WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • gondi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzein dobry dziewczyny!
    Jaki mialam straszny sen ze mnie porwano i trzymano w piwnicy. Balam sie ze porywacz zobaczy ze jestem w ciazy i zabierze mi dziecko. A pozniej nie wiem jak sie wydostalam ale bylam na pogrzebie porywacza. O dziwo wstalam wyspana, a Maly kopie od rana tez ma chyba coraz mniej miejsca bo czasy fikolkow-koziolkow sie skonczyly, najwyzej sie porozciaga i pokopie troszke.

molly_0108 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a może spróbuj Activii? Ja miałam w I trymestrze takie mocne zaparcia i tylko to mi pomagało. Zjadałam jeden taki jogurcik i następnego dnia już było lżej ;) Jakoś się ostatnio nie wysypiam. Nie mogę zasnąć, przewracam się z boku na bok a rano wstaję nieprzytomna i nie do życia. Maleństwo czuje ostatnimi czasy głównie w prawym boku, nie wiem, jakoś sobie upodobała tą okolicę. A w końcu wybraliśmy z mężem imię dla małej! No i będzie Weronika Aneta :)

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Oj znam to. Jak moja zaczyna się rozpychac to tak mi nożke wpycha, że aż się czasami zginam. Boje się, co będzie pod koniec jak już będzie duża :-P. No i ja cały czas czuje ja po dwóch stronach (nogi z prawej, główka z lewej), po bokach więc ciągle leży sobie poprzecznie.

Jak było na BM? Ja robię drugie podejście i zapisałam się na 1 marca :-P.

Na BM bardzo ok, jak na warsztaty za darmo to naprawde warto. Jedynie co mi sie nie spodobało to jakiś fanatyzm odnośnie karmienia piersią. Kilka razy padlo stwierdzenie ze dziecko karmione piersią jest inteligentniejsze :/ tia jasne. Ale polecam:)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzisiaj nie pospałam za dużo :/ taką zgagę giganta miałam że masakra.. I gastrotuss nic nie pomógł, wyżej spać już się nie da, próbowałam na jednym boku, na drugim, dopiero na plecach trochę przechodziło, wypiłam mleko w nocy i nadal nic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 10:48

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u was, ale u mnie pogoda paskudna :/ Jak ja już tęsknie za słoneczkiem, ciepłem i zielenią... :(
    Mąż nam przyniósł do łóżka owsiankę z kiwi, a teraz szukam motywacji żeby wyjść wreszcie spod kołdry, ale marnie mi to idzie... ;)

Z zaparciami problemów nie mam, ale z hemoroidami już tak. Na szczęście nic nie pęka, ale tak czy siak najprzyjemniejszy objaw ciąży to nie jest :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hemoroidy pojawily sie juz niestety przed ciaza takze nie licze na to,ze po porodzie znikna. Ale co lepsze przed ciaza krwawily, teraz bardzo rzadko :)

Moja mama mowila, ze jej na zgage pomagala kawa czarna, no ale to na pewno nie pomysl na wieczor :)

Moja Zosia od wczoraj kopie bardzo niziutko i bardzo rzadko, a przynajmniej bardzo rzadko czuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pod prawym zebrem nogi a po lewej stronie na wysokosci pępka rece. Glowa na wysokosci spojenia lonowego :) Mam nadzieje ze juz nie fiknie do gory i dostane zielone swiatlo na porod naturalny :) Najbardziej sie boje drugiej cesarki...

Mi to nic na zaparcia nie pomaga. Raz sie zalatwiam 3 razy na dzien a innego razu nie zalatwiam sie 5 dbi :) W poprzedniej ciazy bralam zelazo wiec latalam do toalety jak szalona. Na mnie dzialalo przeczyszczajaco :)

KwietniowkaZ lubi tę wiadomość

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Mnie zaparcia nie mecza odkad biore magnez. Dziwne ze tak dziala a jednak.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Hej

Mnie zaparcia nie mecza odkad biore magnez. Dziwne ze tak dziala a jednak.
    Mi się pojawiły przez żelazo, dlatego biorę je co 2-3 dzień...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomagają czopki glicerynowe. A teraz wlasnie zjadłam cala tabliczkę czekolady :x

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały to się rozpycha z każdej strony, raz czuję go z prawej, raz z lewej ;) hehe z niego to niezły akrobata <3

a co do snów to śnił mi się seks z murzynem...

acygan, KaMiszka, Katy, gondi, Elwira.eli, Sassy lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Mój mały to się rozpycha z każdej strony, raz czuję go z prawej, raz z lewej ;) hehe z niego to niezły akrobata <3

a co do snów to śnił mi się seks z murzynem...

Hahaha :D padlam :D takich snow to ja nie mialam jeszcze :D

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie ostatnio snilo ze urodzilam i klucilam sie z bylym i jego rodzina ze to nie jego dziecko. Oni przyjechali z policja by mi je odebrać a ja uciekalam i sie chowalam.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, będę próbować, a jak do wizyty nie będzie poprawy to zapytam lekarza czy mi coś może na to przepisać.. Ja się wlasnie dorobilam hemoroida od tych zaparc :/

Darika, miałam tydzień spokoju od wymiotow, ale widzę, że to jednak nie koniec bo od tamtej pory już mi się dwa razy zdarzyło..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Darika, miałam tydzień spokoju od wymiotow, ale widzę, że to jednak nie koniec bo od tamtej pory już mi się dwa razy zdarzyło..

Jeej, naprawdę Ci współczuję tych wymiotow... :-(

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u kolegi, ktory ma 4,5miesiecznego synka. No nie moglam sie oderwac, taki slodziak. Bylismy 4 godziny, grzeczny, radosny, cały czas się usmiechał do mnie, no cudo :) Juz mi się teskni :P

Sylwiaa95, MaGo, Mirabelcia, AJrin, tanith, Andzia123, darika, Katy, acygan lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, termin mam na 13.04. Mogę dołączyć? :)

edwarda20, tanith, gondi, Andzia123, darika, Sassy, Mirabelcia, AJrin, Katy, Totoro, acygan, Kinga., Halina90, Elwira.eli lubią tę wiadomość

• Sassy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za dobre słowo :*

Temat zaparć na tapecie to i ja podzielę się doświadczeniem w tym temacie. Haha w ciąży dużo bardziej utożsamiam się ze słowami "człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce" :D

Wydaje mi się, że zaparć nie mam, aczkolwiek wypróżniam się raz na kilka dni. Po prostu częściej nie czuję wcale takiej potrzeby, ale kiedy nadejdzie "ten dzień" to wtedy nie mam problemu. Niby takie przerwy nie są normalne, ale nic mnie boli, nie mam też hemoroidów.

A jeśli chcę przyśpieszyć sprawę to gotuję płatki owsiane i otręby na mleku i wcinam taką papkę. Czasem pomaga też kefir lub jabłko. Ale dla mojego organizmu jabłko to szok, bo jem mało owoców, nie umiem się do nich przekonać.

Juliette25 witamy, zapraszamy :)

Juliette25 lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparcia...skąd ja to znam. Męczą mnie praktycznie od początku ciąży. Pomagały mi Activie z suszoną śliwką. Aktualnie jem dużo musli z jogurtem, jabłka, mandarynki, dużo warzyw, woda też jest ważna. No i polecam owsiankę :)

Przez te zaparcia mam wrażenie, że waga jakoś mi szybko poleciała do góry :/

Dzięki Sassy :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo swędzi mnie brzuch, czuję jak się rozciąga. Czym smarujecie? Co polecacie?

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ