X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa ej! Poczułam sie staro! Ja za miesiąc mam 32 urodziny ;p Ale najwazniejsze, że czuje sie mlodo i nie wyglądam na swój wiek. Mąż tez mlodo wygląda, wiec jest szansa, że nie będą wytykać mojego dziecka, że jesteśmy dziadkami a nie rodzicami ;p

Ja już 2 pączki wciągnełam, i na tym koniec.

Ja za to spałam dziś jak dziecko, bylo cudownie i wygodnie. Ale wieczorem bylam juz totalnie zmęczona przez stres zwiazany z mieszkaniem itp.

Katy trzymaj sie!

Katy, Elwira.eli, kaszelkowa lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Korzystając z okazji podpytam o to pośladkowe ułożenie - dużo szybciej urodziłaś? Moja Mała jest ułożona pośladkowo o to już 33 tydzień...chciałam rodzić sn ale powoli tracę nadzieję na to, że się przekręci :(
    Ja urodzilam w 37 tygodniu, ale to przez krotka szyjke, dostalam pozwolenie na wstawanie z lozka i po 3 dniach wody odeszly.
    U mnie od chyba 27 tc byl ulozony posladkowo i juz leniuszek sie nie przekręcil.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej jestescie okrutne z tym wiekiem! Mlode dupy a narzekają ;p

Sassy, MaGo lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w tym roku 33 lata, ale tez na tyle nie wygladam, a czuje sie na 18 ;)

edwarda20, MaGo lubią tę wiadomość

• Veruka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Ja urodzilam w 37 tygodniu, ale to przez krotka szyjke, dostalam pozwolenie na wstawanie z lozka i po 3 dniach wody odeszly.
    U mnie od chyba 27 tc byl ulozony posladkowo i juz leniuszek sie nie przekręcil.

No to u mnie zapowiada się podobnie - już od ponad 5 tygodni tak leży :/ a czy to zewnętrzne obracanie dziecka lekarz Ci proponował?

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jak tam u Ciebie?

Ja poszlam na latwizne i kupilam paczki.Zadne z nich cudo,to nie to co nasze polskie.Ale lepszy rydz niz nic ;)

Wszystkie jestescie mlode hehe wsam raz na dzieci :-P
    Ja skonczylam w styczniu 29 lat a od jakis dwoch juz mowie ze mam 30 bo mnie pacjenci wkurzali z tym cukrowaniem mlodego wieku.A co tam ;)

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia, chyba troche malo, ale i tak mi lekarka ciut naciagnela ten wynik :p W kazdym razie waga ponizej kg na tym etapie faktycznie mogla byc niepokojaca :/

Ja w tym roku 22 koncze, wygladam na mlodsza, czuje sie chyba na swoj wiek :p

Pysia89 dostalam zastrzyk w pupe, no-spe do kroplowki i magnez i jak na razie nie boli ;)

Udalo mi sie jednego paczka zjesc xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:06

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Katy jak tam u Ciebie?

Ja poszlam na latwizne i kupilam paczki.Zadne z nich cudo,to nie to co nasze polskie.Ale lepszy rydz niz nic ;)

Wszystkie jestescie mlode hehe wsam raz na dzieci :-P
    Ja skonczylam w styczniu 29 lat a od jakis dwoch juz mowie ze mam 30 bo mnie pacjenci wkurzali z tym cukrowaniem mlodego wieku.A co tam ;)

Mnie, jako rekrutera, czesto starsi kandydaci ignorowali, mowiac np ze o pani taka mloda, albo z wiekim sie pani dowie, a bo pani nie pamieta, a tego pani nie bedzie wiedziec bo to 15 lat temu bylo, bla bla. Nigdy sie nie dawalam, nie mowilam ile mam lat, tylko sie usmiechalam i prowadzilam rozmowe dalej. Im gosciu (bo to w wiekszosci faceci tak sie zachowywali) bardziej przeginal, tym byl gorzej oceniony ;p

Sassy, Katy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku 27 lat :P dziewczyny... kupiłam tylko 4 paczki o chyba grubo za mało bo mój synuś kopie mnie po każdym zjedzonym pączku. Chyba mu smakuje :D teraz pewnie u mnie zacznie się i będę musiała codziennie jeść paczki :D do tego jeszcze zrobiłam sobie wyciskany sok z jabłek i marchewek! Mmmmm... pycha!! A maluch dzięki pączkowi i soczkowi niezłe fika :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 24 lata, wyglądam w porywach na 18, czasem czuję się na 20, bo nie wiem czego chcę, a czasem na 45 i jestem gotowa uczyć innych życia :D Takie paradoksy, bo w sklepie nie chcą mi sprzedać piwa bez okazania dowodu, ale w pracy kiedy nowi pracownicy dowiadują się ile mam lat to robią wielkie oczy, że taka gówniara ich szkoliła :D
    Ale co by nie było, to od jakiegoś czasu mam swój "time of my life". Jeszcze kilka lat temu nie lubiłam siebie, pomimo tego, że byłam młodsza. Teraz w pełni siebie akceptuję i uważam, że jestem dobrym, wartościowym człowiekiem :) Mogę spojrzeć w lustro i puścić do siebie oczko hahah

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28. Czuje sie na 18 a wyglądam na 16 :-) hahaha

edwarda20 lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 21 lat ;) i na tyle się czuję :D nic dodać nic ująć

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    No to u mnie zapowiada się podobnie - już od ponad 5 tygodni tak leży :/ a czy to zewnętrzne obracanie dziecka lekarz Ci proponował?
    Nic mi nie proponowal, ale raczej bym sie nie decydowala.

• Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kochane widze ze dzisiaj w temacie wasz wiek i paczki..hi hi.
    Ja w maju koncze 32 latka. Mam juz dwie coreczki . jedna z maja 9 latek w tym roku i druda z kwietnia 7 latek. Wszystkie trzy jestesmy z znaku byka. Maz jest z kwietnia i teraz dzieciatka tez ma byc kwiecien wiec moze dwa barany bada hi hi.

Halina90 lubi tę wiadomość

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25,tak w większości podobny wiek mamy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:49

gg646iye46nicebi.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:

Mogę wiedzieć jak krótką miałaś szyjkę?
    Ja jestem w 32 tyg , szyjka 2,2 i nie wiem czy to powód do dużego stresu czy mniejszego ;)

W porównaniu do Was, jestem w wieku emerytalnym, haha, za 2 miesiące końce 36 lat.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić :D moje pierwsze w życiu pączki :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c645cf12847.jpg

W sumie wyszły 43, ale roznioslam po rodzince:D no i sama w ramach obiadu zjadłam 4 :P ale malutkie są. Że się tak usprawiedliwię. XD

Tęskniąca, darika, edwarda20, acygan, Andzia123, Malyprosiaczek, Aliskaa, Kachna62, Mirabelcia, MaGo, Katy, Kassie lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Mój klocek waży już 1900 g. :-D Mala akrobatka przekręcila się główka w dół :-P. Ale gin powiedziała, że nie ma się co cieszyć, bo ona na każdej wizycie jest inaczej ułożona. Widzieliśmy śliczna buźke, śmiałam się, że wysyla nam całusy, bo sobie otwierala i zamykała buzię :-). Z tych dobrych wiadomości to. Z małą wszystko ok. Ciągle jest tydzień do przodu. Przepływy ok, poziom wód w normie, łożysko też dobrze. Szyjka dluga i zamknięta. Z tych gorszych mojej gin nie spodobał się mój brzuch, a dokładniej jego twardość. Stwierdziła, że jest za twardy. Dostałam znów spasmoline 2x1, luteina zwiększona do 3x2 i kontynuować asmag 3x2 i nakaz leżenia i odpoczynku. Mamy czas do niedzieli. Mam obserwować brzuch i jak będzie twardy częściej niż 8x na dzień to mam dzwonić i czeka nas niestety szpital... I sterydy na rozwój płuc. Trochę się przerazilam i od razu po powrocie wpakowałam się do łóżka i do niedzieli prowadzę leniwy tryb życia. Trzymajcie kciuki, żeby obyło się bez szpitala.

A tych lepszych wiadomości to zamówiliśmy dzisiaj wózek Bebetto Torino sl 07 i fotelik Cybex Aton 5 :-). Do odbioru za około miesiąc :-).

Sassy, acygan, Aliskaa, Katy lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, maluszki nam rosną. Pytanie jak odczuwacie ruchy? Bo mój od tygodnia tylko sie wypycha w rozne strony, czuje nogi, dupke lub głowe w roznych dziwnych miejscach, czesto boli jak sie tak wypycha i przekreca, ale kopniakow teraz bardzo malo. Tez tak macie?

Przyszlo mi zamowienie z Dolce Sonno, koszula i 3 pajacyki. Pajacyki, jakosc bardzo średnia. Za to koszula milutka bawelna, naprawde ok jak za 20zł. Wziełam zwykła szarą z rózową lamówka rozmiar M, normalnie nosze XS/S, tę M mam do kolan :D Ale dobrze ciesze się, bo nie chcialam aby mi tylek wystawal :) I jest luzna wiec wygodna.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika pięknie rośnie Twój Klocuszek. Trzymam kciuki, aby było ok i brzuch się nie napinał. Także proszę nie wić gniazda tylko odpoczywać! :)

Edwarda, u mnie Mała rusza się bardzo niewiele. Czuję jakieś przeciąganie od czasu do czasu, czyli raz na kilka godzin. Ewentualnie czkawkę, ale kopniaków już prawie wcale. Zazwyczaj muszę się bardzo wsłuchać i uspokoić, aby coś poczuć. Łożysko na tylnej ścianie, więc nie tłumi ruchów. Nie wiem z czego to wynika. Tłumaczę sobie, że taki temperament dziecka, bo inaczej bym zwariowała i musiała zamieszkać na IP. Np. dziś nie czuję ruchów od rana.

Też zamawiałam koszule Dolce Sonno, wzięłam M i jestem zadowolona, aczkolwiek u mnie nie są tak długie, bo mam 165cm :D Wzięłam też jedne body na krótki rękaw (czarne <3) i są świetnej jakości. Ciekawe skąd te różnice w wykonaniu :(

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ