X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, mega się jaram ta karuzelka :D

Ja dzisiaj weszłam na wagę i mam +16 kg

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa mi tez po samym proszku te ubranka sztywne pomaga prasowanie na to. Ale tak naprawde lepsze wychodza z plynu do prania albo jak dodasz plyn do plukania.
    Ja na pierwsze pranie robie bez plynu i prasuje jakoś tak boje sie uczulenia ale kolejne już idzie z płynem a jeszcze kolejne już bez prasowania. W sensie jak sie dziecko urodzi i bede prac po raz drugi ubranka.
    A co przepisu tego keszcze nie oieklam ale latem coś czuje jak tylko sezon truskawek będzie to pójdzie w ruch.
    Co do pampkow ttlko nie kupuj za duzo w jednym rozmiarze bo u mnie Igi urodzil sie z waga 3740 to jedynek zuzylam tylko 2 male opakowania i wskoczylismy na 2. No i 2 mialam cale 3 duze paczki zuzylam tylko 2 cała paczka została na szczęście z długim terminem ważności wiec teraz wykorzystamy :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pampersy mam kupione dwie paczki Premium care 1. I dokupie jeszcze dada ale juz rozmiar 2 i więcej nie kupuję zobaczymy jak nie podpasuje to kupie inne a tak po co zaś kupować inne jak może te bedą ok

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa, ale się uśmiałamxD z poczekalni to można pisać pamiętniki :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odbiore te z rossmanna i jeszcze jedna paczke kupie, albo pampersa albo dady.

Musze jednak wyslac meza do apteki po Prenalen, bo domowe sposoby chyba nie pomoga. Mozna te saszetki i pastylki na gardlo jednocześnie stosowac? W razie goraczki bede mogla dolaczyc jeszcze paracetamol? Bo juz teraz mam 37.5 stopnia :/

A ci ludzie w poczekalniach czasem naprawde sa dziwni. Ja dzis jak wyszlam z gabinetu zabiegowego to tez dwie panie obrzucily mnie spojrzeniami. Fakt dlugo siedzialam, ale to nie moja wina, ze pielegniarki tak sie uwijały,ja tam tylko siedzialam i czekalam az pobiora krew :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pampersami to słyszałam właśnie, że różnie bywa. Ja mam na razie kupione z firmy pampers i pufies i się okaże czy będą dobre.
    Te pufies fajne mają wzorki :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam póki co dada i mam zamiar kupić pampers.

ja mam dziś dzień nerwów. najpierw matka z rana mnie wkurwiła, potem teściowa ze szwagierką dołożyły swoje. ehh a mały mało dziury nie zrobi tak się telepie, z nerwów... ;(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dzięki, mega się jaram ta karuzelka :D

Ja dzisiaj weszłam na wagę i mam +16 kg
    ja mam tyle samo

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja mam tyle samo

Czyli waga sie zatrzymała? bo pamietam ze na poczatku rosala jak szalona :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam jedne pieluszki Lidlowe i w tym tyg. odbiorę pampersy w Rossmanie. Zobaczymy co sie sprawdzi:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czyli waga sie zatrzymała? bo pamietam ze na poczatku rosala jak szalona :)

no tak w mc tylko plus +0,7 kg, zatrzymała się uff

edwarda20 lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras miała może tak jak ja - boli mnie w jednym miejscu, powyżej pępka, po lewej stronie. Ból jest taki jakby się jakiś mięsień naciągnął do granic możliwości... Czasami przed ciąża czułam coś takiego jak przegielam z ćwiczeniami na siłowni. Nie wiem czy to jakis mięsień faktycznie, czy Młoda mnie tak skopała. Już drugi dzień mnie taki ból złapał, tylko wieczorem. Najbardziej boli jak siedzę i chodzę. Jak leżę to jest ok. Zapytam się mojej gin w czwartek na wizycie. Ale może ktoras miała coś podobnego?

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam drugi szpital. Warunki podobne 3 sale porodowe, jedna położna na zmianie+ możliwość ściągnięcia kolejnej w razie w. Dość tanie pokoje rodzinne. Sale 2 os z łazienkami. Chyba jednak te pierwszy mi się bardziej podobał, choć ten 2 ma park przed wiec jest gdzie pochodzić. Mąż chce jeszcze 3 oglądać a mi się już nie chce ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Dziewczyny czy ktoras miała może tak jak ja - boli mnie w jednym miejscu, powyżej pępka, po lewej stronie. Ból jest taki jakby się jakiś mięsień naciągnął do granic możliwości... Czasami przed ciąża czułam coś takiego jak przegielam z ćwiczeniami na siłowni. Nie wiem czy to jakis mięsień faktycznie, czy Młoda mnie tak skopała. Już drugi dzień mnie taki ból złapał, tylko wieczorem. Najbardziej boli jak siedzę i chodzę. Jak leżę to jest ok. Zapytam się mojej gin w czwartek na wizycie. Ale może ktoras miała coś podobnego?
    Chyba wiem o czym piszesz. Mam taki punkt ale na plecach. Jak mnie coś boli to od razu każe się maścią smarować. Nie wiem jakie masz podejście do homeopatii, jeśli dopuszczasz tego typu preparaty, to polecam https://www.doz.pl/leki/p5257-Traumeel_S_masc, mi pomaga i można bez obaw stosować w ciąży.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może coś poradzicie skutecznego na bóle gardła i zaćmienie głowy bo wciagle coś zatyka mi jedną dziurkę w nosie i spływa po gardle. Do tego czasami ból głowy i oka oraz zębów. Domyślam się że to zatoki... Nie mam kaszlu ani temperatury. . .
    Płukać gardła solą ani szałwia nie mogę bo mega dostaje zgagi.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kinga :-). Zapytam mojej gin i spróbuję tej maści. Ogólnie po leżeniu przeszło całkowicie, ale wczoraj też tak było, że przeszło jak się położyłam i dzisiaj wieczorem znowu wróciło. To takie głupie uczucie jakby coś się za bardzo naciąganeło. Wiem, że brzuch rośnie i w ogóle, ale tylko w jednym miejscu mnie tak boli.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Dziewczyny a może coś poradzicie skutecznego na bóle gardła i zaćmienie głowy bo wciagle coś zatyka mi jedną dziurkę w nosie i spływa po gardle. Do tego czasami ból głowy i oka oraz zębów. Domyślam się że to zatoki... Nie mam kaszlu ani temperatury. . .

Ja mam katar ciazowy od początku. Caly czas lekko zatkany nos i sporo wydzieliny. Kilka razy cos mnie probowalo rozlozyc, pobolewalo gardlo, ale za kazdym razem na szczescie ratował mnie miod, cytryna, czosnek i cebula. Ale jak u Ciebie to zatoki to moze warto jednak isc do lekarza po cos konkretnego.

Elwira.eli lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Próbowałaś serii leków Prenalen? Ja, jak mnie coś bierze to, w zależności od objawów biorę tabletki, syrop, saszetki, robię sobie 3 razy dziennie herbatkę imbirowa z sokiem malinowym, cytryna i miodem oraz syrop z cebuli. Na zatoki przed ciąża (bo w ciąży nie mam z nimi problemów) robiłam inhalacje z dodatkiem ziół (ręcznik na głowę i tak około 20 min) i zawsze pomagało bo rozrzedzalo ta gęsta wydzieline.

Elwira.eli lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizytowaniu. Wyszłam skołwana i trochę przerażona :D
    Synek waży 2800 !!!! Gin była w lekkim szoku, a co dopiero ja :D Ale wszystko jest w porządku jak ma być, szyjka super, wody super, przepływy też. Będzie cesarka, bo rośnie tak szybko jakby to był już 38 tydzień i mam zakaz jakiegokolwiek wysiłku mam leżeć całymi dniami żeby do 37 tygodnia wytrwać :O mogę godzinę dziennie przeznaczyć na wyprawkę w sensie pranie prasowanie, resztę dnia mam odpoczywać :(
    Waga 6kg od początku także idealnie, ale Marcel "wysysa" ze mnie wszystko, mam anemię i muszę brać witaminy.
    A oto sprawca zamieszania :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/678e04fd47bb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 22:08

edwarda20, Mirabelcia, Paatka, acygan, gondi, Katy, Sassy, Aga78, Agusia_pia, Malyprosiaczek, Tęskniąca, Aliskaa, darika, Totoro, Andzia123, AJrin, oli123, yvonneSW, Sylwiaa95, tanith lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo słodki maluszek :D ja 3d mam za tydzień i już nie mogę się doczekać;) ciekawe ile malutka urosła.

Dziś zaczęłam 31tc i postanowiłam się w końcu pokazać;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f48de688cdf.jpg

Katy, Sassy, Elwira.eli, Malyprosiaczek, Mirabelcia, Tęskniąca, sylvia94, Agusia_pia, Aliskaa, darika, Totoro, Andzia123, acygan, mlodaaa, AJrin, MaGo, Sylwiaa95, Pysia89, tanith lubią tę wiadomość

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ