X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Ja po wizytowaniu. Wyszłam skołwana i trochę przerażona :D
    Synek waży 2800 !!!! Gin była w lekkim szoku, a co dopiero ja :D Ale wszystko jest w porządku jak ma być, szyjka super, wody super, przepływy też. Będzie cesarka, bo rośnie tak szybko jakby to był już 38 tydzień i mam zakaz jakiegokolwiek wysiłku mam leżeć całymi dniami żeby do 37 tygodnia wytrwać :O mogę godzinę dziennie przeznaczyć na wyprawkę w sensie pranie prasowanie, resztę dnia mam odpoczywać :(
    Waga 6kg od początku także idealnie, ale Marcel "wysysa" ze mnie wszystko, mam anemię i muszę brać witaminy.
    A oto sprawca zamieszania :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/678e04fd47bb.jpg
    No to teraz się boję jutrzejszej wizyty... Matko 2800? A dobrze pomierzony? Słyszałam, ze jak jest już nisko w kanale, to główka się zniekształca i przekłamuje wynik

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Próbowałaś serii leków Prenalen? Ja, jak mnie coś bierze to, w zależności od objawów biorę tabletki, syrop, saszetki, robię sobie 3 razy dziennie herbatkę imbirowa z sokiem malinowym, cytryna i miodem oraz syrop z cebuli. Na zatoki przed ciąża (bo w ciąży nie mam z nimi problemów) robiłam inhalacje z dodatkiem ziół (ręcznik na głowę i tak około 20 min) i zawsze pomagało bo rozrzedzalo ta gęsta wydzieline.
    Jakich ziółek uzywalas do inhalacji?

Ceboli nie toleruje. Dostaje zgagi,wzdęcia i źle się czuje aż mnie mdli.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo, kochany Klocuszek, ale urósł skubany :D

Paulettaa super wyglądasz, seksi mama i w ogóle ogień! :D

Paulettaa lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie tak przeziebilam ze zaraz płuca wypluje :/

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mago to Ci synek urósł :) ciekawe ile mój będzie miał za tydzień
    Ja nie mogę spac głową boli po wczorajszych nerwach ehh

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta ale maleńki brzus! Piękny!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, którym puchną dłonie, czy konsultowałyście to z lekarzem? Dziś wstałam rano i nagle palce jak serdelki :/

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dziewczyny, którym puchną dłonie, czy konsultowałyście to z lekarzem? Dziś wstałam rano i nagle palce jak serdelki :/
    Opuchlizna to normalny objaw, ale zawsze warto skonsultować jeśli jest b.duża. Sprôbuj masażu limfatycznego i picia dużej ilości płynów. Mi puchną, ale trochę, zdecydowanie bardziej nogi, bo pierścionki na ręce mogę nosić, ale raczej w ciąży powinno się je zdjąć

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo, skoro wszystko jest ok, to czemu lekarz kazał Ci leżeć? Żebyś nie zaczęła rodzić sama ? Czekacie na cesarke, rozumiem?
    Pauletta - wyglądasz nieziemsko !!!

U mnie nie ma szans na ściągnięcie jakiegokolwiek pierścionka - takie serdelki ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzieci rosną jak na drożdżach ;) czym wy je karmicie? hehe ;)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nogi bardzo puchły w święta, nie wiem czy to wina jedzenia, jednak było słodko, tłusto i trochę na nogach w kuchni spędziłam, po wyjeździe nad morze opuchlizna zeszła, teraz troszkę puchnął ale nie tak jak wcześniej. mi za to drętwieją palce w prawej ręce w nocy i rano, i to z lekarzem skonsultuję.

dziś mam na śniadanie wiosenne kanapki, z sałatą, rzodkiewką, pomidorem, papryką :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Jakich ziółek uzywalas do inhalacji?

Ceboli nie toleruje. Dostaje zgagi,wzdęcia i źle się czuje aż mnie mdli.
    Tymianku albo rozmarynu :-). Albo jedno i drugie po trochu.

Elwira.eli lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mega ciekawa ile moje maleństwo waży. Wizyte mam 28 ale ginekolog na ostatniej wizycie mowil ze 28 nie bedzie usg. Nie mam pojęcia co o tym myśleć

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj internistka powiedziała, że jak zaczyna się puchnąć to lepiej kontrolować ciśnienie - jak jest za wysokie (powyżej chyba 140/90) plus opuchlizna to lepiej to skonsultować z lekarzem szybko..

U nas było 1800g w 31 tygodniu i 82 centyl, więc też większy raczej chłopak się zapowiada, ciekawa jestem jak będzie teraz, chociaż wizyta dopiero 12 marca :)

Od kiedy zaczyna się jeździć na wizyty do wybranego szpitala? Na te wszystkie KTG itp? jeszcze o tym z ginem nie rozmawiałam, a zaczęłam się zastanawiać kiedy z tym się startuje :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo kawał chłopa nosisz :D śliczny buziolek :D

Paulettaa pięknie wyglądasz :)

Ja jeszcze puchnięcia nie doświadczam na szczęście, za to ostatnio jak się przewalam z boku na bok w nocy, to boli mnie brzuch tak bardzo nisko i aż na uda promieniuje :/ stresujące to trochę, od razu zaczynam się spinać, że to skurcze jakieś :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:40

MaGo lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Dziewczyny a może coś poradzicie skutecznego na bóle gardła i zaćmienie głowy bo wciagle coś zatyka mi jedną dziurkę w nosie i spływa po gardle. Do tego czasami ból głowy i oka oraz zębów. Domyślam się że to zatoki... Nie mam kaszlu ani temperatury. . .
    Płukać gardła solą ani szałwia nie mogę bo mega dostaje zgagi.
    Strasznie Ci współczuje Elwira. Ja przerabiałam to 2 miesiace męczarni. Łącznie 5 wizyt u lekarza i tona specyfików skończyło się niestety sterydem i antybiotykiem.
    Polecam dużo pić ciepłego z miodem, malinami, sokiem z czarnego bzu albo pędów sosny, ja piłam głównie rumianek, czystek, lipe, melise, pokrzywe. Parzyłam torębke w kubku 600ml.
    Do tego duża ilość czosnku witaminy C, syrop z cebuli.
    Smarowałam piżamę kroplami z olbasu.
    DO nosa psikałam quixx i robiłam płukanki nosa, plus inhalacje z soli fizjologicznej. Później inhalacje z sody zalanej w kubku gorącą wodą.
    Chwilową ulge przynosiło grzanie zatok.
    Do gardła napier prenalen i czarne hallsy, na zlecenie lekarza potem argentin T i tantum verde, do tego łyżeczka oliwy z oliwek aby nawilżyć gardło.
    Syrop jakie miałam zlecone to z babki lancetowatej i prawoślazowy.
    Potem po jakiś 5 tygodniach lekarz zalecił branie suprined tabletki ziołowe na zatoki, ale one niestety też nie pomogły i po prawie 2 miesiacach skończyło się antybiotykiem i sterydem do nosa.
    Ale ja już miałam taki stan, że rodzina do szpitala chciała mnie zawozić. Zatkany nos bół ogromny głowy i policzka. Do tego kaszel z wymiotami doszła temperatura mdłości i biegunka nie byłam w stanie stać na własnych nogach dusiłam się i miałam ucisk w klatce piersiowej. Ponoć sino zielona na twarzy.
    Na koniec testowałam też ssanie oleju kokosowego możesz poczytać w necie na temat tej metody.

Pewnie coś pominęłam z tego co brałam serio co tydzień coś nowego a było coraz gorzej zdrówka i idź do lekarza nie ma co.

Elwira.eli lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Nasze dzieci rosną jak na drożdżach ;) czym wy je karmicie? hehe ;)
    Ja najchętniej nutellą :P

Zaczynamy 35 tydzień :) Jeszcze chwilka, jeszcze moment :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 31 tc na usg mały miał 1850, teraz wizyta 26 lutego, ciekawe ile będzie miał może już 2,5 kg? idzie na 90 centyl więc też będzie kawał chłopa :)

gondi, MaGo, Mirabelcia, tanith lubią tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, Noemi waży 2,5 kg, skurczy praktycznie brak, szyjka niecałe 4 cm wiec teoretycznie mam pozwoleni na podróż do pl, pod warunkiem że będzie dużo postojów i będę dużo piła. Nadal mam brać żelazo ( trochę wzrosło, ale minimalnie), a i mam pobranego gbsa. Jak zwykle rano młoda spała i miała badanie w nosie ( ale co się dziwić jak się szaleje całą noc...)

gondi, darika, acygan, oli123, Mirabelcia, Agusia_pia, Katy, Sassy, tanith, Aliskaa lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za komplementy ;)

Ja dzisiaj biorę się za zamówienie z gemini , zobaczymy ile wyjdzie ale wstępnie mam za ok 300zl w koszyku. Dzisiaj podobno jest dzień darmowej dostawy

oli123, AJrin, MaGo lubią tę wiadomość

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ