Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja jutro na badania, ale cos mnie chyba bardziej przeziębienie bierze, mam nadzieje,ze wyniki wyjda pomimo tego dobre.
My dzis mielismy dzien odwiedzin. Pojechalismy do tesciow na obiad,odwiedzilismy ciocie, wujka i brata ciotecznego mojego męża. Z tym bratem i jego zona ogolnie sie przyjaznimy a juz tak dawno u nich nie bylismy ze ho ho. Jego zona to dla mnie bratnia dusza,wiec jak tam weszlam, to az milo mi sie zrobiłotakze dzien udany, ale i troszke meczacy.
Ajrin fajny ten torcik, a impreza spora,nie wiem czy by mi sie chcialo az tak szalec w kuchnii podziwiam, ze dopiero teraz na zwolnienie idziesz
A orientujesz sie może co tam u Verbeny? Tak sobie ostatnio o niej myslalam.
I tak w ogole to tesciowa nakupila w ciuchu slicznych sukieneczek dla Zosi, sa cudowne i w swietnym stanienie miesci mi sie to juz w komodzie
-
Acygan podczytuje czasem Marcowki miala iść do psychologa strasznie jej ciezko a M bardziej to wypiera wiec nie ma jak sie wygadac aby sobie ulżyć. Ale pisala ze sledzi dalej i bedzie czytac Marcowki. Podziwiam ją za siłę. Byłam pewna ze maluszkowi sie uda.
-
Agusia_pia wrote:Właśnie wróciłam ze spaceru, fajna pogoda u nas słonko trochę świeciło
co do tych drętwień to czytałam że to normalne i po urodzeniu dziecka powinno minąć, zobaczymy.
ja obrączki ani pierścionka nie noszę od stycznia, palce jak serdelki się zrobiły i wolę nie ryzykować. założę jak urodzę
miałam prać powoli ubranka to się pralka wzięła i zepsuła, cieknie woda. muszę czekać na serwis ehh
U nas też awaria pralki, pocieszę Cięcały weekend pod tym hasłem nam upłynął, masakra. I stanęło na tym, że musimy kupić nową
jakby mało wydatków było...
-
Totoro no u nas chyba da rade naprawić na gwarancji. Ja się trochę wkurzylam bo mieliśmy dostać ubranka po niemowlaku i ok paczka przyjdzie ale może w kwietniu albo i później a myślał ze przygotuje wszystko wcześniej no nic dokupie ubranka i nie będę się na nikogo ogladac...
-
Dziewczyny, pomocy, gdzie kupowałyście łóżeczka i materacyki? Macie jeszcze linki do aukcji, strony?
Zależy mi na klasycznym białym łóżeczku z szufladą i ewentualnie opcją tapczanika kiedy dziecko podrośnie. Na allegro niby tego pełno, ale jakoś nie mogę znaleźć solidnego sprzedawcy, jestem mega niezdecydowanaJeśli któraś z Was ma już skręcone i jest zadowolona to pięknie proszę o jakieś namiary i rekomendację
-
Sassy wrote:Dziewczyny, pomocy, gdzie kupowałyście łóżeczka i materacyki? Macie jeszcze linki do aukcji, strony?
Zależy mi na klasycznym białym łóżeczku z szufladą i ewentualnie opcją tapczanika kiedy dziecko podrośnie. Na allegro niby tego pełno, ale jakoś nie mogę znaleźć solidnego sprzedawcy, jestem mega niezdecydowanaJeśli któraś z Was ma już skręcone i jest zadowolona to pięknie proszę o jakieś namiary i rekomendację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 03:14
Sassy lubi tę wiadomość
-
Kinga. wrote:Ja akurat wybrałam łóżeczko dostawne, więc nie pomogę, ale szukając skupiłam się na firmie, którą spotkałam jak urodziła się córka (mieli takie w szpitalu i było bardzo praktyczne. Co do samego materaca, to szukam opinii na necie. Jak już mam upatrzony model/modele, to spr. ceny w różnych miejscach i dopiero kupuję (nie ważne czy Allegro czy inny portal). Jeśli jesteś „chodząca”, to czasem warto się wybrać do lokalnych meblowych (czasem można znaleźć coś o fajnym wyglądzie i cenie lepszej niż na necie, bo pochodzi od lokalnego producenta z którym sklep ma umowę i jeszcze jakiś spory upust itp (Pamiętam, że w poprzedniej ciąży 2 dziewczyny znalazły tak łóżeczka dużo ładniejsze i tańsze od tych na necie) i pozńniej jak porównywały, to było dużo solidniejsze od kulpisiów itp.
Co do samego Allegro spr mi się zasada, że trzeba zadać jakieś pytanie sprzedającemu. Jeśli odpowie w sensownym czasie lub wykarze się jakąś inicjatywą, to później zwykle nie ma problemów z kontaktem, wymianą/obniżką ceny, jeśli coś z towarem nie tak itp. Natomiast jeśli od początku ma klienta w nosie, to po zakupie często też są problemy i w ogóle olewka.
Sassy lubi tę wiadomość
-
Mam dzis jechać oglądać drugi szpital. Trzymajcie kciuki by nic nie wypadło mężowi w pracy, nie było klęski żywiołowej (ostatnio był sztorm z bardzo silnym wiatrem i drzewa latały po drogach). Jakby Emi ułożyła się inaczej, to już w ogóle byłoby super (uciska mi zaraz pod biustem i wczoraj miałam duże problemy z oddychaniem, a przez to bardzo szybko się męczę, nawet jak leżę.
-
Kinga no to kciuki za wizyte w szpitalu
Co do lozeczka ja zamawiam zestaw ze strony poscieldladziecka.org.pl chyba tak to szloWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 08:42
Sassy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa wrote:Dzisiaj to chyba nie spałam całą noc... jestem tak zmęczona, że masakra... zaczęłam stresować się porodem, dodatkowo pół nocy męczyła mnie zgaga ;/ i jeszcze te nocne wypady do toalety...
-
Aliska ja dzis 4 razy bylam w nocy na siku, a jak przyszlo pobrac mocz do badania, to ledwo mialam z czego. Tez prawie nie spalam,przeziębienie coraz bardziej dokucza
i wcale Ci sie nie dziwie jesli o ten stres chodzi, tez zaczyna mnie dopadac jakis strach.
A teraz leze pod koldra i pije mleko z miodem i maslem, dzis juz z lozka nie wychodze, a przynajmniej dopoki maz nie wroci.
Kinga tez mam problemy z oddychaniem i to juz od jakiegos czasu. Moja ostatnio siedziala glowa do gory, myslisz ze to przez to? Jak sie obroci to bedzie latwiej? -
Dziewczyny duzo zdrówka, energii i uśmiechu przede wszystkim na ten tydzień - damy radę, kto jak nie my!
Sassy my mamy łóżeczko z ATB meble - linia basic, super proste, bez zbędnych ozdób i gadżetów właśnie z szuflada na dole, wiec zerknij jeśli takie klimaty lubisz
U mnie ostatni dzień laby w pojedynkę - jutro mąż wraca, wiec dzisiaj jakieś ciacho trzeba ogarnąćajrin twoje ze zdjęcia wyglada mega!!
Sassy, AJrin lubią tę wiadomość
-
A mnie wciaz pobolewa łono, czuje tam spory dyskomfort. Torbe do szpitala spakowalam całą, nawet kupilam czekolade i herbatniki ;p Takze w razie czego...
Juz mi zostały ostatnie rzeczy do prania. Mialam prasowac, ale zobaczymy co lekarz powie. Jak beda nieuprasowane to nic sie nie stanie.
Tez mnie łapie stres.