Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje z gemini:
Viscpolast Gaza jałowa opatrunkowa 17-nitkowa 0,5 m2 1 szt.
KOMPRESY JAłOWE MEDICOMP 5cm X 5cm - 25 szt. x 2
Cleanic Dzidziuś Płatki Kosmetyczne Dla Dzieci I Niemowląt 60szt.
Alantan Plus Zasypka-Altek 100 G
Alantan maść 0,02 g/1g 30g
COLGATE Szczoteczka do zębów Classic Clean Soft
Linomag maść 0,2 g/1g 30 g
Tantum Rosa Proszek Do Sporządzania Roztworu 10 Saszetek
Tommee Tippee Zestaw Pielęgnacyjny Dla Niemowląt 9 Akcesoriów 230126
Cleanic Dzidziuś Patyczki Dla Dzieci I Niemowląt 60szt.
Canpol Termometr Kapielowy Delfin 2/782
Linomag Sun Krem Ochronny Z Filtrem Spf30 50ml
Bambino Pollena Dzidziuś Płatki Mydlane 400G
Omegamed Baby+D DHA + witamina D3 30 kaps.
Oilatum Baby Emulsja Do Kąpieli 150ml
UNIMER Baby Natrium Chloratum 0,9% 50 ampułek po 5ml
Weber Pieluchy Flanelowe Kolorowe Mini 38X40Cm 5 Sztuk
Weber Pieluchy Tetrowe, Kolorowe, 70X80Cm, 5 Sztuk
Weber Pieluchy Tetrowe, Białe, 80X80Cm, 10 Sztuk
Ziaja Mamma Mia lano-maść 15ml
Akuku Wielorazowe Majtki Siateczkowe Poporodowe 2Szt. Roz. Xl
Octenisept 50ml
Marimer Baby izotoniczny spray 100ml
COLGATE pasta do zębów Total Original 25ml
Akuku Gąbka Kąpielowa Frotte 0M+ A1130
Canpol Ultra Chłonne Oddychające Podkłady Poporodowe Na Noc 10 Sztuk
Pampers Premium Care rozmiar 1 (Newborn), 2–5 kg, 22 pieluszki
Bocioland Podkład podgumowany 60x120cm 1 szt.
AKUKU, majtki sanitarne, poporododowe, jednorazowe, 42, 6 sztuk
Lovela Kapsułki Do Prania Do Bieli I Kolorów 12 Szt
BEPANTHEN BABY EXTRA MAŚĆ OCHRONNA 100G
Akuku Wkładki Laktacyjne 84 Szt
Cleanic Kindii Pure Chusteczki Nawilżane Dla Noworodków I Niemowląt 3X60 Szt.Pysia89 lubi tę wiadomość
-
Mój Smerfuś wczoraj mia£ leniwy dzień. Rzadko dawał o sobie znać.Za to dzisiaj chyba nadrabia, co chwilę mi coś wypina na brzuchu.Od 8 rano do teraz w ogóle jeszcze nie zasnął
-
Oli-3maj sié i leż! będzie dobrze!
dziewczyny...która pisała że bierze bioprazol? lekarz się zgodził? bo ja z moją zgagą już też nie daje rady... Rennie pomaga tylko wtedy gdy ssam, zaraz po problem wraca... nawet zasypiam już z tabletką w buzi
Do tego gula w gardle ciągle... Myślę, o tym bioprazol...
-
oli123 wrote:Hej dziewczyny a mi znow skrocila sie szyjka, leze na oddziale z zagrozeniem przedwczesnym porodem, sterydy, antybiotyki i magnez
Ojej. Trzymam kciuki zeby maluszek jeszcze posiedzial.
Do ilu sie skrocila? Mialas jakies objawy skracania sie?
-
oli123 wrote:1,9 cm czeste skurcze, uczucie wilgoci, uplawy, raz mi nawet wyleciala taka zielonkawa galaretka
O kurcze. Ale jestes w dobrych rekach. Lekarze maja sposoby zeby powstrzymac te dolegliwosci. Do donoszonej ciazy juz niewiele zostaly. Trzymamy kciucki.
-
oli123 wrote:Hej dziewczyny a mi znow skrocila sie szyjka, leze na oddziale z zagrozeniem przedwczesnym porodem, sterydy, antybiotyki i magnez
Trzymam za Was kciuki, bedzie wszystko dobrze kochana. Popatrz na Aliske, tez straszyli szybkim porodem a jak pieknie wszystko sie potoczylou Ciebie tez sie ulozy
A te skurcze to odczuwalas jako twardnienia czy bole miesiaczkowe? -
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Oli-3maj sié i leż! będzie dobrze!
dziewczyny...która pisała że bierze bioprazol? lekarz się zgodził? bo ja z moją zgagą już też nie daje rady... Rennie pomaga tylko wtedy gdy ssam, zaraz po problem wraca... nawet zasypiam już z tabletką w buzi
Do tego gula w gardle ciągle... Myślę, o tym bioprazol...
Ja w nocy sie budzilam z kwasem w buzi i nie pomagalo mi rennie, siemie lniane, migdaly, mleko, gastrotuss. Doslownie nic.
Lekarz ginekolog i gastrolog powiedzieli ze jest to lek bezpieczny w trzecim trymestrze -
Moja dzisiaj za to od rana aktywna. Ale chyba się cieszy, bo tatuś jej przyniósł tulipanka na walentynki i jej położył na brzuch, a później prowadził z nią dyskusję budząc mnie przy okazji
MaGo, Andzia123, Mirabelcia lubią tę wiadomość
-
Kachna62 wrote:Ja biore bioprazol 10mg. On dziala przez 72h wiec raz na 3 dni przed sniadaniem go biore. O dziwo nawet po pączkach nie miałam zgagi.
Ja w nocy sie budzilam z kwasem w buzi i nie pomagalo mi rennie, siemie lniane, migdaly, mleko, gastrotuss. Doslownie nic.
Lekarz ginekolog i gastrolog powiedzieli ze jest to lek bezpieczny w trzecim trymestrze
-
Dzięki za mobilizację. Właśnie zamówiłam z gemini sudokrem, bepathen, fride, smoczek, prześcieradło do łóżeczka i małą paczkę Pampersów Premium Care 1(22sztuki) juz jedną taką paczkę mam. A w wy ile kupujecie na poczatek pampków? Aaaa i jeszcze zamówiłam dziś materac do łóżeczka, wanienke do kąpieli tą większą i 2 paczki podkładów poporodowych z Belli
edwarda20, acygan, Mirabelcia lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
oli123 wrote:Hej dziewczyny a mi znow skrocila sie szyjka, leze na oddziale z zagrozeniem przedwczesnym porodem, sterydy, antybiotyki i magnez29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Oli123 trzymaj się kochana! Tak jak pisały dziewczyny - jesteś pod dobrą opieką, więc na pewno lekarze nad wszystkim zapanują i dzidzia jeszcze poczeka
Kurde dziewczyny od dwóch dni mam takiego strasznego lenia... Każde wyjście do głupiego spożywczaka to dla mnie jak wielka wyprawa... Najchętniej w ogóle nie ruszlalabym się z domu tylko polegiwala sobie cały dzień. Wiadomo, że jakieś tam sprzątania, gotowania itd ogarniam, ale nic konkretniejszego... Jeszcze ze 3 tyg temu to prawie codziennie spacer, a teraz zmuszanie się do każdego wyjścia. Jak nie ja
-
Oli trzymaj się, będzie wszystko ok ! Jesteś pod dobra opieka !
Z aptecznych rzeczy muszę jeszcze tantum rosa kupić bo zapomniałam wiec dzięki dziewczynyi pieluchy tez mam te 1 jedna paczkę do szpitalna kupiona, ale czekam na promke w rossmanie.
Ja tez od 2 godzin zbieram się do spożywczego i nie mogę. Tak mi się nie chce, ze szok, ale muszę iść bo co ja będę jadła jak mi czekolady się skończyłyodkąd wypralam i wyprasowalam ciuszki małego to mnie tez len nie opuszcza i ciężko mi wyjść z domu.
Pytanie: jak będziecie chronić swoje łóżko przed odejściem wód płodowych w nocy? Są jakieś specjalne podkłady czy takie jak do szpitala dajecie ? Trzeba zacząć myśleć bo szkoda materacaa do samochodu w razie czego? Na starych kocach- ręcznikach będziecie siedzieć czy jak?
-
Oli123, trzymam kciuki, aby wszystko było ok!
Totoro, ja mam to samo. Tzn. od początku ciąży nie byłam jakoś specjalnie aktywna, ale jeżeli trzeba było coś zrobić, załatwić, gdzieś pójść to sił nie brakowało. A teraz już 3 dzień próbuję wybrać się do galerii handlowej na małe zakupy i mi nie wychodzi. O dziwno bardzo chcę, nawet raz już byłam uszykowana, ale czułam się tak niemrawo, że odpuściłamDzsiaj znów ponawiam próbę
MaGo lubi tę wiadomość