WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Jeej, naprawdę Ci współczuję tych wymiotow... :-(

Teraz to się pocieszam, że nawet jeśli to będzie trwało do samego końca to już niedługo:p

Juliette25 witamy :) o, owsianke lubię, jakby pomagała to byłoby super :D

Ja się smaruje rano balsamem nawilżającym Evree i mnie jeszcze Ani razu brzuch nie swedzial, a wieczorem lotionem Palmer`s :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 20:44

Juliette25 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette25 witamy:) ja od samego początku smaruję brzuch balsamem mama care z Rossmanna, niestety od jakiegoś czasu też swędzi mnie skóra i obawiam się, że nie uniknę rozstępów :(

Juliette25 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Juliette25 witamy :) o, owsianke lubię, jakby pomagała to byłoby super :D[/QUOTE]

Pamiętaj tylko, że przy tym trzeba pić dużo wody bo efekt może być odwrotny :D

Katy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Juliette25 witamy:) ja od samego początku smaruję brzuch balsamem mama care z Rossmanna, niestety od jakiegoś czasu też swędzi mnie skóra i obawiam się, że nie uniknę rozstępów :(

No ja widzę niestety u siebie nowe rozstępy (to moja druga ciąża). Smarowałam Palmersem ale mi się skończył więc zastanawiam się nad zmianą. Co powiecie na zwykłą oliwkę Bambino?

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette25 wrote:
    No ja widzę niestety u siebie nowe rozstępy (to moja druga ciąża). Smarowałam Palmersem ale mi się skończył więc zastanawiam się nad zmianą. Co powiecie na zwykłą oliwkę Bambino?
    Ja na początku ciąży smarowałam oliwką bambino i jak przeszłam na palmers poczułam zdecydowana różnice. Oliwka nie wchlaniala się odpowiednio, jak zaczęłam smarować palmers to czułam że skóra jest taka mięciutka i mocno nawilżona i do tej pory nie czułam ani razu swedzenia skóry. Także ja wolę palmers od oliwki;)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie zapach Palmersa jest nie do zniesienia. Używam Bio Oil i olejku oraz kremu Mustela. Swędzi mnie tylko wokol pępka, bardzo rzadko inne czesci brzucha.

Juliette25 napisz cos o sobie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas Palmeresem już od 3 miesiąca ciąży i jestem zadowolona. Skóra cały czas nawilżona, jak posmaruję na noc to jak się budzę to jeszcze skóra mięciutka. Teściowa mi pod choinkę dała dużo droższy krem z Musteli, ale szczerze mówiąc, pozostaje wierna Palmersowi :P

Ale mam smutki ostatnio.. właściwie o nic, ale hormony dają się maksymalnie we znaki, tak jak od początku nie miałam wahań nastroju, tak teraz potrafię usiąść i mi łzy lecą ciurkiem ot tak bez powodu.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam Mustele. Używam od początku i nic mnie póki co nie swędzi.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam Mustelę. Nie mam ani jednego nowego rozstępu, a mam do nich skłonności. Co zadziwiające, mam wrażenie, że te stare(z okresu dojrzewania) znacznie się zmniejszyły - prawie zniknęły. Nie smaruję jakoś systematycznie, ale się staram, szczególnie teraz, gdy brzucho bardzo rośnie.

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje że rozstapy to genetyczne. W pierwszej ciąży smarowalam i nie mialam ani jednego a teraz w drugiej nie mam czasu smarowac i nadal nie mam. Mam nadzieję że się nie pojawia ;)

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja już mam mojego ukochanego x-landera x - move :D na początku tyg przyszła spacerówka, a gondolkę zamawialismy w innym miejscu i dotarła wczoraj. Nie widziałam go jeszcze w wersji z gondolką, bo strasznie zalatani wczoraj byliśmy, ale dziś go złożymy i obadamy jak to wygląda, jak się prowadzi itd. Na ten moment mogę powiedzieć, że spacerówka świetnie, lekko bardzo i jest mega zwrotna.
    Oo moj ulubiony wozek x-l x-m ;) niestety w Anglii nie bylo i kupiłam ekskluzywne wersje venicci ale nie zaluje. ;)

Totoro lubi tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ułaaa zmotywowałyście mnie, aby kupić coś bardziej profesjonalnego, że tak to ujmę. Smaruję się od początku zwykłymi balsamami nawilżającymi, bo miałam tego strasznie dużo (nietrafione prezenty- przed ciążą nie używałam balsamów). Roztępów jeszcze nie ma,ale faktycznie skóra swędzi jak nie posmaruję, bo zapomnę :( Mam nadzieję, że to nie za późno na ratunek mojej piłce :o

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geny na pewno duzo dają, ale jednak myslę ze warto dmuchac na zimne.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam pharmaceris i nie mam żadnego rozstępu. Mam nadzieje, ze nie będę miała ale brzusio jest super nawilżony. Jedyna wada jest taka ze ciężko go znaleźć w aptece

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam skłonności do rozstępów, mam mnóstwo na posladkach, na piersiach też mam, na udach. I powiem szczerze, że byłam przekonana, że na tym etapie ciąży będę cała w nowych krechach, a tu nic nowego nie wychodzi i jestem dobrej myśli, że może się nie pojawi :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy smarowalam sie w 3 trymestrze 5 razy dziennie w ciagu dnia palmers na noc bioil a i tak dupa wyszly rozstępy pod koniec 9 miesiąca. Ja mam mega skłonności teraz smaruje sie raz po kapieli póki co skóra nie swędzi glowniw palmers i inne balsamy co mam pod ręką.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poki co nie mam zadnego, ale zostalo nam 8 tygodni najwiekszego tycia i powiększania sie brzucha, wiec nie jestem az tak optymistycznie nastawiona :) Będzie jak będzie, nic sie nie poradzi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo poszukiwałam dobrego produktu do smarowania, ale trafiłam na bielenda sexy mama cudowne! Co prawda sexy mama się nie czuje, bo już kilka kg na plusie, ale rozstępu żadnego, brzuch w ogóle nie swędzi, a skóra jest gładka i miękka :)

gg646iye46nicebi.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie nie ma różnicy czym się smaruje, grunt, żeby nawilżac. Niestety jednak nie wierzę, że można tym zapobiec rozstępom - jeśli będą miały się pojawić to i tak się pojawią, może mniej, może później, ale jednak:/ ja od samiutkiego początku smarowalam brzuch i piersi, ale piersi powiększyły mi się w takim tempie, że krem nie pomógł... :(

A jeśli używacie oliwki, to pamiętajcie, żeby po kąpieli, na mokrą skórę, inaczej oliwka nie działa :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette25 wrote:
    Dziewczyny, bardzo swędzi mnie brzuch, czuję jak się rozciąga. Czym smarujecie? Co polecacie?
    Mi się nie chce smarować. Dolewam oliwy do kąpieli.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ