Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiczek wrote:Witam w gronie. Ja od 2 tygodni chodze do kardiologa. Najpierw isoptin 3x40 potem holter po wyniku holtera ispotin 3x80. Teraz echo i ma decydować czy szybciej cc robic ale echo wyszlo dobrze wiec mam.nadzieje że nie bedzie trzeba
Ja zobacze jak bedzie w przyszłym tygodniu jak juz bede po kilku dniach z zelazem i przejdzie mi choroba. Jesli dalej bede miala takie jazdy to pojade do rodzinnego i troche paniki zasieje, nagadam ze mi strasznie duszno itd i moze zrobia to ekg. -
Ja juz po wizycie
Maly nadrobil wazy 1500g,ale kontrole mam za 2 tygodnie na wszelki wypadek zeby zobaczyc czy na pewno prawidlowo przybiera
Ja mam 7.5 kg na pulsie wiec nie jest zle, Tardyferon dalej mam zazywac bo teraz hemoglobina moze spadac, a ja mam na granicy...
Acygan, ja dzisiaj mialam puls 119, ale cisnienie jak zawsze dosyc niskie...Sassy, Andzia123, acygan, Mirabelcia, darika, jasmina6, tanith, moniśka..., Aliskaa lubią tę wiadomość
-
darika wrote:My nadal pod kroplowka. Dostałam dzisiaj druga dawkę sterydów. I zostajemy do poniedziałku jednak.
No i miałam dzusiaj usg. Amelka waży 2400!Wielka kobyla będzie
. Przepływy w normie, łożysko w porządku, ułożenie główkowe. Wszystko bardzo ładnie wygląda
. I już drugi lekarz nam powiedział, że Mała ma bardzo ładne, pełne usta
. Takie całuśne
.
Darika tak Ci powiedział lekarz, że córcia bedzie duza?
Mój 2dni temu czyli w 32tc wazyl 2 kg. Wielkosciowo okolo polowy skali (50 centyl) wiec raczej gigant nie powinien byc. Pytalam dr D. czy moze oszacowac wage malego do porodu. Powiedzial ze sie nie da, ze dzidzie tyja teraz okolo 200g na tydzien. Jestes ode mnie 2 tyg wiecej w ciązy, wiec w teorii powinien miec wtedy tez 2400g. I nadal nie wiem czy to duzo czy malo czy srednio ;p
Uprasowałam wszystkie ubranka dzis i jestem z siebie dumna ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 16:27
-
edwarda20 wrote:Darika tak Ci powiedział lekarz, że córcia bedzie duza?
Mój 2dni temu czyli w 32tc wazyl 2 kg. Wielkosciowo okolo polowy skali (50 centyl) wiec raczej gigant nie powinien byc. Pytalam dr D. czy moze oszacowac wage malego do porodu. Powiedzial ze sie nie da, ze dzidzie tyja teraz okolo 200g na tydzien. Jestes ode mnie 2 tyg wiecej w ciązy, wiec w teorii powinien miec wtedy tez 2400g. I nadal nie wiem czy to duzo czy malo czy srednio ;p
Uprasowałam wszystkie ubranka dzis i jestem z siebie dumna ;p. Dla mnie to abstrakcja, że tak szybko rośnie, dlatego mówię, że jest wielka
. Zresztą tutaj, na patologii ciąży, to niektóre dzieciaczki takie małe, że moja przy nich jest ogromna.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
darika wrote:Ogólnie mówili, że jak na dziewczynkę to jest duża, ale ogólnie mieści się w normie
. Dla mnie to abstrakcja, że tak szybko rośnie, dlatego mówię, że jest wielka
. Zresztą tutaj, na patologii ciąży, to niektóre dzieciaczki takie małe, że moja przy nich jest ogromna.
No ciekawe, ciekawe z jaka wagą się urodzą te nasze klocuszki
-
Mój to chyba się urodzi rzeczywiście malutki, bo w 32+2 miał 1588g, będzie taki Tomcio Paluszek :p
Dzisiaj na gimnastyce w sr tak się rozpychał, że wszystkie dziewczyny widziały i były w szoku, bo u nich dzieciaczki się tak nie ruszają :p07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
W szpitalu położne są w szoku, że moja taka ruchliwa podczas ktg. Chyba tego nie lubi bo za każdym razem (2 x dziennie mam) napiernicza w te głowice
.
Chciałabym, żeby nie miała więcej niż 3500 bo chce rodzic SN. No ale jak to wyjdzie to się okaże
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Hej dziewczyny
Może mnie pamiętacieByłam z Wami na początku, niestety nie dane mi było mieć kwietniowego maluszka. Teraz ponownie jestem w ciąży i jeśli wszystko będzie dobrze, to nasze drugie dzieciątko przywitamy na przełomie sierpnia/ września
Trzymajcie za nas kciuki.
Wam życzę szybkich, bezproblemowych porodów i spokojnych maluszków
Trzymajcie się!Pysia89, acygan, Totoro, Katy, grzanewino, darika, Sassy, tanith, Paulettaa, Mirabelcia, AJrin, Andzia123, Rzodkiewka, KaMiszka, Paatka, Halina90, Kassie, Malyprosiaczek, MaGo, Tęskniąca, Aga78, olka25, Kinga., Aliskaa, gondi, jasmina6, Elwira.eli lubią tę wiadomość
-
Boanka super wiadomość gratulacje. Ja swojego pierwszego maluszka ktory mial mial sie urodzic w kwietniu 2016 też stracilam za to wrzesień 2016 był już nasz z maluszkiem w rekach to dobry miesiąc napewno się uda. Bezproblemowej nidnej ciąży i cudownego bezbolesnego rozwiazania :*
Bianka* lubi tę wiadomość
-
Bianka* wrote:Hej dziewczyny
Może mnie pamiętacieByłam z Wami na początku, niestety nie dane mi było mieć kwietniowego maluszka. Teraz ponownie jestem w ciąży i jeśli wszystko będzie dobrze, to nasze drugie dzieciątko przywitamy na przełomie sierpnia/ września
Trzymajcie za nas kciuki.
Wam życzę szybkich, bezproblemowych porodów i spokojnych maluszków
Trzymajcie się!
Takie wiadomość to ja lubięTrzymam mocno kciuki za Was
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Aliskaa znowu muszę Cię trochę pomęczyć- bardzo proszę o zmianę imienia mojego bejbe z Patryk na Igor) Mam nadzieję, że już więcej zmian nie będzie, bo inaczej zabiję mojego ślubnego
Bianka*, Aliskaa lubią tę wiadomość