Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wlasnie poobcinalam metki i teraz jak dostalam ubranka od kuzynki to musialam segregowac na oko bo ciezko stwierdzic czasem ktory to byl rozmiar
Ale z drugiej strony rozmiar rozmiarowi nierowny. I dostalam tez ubranka na rozmiar 50 ktorych sama nie kupowalam wiec Maly bedzie mial w czym lezec(chodzic?) w pierwszych dniach
-
Słuchajcie a ja mam takie pytanie, może głupie ale co tam. Jak to jest z pieluchami? Byłam w zeszłym roku u koleżanki, której synek miał raptem 1 miesiąc. Jak mały nasiusiał to od razu była zmiana pieluszki (nie wiem jaka marka). A że siusiał na okrągło to te pieluchy tam szły że hej. No i myślałam, że tak to już jest przy takim maleństwie i tak trzeba. A teraz teściowa mi mówi, że pampersy są chłonne i 2-3x siusiu sie zmieści i absolutnie nie trzeba co chwile zmieniać. Przy kupie to jasna sprawa, ale to siusianie? Nie chcę żeby dziecko miało jakieś odparzenia itp. Przyznam, że jestem lekko skołowana. To jak to jest?
-
Ja tez nie obcinam. Ja od 2 dni siedzę i segreguje ciuszki według rozmiarów. Najpierw robię pranie ciuszków w rozmiarze 56-68, a potem resztę bo tyle dostałam ciuszków od ciotek, ze muszę je poukładać do szafy- inaczej nie da się ruszać w pokoju synka
wczoraj zrobiłam dwa prania. Czekam aż wyschnie i robię kolejne, a te od razu do prasowania. Chyba będę musiała druga suszarkę na rzeczy zakupić bo tak to ja będę do usranej śmierci prac-czekać aż wyschnie- prasować i schemat od nowa
zaczęłam już pranie bo przez ten szpital dwa dni temu strasznie się przestraszyłam i wole mieć już przygotowane pare rzeczy. Co do wyprawki to nadal dużo nie mam
ale jutro jadę porobić pare zakupów a dzisiaj jeszcze pare internetowo.
Miała któraś ta szczotkę do włosów z włosia naturalnego z lullalove? Podobno jest dobra na ciemieniuche. Macie kupiony termofor z pętakami wiśni na kolki? Sprawdzał Wam się czy bezsensowny wydatek? Słyszałam, ze pomaga, ale wole dopytać -
Ja z wyprawki mam juz prawie wszystko, zostaly drobne rzeczy.
Tak mi sie milo dzis zrobilo - bylam z mezem w Ikei a potem przeszlismy sie po galerii. Zatrzymalismy sie przy stoisku z wiejskimi chlebami aby kupic, kobitka zaczela nas zagadywac i zapytala na kiedy mam termin, mowie poczatek kwietnia. A ona oczy i zdziwienie, ze tak? ze juz? ze taki maly brzuszek i w ogole... no milusio mi sie zrobiloBo mnie sie wydaje ze jest duuuuzzyyy.
-
tanith wrote:Słuchajcie a ja mam takie pytanie, może głupie ale co tam. Jak to jest z pieluchami? Byłam w zeszłym roku u koleżanki, której synek miał raptem 1 miesiąc. Jak mały nasiusiał to od razu była zmiana pieluszki (nie wiem jaka marka). A że siusiał na okrągło to te pieluchy tam szły że hej. No i myślałam, że tak to już jest przy takim maleństwie i tak trzeba. A teraz teściowa mi mówi, że pampersy są chłonne i 2-3x siusiu sie zmieści i absolutnie nie trzeba co chwile zmieniać. Przy kupie to jasna sprawa, ale to siusianie? Nie chcę żeby dziecko miało jakieś odparzenia itp. Przyznam, że jestem lekko skołowana. To jak to jest?
-
Malyprosiaczek wrote:Ja tez nie obcinam. Ja od 2 dni siedzę i segreguje ciuszki według rozmiarów. Najpierw robię pranie ciuszków w rozmiarze 56-68, a potem resztę bo tyle dostałam ciuszków od ciotek, ze muszę je poukładać do szafy- inaczej nie da się ruszać w pokoju synka
wczoraj zrobiłam dwa prania. Czekam aż wyschnie i robię kolejne, a te od razu do prasowania. Chyba będę musiała druga suszarkę na rzeczy zakupić bo tak to ja będę do usranej śmierci prac-czekać aż wyschnie- prasować i schemat od nowa
zaczęłam już pranie bo przez ten szpital dwa dni temu strasznie się przestraszyłam i wole mieć już przygotowane pare rzeczy. Co do wyprawki to nadal dużo nie mam
ale jutro jadę porobić pare zakupów a dzisiaj jeszcze pare internetowo.
Miała któraś ta szczotkę do włosów z włosia naturalnego z lullalove? Podobno jest dobra na ciemieniuche. Macie kupiony termofor z pętakami wiśni na kolki? Sprawdzał Wam się czy bezsensowny wydatek? Słyszałam, ze pomaga, ale wole dopytać
-
Ja zmienialam co 3 a nawet 4 godziny i trzymalam cala noc jesi nie bylo kupy. Teraz pampki sa chlonne nigdy nie zdazylo mi sie by coś sie rozpadło albo rozsypalo. Nie zmienialam co siku nie było potrzeby za to maluch robi duzo kup szczegolnie jeśli kp wiec większość razy zmiana była czesciej bo ta kupa to u nas co chwila byla. Poczatkowo tez w nocy robil kupe ale dość szybko przestał.
-
Ja szczoteczke kupiłam z włosia naturalnego, ale z firmy NUK. Termoforek też zakupiłam. Nie był drogi, a wolę mieć go pod ręką w razie czego.
Właśnie się dowiedziałam, że moi rodzice zamówili dla wnuczki leżaczek/bujaczek, o którym już od dawna mówił mój mąż, ja go narazie z nim stopowałam bo to dosyć drogie cudo, a są ważniejsze wydatki po drodze. Oczywiście gadżeciaż musiał pokazać filmik z tym bujakiem też dziadkowi i ten podłapał temat... Ci dziadkowie ♡ -
Hej kobietki.
Ja pampersy zmieniałam najpóźniej do 3 godzin mniej więcej, ale czasem też częściej. To sprawa indywidualna i zależy jak często dzieciątko i ile siusia. Chyba że była dwojeczka to od razu.
Ubrania do dzieciątka wyprane i wyprasowane już chyba dwa tygodnie. Włożyłam je jeszcze w foliowki aby zabezpieczyć przed kurzem. Wózek wyprany i spakowany. Kosmetyki itp. zakupione i poukładane.
Jedynie co zostało to łóżeczko i wyposażenie.
Torba do szpitala spakowana. Jeszcze zostało mi wyparzyć butelki, smoczki itp.
Elwira
-
Paatka wrote:Ja szczoteczke kupiłam z włosia naturalnego, ale z firmy NUK. Termoforek też zakupiłam. Nie był drogi, a wolę mieć go pod ręką w razie czego.
Właśnie się dowiedziałam, że moi rodzice zamówili dla wnuczki leżaczek/bujaczek, o którym już od dawna mówił mój mąż, ja go narazie z nim stopowałam bo to dosyć drogie cudo, a są ważniejsze wydatki po drodze. Oczywiście gadżeciaż musiał pokazać filmik z tym bujakiem też dziadkowi i ten podłapał temat... Ci dziadkowie ♡ -
Bujak, który rodzice kupili jest dostosowany do niemowlaka ze specjalną wkładką, no i właśnie można ułożyć go na płasko i dlatego mimo ceny brałam go pod uwagę
Wiadomo, że dziecka nie wkłada się do niego na cały dzień i nie w pierwszy dzień po urodzeniu, bo to nie o to chodzi
Czytałam o nim wiele opinii, znajomi mieli i bardzo sobie chwalą. Również chodziłam do szkoły rodzenia i też miałam tam zajęcia z fizjoterapeutami, także spokojnie nie zaszkodzę swojemu maleństwu
A co do fotelików, to też prawda, fotelik do auta, poza autem najlepsza gondola.
-
nick nieaktualnyPaatka ja też jestem zachwycona tym bujaczkiem i też się na niego czailam. Chociaż jaka w piątek oglądałam go w sklepie wydawał mi się mega płytki i mały (chodzi mi o samą wyściółke dla dziecka) ale może to wynika z tego że nie mogę sobie wyobrazić w nim malenkiego dziecka. Podoba mi się to sterowanie telefonem. Ale fakt cenowo jest to dość spory wydatek.
-
Taak one są płytkie właśnie dla zachowania lepszej pozycji bobasa
Też je widzieliśmy na żywo i to w sklepie właśnie mąż nie mógł od niego odejść i klikał po wszystkich opcjach. Ja przeszłam cały sklep, a on dalej przy bujaku
Na filmikach na youtubie widać w nich maluchy. Sama też nie wiem czy bym zdecydowała się na taki wydatek, czy raczej na wybijanie go mężowi z głowy. No ale, że będzie w prezencie to kwestie rozmowy z mężem mogę sobie odpuścić
-
Ja mam jeszcze sporo rzeczy do kupienia. I tez czeka mnie pranie i prasowanie ale jakos za to zabrac sie nie moge
w pierwszej ciazy wszystko mialam juz duuzo wczesniej gotowe a teraz to niewiem czy do marca wszystko bedziemy miec
Co do pampersow to poczatkowo zmienialam co karmienie - bo byla kupa. Potem juz rzadziej a teraz zalezy czy pampers mokry czy suchynawet specjalnie nie kremowalam pupy - na poczatku co przewijanie, potem co druga zmiane az w koncu wcale(chyba ze pupa byla lekko czerwona). Tylko ze synek nie mial problemow ze skora od urodzenia
We wtorek jedziemy z mezem na usg 3 trymestruciekawe ile juz wazy nasz synek
-
Ja kupiłam na olx leżaczek Beaba up&down 2. Rozkłada się go na płasko, ma wkładkę dla noworodka. Co najważniejsze dla mnie, jest lekki i mobilny. Nie jestem zwolenniczką huśtawek i wibracji. Dzięki leżaczkowi dziecko ma być zawsze przy mnie np. w kuchni, w łazience itp. Ten leżaczek można dostosować na wysokość do np. stołu, kanapy, krzesła - nie musisz się schylać do dziecka, można go łatwo przenosić (z dzieckiem na pokładzie). Z bajerów ma tylko funkcję tradycyjnego kołysania - dla mnie to zaleta. Na początku jednak mam stojak na kołkach, który zamienia gondolę peg perego w kosz Mojżesza
- to na dzień, na tarasowanie itp. Na noce - chicco next2me.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 19:20
-
A mnie dziś spotkała wielka przykrość ze strony znajomej z którą długo sie nie widziałam, cieszyłam się na to spotkanie a usłyszałam od niej że chyba w dupie mi sie poprzewracało że nie chce znać płci dziecka, że tylko uwage chce na siebie zwrócić. Czuje sie jakbym conajmniej w pysk dostała
KwietniowkaZ lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna