nie jest zbytnio drapiąca.

Właśnie zamierzam siąść do ostatnich internetowych zakupów :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja metek nie obcinam. Córce nie przeskadzały.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie obcinam . Sobie też nigdy nie obcinałam i starszej córce .
    Ja cały czas w tyle za wami bo termin na koniec kwietnia :( jutro wskoczę w 28tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jesteśmy blisko końca :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek 28 tydzień zaczynam ;p Ja jeszcze mam dużo rzeczy do kupienia..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ