Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też właśnie nie zamierzam prać kokona , ale powiedzcie mi jedno, nigdy nie używałam środków piorących z Lovi i np płyn do prania do białego... Czy w nim mogę prać jasne rzeczy czy tylko białe?? Bo na płynach czy proszkach dla dorosłych pisze normalnie, że białe i jasne, a tu tylko białe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 20:38
Marcel❤
-
Ja z praniem sie wstrzymuje jeszcze przez ten moj remont. Troche to jeszcze potrwa. Ale torbe swoja i dziecka chyba naszykuje juz na dniach i schowam, to mi sie raczej nie zakurzy
a prac bede chyba wszystko w proszku lovi do koloru, segregowac bede, bo nie wiem czy cos mi nie zafarbuje,ale proszkow rozdzielac nie zamierzam
Swoja droga to znow dostalam torbe ciuszkow od cioci takich na 3-6 miesiecyjuz nic nie kupuje, bo i tesciowa troche sie rozszalala z zakupami i męża brat z narzeczona w Anglii sporo nakupili, takze tylko bede siedziala i prala
Mi sie zachcialo nalesnikow na kolacje no i musialam zrobiczjedlismy z jagodkami i serkiem i jestesmy szczesliwi
-
MaGo wrote:Ja też właśnie nie zamierzam prać kokona , ale powiedzcie mi jedno, nigdy nie używałam środków piorących z Lovi i np płyn do prania do białego... Czy w nim mogę prać jasne rzeczy czy tylko białe?? Bo na płynach czy proszkach dla dorosłych pisze normalnie, że białe i jasne, a tu tylko białe
Ja piore w Loveli do białego nie tylko białe ale i jasne np. biale pajacyki w szare gwiazdki, ogolnie mam dużo rzeczy w połączeniu kolorów białe+szarość i mam zamiar prać do w loveli do białego. Dzis podjęliśmy też decyzję że kupujemy baldachim ale nie tiulowy tylko materiałyStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aliskaa wrote:Za tydzień mam wizytę i dowiem się termin cc.
A coraz częściej dopadają mnie wieczorne skurcze... ;/ też wam tak twardnieje brzuch?
Aliskaa mi właśnie wczoraj wieczorem bardzo często twardnial, ale myślę, że to od ruchów małej, bo tak szalała, że aż bolałopisałam już, że ostatnio niektóre twardniecia kończą się bólem w podbrzuszu takim podobnym do okresowego, na szczęście po wczorajszej wizycie na IP wiem, że nie wpływa to póki co na szyjkę, bo cały czas trzyma, więc jestem spokojna
lekarz, do którego wczoraj trafilam mówił, że do 10 twardniec dziennie jest ok, powyżej to już alarm, że coś się dzieje - a ja wczoraj wieczorem już chyba z 10 spokojnie bym naliczyla, a dodając te w ciągu dnia...
dlatego myślę, że nie ma się co stresować
-
optymistkaaa wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was jest ze śląska z okolic Zabrza?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Ja dziś zaczęłam pranie i będzie tego z 6 pełnych pralek jak nic, tyle się tego nazbierało
Używam Loveli do białego i koloru uznając np. że pajacyk biały w kwiatki to biały.
W tym tygodniu też jadę odebrać wózek i foteliki także pełna ekscytacja!acygan lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
hej, ja mam dziś wizytę na 19:00 która jeszcze dziś wizytuje?
ciekawa jestem ile waży mały i czy wszystko ok i czy będzie czekał do terminu
mi brzuch nie twardnieje, tzn, ost w czwartek na zakupach, a od tamtej pory nie.Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
Mnie tez brzuch nie twardnieje. W całej ciąży stwardniał na kilka-kilkanascie sekund moze 2 razy, jesli to na pewno bylo to - przez te chwile czulam jakby mi ktos scisnal paskiem brzuch nad pepkiem. Natomiast tez krotkie bole miesiaczkowe mam kilka razy dziennie.
-
Mi sie trafiają twardnienia brzucha, ale inne niż kiedyś. Te traktuje typowo jako skurcze przepowiadające. I jedyne co to staram się głębiej oddychać podczas nich bo aż dech zapiera.
Ja myślałam, że pranie mam za sobą, a tu wczoraj dostałam kocyk bambusowy i otulacz bambusowy w prezncie. Są cudowne, takie mięciutkie. I teraz mam troche strach bo z jednej strony nie chce mi się totalnie prać ich w rękach,ale z drugiej boje się, żeby w pralce nic im się nie stało. I nie wiem, czy na tryb delikatny moge je wrzucić, czy lepiej nie ryzykować -
Ja też w trakcie "akcji pranie." Wykorzystuję też mróz - co się nie da uprać, to solidnie wywietrzę. Chemikaliów z tkanin to nie usunie, ale bakterie i roztocza owszem. Wszystkie maskotki i większe gadżety nie do prania - lądują na balkonie. Solidnie wietrzę też pokoik - nadal mam wrażenie, że czuć "zapach nowości" łóżeczka :)Też miewam twardnienia i bóle miesiączkowe. Najgorsze były 2 noce około 10 dni temu, ale wtedy mała zmieniła pozycję.
-
Paatka wrote:Mi sie trafiają twardnienia brzucha, ale inne niż kiedyś. Te traktuje typowo jako skurcze przepowiadające. I jedyne co to staram się głębiej oddychać podczas nich bo aż dech zapiera.
Ja myślałam, że pranie mam za sobą, a tu wczoraj dostałam kocyk bambusowy i otulacz bambusowy w prezncie. Są cudowne, takie mięciutkie. I teraz mam troche strach bo z jednej strony nie chce mi się totalnie prać ich w rękach,ale z drugiej boje się, żeby w pralce nic im się nie stało. I nie wiem, czy na tryb delikatny moge je wrzucić, czy lepiej nie ryzykować
Czy te "nowe" twardnienia to odczuwasz nisko w podbrzuszu? Czy to takie uczucie jakby zatykania, dretwienia i ciezko Ci przy tym oddychac? -
Wychodzimy dzisiaj do domu!
Paatka, acygan, Katy, Andzia123, Tęskniąca, Paulettaa, Agusia_pia, Mirabelcia, Totoro, Sassy, AJrin, Elwira.eli, edwarda20, Halina90, Malyprosiaczek, Aliskaa, Sylwiaa95, Kinga., jasmina6 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Takie właśnie zatykanie - i to od samej góry idzie na cały brzuch. Dech zapiera i nie boli, więc identyfikuje, że to te skurcze Braxtona-Hicksa. W każdym razie miałam je przed poprzednią wizytą już, a z szyjką było ok, także jedyne co to kontroluje zawsze czy nie są regularne.