X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po śniadanku, kawce i Lidlu :) Kupiłam stanik do karmienia, opakowanie 2x topy do karmienia i opanowanie 2x body. Jestem zadowolona :D Mała chyba też, bo wierci się strasznie, co nieczęsto jej zdarza.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam topy, body i jeszcze skarpetki z myszka Miki :D Fajne byly nawet te spiworki do fotelika, ale moim zdaniem troche za grube jak na kwiecień/maj wiec sobie odpuscilam na razie, moze jeszcze kiedyś beda :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny sporo pisalyscie o Tantum Rosa i mam pytanie: gin zalecila mi plukanie cewki moczowej na ten moj pecherz, nie pochwy ale zastanawialam sie wczoraj jak? jak to robiliscie? ostatecznie rozpuscilam saszetke w miseczce, weszlam do wanny i po prostu reka sie tym podmylam. Ale czy to tak powinno wygladac?

Ogólnie tantum rose używa sie do irygacji. Kupuje sie w tym celu specjalna buteleczke. Ale nie wiem czy o to chodziło twojemu lekarzowi

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ogólnie tantum rose używa sie do irygacji. Kupuje sie w tym celu specjalna buteleczke. Ale nie wiem czy o to chodziło twojemu lekarzowi
    tez nie wiem. nie wytlumaczyla tylko ze plukac cewke. nie dopytywalam bo stwierdzilam ze to nie moze byc trudne :p poszukam info w necie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny sporo pisalyscie o Tantum Rosa i mam pytanie: gin zalecila mi plukanie cewki moczowej na ten moj pecherz, nie pochwy ale zastanawialam sie wczoraj jak? jak to robiliscie? ostatecznie rozpuscilam saszetke w miseczce, weszlam do wanny i po prostu reka sie tym podmylam. Ale czy to tak powinno wygladac?
    Może zrób sobie taką nasiadowke nad miska, letnia woda posiedzenie w tej misce kilka min. Lub takie przymoczki, jałowy gazik tym nasączony i położyć na cewke na kilka min :)
    Też to kupiłam, więc jak będę miała nacięcie to raczej tak będę stosować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 09:33

edwarda20 lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam do Lidla jakoś po 16 patrzę a tam spodenki z bio bawełny te bezuciskowe za 5.99zl za 2 sztuki i duzo rozmiarów 56 i 62, zdziwilam się, ale to chyba musiały być jakieś pozostałości po poprzedniej akcji, więc ja się wczoraj obkupilam :D

gg646iye46nicebi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja bym po prostu polewala tym roztworem. Tak mi tez mowila jedna z osob, ktora byla nacieta przy porodzie. Rozpuszczala w butelce i polewala rane.

Ja jednak wzielam duomox,goraczka nie ustępuje a od kaszlu brzuch juz boli i zebra. W takiej sytuacji antybiotyk dla dziecka bedzie mniejszym złem niz te meczarnie.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan na pewno zdrówka. Ja się niepotrzebnie długo broniłam i tylko i siebie i dziecko męczyłam.

Ja mam tantum rossa nie ruszone z poprzedniej ciąży więc nie pomogę ale planowałam właśnie roztworem podczas prysznicu sie podmywać po całej akcji porodowej.
    Nasiadówka jak kiedyś robiłam to nad miską ciepła i polewanie właśnie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• darika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos kiedyś pisał, żeby wlać do buteleczki z atomizerem i psikac :-).

Ja już też wróciłam z Lidla. Ludzi i tak było dużo, a ciuchy dla dzieci tak przebrane, że szok. Ale dla Małej kupiłam bodziaki, spodenki i rajstopki. Wzięłam 62/68 bo wypadaja trochę większe więc będzie na później :-). Teraz zresztą jak już kupuje to większe, bo tych małych 56 i 62 mam już dużo :-). Dla siebie kupiłam topy do karmienia (będą świetne na lato) i bluzeczka niby to ciążowa ale dwuwarstwowa i świetnie też się sprawdzi do karmienia :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też wykonał swoją lidlowską misję i kupił mi topy, o które prosiłam :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już po polowaniu w lidlu. kupiłam body dwupak, dopasowałam spodnie dwu pak, wzięłam też jeden pajacyk taki milutki i dresik. i tyle. wszystko na 62/68 więc będą już na potem, małych mam mało ale nie chce dużo bo mały idzie na 4 kg więc mogą się nie przydać :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po lowach w Lidlu, pojechaliśmy około 9 bo wcześniej byliśmy w laboratorium, ale odbyło się bez przepychanek, wybór był spory kupiliśmy dresiki, body, spodenki, pajaca. I dla mnie stanik usztywniany i topy do karmienia :)

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan duzo zdrówka! Kurujcie się :)
    U nas w Lidlu był tłum już z rana, cieszę się, ze wcześniej wybrałam co chce, wiec tylko wzięłam i wyszłam :) fajnie, ze te kolekcje dziecięce są często, zawsze będzie można z czasem uzupełnić zapasy :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy decydujecie się na bankowanie krwi pępowinowej? Do soboty musimy zdecydować, zastanawiamy się nad pakietrm krew+komórki z galarety Whortona.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Hoho jaki dzis targowy dzien ;)))
    Fajnie ze każda zadowolona.

U nas dzis rzucili do sprzedazy nasiona warzywek i kwiatow;)
    Nakupilam galancie i juz doczekac nie moge sie wiosny :)))

A teraz z wazniejszych rzeczy:
    Po wizycie.Mialam KTG i ogolnie spoko ale pod koniec malej przyspieszylo tetno do 175 i polozna trzymala mi reke na brzuchu,mowila ze przez to ze sie przemieszcza tak wysoko bylo.Ale po chwili zrobilo mi sie czarno przed oczami i mowie ze mi zle.Odwrocilam sie na lewy bok,cisnienie zmierzyli a tu 85/53.
    Gin skomentowala ze wszystko przez lezenie na plecach i ucisk.

Edwarda -i u mnie bakterie i leulocyty,niestety tak obstawialam ;/ mocz wyslali na posiew i czekac mam na info co dalej.
    Co do podmywania ja to robie tak:psikam tym z autommizera a po chwili nadmiar podcieram wacikiem w strone odbytu.

Buziaki pozdrawiam cieplo

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w lidlu :D kupiłam młodemu bodziaki, spodenki, skarpetki ze słonikami i udało mi się znaleźć jeszcze skarpetki wcześniejsze niebieskie z kubusiem puchatkiem :) a dla siebie kupiłam topy i staniki ale te w dwu paku. Zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze tych usztywnianych.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dziewczyny czy decydujecie się na bankowanie krwi pępowinowej? Do soboty musimy zdecydować, zastanawiamy się nad pakietrm krew+komórki z galarety Whortona.

ja się zdecydowałam. Jeśli jest taka możliwość to z niej skorzystam, tym bardziej, że dziadek od strony ojca dziecka zmarł na białaczkę.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca tylko weź pod uwagę, że niestety nie da się wyleczyć dziecka z białaczki jego własnymi komórkami... takie terapie nie są realizowane i nie ma przykładu na świecie wyleczenia dziecka z białaczki jego własną krwią :/

My długo nad tym myśleliśmy, rozmawialiśmy z lekarzem, czytaliśmy, niestety ostatecznie wyszło na to, że to więcej otoczki marketingowej, niż pomocy :( Na tak byłam tylko po rozmowie z przedstawicielem banku, już nawet miałam umowę podpisywać, ale stwierdziłam, że najpierw się zagłębię w temat.
    W Polsce powinny działać na większą skalę banki publiczne, wówczas leczenie faktycznie byłoby możliwe, bo w przypadku poważniejszych chorób i tak trzeba szukać komórek od obcego dawcy :/ Krew pępowinowa jest bardzo ważna, ale w Polsce rozreklamowana tylko przez pryzmat zgarnięcia kasy przez banki komórek :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Tęskniąca tylko weź pod uwagę, że niestety nie da się wyleczyć dziecka z białaczki jego własnymi komórkami... takie terapie nie są realizowane i nie ma przykładu na świecie wyleczenia dziecka z białaczki jego własną krwią :/

My długo nad tym myśleliśmy, rozmawialiśmy z lekarzem, czytaliśmy, niestety ostatecznie wyszło na to, że to więcej otoczki marketingowej, niż pomocy :( Na tak byłam tylko po rozmowie z przedstawicielem banku, już nawet miałam umowę podpisywać, ale stwierdziłam, że najpierw się zagłębię w temat.
    W Polsce powinny działać na większą skalę banki publiczne, wówczas leczenie faktycznie byłoby możliwe, bo w przypadku poważniejszych chorób i tak trzeba szukać komórek od obcego dawcy :/ Krew pępowinowa jest bardzo ważna, ale w Polsce rozreklamowana tylko przez pryzmat zgarnięcia kasy przez banki komórek :/

tak, Paatka, masz rację, też sporo czytałam na ten temat i wiem, ale ze mnie taki straszek jest trochę i wolę dmuchać na zimne. Nie wyleczy ale wspomoże terapie, a może ze te 10 czy 20 lat medycyna pójdzie tak do przodu, że ta krew będzie jeszcze cenniejsza...w razie "w" później plułabym sobie w brodę że nie zrobiłam czegoś a mogłam. Stwierdziłam, że skoro nie jest to dla mnie "kosmiczny" wydatek to zaryzykuje.

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ