WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    W czym bedziecie prac ubranka? Chodzi mi o konkretne firmy detergentow i czy stawiacie na proszek czy mleczko do prania? Zamierzacie uzywac plynu do plukania?

Darika jak w gorach? Jak ja Ci zazdroszcze! Kocham je a juz tak dawno nie bylam.
    Ja kupiłam kapsułki z Loveli :) Ale jeszcze nie prałam

mhsvi09k63nasq33.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore w proszkach Lovela i Jelp. Plyn do plukania Lovela. Roznicy nie widze. Czytalam wczesniej opinie, ze pieknie pachna ubranka a Ja nic nie czuje, moze tez dlatego ze ustawiam dodatkowo extra plukanie. Akurat do prania mam jakas dziwna blokade, bo mam wrazenie ze w zelach sie nie dopiera. Nie przekonalam sie nigdy, ze tak moze byc nawet i przez to zdecydowalam sie na proszek dla maluszka :-)

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Ja mam te hustawke hybrydowa. Kupilam uzywana - dziecko raz sie bujalo i sie nie spodobalo ;) 4moms tez na to chorowalam ale odwidzialo mi sie jak na zywo zaczelam sie tym bawic ;) nawet uzywane w NL jest bardzo drogie - jak dla nas.

A ja to dziewczyny chyba mam cos z glowa :( martwie sie tym, ze nie czuje zadnej emocjonalnej więzi z moim nienarodzonym dzieckiem. Wokolo rodza sie same dziewczynki a u nas bedzie chlopak. Nawet imienia nie mamy dla niego wybranego. Wszystko co dla niego kupilam przestalo mi sie podobac. Niby nie moge sie doczekac rozwiazania ale jakos nie czuje tego. W ogole nie rozmawiam z brzuszkiem, czasem tylko poglaszcze. Jakos tak totalnie bez emocji :(

To normalne :)
    Ja jak jechalam na porodowke z pierwsza corka to plakalam mezowi w aucie ze nie pokocham dziecka na pewno bo ja dzieci nie lubie (serio jestem z tych ktore jak widza male dziecko to nie maja wobec niego zadnych uczuc wyzszych, nigdy nie jarały mnie zabawy z dziecmi a one na mojr nieszczescie do mnie lgnęly).
    I wiesz co? Nadszedl dzien przyjecia do szpitala w celu wywolania porodu... Podlaczyli mnie pod KTG, podlaczyli mi oksytocyne i po 3 minutach tetno corki zaczelo spadac 160-130-90-60... I wiesz co? W tym momencie poczulam ze kocham ją calym swoim sercem. Jak wiezli mnie na CC to plakalam od momentu spadkow tetna do momentu gdy uslyszalam jej pierwszy placz. W glowie sie modlilam do wszystkich swietych zeby nie zabierali mi dziecka ktore 9 miesiecy roslo pod moim sercem. Mialam to szczescie ze trafilam na personel ktory szybko zareagowal, ale moj lekarz sam przyznal ze moglo sie to skonczyc roznie... Placze jak bobr zawsze jak sobie pomysle o tej sytuacji i szybciutko biegne ucalowac i przytulic moja corke a ona ociera mi lzy i mowi Kocham Cie mamusiu :)

Teraz tez nie gadam do brzucha, nie masuje go, wiem ze po prostu nosze w sobie dziecko :) Na mysl o tym ze bede miala syna a nie druga corke plakalam przez tydzien. Ale wiem jedno z wlasnego doswiadczenia: nie wazne ile bede miec dzieci to pokocham je tak samo mocno i Ty tez je pokochasz. A potem jak sie urodzi to nie bedziesz spala po nocach bo bedziesz sprawdzac czy oddycha a z kazdym katarkiem i goraczką Twoja milosc bedzie rosla o sto razy bardziej :)

Elwira.eli, Juliette25, MaGo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    W czym bedziecie prac ubranka? Chodzi mi o konkretne firmy detergentow i czy stawiacie na proszek czy mleczko do prania? Zamierzacie uzywac plynu do plukania?

Darika jak w gorach? Jak ja Ci zazdroszcze! Kocham je a juz tak dawno nie bylam.
    Ja mam plyn do prania i plukania Dzidzius. Pierwsze 3 miesiace plucze 2krotnie. Ale nie prasuje bo mi sie nie chce :)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam płyn i odplamiacz z loveli, synkowi w tym tez prałam, zreszta pozniej nasze ciuchy tez bo zwykly proszek go uczulal jak mial kontakt z naszymi ubraniami. Bylam zadowolona, takze mysle ze teraz tez bedzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w jakiej temperaturze pierzecie dziecięce ubranka?

• oli123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy jakie łóżeczka kupujecie? Bo oprócz zwłykłego drewnianego planuje zakupić albo dostawkę albo kołyske, mozecie cos polecic?

mhsvi09k63nasq33.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia jak masz wózek to jasne po co kupować u nas i tak głównie gondola była w użyciu po 6 miesiącach już spacerówka a kupiliśmy mniejszą na zakupy i wakacje co się okazało mniejsza została w stałym użyciu.

Agusia_pia lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kapsułki do prania z Loveli, łóżeczko Gonatt z Ikei z materacem lateksowo kokosowym i kosz Mojżesza Mamas&Papas. Ubranka 50-62 już wyprane i poprasowane (jeszcze trochę muszę dokupić), ubranka 62-74 czekają do prania. Aktualnie piorę pieluszki tetrowe/muślinowe i będą do prasowania.

oli123 lubi tę wiadomość

gannyx8dn8lwgffz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam ja mialam takie zalamanie jak dowiedzialam sie w 12tc ze bedzie chlopiec. Cale zycie marzylam o coreczce. Wtedy bylam pewna ze bedzie mi ciezko pokochac synka. Martwilam sie tez o meza bo on tez marzyl o corce, imie mielismy wybrane od kilku lat. Chcialam mu pokazac ze to nie tragedia, sciagnelam z netu zdjecie okolo 2-3miesiecznego chlopczyka w ubranku batmana (moj maz kocha komiksy) i pokazywalam mu jaki sliczny i slodki. Opowiadalam, ze do 3roku zycia czy dziewczynke czy chlopca tak samo sie wychowuje, bo to malutkie dziecko i samo nie wie jakiej jest plci :p Zaczelismy szukac imienia i po tygodniu wybralismy. I od razu zaczelismy mowic do niego/o nim po imieniu- moze to by Ci pomoglo? Nam chyba pomoglo, bo nie byl to juz "niechciany" chlopiec, tylko nasz Henio. Na pewno tez pomogly nam kontakty z kolega meza, ktory ma 4,5miesiecznego synka. 1 raz widzielismy go jak mial 6tygodni, jaki jest malutki, niewinny, ile trzeba dac milosci, ze bez nas sobie nie poradzi. Wiekszosc wyprawki wybralismy razem, fajne, kolorowe i smiechowe rzeczy, nie takie typowo meskie. Mezu tez juz jest zakochany, kilka dni spedzik na poszukiwaniu odpowiedniej zabawki sensorycznej, teraz od tygodnia szuka maty edukacyjnej. Ja juz od jakiegos czasu podchodze do tego, ze to moja dzidzia po prostu. Wszystkie moje kolezanki maja corki lub corki sa w drodze- nie powiem, nadal zazdroszcze :p Nadal zachwycam sie sukieneczkami. Ale np na ulicy bardzo zwracam uwage na malych chlopcow, wiem ze bedzie dobrze. A matka wariatka absolutnie nie bede, bo bede karmic mm, a spac bedzie w swoim lozeczku ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o matach edukacyjnych np.taka kontrasyowa Baby Senses?
    Lubię maty zamiast dywanów, bo łatwiej się czyści. My moeliśmy puankową, trochę pies ją zmasakrował. Chyba jednak wybrałabym jakąś stonowaną, kontrastowa po chwili może być męcząca. Lepiej moim zdaniem na matę podrzucić kontrastową zabawkę, a jak dziecko będzie miało dość to ją schować.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny a wy jakie łóżeczka kupujecie? Bo oprócz zwłykłego drewnianego planuje zakupić albo dostawkę albo kołyske, mozecie cos polecic?
    Rozważam dostawkę,bo będzie nam ciasno i nie trzeba wstawać by odłożyć dziecko. Starsza córka nie lubiła kołysania na boki (tylko góra dół). Ostateczną decyzję podejmę po porodzie, jak zobaczę jaki stosunek ma do łóżeczka i nonomo.

Prac nadal zamierzam w zwykłym proszku (1/2 normalnej dawki). Piorę w 40 st z dodatkiem p.bakteryjnym (ciuszki piorę z pieluchami wielorazowymi). Płynów do płukania i odplamiaczy przy takich maluchach nie stosuję (kupki zapieram mydłem)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 14:37

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będe miala z jednej strony lozka w sypialni lozeczko z synkiem a z drugiej dostawione lozeczko z córką ;) Bedzie mi wygodniej niz latac miedzy dwoma oddalonymi od siebie pokojami :) A potem jak corka bedzie miala 4 a syn 2 to wyniose ich razem z sypialni do ich pokoiku :)
    Mąż oczywiscie nie jest wywalony do salonu tylko spi z nami od urodzenia (no moze pierwsze 3 miesiace uciekal do salonu jak sie dziecko budzilo co godzine na cyca) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 14:40

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie przez to że nowy rok się zaczął. W listopadzie płaciła mi szefowa jeszcze, w grudniu dostałam 14 pierwszą część, 21 drugą. Teraz w styczniu 9 dostałam część i nie wiem o co chodzi. Zaraz będę dzwonić pytać, nie wiem może księgowa szefowej nie dostarczyła zwolnienia, nie mam pojęcia o co chodzi.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmotywowałyście mnie zamówiłam dziś wyprawkę dla maluszka i siebie do porodu.
    Jeszcze tylko poprać poprasować i mogę pakować pod koniec tygodnia torbę do szpitala ;-)

acygan lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szefowa powiedziała że zwolnienie dostarczone, a opóźnienia z przelewem mogą wynikać z tego, że od nowego roku jakieś zmiany w zusie podobno wprowadzają. Także nic tylko cierpliwie czekać..

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam przy synku płynu do prania Loveli i teraz też mam taki zamiar. Płynów do płukania nie stosuję, wstawiam płukanie x2, piorę w 40 stopniach.
    Wy serio już zajmujecie się praniem i prasowaniem? Już myślicie o pakowaniu torby? Masakra - jestem chyba trochę daleko w tyle :)

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie powiesiłam pierwsza ture prania :D druga sie pierze i z ciuszków bedzie jeszcze jedna. Chyba mało mam tych ubranek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 16:14

xk81pfk.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette25 wrote:
    Ja używałam przy synku płynu do prania Loveli i teraz też mam taki zamiar. Płynów do płukania nie stosuję, wstawiam płukanie x2, piorę w 40 stopniach.
    Wy serio już zajmujecie się praniem i prasowaniem? Już myślicie o pakowaniu torby? Masakra - jestem chyba trochę daleko w tyle :)

Witaj w klubie :-)

Juliette25 lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette25 wrote:
    Nie. Pranie robię w marcu. Tylko w pierwszej ciąży miałam zrobione 3 miesiące do przodu, a później na siłę szukałam sobie zajęcia. Teraz poprac chcę tylko te duże rzeczy np łóżeczko turystyczne, bo długo schną.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ