X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch boli. Juz trzeci dzień czuje takie pobolewania okresowa. A dzis w ogóle minę podbrzusze boli. Wizyta u ginekologa w środę. Zaraz się położe może przejdzie bo padne

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie puchne póki co, obraczka nawet ciut za luzna.

Totoro dobrze ze to byl fałszywy alarm.

Ja się nalazilam po sklepach bo maz ma jutro rozmowę o prace, 2 etap i stwierdziłam ze cos trzeba mu kupic, zreszta on nigdy nic nie potrzebuje wiec byla okazja do grubszych zakupow- obkupil sie wiec jestem zadowolona :) I ciesze sie ze znowu sie dobrze czuje tfu tfu, pobolewa tylko kregoslup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 15:47

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Też muszę spakować torbę, niby wszystko mam kupione, ale każda rzecz w innym miejscu. Najpierw chcę wyprać wszystko i później spakuję. W piątek była u nas teściowa i nawet sama mi powiedziała, żebym zaczęła prać, bo nie zdążę co mnie zdziwiło, bo cały czas nas stopowała i mówiła, że po co kupujemy wszystko, że za wcześnie przez co przestaliśmy jej w ogóle mówić.
    Tylko koszulę do porodu muszę sobie jakaś kupić, bo tam gdzie rodzę trzeba mieć swoją, a po porodzie to się do kosza nadaje, więc szkoda mi tych ładnych co kupiłam do karmienia, a męża stare bluzki wcale nie są na mnie takie długie i luźne ;D

A z tymi korkami to u mnie jest tak samo, tylko my Paatka z tego co pamiętam obie z Poznania jesteśmy? ;D Jak jechaliśmy wieczorem to dosłownie 5 min i byliśmy, a w godzinach szczytu to tak jak mówisz robi się godzina przez korki.
    A do jakiego szpitala chcecie jechać rodzić?

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy wszystko pierzecie? No wiecie przescieradla, rożki etc? Jutro mam wizyte opiekunki poporodowej i wlasnie rozkladam wszystkie rzeczy zeby mogla zobaczyc co mamy a czego nie i taka gora mi sie wszystkiego nazbierala ;) ze faktycznie to juz czas na pranie ;)

Mamy lozeczko juz zlozone i powiem Wam ze masakra. Teraz zaluje ze nie wzielam jakiegos drozszego albo po prostu taki egz mi sie trafil ;)

Remont sypialni skonczony uffff, lozeczko stoi i od razu czuc ze czeka nas nowy etap zycia :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dziewczyny czy Wy wszystko pierzecie? No wiecie przescieradla, rożki etc? Jutro mam wizyte opiekunki poporodowej i wlasnie rozkladam wszystkie rzeczy zeby mogla zobaczyc co mamy a czego nie i taka gora mi sie wszystkiego nazbierala ;) ze faktycznie to juz czas na pranie ;)

Mamy lozeczko juz zlozone i powiem Wam ze masakra. Teraz zaluje ze nie wzielam jakiegos drozszego albo po prostu taki egz mi sie trafil ;)

Remont sypialni skonczony uffff, lozeczko stoi i od razu czuc ze czeka nas nowy etap zycia :)

Ja uprałam wszystko, wszystko to z czym dziecko bedzie mialo stycznosc. Upiore jeszcze ze 3 koszule męza i naszą posciel w proszku dzieciowym.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w sumie wypiore wszystko bo czesc mi sie zakurzyla juz wiec lepiej zeby bylo czyste ;)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

A jakie masz łóżeczko? Co z nim nie tak?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to mialas przezycie, ale dobrze,ze wszystko jest w porzadku. A tacy lekarze nie powinni w ogole byc dopuszczani do pracy z ludzmi skoro nie potrafia normalnie sie zachowywac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A jakie masz łóżeczko? Co z nim nie tak?

Kupilam na allegro, biale z szuflada. Wyglada dobrze ale jakosc wykonania pozostawiala wiele do zyczenia. Gdybym mogla to bym je oddala :) no ale chlopak zaradzil i jest okej ;) takie malo stabilne mi sie wydaje ale moze tylko tak wyglada

• Paatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam dziś dzień :O
    Czułam, że mój coś kombinuje, a tu się okazało, że był w zmowie z moimi przyjaciółkami. I wpadły mi tu o 15 załadowane balonami, słodkościami i prezentami ;) Także miałam dzisiaj niespodziankowe BabyShower :D Mąż pojechał do kolegi, a my siedziałyśmy przy słodkościach i ploteczkowałyśmy. Fajne oderwanie myśli :)

Tęskniąca, AJrin, Totoro, Mirabelcia, MaGo, Andzia123, acygan, darika, jasmina6, tanith lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Tak ja mam zamiar wszystko uprać. Także z 3 prania się szykują. Jedno z ciuszkami, drugie z tapicerskim od wózka, fotelika itp, a trzecie chusty,kocyki i pościelowe pierdoły, ale dopiero za 2 tyg. Szacuję, że to jakieś 2 dni roboty, więc tragedii nie ma ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Totoro to mialas przezycie, ale dobrze,ze wszystko jest w porzadku. A tacy lekarze nie powinni w ogole byc dopuszczani do pracy z ludzmi skoro nie potrafia normalnie sie zachowywac.

Dokładnie, ja nie wiem jak on może mieć gabinet prywatny, kto tam do niego chodzi, bo teraz wylądowałam na jego dyżurze w szpitalu, ale pierwsze stracie miałam z nim właśnie będąc u niego prywatnie. Dziś np. zaczął mi robić wyrzuty, że nie robiłam pierwszych badań prenatalnych, że to taki postęp medycyny, że zmniejszają ilość bólu na świecie... O.o wtf? A jak już nie miał się czego doczepić, to się doczepil mojej pępowiny dwunaczyniowej, o której od dawna wiem i zaczął mi truc, że niesie ryzyko wad u dzieci itd O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dokładnie, ja nie wiem jak on może mieć gabinet prywatny, kto tam do niego chodzi, bo teraz wylądowałam na jego dyżurze w szpitalu, ale pierwsze stracie miałam z nim właśnie będąc u niego prywatnie. Dziś np. zaczął mi robić wyrzuty, że nie robiłam pierwszych badań prenatalnych, że to taki postęp medycyny, że zmniejszają ilość bólu na świecie... O.o wtf? A jak już nie miał się czego doczepić, to się doczepil mojej pępowiny dwunaczyniowej, o której od dawna wiem i zaczął mi truc, że niesie ryzyko wad u dzieci itd O.o

Pajac. A co Ty mozesz poradzic na ta pepowine? Nic. Trzeba się cieszyc, ze dziecko zdrowe a nie wyrzuty robic. Przeciez Ty sie do tego nie przyczynilas. A pierwszych prenatalnych tez nie robilam :)

A jest tu ktos, kto nie robi i tego usg 3 trymestru? Ja sie pytalam swojej ginekolog, to jakos nie byla za specjalnie za tym. Na kzdej wizycie oglada to co ladnie widac, pokazuje nam i chyba ona nie widzi potrzeby robienia specjalnie jeszcze takiego usg.

Totoro lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam żadnego prenatalnego, wszystko moja gin ogląda co wizytę, Jak widziała że coś tam w serduszku było inaczej niz zazwyczaj u maluchów to wysłała na echo serca do specjalisty, który powiedział że jest ok, także wszystko jest na bieżąco sprawdzone i jest ok.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Holandii mialam usg w 20tc i teraz w 32tc i wyszly nieprawidlowosci w wadze malego. Ma za maly brzuszek a jego waga tydzien temu wynosila 1500gram. W kazdym razie teraz mam co tydzien usg zeby to kontrolowac ale gdybym mogla miec usg na kazdej wizycie to mysle ze wczesniej by zobaczyli ze cos nie tak. W najgorszym wypadku czeka mnie wczesniejszy porod dlatego juz wzielam sie za rozkladanie mebli, kosmetykow, lekow na swoje miejsce. Pranie? Jak zobaczylam sterte pranie to sie przerazilam :) czesc ktora dostalam od kogos jest poprane i wyprasowane ale juz mi sie przykurzyly troche.

• Katy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robie USG III trymestru ;) Robilam tamte dwa, wyszly dobrze wiec nie widze potrzeby :)

Prania tez bede miala sporo, ale bede je robic pod koniec marca dopiero zeby nie zdazylo sie zakurzyc :) Zwlaszcza, ze rozek itp dopiero jutro mi przyjda wiec poki co nie mam jeszcze prawie co prac oprocz ubranek xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:

Ja św. rodzina :)

USG 3 trymestru robiłam, mimo że mi lekarz mówił że nie muszę, bo wszystko jest ok, ale ja po prostu chciałam dla zdjęć na pamiątkę, a przy okazji inny lekarz też potwierdził, że wszystko ok :)

Elwira.eli lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:

A ja wybrałam szpital Raszei :)

Elwira.eli lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam badanie III trymestru, bo lelarz prowadzący wypisał mi bezpłatnie skierowanie, więc nie protestowałam :)

Totoro, ale palant z tego gina. Inaczej nie umiem tego podsumować...

Co do prania to ja piorę wszystko, oprócz kokona, (bo jest olbrzymi i nie znalazłam jeszcze żadnego zamka żeby zdjąć z niego pokrowiec) i wózka. Na materacyk zakładam wyprane prześcieradło i myślę, że to wystarczy.

Totoro lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Pajac. A co Ty mozesz poradzic na ta pepowine? Nic. Trzeba się cieszyc, ze dziecko zdrowe a nie wyrzuty robic. Przeciez Ty sie do tego nie przyczynilas. A pierwszych prenatalnych tez nie robilam :)

A jest tu ktos, kto nie robi i tego usg 3 trymestru? Ja sie pytalam swojej ginekolog, to jakos nie byla za specjalnie za tym. Na kzdej wizycie oglada to co ladnie widac, pokazuje nam i chyba ona nie widzi potrzeby robienia specjalnie jeszcze takiego usg.

Jak trafię przy porodzie na jego dyżur to słowo daję, zmienię szpital. Bo o ile takie jego dzisiejsze pieprzenie spłynęło po mnie jak po kaczce, tak nie wyobrażam sobie, żeby odbierał poród. Mam zamiar pogadać z moim ginem na najbliższej wizycie, zapytać kiedy ma dyżury w naszym szpitalu, kiedy ewentualnie w innym, bo przy tamtym nie urodzę, NOPE.

A co do tych trzecich prenatalnych to ja też nie robię:) Mój gin wszystko kontroluje, jak coś by było nie tak to by mnie pokierował. Robiłam tylko drugie, ze względu na echo serca:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ