X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po śniadanku, kawce i Lidlu :) Kupiłam stanik do karmienia, opakowanie 2x topy do karmienia i opanowanie 2x body. Jestem zadowolona :D Mała chyba też, bo wierci się strasznie, co nieczęsto jej zdarza.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam topy, body i jeszcze skarpetki z myszka Miki :D Fajne byly nawet te spiworki do fotelika, ale moim zdaniem troche za grube jak na kwiecień/maj wiec sobie odpuscilam na razie, moze jeszcze kiedyś beda :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny sporo pisalyscie o Tantum Rosa i mam pytanie: gin zalecila mi plukanie cewki moczowej na ten moj pecherz, nie pochwy ale zastanawialam sie wczoraj jak? jak to robiliscie? ostatecznie rozpuscilam saszetke w miseczce, weszlam do wanny i po prostu reka sie tym podmylam. Ale czy to tak powinno wygladac?

Ogólnie tantum rose używa sie do irygacji. Kupuje sie w tym celu specjalna buteleczke. Ale nie wiem czy o to chodziło twojemu lekarzowi

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ogólnie tantum rose używa sie do irygacji. Kupuje sie w tym celu specjalna buteleczke. Ale nie wiem czy o to chodziło twojemu lekarzowi
    tez nie wiem. nie wytlumaczyla tylko ze plukac cewke. nie dopytywalam bo stwierdzilam ze to nie moze byc trudne :p poszukam info w necie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny sporo pisalyscie o Tantum Rosa i mam pytanie: gin zalecila mi plukanie cewki moczowej na ten moj pecherz, nie pochwy ale zastanawialam sie wczoraj jak? jak to robiliscie? ostatecznie rozpuscilam saszetke w miseczce, weszlam do wanny i po prostu reka sie tym podmylam. Ale czy to tak powinno wygladac?
    Może zrób sobie taką nasiadowke nad miska, letnia woda posiedzenie w tej misce kilka min. Lub takie przymoczki, jałowy gazik tym nasączony i położyć na cewke na kilka min :)
    Też to kupiłam, więc jak będę miała nacięcie to raczej tak będę stosować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 09:33

edwarda20 lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam do Lidla jakoś po 16 patrzę a tam spodenki z bio bawełny te bezuciskowe za 5.99zl za 2 sztuki i duzo rozmiarów 56 i 62, zdziwilam się, ale to chyba musiały być jakieś pozostałości po poprzedniej akcji, więc ja się wczoraj obkupilam :D

gg646iye46nicebi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja bym po prostu polewala tym roztworem. Tak mi tez mowila jedna z osob, ktora byla nacieta przy porodzie. Rozpuszczala w butelce i polewala rane.

Ja jednak wzielam duomox,goraczka nie ustępuje a od kaszlu brzuch juz boli i zebra. W takiej sytuacji antybiotyk dla dziecka bedzie mniejszym złem niz te meczarnie.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan na pewno zdrówka. Ja się niepotrzebnie długo broniłam i tylko i siebie i dziecko męczyłam.

Ja mam tantum rossa nie ruszone z poprzedniej ciąży więc nie pomogę ale planowałam właśnie roztworem podczas prysznicu sie podmywać po całej akcji porodowej.
    Nasiadówka jak kiedyś robiłam to nad miską ciepła i polewanie właśnie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• darika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos kiedyś pisał, żeby wlać do buteleczki z atomizerem i psikac :-).

Ja już też wróciłam z Lidla. Ludzi i tak było dużo, a ciuchy dla dzieci tak przebrane, że szok. Ale dla Małej kupiłam bodziaki, spodenki i rajstopki. Wzięłam 62/68 bo wypadaja trochę większe więc będzie na później :-). Teraz zresztą jak już kupuje to większe, bo tych małych 56 i 62 mam już dużo :-). Dla siebie kupiłam topy do karmienia (będą świetne na lato) i bluzeczka niby to ciążowa ale dwuwarstwowa i świetnie też się sprawdzi do karmienia :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też wykonał swoją lidlowską misję i kupił mi topy, o które prosiłam :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już po polowaniu w lidlu. kupiłam body dwupak, dopasowałam spodnie dwu pak, wzięłam też jeden pajacyk taki milutki i dresik. i tyle. wszystko na 62/68 więc będą już na potem, małych mam mało ale nie chce dużo bo mały idzie na 4 kg więc mogą się nie przydać :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po lowach w Lidlu, pojechaliśmy około 9 bo wcześniej byliśmy w laboratorium, ale odbyło się bez przepychanek, wybór był spory kupiliśmy dresiki, body, spodenki, pajaca. I dla mnie stanik usztywniany i topy do karmienia :)

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan duzo zdrówka! Kurujcie się :)
    U nas w Lidlu był tłum już z rana, cieszę się, ze wcześniej wybrałam co chce, wiec tylko wzięłam i wyszłam :) fajnie, ze te kolekcje dziecięce są często, zawsze będzie można z czasem uzupełnić zapasy :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy decydujecie się na bankowanie krwi pępowinowej? Do soboty musimy zdecydować, zastanawiamy się nad pakietrm krew+komórki z galarety Whortona.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Hoho jaki dzis targowy dzien ;)))
    Fajnie ze każda zadowolona.

U nas dzis rzucili do sprzedazy nasiona warzywek i kwiatow;)
    Nakupilam galancie i juz doczekac nie moge sie wiosny :)))

A teraz z wazniejszych rzeczy:
    Po wizycie.Mialam KTG i ogolnie spoko ale pod koniec malej przyspieszylo tetno do 175 i polozna trzymala mi reke na brzuchu,mowila ze przez to ze sie przemieszcza tak wysoko bylo.Ale po chwili zrobilo mi sie czarno przed oczami i mowie ze mi zle.Odwrocilam sie na lewy bok,cisnienie zmierzyli a tu 85/53.
    Gin skomentowala ze wszystko przez lezenie na plecach i ucisk.

Edwarda -i u mnie bakterie i leulocyty,niestety tak obstawialam ;/ mocz wyslali na posiew i czekac mam na info co dalej.
    Co do podmywania ja to robie tak:psikam tym z autommizera a po chwili nadmiar podcieram wacikiem w strone odbytu.

Buziaki pozdrawiam cieplo

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w lidlu :D kupiłam młodemu bodziaki, spodenki, skarpetki ze słonikami i udało mi się znaleźć jeszcze skarpetki wcześniejsze niebieskie z kubusiem puchatkiem :) a dla siebie kupiłam topy i staniki ale te w dwu paku. Zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze tych usztywnianych.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dziewczyny czy decydujecie się na bankowanie krwi pępowinowej? Do soboty musimy zdecydować, zastanawiamy się nad pakietrm krew+komórki z galarety Whortona.

ja się zdecydowałam. Jeśli jest taka możliwość to z niej skorzystam, tym bardziej, że dziadek od strony ojca dziecka zmarł na białaczkę.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca tylko weź pod uwagę, że niestety nie da się wyleczyć dziecka z białaczki jego własnymi komórkami... takie terapie nie są realizowane i nie ma przykładu na świecie wyleczenia dziecka z białaczki jego własną krwią :/

My długo nad tym myśleliśmy, rozmawialiśmy z lekarzem, czytaliśmy, niestety ostatecznie wyszło na to, że to więcej otoczki marketingowej, niż pomocy :( Na tak byłam tylko po rozmowie z przedstawicielem banku, już nawet miałam umowę podpisywać, ale stwierdziłam, że najpierw się zagłębię w temat.
    W Polsce powinny działać na większą skalę banki publiczne, wówczas leczenie faktycznie byłoby możliwe, bo w przypadku poważniejszych chorób i tak trzeba szukać komórek od obcego dawcy :/ Krew pępowinowa jest bardzo ważna, ale w Polsce rozreklamowana tylko przez pryzmat zgarnięcia kasy przez banki komórek :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Tęskniąca tylko weź pod uwagę, że niestety nie da się wyleczyć dziecka z białaczki jego własnymi komórkami... takie terapie nie są realizowane i nie ma przykładu na świecie wyleczenia dziecka z białaczki jego własną krwią :/

My długo nad tym myśleliśmy, rozmawialiśmy z lekarzem, czytaliśmy, niestety ostatecznie wyszło na to, że to więcej otoczki marketingowej, niż pomocy :( Na tak byłam tylko po rozmowie z przedstawicielem banku, już nawet miałam umowę podpisywać, ale stwierdziłam, że najpierw się zagłębię w temat.
    W Polsce powinny działać na większą skalę banki publiczne, wówczas leczenie faktycznie byłoby możliwe, bo w przypadku poważniejszych chorób i tak trzeba szukać komórek od obcego dawcy :/ Krew pępowinowa jest bardzo ważna, ale w Polsce rozreklamowana tylko przez pryzmat zgarnięcia kasy przez banki komórek :/

tak, Paatka, masz rację, też sporo czytałam na ten temat i wiem, ale ze mnie taki straszek jest trochę i wolę dmuchać na zimne. Nie wyleczy ale wspomoże terapie, a może ze te 10 czy 20 lat medycyna pójdzie tak do przodu, że ta krew będzie jeszcze cenniejsza...w razie "w" później plułabym sobie w brodę że nie zrobiłam czegoś a mogłam. Stwierdziłam, że skoro nie jest to dla mnie "kosmiczny" wydatek to zaryzykuje.

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ