Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też lubię prasować i mam zamiar prasować ubranka dziecka.
co do bakterii to nie da się ochronić dziecka przed nimi, lepiej niech się dziecko uodparnia, ok nie mówię że ma żyć w brudzie ale w przesadnej sterylizacji też nie dobrze, trzeba znać umiar -
AJrin wrote:Ja chciałam mieć podana miedzy 28 a 30 tygodniem ale niestety musiała bym sama zakupić a koszt to 500 złotych.
Generalnie jeśli jesteś grupą minusowa a partner plusowa to jest rekomendowana aby podać w czasie ciąży od tego roku jest refundacja ale niestety rozporządzenia jeszcze nie weszły w życie i mi się z tej refundacji nie udało skorzystać.
Cudem mi się udało, tydzień temu pytałam na wizycie to był wielki opór, wydzwaniałam do nich i dziś położna mnie poinformowała, że zamówili immunoglobulinęjestem przeszczęśliwa
Ja też nie znoszę prasowania, ale te malutkie ciuszki mnie rozczulają i będę to robić chyba ze śpiewem na ustach
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mirabelcia wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała podaną immunoglobulinę? Położna poinformowała mnie, że jest to zastrzyk krwiopochodny i czy na pewno się decyduję, bo niektórzy nie chcą takich przyjmować. Wspomniała, że organizm może wyprodukować jakąś ilość przeciwciał, czy to czymś grozi? Skoro ją podają to chyba nie?
Nie znam się zupełnie, a ona chyba chciała mnie odstraszyć żebym nie przyszła i nie zawracała im głowy.
Link do ulotki
https://www.medme.pl/leki/rhophylac,8511.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 17:11
-
Co do prasowania to głownie lekka dezynfekcja i zmiękczenie. Te wszystkie welurowe rzeczy po praniu robiły się jak tarka. Przy córce prasowałam pierwszy miesiąc. Teraz wyprasuję raz bo pożyczyłam ubranka koleżance. Do prania dodaję i tak preparat antybakteryjny, teraz mam suszarkę bębnową więc prasowanie po każdym praniu odpuszczam.
-
Dziewczyny a będziecie płukać ubranka w jakimś płynie? Koleżanka,która niedawno urodziła pierze w Loveli a płucze w płynie Lenor sensitive. Co o tym myślicie?
-
O, też się zastanawiam nad płukaniem - do tej pory wyprałam ciuszki w proszku Bobini i tyle,bez płukania, ale takie są twarde i suche, że kolejny raz już użyję płynu;/
Dziewczyny, które wybrały materacyk Fiki Miki - powiedzcie mi proszę, na jaki model się zdecydowałyście? Przeglądam i przeglądam i już zgłupiałam X_X
-
Totoro wrote:O, też się zastanawiam nad płukaniem - do tej pory wyprałam ciuszki w proszku Bobini i tyle,bez płukania, ale takie są twarde i suche, że kolejny raz już użyję płynu;/
Dziewczyny, które wybrały materacyk Fiki Miki - powiedzcie mi proszę, na jaki model się zdecydowałyście? Przeglądam i przeglądam i już zgłupiałam X_X
Ja wzielam ten Sensitive Antyalergiczny model MS11. W internecie mial dobre opinie a tez spedzilam na tym kilka dniWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 17:30
MaGo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny patrzcie jaki artykuł mi wyskoczył na fb, jeśli nie schudniemy podczas karmienia to jak przestaniemy możemy przejść na taka dietę xdd http://m.newsweek.pl/wiedza/nauka/jak-skutecznie-schudnac-ile-kalorii-ma-wino-najlepsze-diety,artykuly,380486,1.html?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_nw
Sassy lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
AJrin wrote:Ja chciałam mieć podana miedzy 28 a 30 tygodniem ale niestety musiała bym sama zakupić a koszt to 500 złotych.
Generalnie jeśli jesteś grupą minusowa a partner plusowa to jest rekomendowana aby podać w czasie ciąży od tego roku jest refundacja ale niestety rozporządzenia jeszcze nie weszły w życie i mi się z tej refundacji nie udało skorzystać.
-
nick nieaktualny
-
Barbarka89 wrote:Refundacja juz weszla i do konca marca piwinna byc darmowa. Tylko nikt nie wie kto za to ma zaplacic... moj ginekolog wydrukowal mi dokumenty gdzie NFZ podaje ta informacje. Dostalam tez nr tel do osoby ktota jest za to odpowiedzialna, ale nie odbiera. Wiec niby szczepionki sa podawane na NFZ ale nie wiadomo kto ma za nie zaplacic.
-
Jestem po wizycie, szyjka bez zmian nadal 33 mm a corka wazy 1 kg
takze wszystko w porzadku, tylko jak zwykle buzi nie chce pokazac
i siedzi z glowka w gorze
AJrin, Kachna62, Kassie, darika, Katy, Aga78, Sassy, Mirabelcia, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
acygan a mowil cos Twoj gin o wadze corci? Ja mialam prenatalne we wtorek i z pomiarow wyszlo 1400gram-lekarz mowil ze wagowo po srodku i wszystko w porzadku. Za to w srode bylam ba wizycie u mojego gina i u niego wyszlo 1500-1700g i powiedzial ze jak za 2tyg nie dobije do 2kg to czeka mnie szpital pod katem hipotrofii
A i moj maluszek tez z glowka w gorzeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 21:25