Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny chciałam się Was poradzić, bo zapomniałam zaptać gin. Mam brać żelażo Biofer Folic, 3x dziennie, ale jak sprawdziłam skład, to 3 tabletki pokrywają 200 % zapotrzebowania na kwas foliowy, a biorę jeszcze Femibion Natal 2, gdzie jest zwykły kwas i zmetylowany. Zastanawiam się czy wymienić na zwykły Biofer?12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Barbarka89 wrote:Czesc dziewczyny;-) czy zastanawialyscie sie nad zakupem balonika Aniball? Moze ktoras z was uzywala i moze wiecej napisac?
-
Witamy się Mamuśki w tym leniwym i nudnym dniu. Tak jak miałam nakazane - leżę. I nudzę się okropnie! Tyle rzeczy bym porobila, a tu nie wolno. W każdym razie wydaje mi się, że jednak jest poprawa po lekach i obędzie się bez szpitala (oby!). Brzuszek od rana stwardniał tylko 2 razy i to dosłownie może na 30 sek. Ale wcześniej jak się podnosiłam i coś robiłam to się robił taki ciężki i spięty, a teraz tego nie ma. W każdym razie jestem dobrej myśli
. Życzymy razem z Amelka (która smacznie dobie drzemie) miłego dnia!
acygan, Sassy, gondi lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Barbarka ja poczytalam w internecie o baloniku i nie bede używać
Darika pooglądaj seriale w necie. Mogę Ci sporo polecić, bo jestem serialoholikiem. Tylko napisz co lubisz.
PS. Zdecydowaliście się ostatecznie na SR Wesołą Rodzinkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 10:35
-
Oo, możesz polecić
. Uwielbiam różne kryminały i filmy psychologiczne. Coś z dreszczykiem emocji i jakaś zagadka
.
Generalnie jeśli w ogóle zapiszemy się do SR to na pewno będzie to Wesoła Rodzinka. Na razie znów wszystko stanęło pod znakiem zapytania ze względu na te twardnienia. Nie chcę przeginac.
Jedyne, co mnie dziwi to to, że w górach naprawdę czułam się fantastycznie. Zero twardnien, napięć macicy. Oczywiście nie lazilam nie wiadomo ile, starałam się mimo wszystko dużo odpoczywać ale na pewno byłam bardziej aktywna niz w domu. Wszystko zaczęło się po powrocie do domu. Wtedy też skończyła mi się spasmolina i tak sobie myślę, że to mogło być przyczyną. No i jakby coś działo się niepokojącego to szyjka pewnie by się skracala? A u mnie podobno bardzo ładna, długa i zamknięta, dobrze trzyma. Tak, tak - pocieszam się.
-
Myśle darika, że to faktycznie zmiana trybu życia i klimatu wpłynęła. Wiadomo - nie przesilałaś się, ale byłaś bardziej aktywna niż teraz. Wypoczniesz porządnie i będzie dobrze.
Mi osobiście na twardnienia brzucha położna poleciła też pić melisę, która przyczynia się trochę do rozluźnienia mięśni. I faktycznie piję wieczorem co drugi dzień i z brzuszkiem jakby lepiej. Wczoraj tylko jakoś taki twardawy był wieczorem, ale myślę, że to przez ilość oponek, które pochłonęłam. -
darika wrote:Oo, możesz polecić
. Uwielbiam różne kryminały i filmy psychologiczne. Coś z dreszczykiem emocji i jakaś zagadka
.
Generalnie jeśli w ogóle zapiszemy się do SR to na pewno będzie to Wesoła Rodzinka. Na razie znów wszystko stanęło pod znakiem zapytania ze względu na te twardnienia. Nie chcę przeginac.
Seriale:
Bardziej psychologiczne: Opowieść podręcznej, The OA, Mr Robot, Hannibal, The End of the fuckung world, Westworld, Dexter.
Bardziej kryminalne: Power, Synowie Anarchii
Polecam zacząc od Opowieści podręcznej lub The OA. Oba oglądałam z otwartą buzią, nie mogąc się oderwać, a po The OA jeszcze długo mialam karpia ;p
Mr Robot, Westworld i The End of fucking World ryją banię totalnie.
Hannibal i Dexter, moze slyszalas o nich lub oglądalas, oba o panach, którzy lubią zabijać innyc ludzi, jeden z nich lubi ich tez jesc
Power i Synowie Anarchii trzymaja mega w napięciu. Ciagle cos się dzieje. Jak wydaje Ci sie, że juz nie moze byc gorzej, to jest
To tak na ten moment, jak cos mi sie przypomni to napisze. Aha, ja ogladam seriale w necie za darmo na zalukaj.pl, cda i trt.
My już zakonczylismy SR, nie da sie ukryc ze sporo się siedzi i mnie np bolal kręgosłup, ale zajęcia fajne, szczegolne te praktyczne. Za kazdym razem bylismy w domu okolo 21, mimo ze mamy 10 minut od domu, bo zawsze się przedluzalo, bo pytania do poloznej itp.darika, Sassy lubią tę wiadomość
-
Ja tez będę używała aniballa
nam położna mówiła, ze dużo kobiet dzięki temu nie jest nacinana. Nie namawiała nas na zakup bo mowila, ze sporo kosztuje (najtaniej chyba w necie za 200 zł widziała), ale ja go zakupie i troszkę poćwiczę może tez obejdzie się bez nacięcia. Niedługo muszę go kupić bo zbliża się czas „treningu” xD opowiadała nam tez o żelu natalis czy jakoś tak. Położna wstrzykuje ten żel do szyjki żeby był lepszy poślizg jak to ujęła. Mówiła, ze kobiety rzeczywiście szybciej rodzą i nie maja żadnych otarć itd w szyjce. Postanowiłam tez zakupić taki żel. Jak można troszkę przyspieszyć to czemu nie
kupiłam tez sobie piłkę w Tesco za 35 zł i w domu skacze sobie i ćwiczę tak jak położna zalecała. Mam nadzieje, ze te wszystkie wydane pieniądze na te sprzęty troszkę pomogą mi przy porodzie
Dziewczyny dużo czytałam na temat kołderki, ochraniacza na szczebelki itd i postanowiłam na początku nie kupować, ale coś mnie wczoraj tknęło, żeby tak już mieć ja w domu i jak mały podrośnie i będzie starszy to wtedy go przykrywać a na razie chce rozłożyć kołdrę w łóżeczku i na niej kłaść małego. Myślicie, ze to dobry pomysł czy lepiej żeby rzeczywiście leżał na samym prześcieradle?
Ja dzisiaj mam ostatnie prasowanie. Same pieluchyprzy prasowaniu już nie mam co oglądać i od wczoraj odpalam sobie plotkarze
dużo sezonów, dużo odcinków wiec jakoś ten czas zleci
już mi zostały pierdoly takie jak zasłony, firanki, jakieś ozdoby do pokoju małego i wanienka. Jak to wszystko ogarnę to do końca ciąży mam w planie leżeć i odpoczywać. Nie przemęczać się i czekać na poród
-
Ja będę kladla dziecko na samym prześcieradle w śpiworku- przynajmniej taki jest plan. Nie kupowałam na razie żadnych kołderek ani poduszek
.
-
Ja też kołderki nie kupowałam. Mamy rożek i śpiworek. Kołderka bądź co bądż jest zazwyczaj dość miękka i mogą się na niej fale robić pod ciałkiem dziecka przy każdym jego ruchu. Także u mnie na materacyku będzie napewno tylko nieprzemakalna mata i prześcieradełko.
-
Hej dziewczyny ja byłam wczoraj u ginekologa i szyjka się skróciła do 3,5cm kazał uważać, bolą mnie krzyże i brzuch się ciągle stawia dostałam luteinę 2x dziennie i odpoczywam, czy ktoras z was też ma taki problem ze skracającą się szyjką? To dopiero 31tc..martwie sie
-
Oli 3,5cm to sporo, a mówił Ci jaka była długość wyjściowa?
Ja początkowo będę podkładać kocyk pod prześcieradło, ponieważ w łóżeczku turystycznym materac jest twardy. Potem w zwykłym łóżeczku już tylko prześcieradło. Mam juz otulacz i rożek, planuję jeszcze zakup śpiworka i kocyka bambusowego jeśli chodzi o kwestię przykrywania.
Dziewczyny mam pytanie. Wczoraj się przełamałam i kupiłam w końcu proszek do prania z Lovelibyły jeszcze płyny do płukania z tej serii, ale słyszałam, że ubranek nie płucze się w płynach. To jak to w końcu jest?
-
oli123 wrote:w ciągu 2 tyg skróciła się z 4,5 na 3,5
-
oli123 wrote:w ciągu 2 tyg skróciła się z 4,5 na 3,5
To chyba dosc sporo sie skrocila w takim czasie. Moge Cie pocueszyc tym, ze od dluzszego czasu mam 3.3 cm, nie prowadze oszczednego trybu zycia, ale u mnie taka sie utrzymuje. Jesli bedziesz odpoczywac to byc moze dalej sie nie skroci i jesli juz taka zostanie to spoko