Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MaGo wrote:Wy mnie nie straszcie wielkościami bo ja miałam datę na 10 kwietnia to po usg, które robiłam prawie 2 tygodnie temu data porodu przewidywana to 22 marzec
ciekawe czy się jeszcze zmieni. Wizytuję dopiero 19
-
Paatka wrote:No na znanymlekarzu dostanie swoją opinię...
Ale powiem wam, że ja serio wyszłam ogłupiała, bo wiadomo każdej z nas zależy na dobru maleństwa. A tu niby, że te przepływy mózgowo-pępowinowe są na niskim poziomie. I człowiek się teraz bije z myślami, czy faktycznie są niskie, czy to może to położenie dziecka bardziej oddziałuje na to... Skoro lekarz nie potrafił tego określić tylko owijał w bawełnę, to co ja mogę o tym wiedzieć. I jak mam stwierdzić, czy faktycznie chciała nas zrobić na kasę, czy jest czym się niepokoić.Jutro jeszcze będę dzwonić do swojego lekarza prowadzącego skonsultować z nim co on na ten temat myśli, no i szukać innego specjalisty od prenatalnych żeby się zapisać.
Na tym wyniku nawet nie napisała co jest zaniżone, tylko notka żeby powtórzyć badanie za 2 tyg. I gdyby nie mąż to ja bym na bank tego w głowie nie zakodowała o co jej właściwie chodziło bo tak chaotycznie gadała.
I tylko się człowiek spiął i oczywiście brzuch już twardy, a tak się cieszyłam bo ostatnimi dniami nie twardniał mi wcale.
-
nick nieaktualny
-
Gosiczek wrote:a magnez można odczytać ze zwykłej morfologi czy trzeba go dodatkowo robić? już od dłuższego czasu pije magnez codziennie.
-
Iggi31 wrote:Musisz pójść do laboratorium i poprosić o badanie magnezu z krwi,a najlepiej zrób całe elektrolity (sód, potas,magnez).Magnez ciężko się suplementuje, taki magnez do picia to na pewno za mała dawka.Ja biorę Aspargin 3×2.
Wlasnie mialam to napisac o magnezie, ze te do picia to mala dawka. No i ktos mi kiedys powiedzial, ze te do picia to sama chemia, zeby unikac suplementow tego typu... Nie znam sie, nie wiem, ale unikam.
-
Morfologia a poziom magnezu to dwa zupełnie różne badania. Magnez w labie nie jest drogi, 5-10 zl w moim miescie w zależności od labu. Ja biorę magnez jako preparat SLOW MAG (jakies 25 zl) w aptece. Jestem z niego zadowolona bo to preparat o dłuższym uwalnianiu.
-
U mnie po 3 prenatalnych Ok, a Lila ma 1500 gram
Agusia_pia, Kinga., Katy, Andzia123, darika, edwarda20, Tęskniąca, Totoro, tanith, acygan, Aliskaa, Sassy, patusia90 lubią tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Ja tez nie mogłam spac ale to z emocji bo sprzedajemy nasze mieszkanie i wczoraj (po 3dniach ogłoszenia) znalazł sie kupiec.
Zwazylam sie rano - robię to rzadko, mniej wiecej raz na 2tyg- myślałam ze waga poszla do góry bo bebech wywalilo, pępek plaski a tu bez zmian, wciąż 1kg na plusie. SzokAgusia_pia, jasmina6, Sassy lubią tę wiadomość
-
Hej
Ah durni sa niektorzy lekarze! Dziewczyny wartosc isc do innego i nie stresowac sie poki co no i zabraniam gdybanie a co jesli...
Jestem tego doskonalym przykladem jak lekarze potrafia manimulowac.
Na poczatku ciazy ok 9 tyg bylam w kraju i chcialam sprawdzic co i jak wiec poszlam prywatnie do miejscowego gina.Paradoksalnie wiedzial ze nie mieszkam w Polsce.
Gin stwierdzil ze ciaza jest zagrozona przez dwa ogromne krwiaki i mam nakaz lezenia a za uwaga 6 dni mam znowu przyjsc na kontrole.
Wspomne ze wizyta kosztowala ot tylko 500 zl!!!!
Ja glupia w panike...moj tez i co,wzielismy Hotel na tydzien jeszcze.Lezalam i plakalam...
Na kolejnej wizycie gin stwierdzila ze nie widzi poprawy!!! I kazala sie zastanowic czy w takim stanie dam rade podrozowac.
Cos mnie wtedy tchnelo zeby posc jeszcze do innego gina;)
Sluchajcie ten stwierdzil ze te krwiaki sa malenkie i w takim miejscu ze nie zagrazaja ciazy,ze spokojnie mam zyc.
Moral omijac naciagaczy i szukac innych lekarzy.
Dobrego dnia Laseczki
P.S Edwarda tylko 1 kg? No niezle...ja 4 i myslalam ze to malo.
Co na to Twoj gin?
Ile masz cm w obwodzie brzuszka?
Wiem ze porownywanie jest jak...Ale co podbudowac musze sieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 08:25
-
edwarda20 wrote:Ja tez nie mogłam spac ale to z emocji bo sprzedajemy nasze mieszkanie i wczoraj (po 3dniach ogłoszenia) znalazł sie kupiec.
Zwazylam sie rano - robię to rzadko, mniej wiecej raz na 2tyg- myślałam ze waga poszla do góry bo bebech wywalilo, pępek plaski a tu bez zmian, wciąż 1kg na plusie. Szok
Pozazdrościćja się wreszcie muszę zważyć też, ale chwilowo nie mam wagi
teraz powinnam mieć na plusie koło 7-8 kg chyba. Ale wszyscy mówią, że kompletnie się nie zmieniłam, że tylko piłkę mi wysadziło i nic poza tym, więc trzymam się tego, że te kg to brzuch i cycki xD
Co do lekarzy to niestety jest pełno konowałów. Zawsze wątpliwą diagnozę trzeba skonsultować z drugim, bo można się nieźle naciąć. Ja miałam nigdy nie mieć dzieci, np.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 08:30
-
Moja waga teraz szybuje na potęgę
. Już mam plus 7kg (bardzo długo stała w miejscu albo bardzo wolno rosła). Ale nie przejmuje się, bo wiem, że po porodzie się zrzuci
.
A ja dzisiaj porządków ciąg dalszy. Kończę dzisiaj ostatnie pranie z wyjazdu i od jutra biorę się za rzeczy dla malutkiej
. O ile oczywiście dzisiaj wszystko mi ładnie wyschnie
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Pysia89 wrote:P.S Edwarda tylko 1 kg? No niezle...ja 4 i myslalam ze to malo.
Co na to Twoj gin?
Ile masz cm w obwodzie brzuszka?
Wiem ze porownywanie jest jak...Ale co podbudowac musze sie
Tyle, ze ja w 1 trymestrze schudlam ponad 4 kg (dokladnie 4,2 kg ;p - tak sie utrzymywalo przez okolo 4 tyg), przez mdlosci i wymioty, do 20tc mialam jadlowstret, wiec jadlam malo, a jak juz to tylko zdrowe. Dopiero jakos po nowym roku dobilam do swojej wagi wyjsciowej. Gin nic nie mowi, wazy mnie na kazdej wizycie, u niego jest troche wiecej, bo ciuchy, buty i jedzenie, a ja sie waze w domu na czczo, po siku, kupie i nago ;p Dla gina najwazniejsze jest, że syn rozwija sie bardzo dobrze, dobrze tyje, w 25tc wazyl prawie 1kg i wielkosciowo byl tydzien do przodu
Jestem po duzym sniadaniu ale zmierzylam sie - cięzko bo nie wiem gdzie ;p i tak: w talii mam 82, a w najszerszym miejscu brzucha 96. Mam 150 cm wzrostu, wiec brzuch duzy.
Pysia kazdy tyje we wlasnym tempie i ja na Twoim miejscu bylabym dumna, ze tak malo przytylamBo wychodze z zalozenia, że z dzidzią jest wszystko ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 09:13
-
Właśnie po przeliczenie to taka sama dawka do 3x2 asparginu bo aspargin tez mam w somu ale żołądek mnie po nim bolał strasznie więc Kupilam w aptece MegaMag 1tabletka ma 112.5mg magnezu i 300g potasuStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Asiaa1201 wrote:ja biore magnella magnez na ten moj dodatkowy nadkomorowy skurcz serca o którym Wam pisałam
póki co jest ok, różnica ogromna .. z krwi zrób cały jonogram albo poprostu magnez
-
acygan wrote:Agusia a co zmienilas w diecie, ze waga przystopowala?
wiesz co chyba świadomie trochę ograniczyłam słodycze, ser żółty, zaczęłam jeść na śniadanie płatki owsiane z suszonymi owocami i świeżymi owocami (zalewam większą część płatków wrzątkiem, one sobie miękną, a potem dodaję do gorącego mleka i trzymam w lodówce w pojemniku i mam na kilka dni), i odstawiłam pieczywo (wcześniej jadłam żytnie więc zdrowo ale jednak) naszło mnie na wafle ryżowe i robię zdrowe kanapki. robię sobie koktajle na drugie śniadanie i chodzę na spacery i taki efekt że mały przybrał prawie kilo w 4 tyg a ja 700 gr. czyli we mnie nic nie poszło a synek jeszcze wziął co mu było potrzebnemam zamiar tak trzymać dalej i na te ostatnie tygodnie nie urosnąć bo i tak mam już prawie 15 kg na plusie. ale waga mnie miło zaskoczyła, bo byłam pewna że znowu jak co wizytę będzie +2 kg. gin się zdziwił że tak mało ale nie powiedział że to źle. ważę dużo więc dzidzia ma z czego brać. bardziej go martwiły większe skoki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 09:27
acygan lubi tę wiadomość