Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaszelkowa ej! Poczułam sie staro! Ja za miesiąc mam 32 urodziny ;p Ale najwazniejsze, że czuje sie mlodo i nie wyglądam na swój wiek. Mąż tez mlodo wygląda, wiec jest szansa, że nie będą wytykać mojego dziecka, że jesteśmy dziadkami a nie rodzicami ;p
Ja już 2 pączki wciągnełam, i na tym koniec.
Ja za to spałam dziś jak dziecko, bylo cudownie i wygodnie. Ale wieczorem bylam juz totalnie zmęczona przez stres zwiazany z mieszkaniem itp.
Katy trzymaj sie!
Katy, Elwira.eli, kaszelkowa lubią tę wiadomość
-
Veruka wrote:Korzystając z okazji podpytam o to pośladkowe ułożenie - dużo szybciej urodziłaś? Moja Mała jest ułożona pośladkowo o to już 33 tydzień...chciałam rodzić sn ale powoli tracę nadzieję na to, że się przekręci
U mnie od chyba 27 tc byl ulozony posladkowo i juz leniuszek sie nie przekręcil. -
moniśka... wrote:Ja urodzilam w 37 tygodniu, ale to przez krotka szyjke, dostalam pozwolenie na wstawanie z lozka i po 3 dniach wody odeszly.
U mnie od chyba 27 tc byl ulozony posladkowo i juz leniuszek sie nie przekręcil.
No to u mnie zapowiada się podobnie - już od ponad 5 tygodni tak leżya czy to zewnętrzne obracanie dziecka lekarz Ci proponował?
-
Katy jak tam u Ciebie?
Ja poszlam na latwizne i kupilam paczki.Zadne z nich cudo,to nie to co nasze polskie.Ale lepszy rydz niz nic
Wszystkie jestescie mlode hehe wsam raz na dzieci
Ja skonczylam w styczniu 29 lat a od jakis dwoch juz mowie ze mam 30 bo mnie pacjenci wkurzali z tym cukrowaniem mlodego wieku.A co tam -
Mirabelcia, chyba troche malo, ale i tak mi lekarka ciut naciagnela ten wynik :p W kazdym razie waga ponizej kg na tym etapie faktycznie mogla byc niepokojaca
Ja w tym roku 22 koncze, wygladam na mlodsza, czuje sie chyba na swoj wiek :p
Pysia89 dostalam zastrzyk w pupe, no-spe do kroplowki i magnez i jak na razie nie boli
Udalo mi sie jednego paczka zjesc xdWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:06
-
Pysia89 wrote:Katy jak tam u Ciebie?
Ja poszlam na latwizne i kupilam paczki.Zadne z nich cudo,to nie to co nasze polskie.Ale lepszy rydz niz nic
Wszystkie jestescie mlode hehe wsam raz na dzieci
Ja skonczylam w styczniu 29 lat a od jakis dwoch juz mowie ze mam 30 bo mnie pacjenci wkurzali z tym cukrowaniem mlodego wieku.A co tam
Mnie, jako rekrutera, czesto starsi kandydaci ignorowali, mowiac np ze o pani taka mloda, albo z wiekim sie pani dowie, a bo pani nie pamieta, a tego pani nie bedzie wiedziec bo to 15 lat temu bylo, bla bla. Nigdy sie nie dawalam, nie mowilam ile mam lat, tylko sie usmiechalam i prowadzilam rozmowe dalej. Im gosciu (bo to w wiekszosci faceci tak sie zachowywali) bardziej przeginal, tym byl gorzej oceniony ;pSassy, Katy lubią tę wiadomość
-
Ja w tym roku 27 lat
dziewczyny... kupiłam tylko 4 paczki o chyba grubo za mało bo mój synuś kopie mnie po każdym zjedzonym pączku. Chyba mu smakuje
teraz pewnie u mnie zacznie się i będę musiała codziennie jeść paczki
do tego jeszcze zrobiłam sobie wyciskany sok z jabłek i marchewek! Mmmmm... pycha!! A maluch dzięki pączkowi i soczkowi niezłe fika
-
Ja mam 24 lata, wyglądam w porywach na 18, czasem czuję się na 20, bo nie wiem czego chcę, a czasem na 45 i jestem gotowa uczyć innych życia
Takie paradoksy, bo w sklepie nie chcą mi sprzedać piwa bez okazania dowodu, ale w pracy kiedy nowi pracownicy dowiadują się ile mam lat to robią wielkie oczy, że taka gówniara ich szkoliła
Ale co by nie było, to od jakiegoś czasu mam swój "time of my life". Jeszcze kilka lat temu nie lubiłam siebie, pomimo tego, że byłam młodsza. Teraz w pełni siebie akceptuję i uważam, że jestem dobrym, wartościowym człowiekiemMogę spojrzeć w lustro i puścić do siebie oczko hahah
-
nick nieaktualny
-
Oj kochane widze ze dzisiaj w temacie wasz wiek i paczki..hi hi.
Ja w maju koncze 32 latka. Mam juz dwie coreczki . jedna z maja 9 latek w tym roku i druda z kwietnia 7 latek. Wszystkie trzy jestesmy z znaku byka. Maz jest z kwietnia i teraz dzieciatka tez ma byc kwiecien wiec moze dwa barany bada hi hi.
Halina90 lubi tę wiadomość
Elwira
-
moniśka... wrote:Ja urodzilam w 37 tygodniu, ale to przez krotka szyjke, dostalam pozwolenie na wstawanie z lozka i po 3 dniach wody odeszly.
Mogę wiedzieć jak krótką miałaś szyjkę?
Ja jestem w 32 tyg , szyjka 2,2 i nie wiem czy to powód do dużego stresu czy mniejszego
W porównaniu do Was, jestem w wieku emerytalnym, haha, za 2 miesiące końce 36 lat.
-
Muszę się pochwalić
moje pierwsze w życiu pączki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c645cf12847.jpg
W sumie wyszły 43, ale roznioslam po rodzince:D no i sama w ramach obiadu zjadłam 4ale malutkie są. Że się tak usprawiedliwię.
Tęskniąca, darika, edwarda20, acygan, Andzia123, Malyprosiaczek, Aliskaa, Kachna62, Mirabelcia, MaGo, Katy, Kassie lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie. Mój klocek waży już 1900 g.
Mala akrobatka przekręcila się główka w dół
. Ale gin powiedziała, że nie ma się co cieszyć, bo ona na każdej wizycie jest inaczej ułożona. Widzieliśmy śliczna buźke, śmiałam się, że wysyla nam całusy, bo sobie otwierala i zamykała buzię
. Z tych dobrych wiadomości to. Z małą wszystko ok. Ciągle jest tydzień do przodu. Przepływy ok, poziom wód w normie, łożysko też dobrze. Szyjka dluga i zamknięta. Z tych gorszych mojej gin nie spodobał się mój brzuch, a dokładniej jego twardość. Stwierdziła, że jest za twardy. Dostałam znów spasmoline 2x1, luteina zwiększona do 3x2 i kontynuować asmag 3x2 i nakaz leżenia i odpoczynku. Mamy czas do niedzieli. Mam obserwować brzuch i jak będzie twardy częściej niż 8x na dzień to mam dzwonić i czeka nas niestety szpital... I sterydy na rozwój płuc. Trochę się przerazilam i od razu po powrocie wpakowałam się do łóżka i do niedzieli prowadzę leniwy tryb życia. Trzymajcie kciuki, żeby obyło się bez szpitala.
A tych lepszych wiadomości to zamówiliśmy dzisiaj wózek Bebetto Torino sl 07 i fotelik Cybex Aton 5. Do odbioru za około miesiąc
.
Sassy, acygan, Aliskaa, Katy lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dziewczyny, maluszki nam rosną. Pytanie jak odczuwacie ruchy? Bo mój od tygodnia tylko sie wypycha w rozne strony, czuje nogi, dupke lub głowe w roznych dziwnych miejscach, czesto boli jak sie tak wypycha i przekreca, ale kopniakow teraz bardzo malo. Tez tak macie?
Przyszlo mi zamowienie z Dolce Sonno, koszula i 3 pajacyki. Pajacyki, jakosc bardzo średnia. Za to koszula milutka bawelna, naprawde ok jak za 20zł. Wziełam zwykła szarą z rózową lamówka rozmiar M, normalnie nosze XS/S, tę M mam do kolanAle dobrze ciesze się, bo nie chcialam aby mi tylek wystawal
I jest luzna wiec wygodna.
-
Darika pięknie rośnie Twój Klocuszek. Trzymam kciuki, aby było ok i brzuch się nie napinał. Także proszę nie wić gniazda tylko odpoczywać!
Edwarda, u mnie Mała rusza się bardzo niewiele. Czuję jakieś przeciąganie od czasu do czasu, czyli raz na kilka godzin. Ewentualnie czkawkę, ale kopniaków już prawie wcale. Zazwyczaj muszę się bardzo wsłuchać i uspokoić, aby coś poczuć. Łożysko na tylnej ścianie, więc nie tłumi ruchów. Nie wiem z czego to wynika. Tłumaczę sobie, że taki temperament dziecka, bo inaczej bym zwariowała i musiała zamieszkać na IP. Np. dziś nie czuję ruchów od rana.
Też zamawiałam koszule Dolce Sonno, wzięłam M i jestem zadowolona, aczkolwiek u mnie nie są tak długie, bo mam 165cmWzięłam też jedne body na krótki rękaw (czarne
) i są świetnej jakości. Ciekawe skąd te różnice w wykonaniu