Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pauletta wszystkiego najlepszego
Katy trzymaj sie, duzo zdrowka.
U mnie z porodem bylo tak ze nie zdazylam sie na termin cc umowic, musialam miec ze wzgledu na posladkowe ulozenie. 3 miesiace lezalam z krotka szyjka i nagle odeszly mi wody. Od razu skurcze co 2 min, po pol godz bylam juz na izbie i sie okazalo ze mam juz 7cm rozwarcia, wiec szybka akcja z cesarka, nawet papierow przed nie zdazylam wypelnic i podpisac.
Teraz sie smieje ze mam dluga szyjke i pewnie wszystko bedzie odwrotnie i jeszcze przenoszę ciaze.Katy lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny :*
Jeszcze wczoraj przy usg wyszlo, ze maluszek wazy tylko 960 g czyli za malo i musiałbym przez to lezec tu dwa tygodnie, ale lekarka zbadala jeszcze raz i juz bylo 1080g wiec blizej normyA i tak raczej bedzie malutki, ale my z chlopakiem tez bylismy wiec mysle, ze nie ma sie czym martwic na razie...
-
Hej Lasencje
Juz po wizycie.Hela ma 1300 gram)))Taaak sie ciesze ze przytyla ta moja Mala Pierduleczka
Dostalam nowy charmonogram wizyt i widze ze co 1,5 tygodnia srednio!!! Hehe nie ogarne takiego tempa depilacji;-)
Kinga piszesz plan porodu?
Dzis babeczka mnie pytala czy mam ze soba a ja zdziwiona a mialam miec?
Dali tez mi dzis te papiery do Mutterschutz.
Buziakidarika, Aliskaa, Sassy lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego najlepszego Paulettaa :*
Katy trzymam kciuki za dobre samopoczucie i zeby wiecej sie to nie powtorzylo.
Ja w tym roku skoncze 26 lat, nie mam pojecia liedy to zlecialo. Pamietam jak mialam 20kiedy to bylo.
Ja dzis bede robic paczki domowe razem z mama. Sama chyba bym nie potrafila, nigdy nie robilamKaty, Paulettaa lubią tę wiadomość
-
Ja też w tym roku 26, chociaż jakoś to do mnie nie dociera, cały czas myślę, że mam z jakieś 20
Byłam oddać krew i mocz do badań, a teraz zabieram się za robienie oponek serowych.
Obudziłam się o godz. 6tej dzisiaj w takiej samej pozycji jak zasypiałam i miałam tak obolałą całą lewą stronę, że aż mi się ruszyć było trudno... Kiedyś tak się wierciłam w nocy przez sen, a teraz przez brzuszek nawet jednego obrotu nie robię jeśli się nie obudzę w między czasie. -
Oj ja też jak chce się obrócić to się wybudzam i sapie przy tym strasznie
. Na początku mąż zawsze wystraszony pytał co się stało, ale teraz się już przyzwyczaił, że tylko na drugi bok się obracam
A ja wlasnie segreguje ciuszki do prania. Dopiero teraz widzę ile tego jest...
MaGo lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Pysia89 wrote:Hej Lasencje
Juz po wizycie.Hela ma 1300 gram)))Taaak sie ciesze ze przytyla ta moja Mala Pierduleczka
Dostalam nowy charmonogram wizyt i widze ze co 1,5 tygodnia srednio!!! Hehe nie ogarne takiego tempa depilacji;-)
Kinga piszesz plan porodu?
Dzis babeczka mnie pytala czy mam ze soba a ja zdziwiona a mialam miec?
Dali tez mi dzis te papiery do Mutterschutz.
Buziaki
Pysia89 lubi tę wiadomość
-
olka25 wrote:
Kinga., a już myślałam (przez 3 lata), że ja jakaś dziwna z tym nasilającym się bólem okresowym i brakiem odczuwalnych skurczy. Miałam tak samo, nawet partych nie czułam.
Nie, nie jesteś sama. Tamta ciąża była inna, nawet skurczy przepowiadających za bardzo nie czułam. Dziecka też prawie w ogóle (tylko te solidne kopniaki), nie to co teraz
-
moniśka... wrote:Pauletta wszystkiego najlepszego
Katy trzymaj sie, duzo zdrowka.
U mnie z porodem bylo tak ze nie zdazylam sie na termin cc umowic, musialam miec ze wzgledu na posladkowe ulozenie. 3 miesiace lezalam z krotka szyjka i nagle odeszly mi wody. Od razu skurcze co 2 min, po pol godz bylam juz na izbie i sie okazalo ze mam juz 7cm rozwarcia, wiec szybka akcja z cesarka, nawet papierow przed nie zdazylam wypelnic i podpisac.
Teraz sie smieje ze mam dluga szyjke i pewnie wszystko bedzie odwrotnie i jeszcze przenoszę ciaze.
Korzystając z okazji podpytam o to pośladkowe ułożenie - dużo szybciej urodziłaś? Moja Mała jest ułożona pośladkowo o to już 33 tydzień...chciałam rodzić sn ale powoli tracę nadzieję na to, że się przekręci
-
Pauletta 100 lat
Katy bardzo wspólczuję1080 w 28 tc to jakoś bardzo mało? U nas było 1143 i p.doktor stwierdziła, że jest ok, 39 centyl.
Podziwiam Was Dziewczyny, że same pieczecie pączki czy oponki, ja poszłam na łatwiznę i poczłapałam do cukiernipokroiłam na pół, że niby na 2 razy będę miała, jasne- tylko musiałam 2 razy do kuchni wstawać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 11:25
Paulettaa, MaGo lubią tę wiadomość
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Veruka wrote:Korzystając z okazji podpytam o to pośladkowe ułożenie - dużo szybciej urodziłaś? Moja Mała jest ułożona pośladkowo o to już 33 tydzień...chciałam rodzić sn ale powoli tracę nadzieję na to, że się przekręci
-
Kinga. wrote:A pytałaś lekarza czy u ciebie jest możliwość obrócenia dziecka?
Tak, fizjologicznie wszystko jest dobrze i lekarz stwierdził, że Mała jest po prostu leniwaWspominał też coś o możliwości zewnętrznego obrotu dziecka..trochę mnie to przeraża....
-
Ostatnio pytalam mojej lekarz do kiedy dziciaczki najlepiej powinny sie obrocic, to mowila ze do 36 tyg, wiec moze jeszcze fiknie
zreszta jak czytam to dziewczyny pisza, ze i przed porodem sie przekrecaja
ja tam nie wiem jak jest w praktyce
Ciasto wyrobione, teraz czekam az wyrosnie.
Maz ma dzis zajechac do sklepu po lozeczko, mialo byc po dwoch tyg,dzis mija trzeci a facet nie dzwoni
Jakis krowtok mialam z nosa, tak samoistnie sobie krew zaczela leciec i to dosc sporo. W ogole od rana jakos kiepsko sie czuje. Przez moment myslalam ze bede wymiotowac. Teraz odpoczywm. -
nick nieaktualny
-
No to acygan odpoczynek koniecznie! Krwawienia z nosa niby mogą się trafiać w ciąży, ale lepiej sobie poleż.
Ja skończyłam smażyć oponki. Miałam się wziąć za prasowanie jeszcze dzisiaj, bo już wszystko poprałam, ale chyba odpuszczę i zacznę jutro. I tak mi to kilka dni zajmie, patrząc na ilości tego wszystkiego.
Dzisiaj jeszcze tylko obiadek zrobię i tyle.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33a68e841a17.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 13:06
acygan lubi tę wiadomość
-
Katy zdrowiej szybko i wychodź z tego szpitala,jeszcze będzie czas, żeby wrócić, ale w innym celu ;>
Witam serdecznie po ciężkiej nocy. Obudziłam się o 4 i nie mogłam juz zasnąć. Dopiero o 9, po śniadanku udało się zdrzemnąć. Muszę zarzucić tempo teraz, bo to już po południu, a ja nie mam w domu ani jednego pączka :o Masa sama się nie zrobi, idę zrobić napad na piekarnięKaty lubi tę wiadomość
-
Katy trzymaj się dzielnie!
Tak sobie czytam i rety jakie wy młodziutkie jesteście, ja już mam od pół roku 30 na karku
Też dzisiaj zaliczyłam pobudkę o 4, trochę poczytałam, usnęłam przed 6 i taki ten dzień rozlazły... w dodatku w Waw powietrze okropne, aż się nie chce z domu wychodzić. Mąż przywiózł pączki, zjedliśmy z kawusią i dalej do roboty hehKaty lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
ja wczoraj robilam oponki serowe i chrust ale zje tylko moj maz bo ja przy cukrzycy odpuszczam chociaz i tak skusilam sie na kilka
W tym roku koncze 26lat i mam wrazenie ze juz stara jestem
Katy trzymaj sie tam!Katy lubi tę wiadomość