X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Ja po wizytowaniu. Wyszłam skołwana i trochę przerażona :D
    Synek waży 2800 !!!! Gin była w lekkim szoku, a co dopiero ja :D Ale wszystko jest w porządku jak ma być, szyjka super, wody super, przepływy też. Będzie cesarka, bo rośnie tak szybko jakby to był już 38 tydzień i mam zakaz jakiegokolwiek wysiłku mam leżeć całymi dniami żeby do 37 tygodnia wytrwać :O mogę godzinę dziennie przeznaczyć na wyprawkę w sensie pranie prasowanie, resztę dnia mam odpoczywać :(
    Waga 6kg od początku także idealnie, ale Marcel "wysysa" ze mnie wszystko, mam anemię i muszę brać witaminy.
    A oto sprawca zamieszania :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/678e04fd47bb.jpg
    No to teraz się boję jutrzejszej wizyty... Matko 2800? A dobrze pomierzony? Słyszałam, ze jak jest już nisko w kanale, to główka się zniekształca i przekłamuje wynik

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Próbowałaś serii leków Prenalen? Ja, jak mnie coś bierze to, w zależności od objawów biorę tabletki, syrop, saszetki, robię sobie 3 razy dziennie herbatkę imbirowa z sokiem malinowym, cytryna i miodem oraz syrop z cebuli. Na zatoki przed ciąża (bo w ciąży nie mam z nimi problemów) robiłam inhalacje z dodatkiem ziół (ręcznik na głowę i tak około 20 min) i zawsze pomagało bo rozrzedzalo ta gęsta wydzieline.
    Jakich ziółek uzywalas do inhalacji?

Ceboli nie toleruje. Dostaje zgagi,wzdęcia i źle się czuje aż mnie mdli.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo, kochany Klocuszek, ale urósł skubany :D

Paulettaa super wyglądasz, seksi mama i w ogóle ogień! :D

Paulettaa lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie tak przeziebilam ze zaraz płuca wypluje :/

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mago to Ci synek urósł :) ciekawe ile mój będzie miał za tydzień
    Ja nie mogę spac głową boli po wczorajszych nerwach ehh

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta ale maleńki brzus! Piękny!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, którym puchną dłonie, czy konsultowałyście to z lekarzem? Dziś wstałam rano i nagle palce jak serdelki :/

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dziewczyny, którym puchną dłonie, czy konsultowałyście to z lekarzem? Dziś wstałam rano i nagle palce jak serdelki :/
    Opuchlizna to normalny objaw, ale zawsze warto skonsultować jeśli jest b.duża. Sprôbuj masażu limfatycznego i picia dużej ilości płynów. Mi puchną, ale trochę, zdecydowanie bardziej nogi, bo pierścionki na ręce mogę nosić, ale raczej w ciąży powinno się je zdjąć

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo, skoro wszystko jest ok, to czemu lekarz kazał Ci leżeć? Żebyś nie zaczęła rodzić sama ? Czekacie na cesarke, rozumiem?
    Pauletta - wyglądasz nieziemsko !!!

U mnie nie ma szans na ściągnięcie jakiegokolwiek pierścionka - takie serdelki ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzieci rosną jak na drożdżach ;) czym wy je karmicie? hehe ;)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nogi bardzo puchły w święta, nie wiem czy to wina jedzenia, jednak było słodko, tłusto i trochę na nogach w kuchni spędziłam, po wyjeździe nad morze opuchlizna zeszła, teraz troszkę puchnął ale nie tak jak wcześniej. mi za to drętwieją palce w prawej ręce w nocy i rano, i to z lekarzem skonsultuję.

dziś mam na śniadanie wiosenne kanapki, z sałatą, rzodkiewką, pomidorem, papryką :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Jakich ziółek uzywalas do inhalacji?

Ceboli nie toleruje. Dostaje zgagi,wzdęcia i źle się czuje aż mnie mdli.
    Tymianku albo rozmarynu :-). Albo jedno i drugie po trochu.

Elwira.eli lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mega ciekawa ile moje maleństwo waży. Wizyte mam 28 ale ginekolog na ostatniej wizycie mowil ze 28 nie bedzie usg. Nie mam pojęcia co o tym myśleć

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj internistka powiedziała, że jak zaczyna się puchnąć to lepiej kontrolować ciśnienie - jak jest za wysokie (powyżej chyba 140/90) plus opuchlizna to lepiej to skonsultować z lekarzem szybko..

U nas było 1800g w 31 tygodniu i 82 centyl, więc też większy raczej chłopak się zapowiada, ciekawa jestem jak będzie teraz, chociaż wizyta dopiero 12 marca :)

Od kiedy zaczyna się jeździć na wizyty do wybranego szpitala? Na te wszystkie KTG itp? jeszcze o tym z ginem nie rozmawiałam, a zaczęłam się zastanawiać kiedy z tym się startuje :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo kawał chłopa nosisz :D śliczny buziolek :D

Paulettaa pięknie wyglądasz :)

Ja jeszcze puchnięcia nie doświadczam na szczęście, za to ostatnio jak się przewalam z boku na bok w nocy, to boli mnie brzuch tak bardzo nisko i aż na uda promieniuje :/ stresujące to trochę, od razu zaczynam się spinać, że to skurcze jakieś :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 09:40

MaGo lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Dziewczyny a może coś poradzicie skutecznego na bóle gardła i zaćmienie głowy bo wciagle coś zatyka mi jedną dziurkę w nosie i spływa po gardle. Do tego czasami ból głowy i oka oraz zębów. Domyślam się że to zatoki... Nie mam kaszlu ani temperatury. . .
    Płukać gardła solą ani szałwia nie mogę bo mega dostaje zgagi.
    Strasznie Ci współczuje Elwira. Ja przerabiałam to 2 miesiace męczarni. Łącznie 5 wizyt u lekarza i tona specyfików skończyło się niestety sterydem i antybiotykiem.
    Polecam dużo pić ciepłego z miodem, malinami, sokiem z czarnego bzu albo pędów sosny, ja piłam głównie rumianek, czystek, lipe, melise, pokrzywe. Parzyłam torębke w kubku 600ml.
    Do tego duża ilość czosnku witaminy C, syrop z cebuli.
    Smarowałam piżamę kroplami z olbasu.
    DO nosa psikałam quixx i robiłam płukanki nosa, plus inhalacje z soli fizjologicznej. Później inhalacje z sody zalanej w kubku gorącą wodą.
    Chwilową ulge przynosiło grzanie zatok.
    Do gardła napier prenalen i czarne hallsy, na zlecenie lekarza potem argentin T i tantum verde, do tego łyżeczka oliwy z oliwek aby nawilżyć gardło.
    Syrop jakie miałam zlecone to z babki lancetowatej i prawoślazowy.
    Potem po jakiś 5 tygodniach lekarz zalecił branie suprined tabletki ziołowe na zatoki, ale one niestety też nie pomogły i po prawie 2 miesiacach skończyło się antybiotykiem i sterydem do nosa.
    Ale ja już miałam taki stan, że rodzina do szpitala chciała mnie zawozić. Zatkany nos bół ogromny głowy i policzka. Do tego kaszel z wymiotami doszła temperatura mdłości i biegunka nie byłam w stanie stać na własnych nogach dusiłam się i miałam ucisk w klatce piersiowej. Ponoć sino zielona na twarzy.
    Na koniec testowałam też ssanie oleju kokosowego możesz poczytać w necie na temat tej metody.

Pewnie coś pominęłam z tego co brałam serio co tydzień coś nowego a było coraz gorzej zdrówka i idź do lekarza nie ma co.

Elwira.eli lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Nasze dzieci rosną jak na drożdżach ;) czym wy je karmicie? hehe ;)
    Ja najchętniej nutellą :P

Zaczynamy 35 tydzień :) Jeszcze chwilka, jeszcze moment :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 31 tc na usg mały miał 1850, teraz wizyta 26 lutego, ciekawe ile będzie miał może już 2,5 kg? idzie na 90 centyl więc też będzie kawał chłopa :)

gondi, MaGo, Mirabelcia, tanith lubią tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, Noemi waży 2,5 kg, skurczy praktycznie brak, szyjka niecałe 4 cm wiec teoretycznie mam pozwoleni na podróż do pl, pod warunkiem że będzie dużo postojów i będę dużo piła. Nadal mam brać żelazo ( trochę wzrosło, ale minimalnie), a i mam pobranego gbsa. Jak zwykle rano młoda spała i miała badanie w nosie ( ale co się dziwić jak się szaleje całą noc...)

gondi, darika, acygan, oli123, Mirabelcia, Agusia_pia, Katy, Sassy, tanith, Aliskaa lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za komplementy ;)

Ja dzisiaj biorę się za zamówienie z gemini , zobaczymy ile wyjdzie ale wstępnie mam za ok 300zl w koszyku. Dzisiaj podobno jest dzień darmowej dostawy

oli123, AJrin, MaGo lubią tę wiadomość

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ