Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaszelkowa mi tez po samym proszku te ubranka sztywne pomaga prasowanie na to. Ale tak naprawde lepsze wychodza z plynu do prania albo jak dodasz plyn do plukania.
Ja na pierwsze pranie robie bez plynu i prasuje jakoś tak boje sie uczulenia ale kolejne już idzie z płynem a jeszcze kolejne już bez prasowania. W sensie jak sie dziecko urodzi i bede prac po raz drugi ubranka.
A co przepisu tego keszcze nie oieklam ale latem coś czuje jak tylko sezon truskawek będzie to pójdzie w ruch.
Co do pampkow ttlko nie kupuj za duzo w jednym rozmiarze bo u mnie Igi urodzil sie z waga 3740 to jedynek zuzylam tylko 2 male opakowania i wskoczylismy na 2. No i 2 mialam cale 3 duze paczki zuzylam tylko 2 cała paczka została na szczęście z długim terminem ważności wiec teraz wykorzystamy -
Ja pampersy mam kupione dwie paczki Premium care 1. I dokupie jeszcze dada ale juz rozmiar 2 i więcej nie kupuję zobaczymy jak nie podpasuje to kupie inne a tak po co zaś kupować inne jak może te bedą okStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Ja odbiore te z rossmanna i jeszcze jedna paczke kupie, albo pampersa albo dady.
Musze jednak wyslac meza do apteki po Prenalen, bo domowe sposoby chyba nie pomoga. Mozna te saszetki i pastylki na gardlo jednocześnie stosowac? W razie goraczki bede mogla dolaczyc jeszcze paracetamol? Bo juz teraz mam 37.5 stopnia
A ci ludzie w poczekalniach czasem naprawde sa dziwni. Ja dzis jak wyszlam z gabinetu zabiegowego to tez dwie panie obrzucily mnie spojrzeniami. Fakt dlugo siedzialam, ale to nie moja wina, ze pielegniarki tak sie uwijały,ja tam tylko siedzialam i czekalam az pobiora krew -
nick nieaktualny
-
ja mam póki co dada i mam zamiar kupić pampers.
ja mam dziś dzień nerwów. najpierw matka z rana mnie wkurwiła, potem teściowa ze szwagierką dołożyły swoje. ehh a mały mało dziury nie zrobi tak się telepie, z nerwów... ;( -
edwarda20 wrote:Czyli waga sie zatrzymała? bo pamietam ze na poczatku rosala jak szalona
no tak w mc tylko plus +0,7 kg, zatrzymała się uffedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy ktoras miała może tak jak ja - boli mnie w jednym miejscu, powyżej pępka, po lewej stronie. Ból jest taki jakby się jakiś mięsień naciągnął do granic możliwości... Czasami przed ciąża czułam coś takiego jak przegielam z ćwiczeniami na siłowni. Nie wiem czy to jakis mięsień faktycznie, czy Młoda mnie tak skopała. Już drugi dzień mnie taki ból złapał, tylko wieczorem. Najbardziej boli jak siedzę i chodzę. Jak leżę to jest ok. Zapytam się mojej gin w czwartek na wizycie. Ale może ktoras miała coś podobnego?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Obejrzałam drugi szpital. Warunki podobne 3 sale porodowe, jedna położna na zmianie+ możliwość ściągnięcia kolejnej w razie w. Dość tanie pokoje rodzinne. Sale 2 os z łazienkami. Chyba jednak te pierwszy mi się bardziej podobał, choć ten 2 ma park przed wiec jest gdzie pochodzić. Mąż chce jeszcze 3 oglądać a mi się już nie chce
-
darika wrote:Dziewczyny czy ktoras miała może tak jak ja - boli mnie w jednym miejscu, powyżej pępka, po lewej stronie. Ból jest taki jakby się jakiś mięsień naciągnął do granic możliwości... Czasami przed ciąża czułam coś takiego jak przegielam z ćwiczeniami na siłowni. Nie wiem czy to jakis mięsień faktycznie, czy Młoda mnie tak skopała. Już drugi dzień mnie taki ból złapał, tylko wieczorem. Najbardziej boli jak siedzę i chodzę. Jak leżę to jest ok. Zapytam się mojej gin w czwartek na wizycie. Ale może ktoras miała coś podobnego?
-
Dziewczyny a może coś poradzicie skutecznego na bóle gardła i zaćmienie głowy bo wciagle coś zatyka mi jedną dziurkę w nosie i spływa po gardle. Do tego czasami ból głowy i oka oraz zębów. Domyślam się że to zatoki... Nie mam kaszlu ani temperatury. . .
Płukać gardła solą ani szałwia nie mogę bo mega dostaje zgagi.Elwira
-
Dzięki Kinga
. Zapytam mojej gin i spróbuję tej maści. Ogólnie po leżeniu przeszło całkowicie, ale wczoraj też tak było, że przeszło jak się położyłam i dzisiaj wieczorem znowu wróciło. To takie głupie uczucie jakby coś się za bardzo naciąganeło. Wiem, że brzuch rośnie i w ogóle, ale tylko w jednym miejscu mnie tak boli.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Elwira.eli wrote:Dziewczyny a może coś poradzicie skutecznego na bóle gardła i zaćmienie głowy bo wciagle coś zatyka mi jedną dziurkę w nosie i spływa po gardle. Do tego czasami ból głowy i oka oraz zębów. Domyślam się że to zatoki... Nie mam kaszlu ani temperatury. . .
Płukać gardła solą ani szałwia nie mogę bo mega dostaje zgagi.
Ja mam katar ciazowy od początku. Caly czas lekko zatkany nos i sporo wydzieliny. Kilka razy cos mnie probowalo rozlozyc, pobolewalo gardlo, ale za kazdym razem na szczescie ratował mnie miod, cytryna, czosnek i cebula. Ale jak u Ciebie to zatoki to moze warto jednak isc do lekarza po cos konkretnego.Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
Elwira.eli wrote:Dziewczyny a może coś poradzicie skutecznego na bóle gardła i zaćmienie głowy bo wciagle coś zatyka mi jedną dziurkę w nosie i spływa po gardle. Do tego czasami ból głowy i oka oraz zębów. Domyślam się że to zatoki... Nie mam kaszlu ani temperatury. . .
Płukać gardła solą ani szałwia nie mogę bo mega dostaje zgagi.Elwira.eli lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Ja po wizytowaniu. Wyszłam skołwana i trochę przerażona
Synek waży 2800 !!!! Gin była w lekkim szoku, a co dopiero jaAle wszystko jest w porządku jak ma być, szyjka super, wody super, przepływy też. Będzie cesarka, bo rośnie tak szybko jakby to był już 38 tydzień i mam zakaz jakiegokolwiek wysiłku mam leżeć całymi dniami żeby do 37 tygodnia wytrwać
mogę godzinę dziennie przeznaczyć na wyprawkę w sensie pranie prasowanie, resztę dnia mam odpoczywać
Waga 6kg od początku także idealnie, ale Marcel "wysysa" ze mnie wszystko, mam anemię i muszę brać witaminy.
A oto sprawca zamieszania :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/678e04fd47bb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 22:08
edwarda20, Mirabelcia, Paatka, acygan, gondi, Katy, Sassy, Aga78, Agusia_pia, Malyprosiaczek, Tęskniąca, Aliskaa, darika, Totoro, Andzia123, AJrin, oli123, yvonneSW, Sylwiaa95, tanith lubią tę wiadomość
Marcel❤
-
nick nieaktualnyMaGo słodki maluszek
ja 3d mam za tydzień i już nie mogę się doczekać
ciekawe ile malutka urosła.
Dziś zaczęłam 31tc i postanowiłam się w końcu pokazać
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f48de688cdf.jpgKaty, Sassy, Elwira.eli, Malyprosiaczek, Mirabelcia, Tęskniąca, sylvia94, Agusia_pia, Aliskaa, darika, Totoro, Andzia123, acygan, mlodaaa, AJrin, MaGo, Sylwiaa95, Pysia89, tanith lubią tę wiadomość