X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin super tort. No i szacun, że dopiero teraz na L4 :D Dałaś czadu!

Mi nic nie drętwieje ani nie puchnie, pierścionki dalej pasują.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj przy prasowaniu prawa noga tak zdrętwiała, że czułam tylko mrówki:P nogi nie czułam podczas dotyku jak po znieczuleniu od pasa w dół:O
    Jutro zaczynam 31tydzień , teraz już będzie z górki

• acygan Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro na badania, ale cos mnie chyba bardziej przeziębienie bierze, mam nadzieje,ze wyniki wyjda pomimo tego dobre.

My dzis mielismy dzien odwiedzin. Pojechalismy do tesciow na obiad,odwiedzilismy ciocie, wujka i brata ciotecznego mojego męża. Z tym bratem i jego zona ogolnie sie przyjaznimy a juz tak dawno u nich nie bylismy ze ho ho. Jego zona to dla mnie bratnia dusza,wiec jak tam weszlam, to az milo mi sie zrobiło :) takze dzien udany, ale i troszke meczacy.

Ajrin fajny ten torcik, a impreza spora,nie wiem czy by mi sie chcialo az tak szalec w kuchni :) i podziwiam, ze dopiero teraz na zwolnienie idziesz :)
    A orientujesz sie może co tam u Verbeny? Tak sobie ostatnio o niej myslalam.

I tak w ogole to tesciowa nakupila w ciuchu slicznych sukieneczek dla Zosi, sa cudowne i w swietnym stanie :) nie miesci mi sie to juz w komodzie :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan podczytuje czasem Marcowki miala iść do psychologa strasznie jej ciezko a M bardziej to wypiera wiec nie ma jak sie wygadac aby sobie ulżyć. Ale pisala ze sledzi dalej i bedzie czytac Marcowki. Podziwiam ją za siłę. Byłam pewna ze maluszkowi sie uda.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• acygan Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna dziewczyna, ja bym chyba nie dala rady sledzic dalej watku. Mam nadzieje, ze zdoła sobie to wszystko poukladac.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Właśnie wróciłam ze spaceru, fajna pogoda u nas słonko trochę świeciło :)
    co do tych drętwień to czytałam że to normalne i po urodzeniu dziecka powinno minąć, zobaczymy.
    ja obrączki ani pierścionka nie noszę od stycznia, palce jak serdelki się zrobiły i wolę nie ryzykować. założę jak urodzę :)
    miałam prać powoli ubranka to się pralka wzięła i zepsuła, cieknie woda. muszę czekać na serwis ehh

U nas też awaria pralki, pocieszę Cię :) cały weekend pod tym hasłem nam upłynął, masakra. I stanęło na tym, że musimy kupić nową :/ jakby mało wydatków było... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no u nas chyba da rade naprawić na gwarancji. Ja się trochę wkurzylam bo mieliśmy dostać ubranka po niemowlaku i ok paczka przyjdzie ale może w kwietniu albo i później a myślał ze przygotuje wszystko wcześniej no nic dokupie ubranka i nie będę się na nikogo ogladac...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wszystkiego najlepszego! Łatwego porodu i ślicznego, zdrowego dzieciątka!

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy, gdzie kupowałyście łóżeczka i materacyki? Macie jeszcze linki do aukcji, strony?

Zależy mi na klasycznym białym łóżeczku z szufladą i ewentualnie opcją tapczanika kiedy dziecko podrośnie. Na allegro niby tego pełno, ale jakoś nie mogę znaleźć solidnego sprzedawcy, jestem mega niezdecydowana :/ Jeśli któraś z Was ma już skręcone i jest zadowolona to pięknie proszę o jakieś namiary i rekomendację :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Dziewczyny, pomocy, gdzie kupowałyście łóżeczka i materacyki? Macie jeszcze linki do aukcji, strony?

Zależy mi na klasycznym białym łóżeczku z szufladą i ewentualnie opcją tapczanika kiedy dziecko podrośnie. Na allegro niby tego pełno, ale jakoś nie mogę znaleźć solidnego sprzedawcy, jestem mega niezdecydowana :/ Jeśli któraś z Was ma już skręcone i jest zadowolona to pięknie proszę o jakieś namiary i rekomendację :D
    Ja akurat wybrałam łóżeczko dostawne, więc nie pomogę, ale szukając skupiłam się na firmie, którą spotkałam jak urodziła się córka (mieli takie w szpitalu i było bardzo praktyczne. Co do samego materaca, to szukam opinii na necie. Jak już mam upatrzony model/modele, to spr. ceny w różnych miejscach i dopiero kupuję (nie ważne czy Allegro czy inny portal). Jeśli jesteś „chodząca”, to czasem warto się wybrać do lokalnych meblowych (czasem można znaleźć coś o fajnym wyglądzie i cenie lepszej niż na necie, bo pochodzi od lokalnego producenta z którym sklep ma umowę i jeszcze jakiś spory upust itp (Pamiętam, że w poprzedniej ciąży 2 dziewczyny znalazły tak łóżeczka dużo ładniejsze i tańsze od tych na necie) i pozńniej jak porównywały, to było dużo solidniejsze od kulpisiów itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 03:14

Sassy lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja akurat wybrałam łóżeczko dostawne, więc nie pomogę, ale szukając skupiłam się na firmie, którą spotkałam jak urodziła się córka (mieli takie w szpitalu i było bardzo praktyczne. Co do samego materaca, to szukam opinii na necie. Jak już mam upatrzony model/modele, to spr. ceny w różnych miejscach i dopiero kupuję (nie ważne czy Allegro czy inny portal). Jeśli jesteś „chodząca”, to czasem warto się wybrać do lokalnych meblowych (czasem można znaleźć coś o fajnym wyglądzie i cenie lepszej niż na necie, bo pochodzi od lokalnego producenta z którym sklep ma umowę i jeszcze jakiś spory upust itp (Pamiętam, że w poprzedniej ciąży 2 dziewczyny znalazły tak łóżeczka dużo ładniejsze i tańsze od tych na necie) i pozńniej jak porównywały, to było dużo solidniejsze od kulpisiów itp.

Co do samego Allegro spr mi się zasada, że trzeba zadać jakieś pytanie sprzedającemu. Jeśli odpowie w sensownym czasie lub wykarze się jakąś inicjatywą, to później zwykle nie ma problemów z kontaktem, wymianą/obniżką ceny, jeśli coś z towarem nie tak itp. Natomiast jeśli od początku ma klienta w nosie, to po zakupie często też są problemy i w ogóle olewka.

Sassy lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzis jechać oglądać drugi szpital. Trzymajcie kciuki by nic nie wypadło mężowi w pracy, nie było klęski żywiołowej (ostatnio był sztorm z bardzo silnym wiatrem i drzewa latały po drogach). Jakby Emi ułożyła się inaczej, to już w ogóle byłoby super (uciska mi zaraz pod biustem i wczoraj miałam duże problemy z oddychaniem, a przez to bardzo szybko się męczę, nawet jak leżę.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga no to kciuki za wizyte w szpitalu :)

Co do lozeczka ja zamawiam zestaw ze strony poscieldladziecka.org.pl chyba tak to szlo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 08:42

Sassy lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy na woodies.pl sa bardzo ladne lozeczka.

Sassy, justysbp lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to chyba nie spałam całą noc... jestem tak zmęczona, że masakra... zaczęłam stresować się porodem, dodatkowo pół nocy męczyła mnie zgaga ;/ i jeszcze te nocne wypady do toalety...

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Dzisiaj to chyba nie spałam całą noc... jestem tak zmęczona, że masakra... zaczęłam stresować się porodem, dodatkowo pół nocy męczyła mnie zgaga ;/ i jeszcze te nocne wypady do toalety...
    Aliska a ty już masz konkretnie zaplanowany tp, bo ja to mamtaką sklerozę ze nie pamiętam wielu rzeczy. Pamiętamze masz miec wcześniej, ale szczegółów już nie...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska ja dzis 4 razy bylam w nocy na siku, a jak przyszlo pobrac mocz do badania, to ledwo mialam z czego. Tez prawie nie spalam,przeziębienie coraz bardziej dokucza :/ i wcale Ci sie nie dziwie jesli o ten stres chodzi, tez zaczyna mnie dopadac jakis strach.

A teraz leze pod koldra i pije mleko z miodem i maslem, dzis juz z lozka nie wychodze, a przynajmniej dopoki maz nie wroci.

Kinga tez mam problemy z oddychaniem i to juz od jakiegos czasu. Moja ostatnio siedziala glowa do gory, myslisz ze to przez to? Jak sie obroci to bedzie latwiej?

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny duzo zdrówka, energii i uśmiechu przede wszystkim na ten tydzień - damy radę, kto jak nie my!

Sassy my mamy łóżeczko z ATB meble - linia basic, super proste, bez zbędnych ozdób i gadżetów właśnie z szuflada na dole, wiec zerknij jeśli takie klimaty lubisz :)

U mnie ostatni dzień laby w pojedynkę - jutro mąż wraca, wiec dzisiaj jakieś ciacho trzeba ogarnąć :) ajrin twoje ze zdjęcia wyglada mega!!

Sassy, AJrin lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wciaz pobolewa łono, czuje tam spory dyskomfort. Torbe do szpitala spakowalam całą, nawet kupilam czekolade i herbatniki ;p Takze w razie czego...

Juz mi zostały ostatnie rzeczy do prania. Mialam prasowac, ale zobaczymy co lekarz powie. Jak beda nieuprasowane to nic sie nie stanie.

Tez mnie łapie stres.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowala ktoras z was ubrania ciazowe z bonprix? Jak tam z rozmiarami, bo normalnych ciuchow zawsze mniejsze kupowalam.

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ