X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 pięknie :D dla mnie to w swetrze wymiata :D

Andzia123 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Właśnie dostałam obrobione już zdjęcia, jestem zachwycona :D aż się pochwalę :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8091a43c0dd3.jpg

Przepiękne!!!

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda bo zasada jest taka, że jak czegoś nie badali pod kątem ciężarnych to nie zalecają;) Ja dowiedziałam się, że ponoć rumianku nie powinno się w ciąży pić, tymczasem ja miałam taką fazę jeszcze niedawno, że codziennie piłamxD
    A dlaczego nie wolno pić rumianku? Ja go pije codziennie i melisę i pokrzywę i czasem imbirowa.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, Młoda coś mi naciska, bo tam gdzie ma główkę czuje mocny dyskomfort (żołądek),do tego nogi mi wkłada po lewej stronie, pod żebra... Jak kopnie to się zwijam. A dziś jeszcze tak mnie bolała, ćmiła głowa, że spałam cały dzień. Rano byłam w labie i jak szłam musialam przerwy robić, bo tak jakby zsuwała się w dół i czułam ucisk. Jutro mam lekarza to się dowiem czy to jest ok... w ub. piątek miałam usg i grubasek miała 2250g. I wg usg termin na 1.04, ale lekarka powiedziała, że raczej się trzyma tego pierwszego terminu.

Katy lubi tę wiadomość

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wyjęłam torbę którą chciałam spakować do szpitala, i okazało się że się nie zmieszczę w nią... ledwo włożyłam ręcznik dla siebie, klapki, kapcie i trochę kosmetyków i już pół torby a jeszcze szlafrok, swoje koszule i dla dziecka? będę musiała wziąć większą torbę.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    A dlaczego nie wolno pić rumianku? Ja go pije codziennie i melisę i pokrzywę i czasem imbirowa.

Ja właśnie też pijam rumianek, ale słyszałam takie opinie na szkole rodzenia:) Tak jak wcześniej wspomniałam - jak coś nie jest przebadane pod kątem ciężarnych, to jest z góry nie zalecane, albo po konsultacji z lekarzem - takie zabezpieczenie dla firm;)

Elwira.eli lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia piekna sesja!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, sliczne zdjecia ;)

Ja tez ostatnio zaczelam odczuwac bolesne kopniaki malego :( Jutro wizyta, juz sie nie moge doczekac :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia!!!! Brak słów. Sesja super a Ty piękna z tym brzuszkiem.

Co do herbatek w ciąży i kawy to myślę że wszystko jest dla ludzi ale wiadomo z umiarem.

Najgorzej to jak dostanę apetyt na zakazane słodycze . Ale wiadomo że raz nie zawsze. Hi hi hi

Mi ostatnio też pojawiły się znowu troszkę twardnienia brzucha ale po zmianie pozycji mija. Myślę że to trochę też że stresów no i macica ćwiczy już. Czasem coś zakluje, coś zaboli no ale dzieciątko rośnie teraz jeszcze szybciej.najgorzej jak jestem leżąca to bardziej zwracam na wszystko uwagę. Ale do poniedziałku jakoś myślę że zleci bo wtedy wizytujemy.

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na oddziale, po pierwszym ktg. Na razie czekam jeszxze aż lekarz mnie zbada i zleci dalsze badania. Jutro moja gin ma dyżur więc pewnie sterydy podadzą.

Ogólnie to po lekach jest lepiej, ale czasami jeszcze robi się twardy i to się mojej gin nie spodobało więc dała skierowanie do szpitala. Tak zapobiegawczo. Mam nadzieję, że będzie ok i w sobotę do domu.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki laseczki za miłe słowa:)
    Darika trzymam kciuki żeby było wszystko ok :*

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika też trzymam kciuki? Jesteś w dobrych rękach i bez nerwów.bedzie wszystko dobrze. Buziaki

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika, dużo zdrówka, ogarniajcie się tam i wracajcie do domku na weekend!

Andzia piękne zdjęcia! To na krześle jest mega! U nas foty po weekendzie :)

Iggi ja nie mam doświadczenia, ale mam laktator :D wybrałam lovi expert, ma bardzo dobre opinie, położna i doradca laktacyjny w szkole rodzenia też polecała więc czuję, że sobie poradzi :)

My zdecydowaliśmy się nie oddawać krwi do żadnego prywatnego banku - też nie do końca ufam tej całej marketingowej otoczce i przydatności na dłuższą metę, no i wiadomo - koszta. Po weekendzie jedziemy obejrzeć szpital i jeśli będzie tam możliwość bankowania publicznego to jeszcze to rozważymy. Wiem, że na pl. Starynkiewicza w Waw można, ale to nasz 2 szpital na liście, zobaczymy co powiedzą na Żwirki Wigury.

Dopytam o tę miętę, co do zielonej to mój lekarz miał fisia i twierdził, że są badania, które potwierdzają, że zielona herbata bardzo źle wpływa na rozwój serduszka. Ja się o tym dowiedziałam od niego jakoś w 10-12 tc, wcześniej piłam dosć dużo, ale jak już tak nagadał to ją odstawiłam i już się nie mogę doczekać powrotu!! Pytałam wtedy o inne zioła, białe herbaty itp powiedział, że to wszystko jest ok. Ale też się zgadzam z tym, że kurde wszystko dla ludzi.

W ogóle z kim bym nie rozmawiała to te nowe badania są bardzo "chwiejne" bo wielu rzeczy nie udało się jeszcze sprawdzić na dłuższą metę, nie znamy dalszych konsekwencji.. to co teraz jest na NIE za 3 lata może być na TAK i na odwrót, więc myślę, że zdrowy rozsądek górą.. :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dwa dni mam okropne. Wczoraj kłucia i parcia na pęcherz i podbrzusze a dzisiaj kręgosłup i lewą nogą włącznie z biodrem i pachwina. Dzisiaj mała jest ułożona poprzecznie tak mi się wydaje.a ja ledwo mogę wstać i chodzić .

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia boskie zdjęcia :)
    Też ostatnio miałam sesję i jestem ciekawe jak wyszła.

Dzisiaj byłam w Lidlu i upolowalam miękkie i sztywne staniki , koszulki i majtki ale zadowolona jestem tylko z usztywnianego stanika więc go zostawię a koszulki wymienię na inny kolor .

Ja wczoraj czułam się strasznie, brzuch mnie bolał i był mega twardy a mała przez cały dzień aktywna jak nigdy . Dzisiaj jest już normalnie ;)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała też coraz bardziej naciska na pęcherz i krocze, a tu jeszcze około 40 dni trzeba wytrwać, więc aż się boję co będzie dalej.

Koszulki z Lidla ok, tylko szkoda, że rozmiar S to 36/38, bo coś czuję, że będą mi przyduże po ciąży... No ale w razie czego do spania będą fajne :) Mam granatową w serduszka i białą - takie sobie zażyczyłam, takie mąż mi przywiózł. Jak to mąż stwierdził - dobrze, że mi nie kazałaś kupować ciuszków dziecięcych tylko te topy, bo o ciuszki dziecięce te kobiety tam się już prawie biły :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też dość boleśnie obrywam kopniakami. Niestety mi nie udało sie pojechać do Lidla. Mąż miał strasznie ciężki dzień w pracy i nie miałam po prostu sumienie go ciągnąć do miasta. W sobote mam w planach zabrać córeczkę do sklepu rowery poprzymierzac więc może o lidl zahaczymy kto wie może dopisze nam szczęście i coś jeszcze będzie :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, wszystko jest w porzadku, mala sporo urosla, bo w 3 tyg 700 gram przybrala :) wazy teraz 1700 i widzielismy wloski na glowce. no i dalej ulozona miednicowo.

Andzia super zdjecia, szczegolnie to w sweterku :) sexi mama :)

Darika trzymam kciuki za szybkie wyjscie ze szpitala no i zeby ten brzuszek nie twardnial.

Ja mam juz dosyc mojej choroby, nos zawalony, gardlo boli, kaszel meczy, pani doktor powiedziala,ze dobrze,ze biore antybiotyk.
    No i dostalam zelazo na ta moja hemoglobine nieszczesna :/

A w lidlu nic nie kupilam, zostaly pojedyncze sztuki wszystkiego, przescieradelek nie bylo juz w ogole, jestem w szoku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 20:12

Sassy, Andzia123, Katy, Sylwiaa95, darika, Aliskaa lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan super rosnie ;) wagowo podobnie u nas bo w 31+4 mielismy 1747g :)

xk81pfk.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :-*
    Ja już po sterydach, leżę pod kroplowka. Trochę mnie trzęsie ale uprzedzali mnie, że tak może być po magnezie :-P. Jeszcze chce się iść umyć a tu wielka kroplowa co tak wolno leci, że nie wiem czy do północy zleci :-/. Ale chyba ją sobie zatrzymam i pójdę, bo nie wytrzymam tak długo :-P.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ