X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na paczkę z HubiWorld prawie całą wyprawkę zamówiłam zostało niewiele ale to już typowo apteczne specyfiki.
    No i zrobiłam sobie dwa zamówienia typowo kosmetyczne a co ostatnie chwile aby siebie rozpieścić domowym spa :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała podaną immunoglobulinę? Położna poinformowała mnie, że jest to zastrzyk krwiopochodny i czy na pewno się decyduję, bo niektórzy nie chcą takich przyjmować. Wspomniała, że organizm może wyprodukować jakąś ilość przeciwciał, czy to czymś grozi? Skoro ją podają to chyba nie? :-/ Nie znam się zupełnie, a ona chyba chciała mnie odstraszyć żebym nie przyszła i nie zawracała im głowy.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała wysokie tętno w ciąży?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz przed ciaza czesto mialam w okolicach 100, teraz tez sie zdarza, ale lecze sie na niedoczynnosc tarczycy i polozna jak i lekarz mowia, ze to ma duzy wplyw o ile to nie glowna przyczyna. A tak w ogole to w ciazy chyba normalne jest podwyższone tetno. A jak wysokie masz?

• darika Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała podaną immunoglobulinę? Położna poinformowała mnie, że jest to zastrzyk krwiopochodny i czy na pewno się decyduję, bo niektórzy nie chcą takich przyjmować. Wspomniała, że organizm może wyprodukować jakąś ilość przeciwciał, czy to czymś grozi? Skoro ją podają to chyba nie? :-/ Nie znam się zupełnie, a ona chyba chciała mnie odstraszyć żebym nie przyszła i nie zawracała im głowy.
    Ja miałam podana w 10 tc że względu na wystąpienie plamien. Decyzja zapadła od razu jak tylko zgłosiłam się do szpitala z plamieniami. Miałam też podana po poronieniu, po zabiegu lyzeczkowania we wrześniu 2016.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Może chodziło jej o to, że immunoglobulina jest produkowana z ludzkiego osocza krwi. chciała Cię pewnie poinformowac, żebyś była świadoma, bo skąd ma wiedzieć jakiego wyznania jesteś :)

gg646iye46nicebi.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Juz przed ciaza czesto mialam w okolicach 100, teraz tez sie zdarza, ale lecze sie na niedoczynnosc tarczycy i polozna jak i lekarz mowia, ze to ma duzy wplyw o ile to nie glowna przyczyna. A tak w ogole to w ciazy chyba normalne jest podwyższone tetno. A jak wysokie masz?
    To też jest norma, nasze serca są bardziej obciążone. Macica musi być dobrze ukrwiona, dodatkowo dziecko i łożysko. 10-20% minutowego rzutu serca idzie do jednostki maciczno- łożyskowej. Także serce zwiększa nakład pracy. Najważniejsze, żeby ciśnienie było w normie.

gg646iye46nicebi.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Może chodziło jej o to, że immunoglobulina jest produkowana z ludzkiego osocza krwi. chciała Cię pewnie poinformowac, żebyś była świadoma, bo skąd ma wiedzieć jakiego wyznania jesteś :)

Może i tak :) ale będę sie też trzymać tego, że trochę zniechęcić bo nie lubi mnie za to, że walczyłam o ten zastrzyk ;)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Uwaga, będę szokować, ale mam pytanie :D Po co prasować ciuszki? Chodzi o kwestię wizualną czy dodatkowy atak na zarazki poprzez temperaturę?

Pytam, bo nienawidzę prasować, nigdy tego nie robię, nie mam w swojej szafie nawet ciuchów które tego wymagają i nagle prasowanie jakiś szmatek wielkości serwetki wydaje mi się przezabawnym pomysłem :D Proszę mnie oświecić haha

Ja tez nigdy nic nie prasuje i bejbikowych ubranek nie zamierzam prasować również

Sassy, gondi lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby mój Mąż skomentował w ten sposób cokolwiek w moim wyglądzie to by dostał w twarz chyba :p wiadomo, że nie mamy wpływu na to jak teraz wyglądamy, czy jakieś przebarwienia wyskoczyły, czy jak sutki wyglądają, czy na linea negre, tak po prostu jest i tyle, całe szczęście mój to rozumie a nawet mówi, że jemu się podobają te zmiany :) ja jedyne co to jestem pod wrażeniem jak się ciało kobiety zmienia i mimo że zawsze byłam estetką, to nie przeszkadzają czy sutki ciemniejsze, czy żyłki na biuście i brzuchu, czy właśnie linea negra :) a też byłam przekonana że ta linea będzie prosta wzdłuż brzucha a u mnie jakaś powykrzywiana jest Haha :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy no właśnie, moja siostra prasowala wiec wydawało mi sie to oczywiste- atak na zarazki. Ja pewnie teraz uprasuje a potem jak będzie dzidzia to nie będzie sily i czasu zapewne. Takze na luzie. Najważniejsze to wyprać w dzieciowym proszku wszystko. PS. We Francji nie piorą ani ciuszków ani kocykow nic, nie wyparzaja butelek itp. Mam kolezanke z lawki, ktora wyszla za francuza a miesiac temu urodzila blizniaki. Wlos sie jezy na glowie.

Sassy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Ja chciałam mieć podana miedzy 28 a 30 tygodniem ale niestety musiała bym sama zakupić a koszt to 500 złotych.
    Generalnie jeśli jesteś grupą minusowa a partner plusowa to jest rekomendowana aby podać w czasie ciąży od tego roku jest refundacja ale niestety rozporządzenia jeszcze nie weszły w życie i mi się z tej refundacji nie udało skorzystać.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak my kiedy bylismy mali, czy ktos patrzyl na to zeby ubranka nam wyprasowac? Czy ktos myslal tak o higienie? Nie bylo tych wszystkich urzadzen, a i tak jestesmy,zyjemy, na zdrowiu tez nam nie ubylo :) zreszta powiem Wam, ze gdyby nie forum, to pewnie bym miala materac z robalami,majtki do szpitala to bym spakowala zwykle materialowe a fotelik wziela z zestawu 3w1 :) ale i tak prasowac bede i bede robic wszystko,aby moje dziecko nie mialo stycznosci z bakteriami. Zreszta lubie prasowac nawet moje i meza ubrania :)

darika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam większą część ubranek wyprasowanych i czekają w szafie na maluszka ;)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobię jeszcze jedno pranie naszych rzeczy i się zabieram za ciuszki małego :)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:

W okolicach 120

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sporo ciuszków mam używanych lecz nowe tez prałam i prasowałam. Zresztą jeśli dostaje używane ciuszki nawet teraz dla starszaka albo kupuje coś na fb używanego to zawszę piorę i prasuje za pierwszym razem.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek ja mam puls 95-105 i lekarz mowi ze normalne, mam sie nie martwic.

Sassy nie prasuje sobie, nie prasuje mezowi, corce tez nie i synkowi tez nie bede prasowac :) Nienawidze tego. Tez mam ciuchy ktorych nie musze prasowac (tylko koszule ktore ubieram od swieta). No i maz sobie prasuje koszule do pracy bo chodzi pod krawatem codziennie :)

Sassy lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię prasowanie, każde pranie prasuje :) włączam sobie serial czy film i prasuje, mnie to relaksuje :)

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    To tak jak my kiedy bylismy mali, czy ktos patrzyl na to zeby ubranka nam wyprasowac? Czy ktos myslal tak o higienie? Nie bylo tych wszystkich urzadzen, a i tak jestesmy,zyjemy, na zdrowiu tez nam nie ubylo :) zreszta powiem Wam, ze gdyby nie forum, to pewnie bym miala materac z robalami,majtki do szpitala to bym spakowala zwykle materialowe a fotelik wziela z zestawu 3w1 :) ale i tak prasowac bede i bede robic wszystko,aby moje dziecko nie mialo stycznosci z bakteriami. Zreszta lubie prasowac nawet moje i meza ubrania :)

No właśnie mi się wydaje, że tak "pokoleniowo" nasze ciuszki, tetrowe pieluchy itp były właśnie mocno prasowane, gotowane w wysokich temperaturach, ale też nie oszukujmy się proszki do prania były wtedy inne, pralki również :) wiem, że moi rodzice mieli magiel, przez który przepuszczali ubranka i tetry :D no, ale to może było też mojej mamy mini szaleństwo, nie wiem czy każdy tak robił :)

Mi prasowanie obrzydło jak byłam aupair w UK. Prasowanie wszystkich "fancy dresses" małej i korpo koszul taty to była jakaś niekończąca się historia, od tej pory olewam temat :) mamy pralkę, która ma program prania parowego, pod koniec cyklu prania można puścić parę, która zabija bakterie i zmniejsza ilość zagnieceń, tak będę prać ciuchy małego ;)

A w ogóle wróciliśmy właśnie z USG 3 trymestru, 1800 g i 82 centyl, rośnie chłopak jak na drożdżach :D

Agusia_pia, acygan, Andzia123, Katy, darika, gondi, Sassy lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ