X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia:*
    Katy powodzenia życzę oby szybko minęło

Katy lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wszystkiego najlepszego
    Katy trzymaj sie, duzo zdrowka.

U mnie z porodem bylo tak ze nie zdazylam sie na termin cc umowic, musialam miec ze wzgledu na posladkowe ulozenie. 3 miesiace lezalam z krotka szyjka i nagle odeszly mi wody. Od razu skurcze co 2 min, po pol godz bylam juz na izbie i sie okazalo ze mam juz 7cm rozwarcia, wiec szybka akcja z cesarka, nawet papierow przed nie zdazylam wypelnic i podpisac.
    Teraz sie smieje ze mam dluga szyjke i pewnie wszystko bedzie odwrotnie i jeszcze przenoszę ciaze.

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*

Jeszcze wczoraj przy usg wyszlo, ze maluszek wazy tylko 960 g czyli za malo i musiałbym przez to lezec tu dwa tygodnie, ale lekarka zbadala jeszcze raz i juz bylo 1080g wiec blizej normy ;) A i tak raczej bedzie malutki, ale my z chlopakiem tez bylismy wiec mysle, ze nie ma sie czym martwic na razie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lasencje ;)

Juz po wizycie.Hela ma 1300 gram :))))Taaak sie ciesze ze przytyla ta moja Mala Pierduleczka ;-)

Dostalam nowy charmonogram wizyt i widze ze co 1,5 tygodnia srednio!!! Hehe nie ogarne takiego tempa depilacji;-)

Kinga piszesz plan porodu?
    Dzis babeczka mnie pytala czy mam ze soba a ja zdziwiona a mialam miec? :)
    Dali tez mi dzis te papiery do Mutterschutz.

Buziaki

darika, Aliskaa, Sassy lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Paulettaa :*

Katy trzymam kciuki za dobre samopoczucie i zeby wiecej sie to nie powtorzylo.

Ja w tym roku skoncze 26 lat, nie mam pojecia liedy to zlecialo. Pamietam jak mialam 20 :) kiedy to bylo.

Ja dzis bede robic paczki domowe razem z mama. Sama chyba bym nie potrafila, nigdy nie robilam :)

Katy, Paulettaa lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tym roku 26, chociaż jakoś to do mnie nie dociera, cały czas myślę, że mam z jakieś 20 :D

Byłam oddać krew i mocz do badań, a teraz zabieram się za robienie oponek serowych.

Obudziłam się o godz. 6tej dzisiaj w takiej samej pozycji jak zasypiałam i miałam tak obolałą całą lewą stronę, że aż mi się ruszyć było trudno... Kiedyś tak się wierciłam w nocy przez sen, a teraz przez brzuszek nawet jednego obrotu nie robię jeśli się nie obudzę w między czasie.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też jak chce się obrócić to się wybudzam i sapie przy tym strasznie :-P. Na początku mąż zawsze wystraszony pytał co się stało, ale teraz się już przyzwyczaił, że tylko na drugi bok się obracam :-P

A ja wlasnie segreguje ciuszki do prania :-D. Dopiero teraz widzę ile tego jest...

MaGo lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Hej Lasencje ;)

Juz po wizycie.Hela ma 1300 gram :))))Taaak sie ciesze ze przytyla ta moja Mala Pierduleczka ;-)

Dostalam nowy charmonogram wizyt i widze ze co 1,5 tygodnia srednio!!! Hehe nie ogarne takiego tempa depilacji;-)

Kinga piszesz plan porodu?
    Dzis babeczka mnie pytala czy mam ze soba a ja zdziwiona a mialam miec? :)
    Dali tez mi dzis te papiery do Mutterschutz.

Buziaki
    Nie bo ostatnio nikt o niego nie pytał nawet. Ale dobrze się nad pewnymi aspektami zastanowić i obgadać z partnerem. Np czy chce przeciąć pępowinę, kangurować w razie cc, brać udział w cc. Czy chcecie podawać wit k, czy wyrażacie zgodę na badania przesiewowe (do tego i tak jest wymagana pisemna zgoda), no i te trudne decyzje (np kogo ratować w pierwszej kolejności w razie zagrożenia życia obojga). Co do aspektów typu ochrona krocza, ingerencje medyczne, cc na żądanie, rodzaj znieczulenia (to te aspekty raczej trzeba uwzględnić przy wyborze szpitala (podzieliłabym je na tradycyjne i te stawiające na metody naturalne)

Pysia89 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:

Kinga., a już myślałam (przez 3 lata), że ja jakaś dziwna z tym nasilającym się bólem okresowym i brakiem odczuwalnych skurczy. Miałam tak samo, nawet partych nie czułam.

Nie, nie jesteś sama. Tamta ciąża była inna, nawet skurczy przepowiadających za bardzo nie czułam. Dziecka też prawie w ogóle (tylko te solidne kopniaki), nie to co teraz ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Spełnienia marzeń;)

A ja od wczoraj leżę w szpitalu z kolka nerkowa :/
    Wspôłczuj, mam nadzieję, że szybko przejdzie i więcej się nie pojawi

Pauletta wszystkiego naj.

Katy, Paulettaa lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Pauletta wszystkiego najlepszego
    Katy trzymaj sie, duzo zdrowka.

U mnie z porodem bylo tak ze nie zdazylam sie na termin cc umowic, musialam miec ze wzgledu na posladkowe ulozenie. 3 miesiace lezalam z krotka szyjka i nagle odeszly mi wody. Od razu skurcze co 2 min, po pol godz bylam juz na izbie i sie okazalo ze mam juz 7cm rozwarcia, wiec szybka akcja z cesarka, nawet papierow przed nie zdazylam wypelnic i podpisac.
    Teraz sie smieje ze mam dluga szyjke i pewnie wszystko bedzie odwrotnie i jeszcze przenoszę ciaze.

Korzystając z okazji podpytam o to pośladkowe ułożenie - dużo szybciej urodziłaś? Moja Mała jest ułożona pośladkowo o to już 33 tydzień...chciałam rodzić sn ale powoli tracę nadzieję na to, że się przekręci :(

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta 100 lat :)
    Katy bardzo wspólczuję:( 1080 w 28 tc to jakoś bardzo mało? U nas było 1143 i p.doktor stwierdziła, że jest ok, 39 centyl.

Podziwiam Was Dziewczyny, że same pieczecie pączki czy oponki, ja poszłam na łatwiznę i poczłapałam do cukierni :) pokroiłam na pół, że niby na 2 razy będę miała, jasne- tylko musiałam 2 razy do kuchni wstawać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 11:25

Paulettaa, MaGo lubią tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Korzystając z okazji podpytam o to pośladkowe ułożenie - dużo szybciej urodziłaś? Moja Mała jest ułożona pośladkowo o to już 33 tydzień...chciałam rodzić sn ale powoli tracę nadzieję na to, że się przekręci :(
    A pytałaś lekarza czy u ciebie jest możliwość obrócenia dziecka?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A pytałaś lekarza czy u ciebie jest możliwość obrócenia dziecka?

Tak, fizjologicznie wszystko jest dobrze i lekarz stwierdził, że Mała jest po prostu leniwa :) Wspominał też coś o możliwości zewnętrznego obrotu dziecka..trochę mnie to przeraża....:(

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pytalam mojej lekarz do kiedy dziciaczki najlepiej powinny sie obrocic, to mowila ze do 36 tyg, wiec moze jeszcze fiknie :) zreszta jak czytam to dziewczyny pisza, ze i przed porodem sie przekrecaja :) ja tam nie wiem jak jest w praktyce :)

Ciasto wyrobione, teraz czekam az wyrosnie.

Maz ma dzis zajechac do sklepu po lozeczko, mialo byc po dwoch tyg,dzis mija trzeci a facet nie dzwoni :/

Jakis krowtok mialam z nosa, tak samoistnie sobie krew zaczela leciec i to dosc sporo. W ogole od rana jakos kiepsko sie czuje. Przez moment myslalam ze bede wymiotowac. Teraz odpoczywm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkiego najlepszego w ten tłusty czwartek ;) i udanych wizyt ;D

Paulettaa lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to acygan odpoczynek koniecznie! Krwawienia z nosa niby mogą się trafiać w ciąży, ale lepiej sobie poleż.

Ja skończyłam smażyć oponki. Miałam się wziąć za prasowanie jeszcze dzisiaj, bo już wszystko poprałam, ale chyba odpuszczę i zacznę jutro. I tak mi to kilka dni zajmie, patrząc na ilości tego wszystkiego.
    Dzisiaj jeszcze tylko obiadek zrobię i tyle. :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33a68e841a17.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 13:06

acygan lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy zdrowiej szybko i wychodź z tego szpitala,jeszcze będzie czas, żeby wrócić, ale w innym celu ;>

Witam serdecznie po ciężkiej nocy. Obudziłam się o 4 i nie mogłam juz zasnąć. Dopiero o 9, po śniadanku udało się zdrzemnąć. Muszę zarzucić tempo teraz, bo to już po południu, a ja nie mam w domu ani jednego pączka :o Masa sama się nie zrobi, idę zrobić napad na piekarnię :)

Katy lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy trzymaj się dzielnie!

Tak sobie czytam i rety jakie wy młodziutkie jesteście, ja już mam od pół roku 30 na karku :D

Też dzisiaj zaliczyłam pobudkę o 4, trochę poczytałam, usnęłam przed 6 i taki ten dzień rozlazły... w dodatku w Waw powietrze okropne, aż się nie chce z domu wychodzić. Mąż przywiózł pączki, zjedliśmy z kawusią i dalej do roboty heh ;)

Katy lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ja wczoraj robilam oponki serowe i chrust ale zje tylko moj maz bo ja przy cukrzycy odpuszczam chociaz i tak skusilam sie na kilka :-)
    W tym roku koncze 26lat i mam wrazenie ze juz stara jestem :-D
    Katy trzymaj sie tam!

Katy lubi tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ