X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa ej! Poczułam sie staro! Ja za miesiąc mam 32 urodziny ;p Ale najwazniejsze, że czuje sie mlodo i nie wyglądam na swój wiek. Mąż tez mlodo wygląda, wiec jest szansa, że nie będą wytykać mojego dziecka, że jesteśmy dziadkami a nie rodzicami ;p

Ja już 2 pączki wciągnełam, i na tym koniec.

Ja za to spałam dziś jak dziecko, bylo cudownie i wygodnie. Ale wieczorem bylam juz totalnie zmęczona przez stres zwiazany z mieszkaniem itp.

Katy trzymaj sie!

Katy, Elwira.eli, kaszelkowa lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Korzystając z okazji podpytam o to pośladkowe ułożenie - dużo szybciej urodziłaś? Moja Mała jest ułożona pośladkowo o to już 33 tydzień...chciałam rodzić sn ale powoli tracę nadzieję na to, że się przekręci :(
    Ja urodzilam w 37 tygodniu, ale to przez krotka szyjke, dostalam pozwolenie na wstawanie z lozka i po 3 dniach wody odeszly.
    U mnie od chyba 27 tc byl ulozony posladkowo i juz leniuszek sie nie przekręcil.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej jestescie okrutne z tym wiekiem! Mlode dupy a narzekają ;p

Sassy, MaGo lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w tym roku 33 lata, ale tez na tyle nie wygladam, a czuje sie na 18 ;)

edwarda20, MaGo lubią tę wiadomość

• Veruka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Ja urodzilam w 37 tygodniu, ale to przez krotka szyjke, dostalam pozwolenie na wstawanie z lozka i po 3 dniach wody odeszly.
    U mnie od chyba 27 tc byl ulozony posladkowo i juz leniuszek sie nie przekręcil.

No to u mnie zapowiada się podobnie - już od ponad 5 tygodni tak leży :/ a czy to zewnętrzne obracanie dziecka lekarz Ci proponował?

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jak tam u Ciebie?

Ja poszlam na latwizne i kupilam paczki.Zadne z nich cudo,to nie to co nasze polskie.Ale lepszy rydz niz nic ;)

Wszystkie jestescie mlode hehe wsam raz na dzieci :-P
    Ja skonczylam w styczniu 29 lat a od jakis dwoch juz mowie ze mam 30 bo mnie pacjenci wkurzali z tym cukrowaniem mlodego wieku.A co tam ;)

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia, chyba troche malo, ale i tak mi lekarka ciut naciagnela ten wynik :p W kazdym razie waga ponizej kg na tym etapie faktycznie mogla byc niepokojaca :/

Ja w tym roku 22 koncze, wygladam na mlodsza, czuje sie chyba na swoj wiek :p

Pysia89 dostalam zastrzyk w pupe, no-spe do kroplowki i magnez i jak na razie nie boli ;)

Udalo mi sie jednego paczka zjesc xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:06

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Katy jak tam u Ciebie?

Ja poszlam na latwizne i kupilam paczki.Zadne z nich cudo,to nie to co nasze polskie.Ale lepszy rydz niz nic ;)

Wszystkie jestescie mlode hehe wsam raz na dzieci :-P
    Ja skonczylam w styczniu 29 lat a od jakis dwoch juz mowie ze mam 30 bo mnie pacjenci wkurzali z tym cukrowaniem mlodego wieku.A co tam ;)

Mnie, jako rekrutera, czesto starsi kandydaci ignorowali, mowiac np ze o pani taka mloda, albo z wiekim sie pani dowie, a bo pani nie pamieta, a tego pani nie bedzie wiedziec bo to 15 lat temu bylo, bla bla. Nigdy sie nie dawalam, nie mowilam ile mam lat, tylko sie usmiechalam i prowadzilam rozmowe dalej. Im gosciu (bo to w wiekszosci faceci tak sie zachowywali) bardziej przeginal, tym byl gorzej oceniony ;p

Sassy, Katy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku 27 lat :P dziewczyny... kupiłam tylko 4 paczki o chyba grubo za mało bo mój synuś kopie mnie po każdym zjedzonym pączku. Chyba mu smakuje :D teraz pewnie u mnie zacznie się i będę musiała codziennie jeść paczki :D do tego jeszcze zrobiłam sobie wyciskany sok z jabłek i marchewek! Mmmmm... pycha!! A maluch dzięki pączkowi i soczkowi niezłe fika :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 24 lata, wyglądam w porywach na 18, czasem czuję się na 20, bo nie wiem czego chcę, a czasem na 45 i jestem gotowa uczyć innych życia :D Takie paradoksy, bo w sklepie nie chcą mi sprzedać piwa bez okazania dowodu, ale w pracy kiedy nowi pracownicy dowiadują się ile mam lat to robią wielkie oczy, że taka gówniara ich szkoliła :D
    Ale co by nie było, to od jakiegoś czasu mam swój "time of my life". Jeszcze kilka lat temu nie lubiłam siebie, pomimo tego, że byłam młodsza. Teraz w pełni siebie akceptuję i uważam, że jestem dobrym, wartościowym człowiekiem :) Mogę spojrzeć w lustro i puścić do siebie oczko hahah

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28. Czuje sie na 18 a wyglądam na 16 :-) hahaha

edwarda20 lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 21 lat ;) i na tyle się czuję :D nic dodać nic ująć

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    No to u mnie zapowiada się podobnie - już od ponad 5 tygodni tak leży :/ a czy to zewnętrzne obracanie dziecka lekarz Ci proponował?
    Nic mi nie proponowal, ale raczej bym sie nie decydowala.

• Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochane widze ze dzisiaj w temacie wasz wiek i paczki..hi hi.
    Ja w maju koncze 32 latka. Mam juz dwie coreczki . jedna z maja 9 latek w tym roku i druda z kwietnia 7 latek. Wszystkie trzy jestesmy z znaku byka. Maz jest z kwietnia i teraz dzieciatka tez ma byc kwiecien wiec moze dwa barany bada hi hi.

Halina90 lubi tę wiadomość

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25,tak w większości podobny wiek mamy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:49

gg646iye46nicebi.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:

Mogę wiedzieć jak krótką miałaś szyjkę?
    Ja jestem w 32 tyg , szyjka 2,2 i nie wiem czy to powód do dużego stresu czy mniejszego ;)

W porównaniu do Was, jestem w wieku emerytalnym, haha, za 2 miesiące końce 36 lat.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić :D moje pierwsze w życiu pączki :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c645cf12847.jpg

W sumie wyszły 43, ale roznioslam po rodzince:D no i sama w ramach obiadu zjadłam 4 :P ale malutkie są. Że się tak usprawiedliwię. XD

Tęskniąca, darika, edwarda20, acygan, Andzia123, Malyprosiaczek, Aliskaa, Kachna62, Mirabelcia, MaGo, Katy, Kassie lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Mój klocek waży już 1900 g. :-D Mala akrobatka przekręcila się główka w dół :-P. Ale gin powiedziała, że nie ma się co cieszyć, bo ona na każdej wizycie jest inaczej ułożona. Widzieliśmy śliczna buźke, śmiałam się, że wysyla nam całusy, bo sobie otwierala i zamykała buzię :-). Z tych dobrych wiadomości to. Z małą wszystko ok. Ciągle jest tydzień do przodu. Przepływy ok, poziom wód w normie, łożysko też dobrze. Szyjka dluga i zamknięta. Z tych gorszych mojej gin nie spodobał się mój brzuch, a dokładniej jego twardość. Stwierdziła, że jest za twardy. Dostałam znów spasmoline 2x1, luteina zwiększona do 3x2 i kontynuować asmag 3x2 i nakaz leżenia i odpoczynku. Mamy czas do niedzieli. Mam obserwować brzuch i jak będzie twardy częściej niż 8x na dzień to mam dzwonić i czeka nas niestety szpital... I sterydy na rozwój płuc. Trochę się przerazilam i od razu po powrocie wpakowałam się do łóżka i do niedzieli prowadzę leniwy tryb życia. Trzymajcie kciuki, żeby obyło się bez szpitala.

A tych lepszych wiadomości to zamówiliśmy dzisiaj wózek Bebetto Torino sl 07 i fotelik Cybex Aton 5 :-). Do odbioru za około miesiąc :-).

Sassy, acygan, Aliskaa, Katy lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, maluszki nam rosną. Pytanie jak odczuwacie ruchy? Bo mój od tygodnia tylko sie wypycha w rozne strony, czuje nogi, dupke lub głowe w roznych dziwnych miejscach, czesto boli jak sie tak wypycha i przekreca, ale kopniakow teraz bardzo malo. Tez tak macie?

Przyszlo mi zamowienie z Dolce Sonno, koszula i 3 pajacyki. Pajacyki, jakosc bardzo średnia. Za to koszula milutka bawelna, naprawde ok jak za 20zł. Wziełam zwykła szarą z rózową lamówka rozmiar M, normalnie nosze XS/S, tę M mam do kolan :D Ale dobrze ciesze się, bo nie chcialam aby mi tylek wystawal :) I jest luzna wiec wygodna.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika pięknie rośnie Twój Klocuszek. Trzymam kciuki, aby było ok i brzuch się nie napinał. Także proszę nie wić gniazda tylko odpoczywać! :)

Edwarda, u mnie Mała rusza się bardzo niewiele. Czuję jakieś przeciąganie od czasu do czasu, czyli raz na kilka godzin. Ewentualnie czkawkę, ale kopniaków już prawie wcale. Zazwyczaj muszę się bardzo wsłuchać i uspokoić, aby coś poczuć. Łożysko na tylnej ścianie, więc nie tłumi ruchów. Nie wiem z czego to wynika. Tłumaczę sobie, że taki temperament dziecka, bo inaczej bym zwariowała i musiała zamieszkać na IP. Np. dziś nie czuję ruchów od rana.

Też zamawiałam koszule Dolce Sonno, wzięłam M i jestem zadowolona, aczkolwiek u mnie nie są tak długie, bo mam 165cm :D Wzięłam też jedne body na krótki rękaw (czarne <3) i są świetnej jakości. Ciekawe skąd te różnice w wykonaniu :(

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ