Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiczek wrote:Dziewczyny ja dostałam bujaczek Bright Starts Ingenuity tylko że sie nie buja. Dostałam go za darmo ale chciałabym go naprawić a nie wiem jak. Caly ewenement polega na tym że pusty sie buja a z obciążeniem juz nie. Pisałam do firmy z zapytaniem o serwis ale nie odpisują. Ktoś wie co może mu dolegac?
Baterie na nowe zmieniliście? Bo on działa na zasadzie magnesów i przy słabych bateriach mieliśmy dokładnie to samo pusty się bujał ale już z dzieckiem nie dawał rady.
Jeśli są nowe baterie to może właśnie coś się uszkodziło z magnesami są za daleko odsunięte od siebie? -
Gosiczek wrote:Baterie są nowe. A jak sprawdzić te magnesy?
-
Andzia123 wrote:Kurde, a ja czekam na drugą część wypłaty z zusu, w poprzednich miesiącach 1 część dostawałam do 10 dnia miesiąca a druga koło 21, dzisiaj już 29 a ja nadal nic nie mam
-
Andzia123 wrote:Kurde, a ja czekam na drugą część wypłaty z zusu, w poprzednich miesiącach 1 część dostawałam do 10 dnia miesiąca a druga koło 21, dzisiaj już 29 a ja nadal nic nie mam
-
nick nieaktualnyJa mam te hustawke hybrydowa. Kupilam uzywana - dziecko raz sie bujalo i sie nie spodobalo
4moms tez na to chorowalam ale odwidzialo mi sie jak na zywo zaczelam sie tym bawic
nawet uzywane w NL jest bardzo drogie - jak dla nas.
A ja to dziewczyny chyba mam cos z glowamartwie sie tym, ze nie czuje zadnej emocjonalnej więzi z moim nienarodzonym dzieckiem. Wokolo rodza sie same dziewczynki a u nas bedzie chlopak. Nawet imienia nie mamy dla niego wybranego. Wszystko co dla niego kupilam przestalo mi sie podobac. Niby nie moge sie doczekac rozwiazania ale jakos nie czuje tego. W ogole nie rozmawiam z brzuszkiem, czasem tylko poglaszcze. Jakos tak totalnie bez emocji
-
hej, jestem, witam się w 30 tygodniu
co u nas? dobrzemały sobie fika, dziś tatusia kopnął w plecy hehe
dziś podjęliśmy decyzję z mężem, nie kupujemy wózka. tzn. nie kupujemy nowego wózka. męża siostra przywiozła wózek po swojej córce która ma 3 lata, jest ładny nie zniszczony, model baby merc zippy. 3w1. nie wiem czy jest fotelik ale jak nie ma to na to konto kupimy lepszy fotelik do auta.
czekam na wypłatę i w środę kompletuję torbę do szpitala bo jadę na szkołę rodzenia i będę w centrum na zakupachKinga., tanith lubią tę wiadomość
-
casteam wrote:Ja mam te hustawke hybrydowa. Kupilam uzywana - dziecko raz sie bujalo i sie nie spodobalo
4moms tez na to chorowalam ale odwidzialo mi sie jak na zywo zaczelam sie tym bawic
nawet uzywane w NL jest bardzo drogie - jak dla nas.
A ja to dziewczyny chyba mam cos z glowamartwie sie tym, ze nie czuje zadnej emocjonalnej więzi z moim nienarodzonym dzieckiem. Wokolo rodza sie same dziewczynki a u nas bedzie chlopak. Nawet imienia nie mamy dla niego wybranego. Wszystko co dla niego kupilam przestalo mi sie podobac. Niby nie moge sie doczekac rozwiazania ale jakos nie czuje tego. W ogole nie rozmawiam z brzuszkiem, czasem tylko poglaszcze. Jakos tak totalnie bez emocji
Moim zdaniem wszystko z tobą ok. Ja też niezbyt przywiązuję uwagę do brzucha. Dla mnie dziecko realne staje się po tej stronie. Co do wyprawki, to prawie nic nie kupiłam, a rzeczy po córce mi się trochę opatrzyły, więc oglądam sobie wasze wyprawkiJeśli masz jakieś obawy, to powiedz o tym partnerowi, by cię obserwował w pierwszym miesiącu po porodzie (jeśli pojawi się baby blues czy depresja, to niech zorganizuje opiekę dla dziecka i dla ciebie, byś mogła wrócić do równowagi po porodzie. Ten temat jest często przemilczany przez otoczenie, a wiele kobiet ma z tym problem i wcale nie oznacza to że będą złymi matkami itp. Ciąża i poród to taka mieszanka hormonów, że ciężko czasem nad tym wszystkim zapanować.
-
Andzia - mi też w dwóch ratach teraz wypłacili - może przez to, że rozdział roku był?
Casteam - ja mam to samo...dla mnie to wciąż abstrakcja mimo, że nie mogę się doczekać jak ją przytulę. Nie gadam do brzucha i mam wrażenie że mam dużo większy dystans do posiadania dziecka niż inni....
Sylwia, popraw sobie suwaczek, bo masz 30 tydzień jak mówisz a na suwaczku 27
-
Agusia_pia wrote:hej, jestem, witam się w 30 tygodniu
co u nas? dobrzemały sobie fika, dziś tatusia kopnął w plecy hehe
dziś podjęliśmy decyzję z mężem, nie kupujemy wózka. tzn. nie kupujemy nowego wózka. męża siostra przywiozła wózek po swojej córce która ma 3 lata, jest ładny nie zniszczony, model baby merc zippy. 3w1. nie wiem czy jest fotelik ale jak nie ma to na to konto kupimy lepszy fotelik do auta.
czekam na wypłatę i w środę kompletuję torbę do szpitala bo jadę na szkołę rodzenia i będę w centrum na zakupachAgusia_pia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
acygan wrote:W czym bedziecie prac ubranka? Chodzi mi o konkretne firmy detergentow i czy stawiacie na proszek czy mleczko do prania? Zamierzacie uzywac plynu do plukania?
Darika jak w gorach? Jak ja Ci zazdroszcze! Kocham je a juz tak dawno nie bylam.
Ja zdecydowałam się na płyn do prania Lovela, zobaczymy, jak po praniu mi się nie spodoba12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Kachna62 wrote:A masz umowe o prace? Bo ja mam zwolniebia od 10 do 10go i dostaje w jednej transzy
Ten ZUS jest dziwny, przez 3 miesiące dostawałam jakieś śmieszne pieniądze, a w styczniu 2 konkretne przelewymoże wyrównanie czy coś
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok