X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie nie zamierzam prać kokona , ale powiedzcie mi jedno, nigdy nie używałam środków piorących z Lovi i np płyn do prania do białego... Czy w nim mogę prać jasne rzeczy czy tylko białe?? Bo na płynach czy proszkach dla dorosłych pisze normalnie, że białe i jasne, a tu tylko białe :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 20:38

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z praniem sie wstrzymuje jeszcze przez ten moj remont. Troche to jeszcze potrwa. Ale torbe swoja i dziecka chyba naszykuje juz na dniach i schowam, to mi sie raczej nie zakurzy :) a prac bede chyba wszystko w proszku lovi do koloru, segregowac bede, bo nie wiem czy cos mi nie zafarbuje,ale proszkow rozdzielac nie zamierzam :)

Swoja droga to znow dostalam torbe ciuszkow od cioci takich na 3-6 miesiecy :) juz nic nie kupuje, bo i tesciowa troche sie rozszalala z zakupami i męża brat z narzeczona w Anglii sporo nakupili, takze tylko bede siedziala i prala :)

Mi sie zachcialo nalesnikow na kolacje no i musialam zrobic :) zjedlismy z jagodkami i serkiem i jestesmy szczesliwi :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Ja też właśnie nie zamierzam prać kokona , ale powiedzcie mi jedno, nigdy nie używałam środków piorących z Lovi i np płyn do prania do białego... Czy w nim mogę prać jasne rzeczy czy tylko białe?? Bo na płynach czy proszkach dla dorosłych pisze normalnie, że białe i jasne, a tu tylko białe :/

Ja piore w Loveli do białego nie tylko białe ale i jasne np. biale pajacyki w szare gwiazdki, ogolnie mam dużo rzeczy w połączeniu kolorów białe+szarość i mam zamiar prać do w loveli do białego. Dzis podjęliśmy też decyzję że kupujemy baldachim ale nie tiulowy tylko materiały

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko piorę w proszkach do kolorów wychodząc z założenia, że biały to też kolor :D

Elwira.eli, tanith lubią tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zamiar prac w płynie do koloru.

Mały tak fika ze nie mogę spać :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest ze śląska z okolic Zabrza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień mam wizytę i dowiem się termin cc.
    A coraz częściej dopadają mnie wieczorne skurcze... ;/ też wam tak twardnieje brzuch?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w nocy miałam ból jak na okres w dole brzucha i twardy brzuch ale tylko 1 raz i trwało dość krótko

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Za tydzień mam wizytę i dowiem się termin cc.
    A coraz częściej dopadają mnie wieczorne skurcze... ;/ też wam tak twardnieje brzuch?

Aliskaa mi właśnie wczoraj wieczorem bardzo często twardnial, ale myślę, że to od ruchów małej, bo tak szalała, że aż bolało :) pisałam już, że ostatnio niektóre twardniecia kończą się bólem w podbrzuszu takim podobnym do okresowego, na szczęście po wczorajszej wizycie na IP wiem, że nie wpływa to póki co na szyjkę, bo cały czas trzyma, więc jestem spokojna :) lekarz, do którego wczoraj trafilam mówił, że do 10 twardniec dziennie jest ok, powyżej to już alarm, że coś się dzieje - a ja wczoraj wieczorem już chyba z 10 spokojnie bym naliczyla, a dodając te w ciągu dnia... O.o dlatego myślę, że nie ma się co stresować :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was jest ze śląska z okolic Zabrza?
    Ja. Może nie super blisko ale jednak. Co tam?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczęłam pranie i będzie tego z 6 pełnych pralek jak nic, tyle się tego nazbierało :)
    Używam Loveli do białego i koloru uznając np. że pajacyk biały w kwiatki to biały.
    W tym tygodniu też jadę odebrać wózek i foteliki także pełna ekscytacja!

acygan lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja mam dziś wizytę na 19:00 która jeszcze dziś wizytuje? :) ciekawa jestem ile waży mały i czy wszystko ok i czy będzie czekał do terminu ;)

mi brzuch nie twardnieje, tzn, ost w czwartek na zakupach, a od tamtej pory nie.

Elwira.eli lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez brzuch nie twardnieje. W całej ciąży stwardniał na kilka-kilkanascie sekund moze 2 razy, jesli to na pewno bylo to - przez te chwile czulam jakby mi ktos scisnal paskiem brzuch nad pepkiem. Natomiast tez krotkie bole miesiaczkowe mam kilka razy dziennie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj wieczorem twardnial i też czułam pobolewanie podbrzusza i dzisiaj nad ranem też. A wizyta za tydzień we wtorek.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie trafiają twardnienia brzucha, ale inne niż kiedyś. Te traktuje typowo jako skurcze przepowiadające. I jedyne co to staram się głębiej oddychać podczas nich bo aż dech zapiera.
    Ja myślałam, że pranie mam za sobą, a tu wczoraj dostałam kocyk bambusowy i otulacz bambusowy w prezncie. Są cudowne, takie mięciutkie. I teraz mam troche strach bo z jednej strony nie chce mi się totalnie prać ich w rękach,ale z drugiej boje się, żeby w pralce nic im się nie stało. I nie wiem, czy na tryb delikatny moge je wrzucić, czy lepiej nie ryzykować :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w trakcie "akcji pranie." Wykorzystuję też mróz - co się nie da uprać, to solidnie wywietrzę. Chemikaliów z tkanin to nie usunie, ale bakterie i roztocza owszem. Wszystkie maskotki i większe gadżety nie do prania - lądują na balkonie. Solidnie wietrzę też pokoik - nadal mam wrażenie, że czuć "zapach nowości" łóżeczka :)Też miewam twardnienia i bóle miesiączkowe. Najgorsze były 2 noce około 10 dni temu, ale wtedy mała zmieniła pozycję.

• acygan Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Mi sie trafiają twardnienia brzucha, ale inne niż kiedyś. Te traktuje typowo jako skurcze przepowiadające. I jedyne co to staram się głębiej oddychać podczas nich bo aż dech zapiera.
    Ja myślałam, że pranie mam za sobą, a tu wczoraj dostałam kocyk bambusowy i otulacz bambusowy w prezncie. Są cudowne, takie mięciutkie. I teraz mam troche strach bo z jednej strony nie chce mi się totalnie prać ich w rękach,ale z drugiej boje się, żeby w pralce nic im się nie stało. I nie wiem, czy na tryb delikatny moge je wrzucić, czy lepiej nie ryzykować :/

Czy te "nowe" twardnienia to odczuwasz nisko w podbrzuszu? Czy to takie uczucie jakby zatykania, dretwienia i ciezko Ci przy tym oddychac?

• acygan Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja bym jednak uprala w reku, lepiej chwile sie przemeczyc niz pozniej pluc sobie w brode :)

• darika Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dzisiaj do domu! :-D

Paatka, acygan, Katy, Andzia123, Tęskniąca, Paulettaa, Agusia_pia, Mirabelcia, Totoro, Sassy, AJrin, Elwira.eli, edwarda20, Halina90, Malyprosiaczek, Aliskaa, Sylwiaa95, Kinga., jasmina6 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie właśnie zatykanie - i to od samej góry idzie na cały brzuch. Dech zapiera i nie boli, więc identyfikuje, że to te skurcze Braxtona-Hicksa. W każdym razie miałam je przed poprzednią wizytą już, a z szyjką było ok, także jedyne co to kontroluje zawsze czy nie są regularne.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ