WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Dziewczyny ja dostałam bujaczek Bright Starts Ingenuity tylko że sie nie buja. Dostałam go za darmo ale chciałabym go naprawić a nie wiem jak. Caly ewenement polega na tym że pusty sie buja a z obciążeniem juz nie. Pisałam do firmy z zapytaniem o serwis ale nie odpisują. Ktoś wie co może mu dolegac?
    Wiem głupie pytanie pewnie to sprawdziłaś ale zapytam się ;-) Baterie na nowe zmieniliście? Bo on działa na zasadzie magnesów i przy słabych bateriach mieliśmy dokładnie to samo pusty się bujał ale już z dzieckiem nie dawał rady.
    Jeśli są nowe baterie to może właśnie coś się uszkodziło z magnesami są za daleko odsunięte od siebie?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baterie są nowe. A jak sprawdzic te magnesy?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Baterie są nowe. A jak sprawdzić te magnesy?
    Nie mam pojęcia bo nie demontowałam ich ale jedne są w podstawie a drugie są w tym plastiku na samym dole bujaczka. Zobacz czy idzie się tam dostać jakoś.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a ja czekam na drugą część wypłaty z zusu, w poprzednich miesiącach 1 część dostawałam do 10 dnia miesiąca a druga koło 21, dzisiaj już 29 a ja nadal nic nie mam :/

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Kurde, a ja czekam na drugą część wypłaty z zusu, w poprzednich miesiącach 1 część dostawałam do 10 dnia miesiąca a druga koło 21, dzisiaj już 29 a ja nadal nic nie mam :/
    Skontaktuj się z nimi, bo mogli ci wstrzymać. Koleżanka tak miała, anie dostała listu z info...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Juz kiedys pisalas, ale nie pamietam, czemu masz w 2 czesciach?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo zwolnienia mam wystawiane nie od początku miesiąca tylko od 9, tak mi się przynajmniej wydaje

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Skontaktuj się z nimi, bo mogli ci wstrzymać. Koleżanka tak miała, anie dostała listu z info...
    Wstrzymali bez żadnego powodu ?

qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te hustawke hybrydowa. Kupilam uzywana - dziecko raz sie bujalo i sie nie spodobalo ;) 4moms tez na to chorowalam ale odwidzialo mi sie jak na zywo zaczelam sie tym bawic ;) nawet uzywane w NL jest bardzo drogie - jak dla nas.

A ja to dziewczyny chyba mam cos z glowa :( martwie sie tym, ze nie czuje zadnej emocjonalnej więzi z moim nienarodzonym dzieckiem. Wokolo rodza sie same dziewczynki a u nas bedzie chlopak. Nawet imienia nie mamy dla niego wybranego. Wszystko co dla niego kupilam przestalo mi sie podobac. Niby nie moge sie doczekac rozwiazania ale jakos nie czuje tego. W ogole nie rozmawiam z brzuszkiem, czasem tylko poglaszcze. Jakos tak totalnie bez emocji :(

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jestem, witam się w 30 tygodniu :)
    co u nas? dobrze :) mały sobie fika, dziś tatusia kopnął w plecy hehe
    dziś podjęliśmy decyzję z mężem, nie kupujemy wózka. tzn. nie kupujemy nowego wózka. męża siostra przywiozła wózek po swojej córce która ma 3 lata, jest ładny nie zniszczony, model baby merc zippy. 3w1. nie wiem czy jest fotelik ale jak nie ma to na to konto kupimy lepszy fotelik do auta.
    czekam na wypłatę i w środę kompletuję torbę do szpitala bo jadę na szkołę rodzenia i będę w centrum na zakupach :)

Kinga., tanith lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w 30tyg , ale ten czas leci :D chyba w tym tyg wezme sie za pranie. Bo z moimi checiami do prasowania troche mi z tym zejdzie :)

tanith lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja mam te hustawke hybrydowa. Kupilam uzywana - dziecko raz sie bujalo i sie nie spodobalo ;) 4moms tez na to chorowalam ale odwidzialo mi sie jak na zywo zaczelam sie tym bawic ;) nawet uzywane w NL jest bardzo drogie - jak dla nas.

A ja to dziewczyny chyba mam cos z glowa :( martwie sie tym, ze nie czuje zadnej emocjonalnej więzi z moim nienarodzonym dzieckiem. Wokolo rodza sie same dziewczynki a u nas bedzie chlopak. Nawet imienia nie mamy dla niego wybranego. Wszystko co dla niego kupilam przestalo mi sie podobac. Niby nie moge sie doczekac rozwiazania ale jakos nie czuje tego. W ogole nie rozmawiam z brzuszkiem, czasem tylko poglaszcze. Jakos tak totalnie bez emocji :(

Moim zdaniem wszystko z tobą ok. Ja też niezbyt przywiązuję uwagę do brzucha. Dla mnie dziecko realne staje się po tej stronie. Co do wyprawki, to prawie nic nie kupiłam, a rzeczy po córce mi się trochę opatrzyły, więc oglądam sobie wasze wyprawki ;) Jeśli masz jakieś obawy, to powiedz o tym partnerowi, by cię obserwował w pierwszym miesiącu po porodzie (jeśli pojawi się baby blues czy depresja, to niech zorganizuje opiekę dla dziecka i dla ciebie, byś mogła wrócić do równowagi po porodzie. Ten temat jest często przemilczany przez otoczenie, a wiele kobiet ma z tym problem i wcale nie oznacza to że będą złymi matkami itp. Ciąża i poród to taka mieszanka hormonów, że ciężko czasem nad tym wszystkim zapanować.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia - mi też w dwóch ratach teraz wypłacili - może przez to, że rozdział roku był?
    Casteam - ja mam to samo...dla mnie to wciąż abstrakcja mimo, że nie mogę się doczekać jak ją przytulę. Nie gadam do brzucha i mam wrażenie że mam dużo większy dystans do posiadania dziecka niż inni....
    Sylwia, popraw sobie suwaczek, bo masz 30 tydzień jak mówisz a na suwaczku 27 ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    hej, jestem, witam się w 30 tygodniu :)
    co u nas? dobrze :) mały sobie fika, dziś tatusia kopnął w plecy hehe
    dziś podjęliśmy decyzję z mężem, nie kupujemy wózka. tzn. nie kupujemy nowego wózka. męża siostra przywiozła wózek po swojej córce która ma 3 lata, jest ładny nie zniszczony, model baby merc zippy. 3w1. nie wiem czy jest fotelik ale jak nie ma to na to konto kupimy lepszy fotelik do auta.
    czekam na wypłatę i w środę kompletuję torbę do szpitala bo jadę na szkołę rodzenia i będę w centrum na zakupach :)
    Moim zdaniem to dobra decyzja. Córka nie akceptowała wózka do 5 miesiąca. Póznie po kilka min. Nasza gondola jest praktycznie nowa. Dobrze ze planowałam rodzeństwo, bo inaczej bym się wkurzyła, że kupiłam wypasiony wózek, który leży nieużywany;), Tak samo było ze zwykłym łóżeczkiem, dlatego teraz (mimo ze mnie korci), nie kupię kolejnego, póki nie będę pewna, że będzie potrzebne (myśle o dostawce), ale może akurat młoda zaakceptuje zwykle łóżeczko lub odnajdzie się w fotelu brazylijskim. Zobaczymy.

Agusia_pia lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o matach edukacyjnych np.taka kontrasyowa Baby Senses?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • acygan Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym bedziecie prac ubranka? Chodzi mi o konkretne firmy detergentow i czy stawiacie na proszek czy mleczko do prania? Zamierzacie uzywac plynu do plukania?

Darika jak w gorach? Jak ja Ci zazdroszcze! Kocham je a juz tak dawno nie bylam.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca a bo mam dwa :D ale rzeczywiscie jeden do usuniecia bo trzymamy sie jednej daty :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Bo zwolnienia mam wystawiane nie od początku miesiąca tylko od 9, tak mi się przynajmniej wydaje
    A masz umowe o prace? Bo ja mam zwolniebia od 10 do 10go i dostaje w jednej transzy :)

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    W czym bedziecie prac ubranka? Chodzi mi o konkretne firmy detergentow i czy stawiacie na proszek czy mleczko do prania? Zamierzacie uzywac plynu do plukania?

Darika jak w gorach? Jak ja Ci zazdroszcze! Kocham je a juz tak dawno nie bylam.

Ja zdecydowałam się na płyn do prania Lovela, zobaczymy, jak po praniu mi się nie spodoba :)

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    A masz umowe o prace? Bo ja mam zwolniebia od 10 do 10go i dostaje w jednej transzy :)

Ten ZUS jest dziwny, przez 3 miesiące dostawałam jakieś śmieszne pieniądze, a w styczniu 2 konkretne przelewy :-/ może wyrównanie czy coś

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ