X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • gondi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie poobcinalam metki i teraz jak dostalam ubranka od kuzynki to musialam segregowac na oko bo ciezko stwierdzic czasem ktory to byl rozmiar :) Ale z drugiej strony rozmiar rozmiarowi nierowny. I dostalam tez ubranka na rozmiar 50 ktorych sama nie kupowalam wiec Maly bedzie mial w czym lezec(chodzic?) w pierwszych dniach :)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a ja mam takie pytanie, może głupie ale co tam. Jak to jest z pieluchami? Byłam w zeszłym roku u koleżanki, której synek miał raptem 1 miesiąc. Jak mały nasiusiał to od razu była zmiana pieluszki (nie wiem jaka marka). A że siusiał na okrągło to te pieluchy tam szły że hej. No i myślałam, że tak to już jest przy takim maleństwie i tak trzeba. A teraz teściowa mi mówi, że pampersy są chłonne i 2-3x siusiu sie zmieści i absolutnie nie trzeba co chwile zmieniać. Przy kupie to jasna sprawa, ale to siusianie? Nie chcę żeby dziecko miało jakieś odparzenia itp. Przyznam, że jestem lekko skołowana. To jak to jest?

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie obcinam. Ja od 2 dni siedzę i segreguje ciuszki według rozmiarów. Najpierw robię pranie ciuszków w rozmiarze 56-68, a potem resztę bo tyle dostałam ciuszków od ciotek, ze muszę je poukładać do szafy- inaczej nie da się ruszać w pokoju synka :D wczoraj zrobiłam dwa prania. Czekam aż wyschnie i robię kolejne, a te od razu do prasowania. Chyba będę musiała druga suszarkę na rzeczy zakupić bo tak to ja będę do usranej śmierci prac-czekać aż wyschnie- prasować i schemat od nowa :P zaczęłam już pranie bo przez ten szpital dwa dni temu strasznie się przestraszyłam i wole mieć już przygotowane pare rzeczy. Co do wyprawki to nadal dużo nie mam :P ale jutro jadę porobić pare zakupów a dzisiaj jeszcze pare internetowo.

Miała któraś ta szczotkę do włosów z włosia naturalnego z lullalove? Podobno jest dobra na ciemieniuche. Macie kupiony termofor z pętakami wiśni na kolki? Sprawdzał Wam się czy bezsensowny wydatek? Słyszałam, ze pomaga, ale wole dopytać :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam 31 tc w górach :-).

Sassy lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawki mam juz prawie wszystko, zostaly drobne rzeczy.

Tak mi sie milo dzis zrobilo - bylam z mezem w Ikei a potem przeszlismy sie po galerii. Zatrzymalismy sie przy stoisku z wiejskimi chlebami aby kupic, kobitka zaczela nas zagadywac i zapytala na kiedy mam termin, mowie poczatek kwietnia. A ona oczy i zdziwienie, ze tak? ze juz? ze taki maly brzuszek i w ogole... no milusio mi sie zrobilo :) Bo mnie sie wydaje ze jest duuuuzzyyy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i odebralam zamowienie z C&A i szczerze polecam te ciuszki. Super jakosc, bio bawelna, milutka i piekne kolory. Kupikam 4xspodenki i sweterek i zaplacilam grosze :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Słuchajcie a ja mam takie pytanie, może głupie ale co tam. Jak to jest z pieluchami? Byłam w zeszłym roku u koleżanki, której synek miał raptem 1 miesiąc. Jak mały nasiusiał to od razu była zmiana pieluszki (nie wiem jaka marka). A że siusiał na okrągło to te pieluchy tam szły że hej. No i myślałam, że tak to już jest przy takim maleństwie i tak trzeba. A teraz teściowa mi mówi, że pampersy są chłonne i 2-3x siusiu sie zmieści i absolutnie nie trzeba co chwile zmieniać. Przy kupie to jasna sprawa, ale to siusianie? Nie chcę żeby dziecko miało jakieś odparzenia itp. Przyznam, że jestem lekko skołowana. To jak to jest?
    Ja zmieniałam przy córce co 2-3 h (w tym czasie pielucha się rozklejała, bo córka sikała więcej niż teraz) i wysypywały się kulki). Po pierwsze dłużej nigdy oryginalne pampersy nie wytrzymały, po drugie dłuższe trzymanie = rozwój bakteri i problemy z ukł moczowym. Z resztą same odpowiedzcie sobie ile nosicie jedną podpaskę czy tampon ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Ja tez nie obcinam. Ja od 2 dni siedzę i segreguje ciuszki według rozmiarów. Najpierw robię pranie ciuszków w rozmiarze 56-68, a potem resztę bo tyle dostałam ciuszków od ciotek, ze muszę je poukładać do szafy- inaczej nie da się ruszać w pokoju synka :D wczoraj zrobiłam dwa prania. Czekam aż wyschnie i robię kolejne, a te od razu do prasowania. Chyba będę musiała druga suszarkę na rzeczy zakupić bo tak to ja będę do usranej śmierci prac-czekać aż wyschnie- prasować i schemat od nowa :P zaczęłam już pranie bo przez ten szpital dwa dni temu strasznie się przestraszyłam i wole mieć już przygotowane pare rzeczy. Co do wyprawki to nadal dużo nie mam :P ale jutro jadę porobić pare zakupów a dzisiaj jeszcze pare internetowo.

Miała któraś ta szczotkę do włosów z włosia naturalnego z lullalove? Podobno jest dobra na ciemieniuche. Macie kupiony termofor z pętakami wiśni na kolki? Sprawdzał Wam się czy bezsensowny wydatek? Słyszałam, ze pomaga, ale wole dopytać :D
    Miałam poduszkę (u nas nie zdała egzaminu), szczotkę miałam z włosia nat innej firmy, ale córka nie miała ciemieniuchy, więc nie mam zdania (raczej jest za miękka)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmienialam co 3 a nawet 4 godziny i trzymalam cala noc jesi nie bylo kupy. Teraz pampki sa chlonne nigdy nie zdazylo mi sie by coś sie rozpadło albo rozsypalo. Nie zmienialam co siku nie było potrzeby za to maluch robi duzo kup szczegolnie jeśli kp wiec większość razy zmiana była czesciej bo ta kupa to u nas co chwila byla. Poczatkowo tez w nocy robil kupe ale dość szybko przestał.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Paatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczoteczke kupiłam z włosia naturalnego, ale z firmy NUK. Termoforek też zakupiłam. Nie był drogi, a wolę mieć go pod ręką w razie czego.
    Właśnie się dowiedziałam, że moi rodzice zamówili dla wnuczki leżaczek/bujaczek, o którym już od dawna mówił mój mąż, ja go narazie z nim stopowałam bo to dosyć drogie cudo, a są ważniejsze wydatki po drodze. Oczywiście gadżeciaż musiał pokazać filmik z tym bujakiem też dziadkowi i ten podłapał temat... Ci dziadkowie ♡

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.
    Ja pampersy zmieniałam najpóźniej do 3 godzin mniej więcej, ale czasem też częściej. To sprawa indywidualna i zależy jak często dzieciątko i ile siusia. Chyba że była dwojeczka to od razu.

Ubrania do dzieciątka wyprane i wyprasowane już chyba dwa tygodnie. Włożyłam je jeszcze w foliowki aby zabezpieczyć przed kurzem. Wózek wyprany i spakowany. Kosmetyki itp. zakupione i poukładane.
    Jedynie co zostało to łóżeczko i wyposażenie.

Torba do szpitala spakowana. Jeszcze zostało mi wyparzyć butelki, smoczki itp.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja szczoteczke kupiłam z włosia naturalnego, ale z firmy NUK. Termoforek też zakupiłam. Nie był drogi, a wolę mieć go pod ręką w razie czego.
    Właśnie się dowiedziałam, że moi rodzice zamówili dla wnuczki leżaczek/bujaczek, o którym już od dawna mówił mój mąż, ja go narazie z nim stopowałam bo to dosyć drogie cudo, a są ważniejsze wydatki po drodze. Oczywiście gadżeciaż musiał pokazać filmik z tym bujakiem też dziadkowi i ten podłapał temat... Ci dziadkowie ♡
    Kurczę, a mi też się podobały te bujaczki, ale na szkole rodzenia fizjoterapeutka niemowlat i dzieci mówiła,że jest zaskoczona ich popularnością, bo jakoś niekorzystnie wpływają na kręgosłup i etapy pionizacji u niemowląt. Mówiła też, że najlepiej na płasko, to jest maty lub dywan. Za to foteliki samochodowe maks 1,5h dziennie, chyba ze raz na jakis czas dluzsza podroz, ale nie powinno się zastępować nimi gondoli itp.

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujak, który rodzice kupili jest dostosowany do niemowlaka ze specjalną wkładką, no i właśnie można ułożyć go na płasko i dlatego mimo ceny brałam go pod uwagę ;) Wiadomo, że dziecka nie wkłada się do niego na cały dzień i nie w pierwszy dzień po urodzeniu, bo to nie o to chodzi :) Czytałam o nim wiele opinii, znajomi mieli i bardzo sobie chwalą. Również chodziłam do szkoły rodzenia i też miałam tam zajęcia z fizjoterapeutami, także spokojnie nie zaszkodzę swojemu maleństwu ;)
    A co do fotelików, to też prawda, fotelik do auta, poza autem najlepsza gondola.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można wiedzieć jaki bujaczek kupiliście ?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    A można wiedzieć jaki bujaczek kupiliście ?

4MOMS MAMAROO 4.0

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka ja też jestem zachwycona tym bujaczkiem i też się na niego czailam. Chociaż jaka w piątek oglądałam go w sklepie wydawał mi się mega płytki i mały (chodzi mi o samą wyściółke dla dziecka) ale może to wynika z tego że nie mogę sobie wyobrazić w nim malenkiego dziecka. Podoba mi się to sterowanie telefonem. Ale fakt cenowo jest to dość spory wydatek.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak one są płytkie właśnie dla zachowania lepszej pozycji bobasa ;) Też je widzieliśmy na żywo i to w sklepie właśnie mąż nie mógł od niego odejść i klikał po wszystkich opcjach. Ja przeszłam cały sklep, a on dalej przy bujaku ;) Na filmikach na youtubie widać w nich maluchy. Sama też nie wiem czy bym zdecydowała się na taki wydatek, czy raczej na wybijanie go mężowi z głowy. No ale, że będzie w prezencie to kwestie rozmowy z mężem mogę sobie odpuścić :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze sporo rzeczy do kupienia. I tez czeka mnie pranie i prasowanie ale jakos za to zabrac sie nie moge :-) w pierwszej ciazy wszystko mialam juz duuzo wczesniej gotowe a teraz to niewiem czy do marca wszystko bedziemy miec :-D
    Co do pampersow to poczatkowo zmienialam co karmienie - bo byla kupa. Potem juz rzadziej a teraz zalezy czy pampers mokry czy suchy :-) nawet specjalnie nie kremowalam pupy - na poczatku co przewijanie, potem co druga zmiane az w koncu wcale(chyba ze pupa byla lekko czerwona). Tylko ze synek nie mial problemow ze skora od urodzenia :-)
    We wtorek jedziemy z mezem na usg 3 trymestru :-) ciekawe ile juz wazy nasz synek :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na olx leżaczek Beaba up&down 2. Rozkłada się go na płasko, ma wkładkę dla noworodka. Co najważniejsze dla mnie, jest lekki i mobilny. Nie jestem zwolenniczką huśtawek i wibracji. Dzięki leżaczkowi dziecko ma być zawsze przy mnie np. w kuchni, w łazience itp. Ten leżaczek można dostosować na wysokość do np. stołu, kanapy, krzesła - nie musisz się schylać do dziecka, można go łatwo przenosić (z dzieckiem na pokładzie). Z bajerów ma tylko funkcję tradycyjnego kołysania - dla mnie to zaleta. Na początku jednak mam stojak na kołkach, który zamienia gondolę peg perego w kosz Mojżesza :) - to na dzień, na tarasowanie itp. Na noce - chicco next2me.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 19:20

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś spotkała wielka przykrość ze strony znajomej z którą długo sie nie widziałam, cieszyłam się na to spotkanie a usłyszałam od niej że chyba w dupie mi sie poprzewracało że nie chce znać płci dziecka, że tylko uwage chce na siebie zwrócić. Czuje sie jakbym conajmniej w pysk dostała

KwietniowkaZ lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ