X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek, zaczynamy 35 tydzień <3

Jaka u Was temperatura powietrza? U mnie aktualnie -14 stopni :D W takich momentach cieszę się z bycia kwietniówką, bo jakoś nie widzę spacerów przy takim mrozie.

Ogólnie jestem zmarźluchem, ale w ciąży jest mi non stop tak gorąco, że w domu siedzę na krótki rękaw kiedy inni są w swetrach, a w sypialni mam 16 stopni i tak mi najlepiej :o Jak wejdę do sklepu w kurtce to w 2 sek jestem zalana potem. Muszę się wszędzie rozbierać do najcieńszej warstwy. Też tak macie?

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy też jestem zmarzluchem a w ciąży to jest mi cieplo. Moze nie soedze na krótki rekaw bo u nas dom i chłodniej ale chodze bez kapci wiecznie bo mi za gorąco w nich. Spie nadal pod letnia kołdrą nogi gołe tylko bluzka na długi rękaw. A w sypialni mamy 18 stopni a ja czesto sie rozkopuje z gorącą :D
    A kurtke mam wiecznie rozpieta i jak tylko gdzieś wchodze zdejmuje w pierwszej sekundzie lacznie z szalikiem.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam 36 tydzień <3 wchodzę w 9 miesiąc .... aaaaaaaaaa

U nas też -14 stopni.

Andzia123, MaGo, tanith, Halina90 lubią tę wiadomość

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też -14.
    Ktoś pisał o bólach brzucha. Ja od trzech dni mam takie bole miesiączkowe podbrzusza. Najgorzej rano a później to różnie

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    A ja zaczynam 36 tydzień <3 wchodzę w 9 miesiąc .... aaaaaaaaaa

U nas też -14 stopni.

Jejuu juz? U mnie dopiero 32 tydzień :-)

• darika Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy 35 tydzień :-). Już tak bliziutko...

Mam nadzieję, że mnie jutro wypuszcza, bo mam już dosyć :-/. Ciągle kroplowki, non stop pod kablem, ani się nigdzie ruszyć ani nic... I zakaz odwiedzin przez grypę więc masakra.... Tak bardzo chce do domu...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klucia w pipce przeszly to znowu poczułam się tak dobrze jak wczesniej (odpukać). Kręgosłup pobolewa jak zle siedzę ale to juz tak mam od polowy ciąży. No i sikam. Apetyt na niezdrowe jest. Ale ogólnie czuje sie naprawde dobrze.

Mnie tez ciągle cieplo.

O kurde ale zimno! Nie mam pojecia jaka u mnie temperatura bo termometr nam spadl i nie opłaca sie kupować drugiego przed przeprowadzka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dawno mnie tu nie było... w międxyczasie z kwietniowej mamy zrobiłam się marcową. Termin na 27.03. Ciekawe czy będzie ostateczny.... :)

gondi, MaGo, tanith, Aliskaa lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak patrze, że apka mi pokazuje 37 dni do porodu to, aż niedowierzam :D Na dworze mróz, mnie lekko gardło pobolewa więc od rana imbir i cytryna zapobiegawczo wdrożona ;)
    Mąż chciał mnie zabrać na obiad na miasto, ale coś czuje, że skończy się zamówieniem czegoś do domu.
    A w nocy miałam falę przepowiadaczy, niby niebolesne i nieregularne, ale jakiś stres wywołują :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 51 dni, ale wiadomo może być mniej albo i więcej, coraz bardziej mnie zastanawia jak to się u mnie zacznie, jaka pora dnia i okoliczności ;D Ostatnio z Mężem zrobiliśmy sobie próbę przejazdu do szpitala, bo chciał ją dobrze zapamiętać, bo później w stresie różnie jest ;D Tylko trochę z parkingiem tam kiepsko. No i siara zaczęła mi od jakiegoś czasu lecieć.

gg646iye46nicebi.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko mąż cały czas przemawia do Bianki, że ma być grzeczna i nie rodzić się w godzinach 7-9 i 15:30-17:30, bo wtedy nasza okolica jest tak zakorkowana, że zamiast 10 minut do szpitala się jedzie godzinę ;) Ja staram się aktualnie o tym nie myśleć i skupiać na przygotowaniu -pokoik gotowy, torba spakowana. Jeszcze w moich szafkach chciałabym poukładać trochę, szczególnie w szafce nocnej, gdzie mam składzik pierdół, a teraz by się przydało miejsce na np. laktator :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi może uda sie torbe spakowac w okolicach 15 marca. Mowie może bo rzeczy dużo do kupienia a mąż dużo pracuje i nie mam jak dokupić. Wiadomo część przez Internet ale takie najdrobniejsze rzeczy czy np. bielizne to wole w stacjonarnym

• Makira Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę spakować torbę, niby wszystko mam kupione, ale każda rzecz w innym miejscu. Najpierw chcę wyprać wszystko i później spakuję. W piątek była u nas teściowa i nawet sama mi powiedziała, żebym zaczęła prać, bo nie zdążę co mnie zdziwiło, bo cały czas nas stopowała i mówiła, że po co kupujemy wszystko, że za wcześnie przez co przestaliśmy jej w ogóle mówić.
    Tylko koszulę do porodu muszę sobie jakaś kupić, bo tam gdzie rodzę trzeba mieć swoją, a po porodzie to się do kosza nadaje, więc szkoda mi tych ładnych co kupiłam do karmienia, a męża stare bluzki wcale nie są na mnie takie długie i luźne ;D

A z tymi korkami to u mnie jest tak samo, tylko my Paatka z tego co pamiętam obie z Poznania jesteśmy? ;D Jak jechaliśmy wieczorem to dosłownie 5 min i byliśmy, a w godzinach szczytu to tak jak mówisz robi się godzina przez korki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 11:48

gg646iye46nicebi.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynam 34 tydzien :)
    Musze wreszcie ta torbe do szpitala spakowac:)Dziec sie krecil i budzil mnie w nocy kilka razy:)Maly lobuziak.

Czy tez wam tak strasznie puchna i dretwieja dlonie po nocy? Ja rano nie moge chwycic kubka z herbata.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak Makira Poznań :)

Makira lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktores z Was urzadza pokoik dzieciecy z motywami liskow, trafilam na takie poszewki na podusie.
    http://takeshop.pl/poszewki-na-poduszke/6209-poszewka-na-poduszke-lisy-45x45cm.html

• tanith Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak gondi, mnie tak drętwieją i puchną już od końca stycznia. Stopy też puchną i łydki, mimo że niby tego nie czuję, ale jak zakładam buty to jakbym miała o rozmiar za małe.

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uroczo rozpoczęłam niedzielę, jestem po wizycie na IP :/ Dopadły mnie straszne zaparcia z rana, nigdy mnie tak nie umęczyło na kibelku, serio :/ pomógł dopiero czopek glicerynowy... Po wizycie w kibelku zaczęłam czuć taki dyskomfort w pochwie, jakbym miała za płytko zaaplikowany tampon i takie ogólne rozpieranie i zaczęłam panikowac, że może od tego napinania skrócila mi się szyjka albo nie daj Boże zaczęła otwierać. Poszłam siku i przy podcieraniu zauważyłam takie glutki bardzo gęste, podbarwione krwią... Myślałam, że zawału dostanę. Pierwsze co pomyślałam to, że to czop! No i heja na IP... Na szczęście okazało się, że mam w pochwie jakieś podrażnienia, chyba od tego parcia na kibelku i stąd ten śluz... Szyjka ok, mała ok. A na jakiego lekarza trafiłam... Na szczęście już go znam, miałam z nim scysje na samym początku leczenia, lata temu, gdy zanikł mi okres. Gdybym go nie znała to pewnie wyszłabym z płaczem od niego, jak kiedyś... ;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro najważniejsze, że wszystko ok! Tylko strachu Ci napędziły te cholerne zaparcia :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka dokładnie, kurde, taka, wydawałoby się, pierdoła a tyle stresu O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ