X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan spokojnie ja rosnę na potęgę naprawdę nie wiem czy ktoś ma większy brzuch niż ja :/ No ale co zrobić jeszcze się mieszczę i na szczęście z poprzedniej ciąży mam spodnie o jeszcze rozmiar większe niż teraz nosze więc dam rade (dodam, że to rozmiar 46 ;-) Obecnie 44 nosze ;-) Przed ciąża 40 No ale 15 kilo robi swoje.
    Kup sobie coś ładnego zrób dzień spa pomaluj się naprawdę poczujesz się lepiej Buziaki Mamuśka i głowa do góry

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Faktycznie sporo sie skrocila :/ mialas jakies objawy przed wizyta? Dobrze ze dzidzius juz duzy a warsztaty w tym przypadku sa malo wazne :) tak swoja droga to zakladaja jeszcze pessar na tym etapie ciazy? Bo nawet sie nie orientuje :) wydaje mi sie, ze gdzies kiedys czytalam, ze w zaawansowanej ciazy juz tego nie robia, ale moglam cos poprzestawiac :) badz dobrej mysli i duzo odpoczywaj :)

Ja jeszcze nie mysle o praniu, na razie musze skompletowac reszte wyprawki. Wczoraj sie zalamalam i poplakalam. Zrobilo mi sie bardzo przykro jak zobaczylam, ze najwieksza koszula ciazowa od dolce sonno moze okazac sie dla mnie za mala :( musialam wyplakac sie mezowi,bo zaczynam siebie powoli nie akceptowac.
    Jakoś tak przez dwa dni miałam wieczorem ucisk na pachwinę z prawej strony i ból podbrzusza, i takie uczucie kłujących szpilek w szyjce, ale jak się położyłam to po 10 minutach przeszło.W tych dniach też sporo spacerowałam. Nie wiem czy to miało akurat ścisły związek ze skracającą się szyjką ale taki objaw kojarzę. Chociaż czytam opinię innych dziewczyn, że u nich to przebiegało bezobjawowo.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek ja kupilam z Fiki Miki 12 cm.

Malyprosiaczek moja tesciowa tez szalala (pierwszy wnuk), ale juz ją utemperowałam bo kupowala obrzydliwe ;p Za to moja mama (trzeci wnuk) jest rozsądna i dala pieniądze ;p
    Co do koszul S to na mnie tez wiszą, ale wole jak bedzie za duza, niz zeby mi bylo tylek widac. Zresztą przy porodzie mnie osobiscie bedzie obojętne jak wyglądam haha ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja mam mało ubranek na 56, dwa pajacyki i kilka body. takie małe wyśle mi w marcu szwagierka z kołyską więc nie kupuję, najwięcej mam na 62. ja dotrze do mnie przesyłka bo ona mieszka za granicą to dokupię co mi będzie brakować.
    teraz jestem na etapie kompletowania torby i rzeczy z apteki. koszyk w gemini już się zapełnia. ale zamówienie pewnie pójdzie pod koniec lutego. teraz czekam na to co zamówiłam :)

Aga78 kochana to duży ten Twój synek :)
    ale jak trzeba leżeć to leż, niech jeszcze urośnie :)
    ja mam w poniedziałek wizytę i ciekawa jestem ile mały będzie ważył. ale liczę że przekroczy 1500 gr :)

U mnie podobnie koszyk się zapełnia ale zamówienie pewnie w okolicach 10 marca, w tym miesiącu kupiłam już łóżeczko, jeden komplet pościeli z wypełnieniem i rożkiem oraz sudokrem i bepanthen, oraz osłonki na piersi z geminini. Być może jeszcze dokupie w tym miesiącu materaz i jeszcze 2 koszule dla siebie a reszta w marcu. Termin mam na 24 kwietnia więc jeszcze mam ciut czasu.

Agusia jeśli mogę ci coś podpowiedzieć to rozważ zakup na HubiWorld zamiast na gemini bo sporo rzeczy ma tańszych

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w S-kach też wyglądam jak w worku bo jestem niziołkiem ;) Ale to tylko do szpitala, więc trudno - uwaga i tak będzie skupiona na dziecku, a nie na mnie. Byle nie świecić tyłkiem tak jak edwarda20 pisze ;)

Ja wczoraj zauważyłam paskudny celulit na nogach... nigdy z tym nie miałam problemu, a w sumie w udach wcale nie przytyłam, więc mało przyjemne odkrycie :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama właśnie bardzo ładne kupuje wiec nic nie mówię :P co do wyglądu to prawda mi tez nie będzie robiło, ale już po porodzie to nie chce wielkiego namiotu :p

edwarda20 lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz obiecal, ze po porodzie bedziemy duzo spacerowac i zrzucimy, bo jrmu tez sie ostatnio przybralo :) musze chyba tez zdrowiej jesc, ale latwo tak powiedziec.

U mnie ubranek tez najwiecej na 62, ale niby 62 a roznia sie od siebie sporo w zaleznisci od firmy :) na 56 tez kilka sztuk mam, ale to tak bardziej do szpitala. Teraz kupuje na 68 i w gore,ale bez nacisku,przy okazji jak gdzies jestem. Zakupy dla mnie nie sprawiaja mi takiej przyjemnosci jak dla Zosi :)

Aga pytam bo ostatnio tez mi dokuczaja bole i takie tam i zastanawiam sie jak moja szyjka teraz wyglada,ale dzis juz na szczescie wizyta :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem niska (162cm) ale w biodrach sporo i to tam wlasnie te koszule beda za male. Ale bede szukac w innych miejscach,na dolce sonno najwieksza l/xl wiec xxl na pewno gdzies znajde. Zreszta wieksze kobiety ode mnie rodza, wiec chyba musza miec w czym :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan nie przejmuj się, po porodzie wszystko zrzucisz na pewno ;)

Ja za to patrząc w lustro nie mogę uwierzyć, że to już 7 miesiąc, a ja nie jestem wielorybem :p Chociaż w 9 to już na pewno będę xd Za to chłopak mi ostatnio powiedział, że mu się nie podobają moje cycki bo mam wielkie sutki i przeswituja mi żyły...jak mam być szczera to też wolałam je przed ciąża pomimo tego, że były troche mniejsze, ale cóż moge na to poradzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 11:56

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly prosiaczek to chociaz taki plus :)

Acygan, mnie juz dawno temu dzieciate kolezanki mowily, ze one wola kupic cos dziecku niz sobie. Trudno bylo mi w to uwierzyc, a teraz mam tak samo ;p Strasznie sie ciesze jak cos kupuje dla bobasa, albo co kupie kiedys (zapisuje w ulubionych), a dla siebie to mi sie nic nie chce ;p Zero przyjemnosci.

Katy moje sutki tez wieksze i ciemniejsze, tez mi sie nie podobaja. Ale po porodzie wrocą do swojego pierwotnego wygladu (mam nadzieje!). Maz na szczescie nic nie mowi, ale wie ze nie moze komentowac mojego wygladu, bo jestem wrazliwa na tym punkcie ;p ;p ;p

Katy, Malyprosiaczek, acygan, Sassy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan na allegro z tego co widzę jest dużo xxl. Nie wiem jak z wymiarami, ale napewno bez problemu jakąś wybierzesz :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    acygan na allegro z tego co widzę jest dużo xxl. Nie wiem jak z wymiarami, ale napewno bez problemu jakąś wybierzesz :)

Jeszcze wstapie do jednego ze sklepow w moim miasteczku,podobno maja tam takie i niedrogie, ale jak nie znajde tam,to tylko allegro zostaje :)

Edwarda ja juz czekam na kolejne zakupy dla coreczki, choc to pewnie za miesiac, ale kto wie :) musze teraz upolowac body na 68 ale na krotki rekaw no i pajacow w ogole nie mam na 68. Choc ciocia jeszcze ma jakas torbe przywieźć, zobacze co tam bedzie :)

A tak swoja droga to wiecie, ze moja mama na strychu przechowala jeszcze ubranka po nas? Musze tam pobuszowac i zobaczyc co jest :) moze akurat cos wybiore :)

edwarda20, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama tez zachowała po mnie ubranka tylko one były przez 27 lat w obiegu po rodzinie :P nosiłam je jako pierwsza, potem mój brat, kuzyni i kuzynki, a teraz będzie nosił mój syn. Powiem Wam, ze jak na ubranko które ma 27 lat to wyglada... jakby dopiero było kupione :p patrzcie :D

https://zapodaj.net/12f99de783345.jpg.html

Katy, acygan, Sassy, Agusia_pia, Andzia123 lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, mi też się przykro zrobiło jak mi to powiedział, ale przecież nie mam na to wpływu więc postanowiłam się nie przejmować:) I tez liczę na To, że będą takie jak wcześniej:p

Mnie też zakupy dla dzidziusia bardziej cieszą niż dla mnie :p

Moja mama miała kilka worków ciuszkow po mnie i siostrze w piwnicy, ale pamiętam, że dała je koleżance, której córka zaciazyla w wieku 15 lat xd Po za tym to było dobre paręnaście lat temu już ;p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam troche zazdroszczę tego że kupują coś babcie czy teściowe dla waszych maleństw. Czy dostaniecie coś od kogoś. Ja do tej pory nic nie dostałam :-(

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Moja mama tez zachowała po mnie ubranka tylko one były przez 27 lat w obiegu po rodzinie :P nosiłam je jako pierwsza, potem mój brat, kuzyni i kuzynki, a teraz będzie nosił mój syn. Powiem Wam, ze jak na ubranko które ma 27 lat to wyglada... jakby dopiero było kupione :p patrzcie :D

https://zapodaj.net/12f99de783345.jpg.html

Super i jakie slodkie :)

Gosiczek ja tez nie dostaje zbytnio, tyle co uzywki od cioci ktore jej pozniej oddam :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś mierzyłam i wyszło na to, że nie przytyłam dużo, obwody uda czy łydki mi się nie zmieniły, przybyło tylko troszkę w biodrach no i wiadomo - brzuch i cycki. Jednak wiadomo, że ciało już nie takie jak przed ciążą - już nie jestem tak umiesniona, za to tluszczyku więcej... Ale po porodzie będę się martwić ;)

Co do ciuszków, to od teściów jeszcze nic nie dostałam, za to moi szaleją, co chwilę mi coś podrzucają no i mama z siostrą kupiły też cudny rożek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 12:36

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, będę szokować, ale mam pytanie :D Po co prasować ciuszki? Chodzi o kwestię wizualną czy dodatkowy atak na zarazki poprzez temperaturę?

Pytam, bo nienawidzę prasować, nigdy tego nie robię, nie mam w swojej szafie nawet ciuchów które tego wymagają i nagle prasowanie jakiś szmatek wielkości serwetki wydaje mi się przezabawnym pomysłem :D Proszę mnie oświecić haha

AJrin, Kachna62, Katy lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje ze względu na atak na zarazki dlatego prześcieradła tez prasuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 13:49

Sassy lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy ja prasowałam pierwszy miesiąc aby zabić głównie zarazki i aby jednak ciuszki były delikatniejsze w dotyku dla skóry, też nie lubie prasować ;-)
    Co do cycków no nie będę oszukiwać, że będą takie jak przed ciążą ;-) ale zbledną i sutki będą mniejsze żyłki nie widoczne.
    U mnie też teraz pełno fioletowych żył ciemne placki zamiast małych różowych sutków ;-) Mi się nie podobają takie balony strach dotknąć M nic nie mówi nie komentuje.

Sassy lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ