X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin super tort. No i szacun, że dopiero teraz na L4 :D Dałaś czadu!

Mi nic nie drętwieje ani nie puchnie, pierścionki dalej pasują.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj przy prasowaniu prawa noga tak zdrętwiała, że czułam tylko mrówki:P nogi nie czułam podczas dotyku jak po znieczuleniu od pasa w dół:O
    Jutro zaczynam 31tydzień , teraz już będzie z górki

• acygan Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro na badania, ale cos mnie chyba bardziej przeziębienie bierze, mam nadzieje,ze wyniki wyjda pomimo tego dobre.

My dzis mielismy dzien odwiedzin. Pojechalismy do tesciow na obiad,odwiedzilismy ciocie, wujka i brata ciotecznego mojego męża. Z tym bratem i jego zona ogolnie sie przyjaznimy a juz tak dawno u nich nie bylismy ze ho ho. Jego zona to dla mnie bratnia dusza,wiec jak tam weszlam, to az milo mi sie zrobiło :) takze dzien udany, ale i troszke meczacy.

Ajrin fajny ten torcik, a impreza spora,nie wiem czy by mi sie chcialo az tak szalec w kuchni :) i podziwiam, ze dopiero teraz na zwolnienie idziesz :)
    A orientujesz sie może co tam u Verbeny? Tak sobie ostatnio o niej myslalam.

I tak w ogole to tesciowa nakupila w ciuchu slicznych sukieneczek dla Zosi, sa cudowne i w swietnym stanie :) nie miesci mi sie to juz w komodzie :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan podczytuje czasem Marcowki miala iść do psychologa strasznie jej ciezko a M bardziej to wypiera wiec nie ma jak sie wygadac aby sobie ulżyć. Ale pisala ze sledzi dalej i bedzie czytac Marcowki. Podziwiam ją za siłę. Byłam pewna ze maluszkowi sie uda.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna dziewczyna, ja bym chyba nie dala rady sledzic dalej watku. Mam nadzieje, ze zdoła sobie to wszystko poukladac.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Właśnie wróciłam ze spaceru, fajna pogoda u nas słonko trochę świeciło :)
    co do tych drętwień to czytałam że to normalne i po urodzeniu dziecka powinno minąć, zobaczymy.
    ja obrączki ani pierścionka nie noszę od stycznia, palce jak serdelki się zrobiły i wolę nie ryzykować. założę jak urodzę :)
    miałam prać powoli ubranka to się pralka wzięła i zepsuła, cieknie woda. muszę czekać na serwis ehh

U nas też awaria pralki, pocieszę Cię :) cały weekend pod tym hasłem nam upłynął, masakra. I stanęło na tym, że musimy kupić nową :/ jakby mało wydatków było... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no u nas chyba da rade naprawić na gwarancji. Ja się trochę wkurzylam bo mieliśmy dostać ubranka po niemowlaku i ok paczka przyjdzie ale może w kwietniu albo i później a myślał ze przygotuje wszystko wcześniej no nic dokupie ubranka i nie będę się na nikogo ogladac...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wszystkiego najlepszego! Łatwego porodu i ślicznego, zdrowego dzieciątka!

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy, gdzie kupowałyście łóżeczka i materacyki? Macie jeszcze linki do aukcji, strony?

Zależy mi na klasycznym białym łóżeczku z szufladą i ewentualnie opcją tapczanika kiedy dziecko podrośnie. Na allegro niby tego pełno, ale jakoś nie mogę znaleźć solidnego sprzedawcy, jestem mega niezdecydowana :/ Jeśli któraś z Was ma już skręcone i jest zadowolona to pięknie proszę o jakieś namiary i rekomendację :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Dziewczyny, pomocy, gdzie kupowałyście łóżeczka i materacyki? Macie jeszcze linki do aukcji, strony?

Zależy mi na klasycznym białym łóżeczku z szufladą i ewentualnie opcją tapczanika kiedy dziecko podrośnie. Na allegro niby tego pełno, ale jakoś nie mogę znaleźć solidnego sprzedawcy, jestem mega niezdecydowana :/ Jeśli któraś z Was ma już skręcone i jest zadowolona to pięknie proszę o jakieś namiary i rekomendację :D
    Ja akurat wybrałam łóżeczko dostawne, więc nie pomogę, ale szukając skupiłam się na firmie, którą spotkałam jak urodziła się córka (mieli takie w szpitalu i było bardzo praktyczne. Co do samego materaca, to szukam opinii na necie. Jak już mam upatrzony model/modele, to spr. ceny w różnych miejscach i dopiero kupuję (nie ważne czy Allegro czy inny portal). Jeśli jesteś „chodząca”, to czasem warto się wybrać do lokalnych meblowych (czasem można znaleźć coś o fajnym wyglądzie i cenie lepszej niż na necie, bo pochodzi od lokalnego producenta z którym sklep ma umowę i jeszcze jakiś spory upust itp (Pamiętam, że w poprzedniej ciąży 2 dziewczyny znalazły tak łóżeczka dużo ładniejsze i tańsze od tych na necie) i pozńniej jak porównywały, to było dużo solidniejsze od kulpisiów itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 03:14

Sassy lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja akurat wybrałam łóżeczko dostawne, więc nie pomogę, ale szukając skupiłam się na firmie, którą spotkałam jak urodziła się córka (mieli takie w szpitalu i było bardzo praktyczne. Co do samego materaca, to szukam opinii na necie. Jak już mam upatrzony model/modele, to spr. ceny w różnych miejscach i dopiero kupuję (nie ważne czy Allegro czy inny portal). Jeśli jesteś „chodząca”, to czasem warto się wybrać do lokalnych meblowych (czasem można znaleźć coś o fajnym wyglądzie i cenie lepszej niż na necie, bo pochodzi od lokalnego producenta z którym sklep ma umowę i jeszcze jakiś spory upust itp (Pamiętam, że w poprzedniej ciąży 2 dziewczyny znalazły tak łóżeczka dużo ładniejsze i tańsze od tych na necie) i pozńniej jak porównywały, to było dużo solidniejsze od kulpisiów itp.

Co do samego Allegro spr mi się zasada, że trzeba zadać jakieś pytanie sprzedającemu. Jeśli odpowie w sensownym czasie lub wykarze się jakąś inicjatywą, to później zwykle nie ma problemów z kontaktem, wymianą/obniżką ceny, jeśli coś z towarem nie tak itp. Natomiast jeśli od początku ma klienta w nosie, to po zakupie często też są problemy i w ogóle olewka.

Sassy lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis jechać oglądać drugi szpital. Trzymajcie kciuki by nic nie wypadło mężowi w pracy, nie było klęski żywiołowej (ostatnio był sztorm z bardzo silnym wiatrem i drzewa latały po drogach). Jakby Emi ułożyła się inaczej, to już w ogóle byłoby super (uciska mi zaraz pod biustem i wczoraj miałam duże problemy z oddychaniem, a przez to bardzo szybko się męczę, nawet jak leżę.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga no to kciuki za wizyte w szpitalu :)

Co do lozeczka ja zamawiam zestaw ze strony poscieldladziecka.org.pl chyba tak to szlo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 08:42

Sassy lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy na woodies.pl sa bardzo ladne lozeczka.

Sassy, justysbp lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to chyba nie spałam całą noc... jestem tak zmęczona, że masakra... zaczęłam stresować się porodem, dodatkowo pół nocy męczyła mnie zgaga ;/ i jeszcze te nocne wypady do toalety...

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Dzisiaj to chyba nie spałam całą noc... jestem tak zmęczona, że masakra... zaczęłam stresować się porodem, dodatkowo pół nocy męczyła mnie zgaga ;/ i jeszcze te nocne wypady do toalety...
    Aliska a ty już masz konkretnie zaplanowany tp, bo ja to mamtaką sklerozę ze nie pamiętam wielu rzeczy. Pamiętamze masz miec wcześniej, ale szczegółów już nie...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska ja dzis 4 razy bylam w nocy na siku, a jak przyszlo pobrac mocz do badania, to ledwo mialam z czego. Tez prawie nie spalam,przeziębienie coraz bardziej dokucza :/ i wcale Ci sie nie dziwie jesli o ten stres chodzi, tez zaczyna mnie dopadac jakis strach.

A teraz leze pod koldra i pije mleko z miodem i maslem, dzis juz z lozka nie wychodze, a przynajmniej dopoki maz nie wroci.

Kinga tez mam problemy z oddychaniem i to juz od jakiegos czasu. Moja ostatnio siedziala glowa do gory, myslisz ze to przez to? Jak sie obroci to bedzie latwiej?

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny duzo zdrówka, energii i uśmiechu przede wszystkim na ten tydzień - damy radę, kto jak nie my!

Sassy my mamy łóżeczko z ATB meble - linia basic, super proste, bez zbędnych ozdób i gadżetów właśnie z szuflada na dole, wiec zerknij jeśli takie klimaty lubisz :)

U mnie ostatni dzień laby w pojedynkę - jutro mąż wraca, wiec dzisiaj jakieś ciacho trzeba ogarnąć :) ajrin twoje ze zdjęcia wyglada mega!!

Sassy, AJrin lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wciaz pobolewa łono, czuje tam spory dyskomfort. Torbe do szpitala spakowalam całą, nawet kupilam czekolade i herbatniki ;p Takze w razie czego...

Juz mi zostały ostatnie rzeczy do prania. Mialam prasowac, ale zobaczymy co lekarz powie. Jak beda nieuprasowane to nic sie nie stanie.

Tez mnie łapie stres.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowala ktoras z was ubrania ciazowe z bonprix? Jak tam z rozmiarami, bo normalnych ciuchow zawsze mniejsze kupowalam.

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ