Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
tanith wrote:Katy a może spróbuj Activii? Ja miałam w I trymestrze takie mocne zaparcia i tylko to mi pomagało. Zjadałam jeden taki jogurcik i następnego dnia już było lżej
Jakoś się ostatnio nie wysypiam. Nie mogę zasnąć, przewracam się z boku na bok a rano wstaję nieprzytomna i nie do życia. Maleństwo czuje ostatnimi czasy głównie w prawym boku, nie wiem, jakoś sobie upodobała tą okolicę. A w końcu wybraliśmy z mężem imię dla małej! No i będzie Weronika Aneta
Weronika piękne imię, miałam tak dać na imię gdyby była dziewczynka. Moja mama miała tak na imię.tanith lubi tę wiadomość
-
Ja jestem za elancylem do tego zaraz po smarowaniu brzuch pryskanie wodą termalną Avene i czekam aż sie wchłonie, robię to tylko wieczorem, zaoszczędza sobie czasu. Efekt jest cudowny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 04:57
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Ja jestem żywym przykładem tego, że czymkolwiek bym się nie smarowała, to jak ktoś ma mieć rozstępy to będzie miał
. Od samego początku ciąży się smaruje, a używałam różnych specyfików, a rozstępy na piersiach i tak mi wyszły. Moja mama też miała tylko na piersiach. Obecnie smaruje się Palmers (najbardziej mi podpasowal) , żeby skóra nie swedziala i jestem zadowolona
.
Juliette25 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za odpowiedzi. Chyba pozostanę więc przy Palmersie, większość z Was poleca więc nie ma co zmieniać, poza tym pasował mi zapach i konsystencja więc kupię drugie opakowanie.
edwarda20 - coś o sobie... no to niebawem stuknie mi 30 lat. Mam już synka i w kwietniu też będzie obchodził 4 urodziny (zaraz po nich zamierzam rodzić)To moja 5 ciąża. Pierwszą donosiłam (synek), trzy późniejsze skończyły się poronieniem a piąta (obecna) się utrzymała.
Spodziewamy się drugiego synka
Aliska - Brawo!!! Już bliziutko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 08:35
Aliskaa, Elwira.eli lubią tę wiadomość
-
Makira wrote:Ja długo poszukiwałam dobrego produktu do smarowania, ale trafiłam na bielenda sexy mama cudowne! Co prawda sexy mama się nie czuje, bo już kilka kg na plusie, ale rozstępu żadnego, brzuch w ogóle nie swędzi, a skóra jest gładka i miękka
Tez uzywam tego balsamuale w sumie to nie wierze zeby cokolwiek mialo pomoc, jak maja wyjsc to wyjda. Ja mam rozstepy jeszcze z czasu dojrzewania na boczkach, teraz na razie sie nie robia,ale nie łudze sie, moja mama miala, mnie pewnie tez nie ominą.
-
Ja z czasów dojrzewania mam jednego rozstępa na biodrze i kilka na tyłku, a co najlepsze zauważyłam je całkiem niedawno..I w sumie żałuję, bo jak nie widzialam to żyłam w przekonaniu, że ich po prostu nie mam :p Za to moja siostra ma okropne rozstępy bo w dość krótkim czasie przytyla prawie 15kg więc w sumie było to nieuniknione..
-
Lepiej smarowac, przynajmniej nie swędzi skóra, a jak mają wyjść to prawda wyjdą, ale chociaż może trochę mniej
Koleżanka po bielendzie nie ma ani jednego rozstępu, mimo że jej mama ma dużo
Aliskaa jesteś naszą przodowniczką, co to jest 8 tyg zaraz minie
Do mnie jeszcze nie dociera, że czas końca ciąży jest już coraz blizej, niby 3/4 wyprawki już mam, ale tyle jest jeszcze do zrobienia... -
Kurcze u mnie tylko 2 dni do 32... Chociaż w szpitalu i tak by powiedzieli, że to 31 bo oni ukończone liczą
Od lutego mam plan zabrać się za pranie, bo skoro w połowie marca ciąża już będzie donoszona to chyba nie mam już na co czekać, bo to nigdy nie wiadomo co będzie dalej...
A jak z metkami w ubrankach? Ucinacie? Zostawiacie? Będą drażniły skórę bobasa, czy mogą spokojnie zostać, żeby później nie mieć problemów z poznaniem rozmiaru? -
Paatka wrote:Kurcze u mnie tylko 2 dni do 32... Chociaż w szpitalu i tak by powiedzieli, że to 31 bo oni ukończone liczą
Od lutego mam plan zabrać się za pranie, bo skoro w połowie marca ciąża już będzie donoszona to chyba nie mam już na co czekać, bo to nigdy nie wiadomo co będzie dalej...
A jak z metkami w ubrankach? Ucinacie? Zostawiacie? Będą drażniły skórę bobasa, czy mogą spokojnie zostać, żeby później nie mieć problemów z poznaniem rozmiaru?
Je ucinam wszystkie metki, bo zazwyczaj na ubranku jest nadruk z rozmiarem, no chyba że nie ma, to zostawiam wtedy.
-
Paatka, dobra rozkmina z tymi metkami, nawet bym nie pomyślała a często sama sobie obcinam. Mam nadzieję, że jak maluchy się urodzą to będziemy umiały oszacować czy coś pasuje "na oko". Gorzej potem żeby komuś oddać lub sprzedać takie ciuszki.
A ja zaczynam 31tc. Jest moc!Aliskaa, tanith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też zaczynam prać i prasować już w połowie lutego
Nigdy nie wiesz kiedy się zacznie
Co do metek - mam większość ubranek po synku a tam wszędzie pociachałam metki i co? Nie mogłam dojść czy to 56 czy 62Lepiej zostawić jeśli nie jest zbytnio drapiąca.
Właśnie zamierzam siąść do ostatnich internetowych zakupów -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny