Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia_pia wrote:wiesz co chyba świadomie trochę ograniczyłam słodycze, ser żółty, zaczęłam jeść na śniadanie płatki owsiane z suszonymi owocami i świeżymi owocami (zalewam większą część płatków wrzątkiem, one sobie miękną, a potem dodaję do gorącego mleka i trzymam w lodówce w pojemniku i mam na kilka dni), i odstawiłam pieczywo (wcześniej jadłam żytnie więc zdrowo ale jednak) naszło mnie na wafle ryżowe i robię zdrowe kanapki. robię sobie koktajle na drugie śniadanie i chodzę na spacery i taki efekt że mały przybrał prawie kilo w 4 tyg a ja 700 gr. czyli we mnie nic nie poszło a synek jeszcze wziął co mu było potrzebne
mam zamiar tak trzymać dalej i na te ostatnie tygodnie nie urosnąć bo i tak mam już prawie 15 kg na plusie. ale waga mnie miło zaskoczyła, bo byłam pewna że znowu jak co wizytę będzie +2 kg. gin się zdziwił że tak mało ale nie powiedział że to źle. ważę dużo więc dzidzia ma z czego brać. bardziej go martwiły większe skoki.
Nie lubie owsiankija tez staram sie ostatnio jesc tylko ciemne pieczywo, bardzo malo smaze, staram sie piec i gotowac, wiecej warzyw i owocow. Tylko u mnie problem jest z ruchem i woda, zdecydowanie tego za malo
no i zparcia. Mam nadzieje, ze troche tez ta waga przystopuje.
-
nick nieaktualny
-
Ja o dziwo do wc wstaje tylko raz w nocy - trochę po godzinie 4tej, tak mi się jakoś w organiźmie wyrobiło, że nawet godziny sprawdzać nie muszę
Właśnie wcinam jogurt naturalny z borówkami, nasionami chia i wiórkami kokosowymi. Chce do czwartku wytrzymać bez słodyczy, bo na tłusty czwartek mam zamiar usmażyć oponki serowe
U mnie na plusie +10,5kg, ale zaczynałam z niedowagą i 46kg, także jakoś mnie ta waga nie ruszaMoja mama w ciąży przytyła +20kg i w sumie do tej liczby to już bym dojść nie chciała, ale co ma być to będzie -waga jest tu najmniej ważna
Zaraz ruszam wstawiać kolejne prania bo jeszcze ze 3 mi do zrobienia zostały. No i całe prasowanie jeszcze przede mną... -
acygan wrote:Nie lubie owsianki
ja tez staram sie ostatnio jesc tylko ciemne pieczywo, bardzo malo smaze, staram sie piec i gotowac, wiecej warzyw i owocow. Tylko u mnie problem jest z ruchem i woda, zdecydowanie tego za malo
Owsianki tez nie lubie. Ja za to codziennie na sniadanie jem mix: kilka migdalow, kilka nerkowcow, pol garsci pestek dynii, 1/4 garsci ziaren slonecznika, garsc suszonej zurawiny i okolo 2 garsci zwyklych platkow kukurydzianych corn flakes, mieszam wszystko z jogurtem naturalnym. Pyszne, odzywcze i zdrowe. Na zaparcia idealnie.Agusia_pia, acygan lubią tę wiadomość
-
acygan wrote:Nie lubie owsianki
ja tez staram sie ostatnio jesc tylko ciemne pieczywo, bardzo malo smaze, staram sie piec i gotowac, wiecej warzyw i owocow. Tylko u mnie problem jest z ruchem i woda, zdecydowanie tego za malo
kochana może na zaparcia spróbuj suszone śliwki? mi bardzo regulują wizyty w toalecie, nawet jak zjadłam w dwa dni czekoladę 300 gr to mnie nie przytkało
no ja też mam mało ruchu ale staram się te 3-4 km dziennie chodzićacygan lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Ty masz ladny brzuszek. Wczoraj nawet męzowi pokazywalam, jak wysokie i szczuple dziewczyny ladnie wygladaja w ciazy :p
.
I na pewno wyglądasz ślicznie.
edwarda20 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
darika wrote:Mogę się założyć, że mąż powiedział, że dla niego wyglądasz najładniej
.
I na pewno wyglądasz ślicznie.
On oglada wszystko co mu pokazuje, wysluchuje mnie ale nie komentuje ;p Ale tak, caly czas sam mowi ze jestem naj naj naj ;p
Wszyscy mowia, że ladnie wygladam, bo w sumie nic sie nie zmienilo oprocz brzuuuchaaa. Jest taki totalnie wywalony do przodu i okragly. Talia nadal piekna. Wszystko inne pozostalo takie same. Nawet buzia, bo mam tendencje do puchatych policzkowdarika lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze dzwoniłam do lekarza prowadzącego w związku z tymi wczorajszymi przepływami. Akurat ma jutro dyżur na izbie przyjęć, więc kazał mi przyjechać rano i posprawdza na spokojnie te przepływy, a jak coś będzie niepokojącego to zostawi nas na obserwacji. Stwierdził, że czekanie 2 tygodnie wg tego co gadała ta babka wczoraj jest bezsensu i jeśli coś sprawdzać to od razu i działać, zamiast czekać na niewiadomo co. Także jutro rano proszę o kciuki, żeby wszystko w wynikach ładnie wyszło.
Totoro, Kinga., Pysia89 lubią tę wiadomość
-
U mnie niby tez kazdy kogo spotkam to mowi, ze sie nie zmienilam, ze ladnie wygladam, ze w formie itd,ale co oni moga wiedziec
o tych zlych rzeczach sie nie mowi
ale musze Wam powiedziec, ze zadowolona jestem z cery i wlosow, bo sie poprawily
A moze macie jakies fajne pomysly na obiad? Z tym ze bez smazenia najlepiej. Tylko nie rybe, pieklam ostatnio,pulpety tez byly i tego tupu rzeczy. Chce mi sie kaszy gryczanej od jakiegoś czasu tylko nie wiem z czym by tu ja zrobic. Co dzis gotujecie? -
Mi zostały schabowe z wczoraj, ugotuje do nich kasze bulgur i coś na surówkę wymyślę jeszcze. Aczkolwiek naszła mnie mega ochota na kiszke ziemniaczaną podsmażoną i chyba pójdę do sklepu i kupię07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
ja na obiad mam dziś jeszcze pieczone udka i ziemniaki, także nic nie gotuję innego. właśnie piję kawkę, zjadłam pomarańcza i idę na spacer. pogoda super, mrozek, słonko, żal siedzieć w domu
mi mama powiedziała że chyba zmieniłam jedzenie bo brzuch mi się zatrzymał, trochę mi biodra i nogi przybrały, ale siostra która mnie nie widziała pół roku mówiła że wyglądam ładnie i nie widać żebym się "upasła" -
U mnie każdy mówi, że wyglądam na chłopca - tak jakby każda kobieta na dziewczynkę wyglądała brzydko
. Mimo, że to niby komplement to jakoś nie lubię tego.
Mimo, że na stan cery i włosów nie mogę narzekać to czuje się jak hipcio, a dokładniej identycznie jak na tym obrazku:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/263280bb81bd.jpg
Paatka kciuki zacisnięte! Na pewno okaże się, że tamta niepotrzebnie Cie nastraszyla i będzie wszystko dobrze.Sassy, acygan, Totoro, Andzia123, Malyprosiaczek, Katy, Aliskaa, Elwira.eli, MaGo lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyO ja sie czuje tak jak ta Pani wyzej
Mój maluszek jakoś mało aktywny dzisiaj. Też czasem tak macie, że zapominacie, że jesteście w ciąży? ja tak mam szczególnie jak sprzątam albo coś innego robię - schylam się i jak się nie mogę podnieść to myśle: f** no tak jestem w ciąży
26 lutego mam wizytę Pani z tzw. kraamzorg - będzie patrzeć co już z listy mamy a czego nieciekawe
-
casteam wrote:O ja sie czuje tak jak ta Pani wyzej
Mój maluszek jakoś mało aktywny dzisiaj. Też czasem tak macie, że zapominacie, że jesteście w ciąży? ja tak mam szczególnie jak sprzątam albo coś innego robię - schylam się i jak się nie mogę podnieść to myśle: f** no tak jestem w ciąży
26 lutego mam wizytę Pani z tzw. kraamzorg - będzie patrzeć co już z listy mamy a czego nieciekawe
Casteam moge miec do Ciebie pytanie z innej beczki? Bo to Ty masz labka prawda? Moj zaczal bardzo bardzo intensywnie gubic siersc. Nie moge sobie z tym poradzic, dzis ma przyjsc szczotka, bede go czesac, ale on ma alergie na ta czynnosc i strasznie mi szczotki gryziejak sobie radzicie z tym zjawiskiem? Nie mozna go poglaskac bo w dloni siersc zostaje, nie wspomne o podlogach
-
A ja wracam od ginekologa. Z dzidzią ok. Lekarz mówi że arytmia nie wpływa na maluszka. Dla zaświadczenie do lekarza rodzinnego i teraz mam mu je dać i wziąć skierowanie do kardiologa hmmStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
nick nieaktualnyacygan wrote:Casteam moge miec do Ciebie pytanie z innej beczki? Bo to Ty masz labka prawda? Moj zaczal bardzo bardzo intensywnie gubic siersc. Nie moge sobie z tym poradzic, dzis ma przyjsc szczotka, bede go czesac, ale on ma alergie na ta czynnosc i strasznie mi szczotki gryzie
jak sobie radzicie z tym zjawiskiem? Nie mozna go poglaskac bo w dloni siersc zostaje, nie wspomne o podlogach
Teraz jest taki okres ze labki gubia siersc. My masakre mielismy w czerwcu ale teraz jest calkiem znosnie. Mamy odkurzacz samojezdzacy i zbiera siersc ale co 2 dzien gruntowne odkurzanie normalnym. Mamy szczotke Ezzy Groom i polecam ale nasz psiak tez nie lubi czesania. Zapinamy go na smyczy i jakos dajemy radetrzeba to jakos zniesc hehe
pamietaj ze w naszych domach dodajemy siersc do wszystkiego
)
-
nick nieaktualny
-
casteam wrote:Teraz jest taki okres ze labki gubia siersc. My masakre mielismy w czerwcu ale teraz jest calkiem znosnie. Mamy odkurzacz samojezdzacy i zbiera siersc ale co 2 dzien gruntowne odkurzanie normalnym. Mamy szczotke Ezzy Groom i polecam ale nasz psiak tez nie lubi czesania. Zapinamy go na smyczy i jakos dajemy rade
trzeba to jakos zniesc hehe
pamietaj ze w naszych domach dodajemy siersc do wszystkiego
)
No nic trzeba jakos wytrzymac, a ile czasu to moze trwac?
Mmm fasolka, mniam mniamja dzis stoluje sie u mamusi jednak i będę jesc ryz z kurczakiem a u siebie ugotuje jutro i to chyba bedzie kasza gryczana z bitkami
Mam powoli dosyc tego szczypiacego bolu pod prawa piersia,jest strasznie wkurzajacy. Juz nie wiem czy to skora,czy zebra, ale z tego co czytam, to chyba normalka w ciazy. Masakra