Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pysia89 wrote:Edwarda jak Twoja infekcja?
Odebralam dzis posiew i ponoc nie ma nic tragicznego a jednak dyskomfort odczuwam.Takie szpilki w pochwie.
Gin pokiwala glowa i dala mi recepte na 5 tabletek antybiotyku.W poniedzialek mam powtorzyc badanie moczu.
Duzo lepiej, juz nic nie kluje, nie boli. Sikam duzo wiecej przez urosept, ale dobrze niech sie wszystkie brudy wyplukują. 6 marca robie powtorke moczu i wtedy zobaczymy czy cos tam jeszcze jest, jak jest to antybiotyk.
Pysia89 lubi tę wiadomość
-
Ja rozwazalam taki mascienny ale koniec koncow na pralce zamontowalismy. Bardzo nam się to rozwiazanie sprawdziło. Dosam że dla mnie kręgosłup to piorytet i staralam sie bardzo dbać szczególnie ze po porodzie zmienia sie srodek ciężkości i ja mega cierpialam z bolu.
-
Ja sie czuje dzisiaj prawie tak slabo jak w I trymestrze
Ogolnie tez mam syndrom lenia :p Lozeczko chlopak ma skladac pod koniec marca zebysmy my i moj walniety pies mogli sie z nim "oswoic"
Przyszla mi informacja na e-mail, ze juz mam laktator do odebrania -
Tęskniąca wrote:Zgłaszam się po wizycie,
mała waży 2092 g, z nią wszystko jest ok
Moja szyjka skróciła się tylko o 1 mm, ma teraz 2,1 cm....ale uwaga po badaniu na fotelu przez pochwę, lekarz stwierdził, że ma około 1 cm...a potem na USG, że właśnie 2,1 cm...zobaczcie jak różnica.
-
Sassy wrote:Katy jednak kupiłaś laktator czy coś mi się pomieszało i od początku chciałaś kupować?
Jaki wzięłaś?
Mialam nie kupowac, ale kolezanka mnie namowila bo podobno bardzo sie przydaje przy nawale pokarmu i ogolnie przy jakis problemach z karmieniem :p Stwierdzilam, ze jedna "zachcianke" moge spelnic, a moze akurat sie okaze bardzo przydatny. W ostatecznosci moge sprzedać xd
Taki:
https://www.babyland.pl/pl/product/23749,canpol-laktator-elektryczny-easystart-12-201
Jeszcze na promocji akurat i moge odebrac osobiscie wiec koszty dostawy odpadlySassy lubi tę wiadomość
-
mi właśnie przyszła paczka, łóżeczko z całym wyposażeniem! jest śliczne wszystko
zrobiłam też ostatnie zakupy na allegro, na gemini teraz będę czekać na falę kurierówjeszcze wanienkę zamówię ale to już za jakieś kilka dni, niech to co zamówiłam przyjdzie i się z tym ogarnę
mnie dziś jak nigdy kuje w dole brzucha, chyba mały na coś uciska.AJrin, acygan, oli123, yvonneSW lubią tę wiadomość
-
Agusia to to pozamiatalas wyprawke gratki.
U nas już też po mału wszystko ogarniete.
Lozeczko i kolyska złożone. Bujaczek czeka na złożenie. Fotelik i gondola już czekają na nowego lokatora.
Za kilka 2 tygodnie zaczne ubierać kolyske i łóżeczko póki co nie chcę aby sie kurzylo.
Musze tylko torbe dla dzieciaczka spakować i swoja dopakowac. Moze jutro zacznę.
Dziś sie zmitywowalam i oosprzatalam 2 łazienki i kuchnie więc jakoś pokonalam lenia. -
Ale zazdroszcze tych zakupów, zeby mi sie tak chcialo.
Katy dobrze kojarze ze bierzesz tardyferon? Czy Ty przyjmujesz dodatkowo leki na tarczyce? Pytam bo nie wiem jak to godzic ze soba, lekarz kazala zelazo brac miedzy posilkami skoro rano mam euthyrox, jak jest u Ciebie?
A pies walniety w pozytywnym znaczeniu tego slowa? Bo moj ostatnio zrobil sie nieznosny, nie mige nigdzie sama sie ruszyc,skacze mi na drzwi,drapie i juz nie mam do niego sily. Nie wiem czy bardziej szkoda mi dziecka bo sie denerwuje ciagle czy psa, bo szalu dostaje jak sie nie slucha. Chyba musze niestety oddelegowac na podworko, bo trafie przez niego na porodowke szybciej niz mi sie wydaje.Existenz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katy wrote:Mialam nie kupowac, ale kolezanka mnie namowila bo podobno bardzo sie przydaje przy nawale pokarmu i ogolnie przy jakis problemach z karmieniem :p Stwierdzilam, ze jedna "zachcianke" moge spelnic, a moze akurat sie okaze bardzo przydatny. W ostatecznosci moge sprzedać xd
Taki:
https://www.babyland.pl/pl/product/23749,canpol-laktator-elektryczny-easystart-12-201
Jeszcze na promocji akurat i moge odebrac osobiscie wiec koszty dostawy odpadly
Bardzo dobre opinie czytałam o lansinoh jeśli któraś jest przed zakupemKaty lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
https://almamed.pl/kompresy-zelowe-na-piersi-lansinoh
To teraz zamówiłam, podobno w wersji ciepłej pomaga rozszerzyć kanaliki mlekowe a po karmieniu w wersji zimnej daje ulgę a potem swietnie nadaje sie na brzuszek maluszka przy kolkach.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Też mam ten laktator z Canpola. Nie jest drogi, a opinie ma dobre, więc liczę, że się sprawdzi
jasmina6 właśnie wczoraj zamawiając wkładki laktacyjne z lansinoh, zamówiłam przy okazji też te kompresy. Położna w SzR je polecała, także jestem ciekawa na ile będą skuteczne i potrzebneKaty lubi tę wiadomość
-
acygan wrote:Ale zazdroszcze tych zakupów, zeby mi sie tak chcialo.
Katy dobrze kojarze ze bierzesz tardyferon? Czy Ty przyjmujesz dodatkowo leki na tarczyce? Pytam bo nie wiem jak to godzic ze soba, lekarz kazala zelazo brac miedzy posilkami skoro rano mam euthyrox, jak jest u Ciebie?
A pies walniety w pozytywnym znaczeniu tego slowa? Bo moj ostatnio zrobil sie nieznosny, nie mige nigdzie sama sie ruszyc,skacze mi na drzwi,drapie i juz nie mam do niego sily. Nie wiem czy bardziej szkoda mi dziecka bo sie denerwuje ciagle czy psa, bo szalu dostaje jak sie nie slucha. Chyba musze niestety oddelegowac na podworko, bo trafie przez niego na porodowke szybciej niz mi sie wydaje.
Ja biorę euthyrox i teraz mam brac tadryferon 2x dziennie. Jakoś to pogodze. Z samego rana napewno euthyrox. Wtedy po pol godzinie tadryferon. Po godzinie śniadanie i isoptin(mam brac 3razy dziennie) trzeba wypracowac sobie jakis system.żeby sie nie pogubić. Ja odcinam codziennie porcję tabletek żeby wiedziec co wzięłam a co nieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Ja też mam laktator Canpola
. Z tym, że ja kupowałam poprzez stronę Smyka, 10 albo 20 zł drożej - już dokładnie nie pamiętam
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Gratuluje udanych wizyt
ja dzisiaj mam kiepski dzien, od rana zamawiam rzeczy do lazienki bo robimy remont a ze nigdzie wyjsc nie moge wiec siedze przed kompem i zamawiam. Na szczescie przez internet taniej. Zrobiłam dzisiaj jedno pranie i musze jeszcze kupić śpiworek dla maluszka, nie mam sily, boli mnie brzuch i mam jakąś załamke
zaczęłam bać się porodu...
Strasznie panikuje nie wiem jak to będzie, do torby szpitalnej zapakowałam podkłady poporodowe majtki jednorazowe, laktaktor, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne, ręcznik, 2x koszula nocna, szlafrok, tantum rosa, ubranka na wyjscie dla maluszka, 2x pielucha tetrowa i chusteczki nawilżone dla dzidziusia. Musze jeszcze dokupic wodę czekoladę no i dopakowac kubek ze sztućcami, czy jeszcze mi czegoś brakuje? -
oli123 wrote:Gratuluje udanych wizyt
ja dzisiaj mam kiepski dzien, od rana zamawiam rzeczy do lazienki bo robimy remont a ze nigdzie wyjsc nie moge wiec siedze przed kompem i zamawiam. Na szczescie przez internet taniej. Zrobiłam dzisiaj jedno pranie i musze jeszcze kupić śpiworek dla maluszka, nie mam sily, boli mnie brzuch i mam jakąś załamke
zaczęłam bać się porodu...
Strasznie panikuje nie wiem jak to będzie, do torby szpitalnej zapakowałam podkłady poporodowe majtki jednorazowe, laktaktor, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne, ręcznik, 2x koszula nocna, szlafrok, tantum rosa, ubranka na wyjscie dla maluszka, 2x pielucha tetrowa i chusteczki nawilżone dla dzidziusia. Musze jeszcze dokupic wodę czekoladę no i dopakowac kubek ze sztućcami, czy jeszcze mi czegoś brakuje?.
Aaa no i mała buteleczke Octeniseptu .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 17:40
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️