X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia:*
    Katy powodzenia życzę oby szybko minęło

Katy lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wszystkiego najlepszego
    Katy trzymaj sie, duzo zdrowka.

U mnie z porodem bylo tak ze nie zdazylam sie na termin cc umowic, musialam miec ze wzgledu na posladkowe ulozenie. 3 miesiace lezalam z krotka szyjka i nagle odeszly mi wody. Od razu skurcze co 2 min, po pol godz bylam juz na izbie i sie okazalo ze mam juz 7cm rozwarcia, wiec szybka akcja z cesarka, nawet papierow przed nie zdazylam wypelnic i podpisac.
    Teraz sie smieje ze mam dluga szyjke i pewnie wszystko bedzie odwrotnie i jeszcze przenoszę ciaze.

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*

Jeszcze wczoraj przy usg wyszlo, ze maluszek wazy tylko 960 g czyli za malo i musiałbym przez to lezec tu dwa tygodnie, ale lekarka zbadala jeszcze raz i juz bylo 1080g wiec blizej normy ;) A i tak raczej bedzie malutki, ale my z chlopakiem tez bylismy wiec mysle, ze nie ma sie czym martwic na razie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lasencje ;)

Juz po wizycie.Hela ma 1300 gram :))))Taaak sie ciesze ze przytyla ta moja Mala Pierduleczka ;-)

Dostalam nowy charmonogram wizyt i widze ze co 1,5 tygodnia srednio!!! Hehe nie ogarne takiego tempa depilacji;-)

Kinga piszesz plan porodu?
    Dzis babeczka mnie pytala czy mam ze soba a ja zdziwiona a mialam miec? :)
    Dali tez mi dzis te papiery do Mutterschutz.

Buziaki

darika, Aliskaa, Sassy lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Paulettaa :*

Katy trzymam kciuki za dobre samopoczucie i zeby wiecej sie to nie powtorzylo.

Ja w tym roku skoncze 26 lat, nie mam pojecia liedy to zlecialo. Pamietam jak mialam 20 :) kiedy to bylo.

Ja dzis bede robic paczki domowe razem z mama. Sama chyba bym nie potrafila, nigdy nie robilam :)

Katy, Paulettaa lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tym roku 26, chociaż jakoś to do mnie nie dociera, cały czas myślę, że mam z jakieś 20 :D

Byłam oddać krew i mocz do badań, a teraz zabieram się za robienie oponek serowych.

Obudziłam się o godz. 6tej dzisiaj w takiej samej pozycji jak zasypiałam i miałam tak obolałą całą lewą stronę, że aż mi się ruszyć było trudno... Kiedyś tak się wierciłam w nocy przez sen, a teraz przez brzuszek nawet jednego obrotu nie robię jeśli się nie obudzę w między czasie.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też jak chce się obrócić to się wybudzam i sapie przy tym strasznie :-P. Na początku mąż zawsze wystraszony pytał co się stało, ale teraz się już przyzwyczaił, że tylko na drugi bok się obracam :-P

A ja wlasnie segreguje ciuszki do prania :-D. Dopiero teraz widzę ile tego jest...

MaGo lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Hej Lasencje ;)

Juz po wizycie.Hela ma 1300 gram :))))Taaak sie ciesze ze przytyla ta moja Mala Pierduleczka ;-)

Dostalam nowy charmonogram wizyt i widze ze co 1,5 tygodnia srednio!!! Hehe nie ogarne takiego tempa depilacji;-)

Kinga piszesz plan porodu?
    Dzis babeczka mnie pytala czy mam ze soba a ja zdziwiona a mialam miec? :)
    Dali tez mi dzis te papiery do Mutterschutz.

Buziaki
    Nie bo ostatnio nikt o niego nie pytał nawet. Ale dobrze się nad pewnymi aspektami zastanowić i obgadać z partnerem. Np czy chce przeciąć pępowinę, kangurować w razie cc, brać udział w cc. Czy chcecie podawać wit k, czy wyrażacie zgodę na badania przesiewowe (do tego i tak jest wymagana pisemna zgoda), no i te trudne decyzje (np kogo ratować w pierwszej kolejności w razie zagrożenia życia obojga). Co do aspektów typu ochrona krocza, ingerencje medyczne, cc na żądanie, rodzaj znieczulenia (to te aspekty raczej trzeba uwzględnić przy wyborze szpitala (podzieliłabym je na tradycyjne i te stawiające na metody naturalne)

Pysia89 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:

Kinga., a już myślałam (przez 3 lata), że ja jakaś dziwna z tym nasilającym się bólem okresowym i brakiem odczuwalnych skurczy. Miałam tak samo, nawet partych nie czułam.

Nie, nie jesteś sama. Tamta ciąża była inna, nawet skurczy przepowiadających za bardzo nie czułam. Dziecka też prawie w ogóle (tylko te solidne kopniaki), nie to co teraz ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Spełnienia marzeń;)

A ja od wczoraj leżę w szpitalu z kolka nerkowa :/
    Wspôłczuj, mam nadzieję, że szybko przejdzie i więcej się nie pojawi

Pauletta wszystkiego naj.

Katy, Paulettaa lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Pauletta wszystkiego najlepszego
    Katy trzymaj sie, duzo zdrowka.

U mnie z porodem bylo tak ze nie zdazylam sie na termin cc umowic, musialam miec ze wzgledu na posladkowe ulozenie. 3 miesiace lezalam z krotka szyjka i nagle odeszly mi wody. Od razu skurcze co 2 min, po pol godz bylam juz na izbie i sie okazalo ze mam juz 7cm rozwarcia, wiec szybka akcja z cesarka, nawet papierow przed nie zdazylam wypelnic i podpisac.
    Teraz sie smieje ze mam dluga szyjke i pewnie wszystko bedzie odwrotnie i jeszcze przenoszę ciaze.

Korzystając z okazji podpytam o to pośladkowe ułożenie - dużo szybciej urodziłaś? Moja Mała jest ułożona pośladkowo o to już 33 tydzień...chciałam rodzić sn ale powoli tracę nadzieję na to, że się przekręci :(

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta 100 lat :)
    Katy bardzo wspólczuję:( 1080 w 28 tc to jakoś bardzo mało? U nas było 1143 i p.doktor stwierdziła, że jest ok, 39 centyl.

Podziwiam Was Dziewczyny, że same pieczecie pączki czy oponki, ja poszłam na łatwiznę i poczłapałam do cukierni :) pokroiłam na pół, że niby na 2 razy będę miała, jasne- tylko musiałam 2 razy do kuchni wstawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 11:25

Paulettaa, MaGo lubią tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Korzystając z okazji podpytam o to pośladkowe ułożenie - dużo szybciej urodziłaś? Moja Mała jest ułożona pośladkowo o to już 33 tydzień...chciałam rodzić sn ale powoli tracę nadzieję na to, że się przekręci :(
    A pytałaś lekarza czy u ciebie jest możliwość obrócenia dziecka?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A pytałaś lekarza czy u ciebie jest możliwość obrócenia dziecka?

Tak, fizjologicznie wszystko jest dobrze i lekarz stwierdził, że Mała jest po prostu leniwa :) Wspominał też coś o możliwości zewnętrznego obrotu dziecka..trochę mnie to przeraża....:(

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pytalam mojej lekarz do kiedy dziciaczki najlepiej powinny sie obrocic, to mowila ze do 36 tyg, wiec moze jeszcze fiknie :) zreszta jak czytam to dziewczyny pisza, ze i przed porodem sie przekrecaja :) ja tam nie wiem jak jest w praktyce :)

Ciasto wyrobione, teraz czekam az wyrosnie.

Maz ma dzis zajechac do sklepu po lozeczko, mialo byc po dwoch tyg,dzis mija trzeci a facet nie dzwoni :/

Jakis krowtok mialam z nosa, tak samoistnie sobie krew zaczela leciec i to dosc sporo. W ogole od rana jakos kiepsko sie czuje. Przez moment myslalam ze bede wymiotowac. Teraz odpoczywm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkiego najlepszego w ten tłusty czwartek ;) i udanych wizyt ;D

Paulettaa lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to acygan odpoczynek koniecznie! Krwawienia z nosa niby mogą się trafiać w ciąży, ale lepiej sobie poleż.

Ja skończyłam smażyć oponki. Miałam się wziąć za prasowanie jeszcze dzisiaj, bo już wszystko poprałam, ale chyba odpuszczę i zacznę jutro. I tak mi to kilka dni zajmie, patrząc na ilości tego wszystkiego.
    Dzisiaj jeszcze tylko obiadek zrobię i tyle. :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33a68e841a17.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 13:06

acygan lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy zdrowiej szybko i wychodź z tego szpitala,jeszcze będzie czas, żeby wrócić, ale w innym celu ;>

Witam serdecznie po ciężkiej nocy. Obudziłam się o 4 i nie mogłam juz zasnąć. Dopiero o 9, po śniadanku udało się zdrzemnąć. Muszę zarzucić tempo teraz, bo to już po południu, a ja nie mam w domu ani jednego pączka :o Masa sama się nie zrobi, idę zrobić napad na piekarnię :)

Katy lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy trzymaj się dzielnie!

Tak sobie czytam i rety jakie wy młodziutkie jesteście, ja już mam od pół roku 30 na karku :D

Też dzisiaj zaliczyłam pobudkę o 4, trochę poczytałam, usnęłam przed 6 i taki ten dzień rozlazły... w dodatku w Waw powietrze okropne, aż się nie chce z domu wychodzić. Mąż przywiózł pączki, zjedliśmy z kawusią i dalej do roboty heh ;)

Katy lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ja wczoraj robilam oponki serowe i chrust ale zje tylko moj maz bo ja przy cukrzycy odpuszczam chociaz i tak skusilam sie na kilka :-)
    W tym roku koncze 26lat i mam wrazenie ze juz stara jestem :-D
    Katy trzymaj sie tam!

Katy lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ