Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też niestety miałam okropną noc. Przez całą ciążę wszyscy wkoło chorowali, a mi nic nie było jak nigdy. No to teraz muszę nadrobić te choroby i umieram. Całą noc nie spałam bo noc zatkany, gardło boli itd. Jednym słowem czuje się fatalnie. Dobrze chociaż, że mała cały czas sobie w brzuchu tańcuje, więc wiem że u niej wszystko w porządku.
-
Ja jeszcze nie mialam pobieranego, a nastepna wizyta dopiero w 36 tc, wiec pewnie wtedy pobierze.
Kurcze wlasnie mialam pisac o tym syndromie wicia gniazdka, bo ja totalnie tego nie czuje. Jakis miesiac temu zatrzymalam sie kompletnie z wyprawka i w ogole tym wszystkim i jakos tego nie czuje. Niby zostaly pierdoly,ale pranie w ogole nie ruszone, torby nie spakowalam. Czy to przez ten remont? Jak go nie skoncza to ja z niczym nie ruszemoze podswiadomie mi to w glowie siedzi? Juz maz kilka razy wspominal, ze trzeba lozeczko zlozyc zeby sie wietrzylo co do niego niepodobne, bo dla niego na wszystko jest zawsze czas, a ja?
Sylvia bardzo Ci wspolczuje, ja dopiero wychodze z choroby, nameczylam sie okropnie a i tak skonczylo sie antybiotykiem, bo juz sobie nie radzilam. Lez w lozku, duzo pij, ja na nos zatkany uzywalam Nasivin, pomagal bardzo, choc poczatkowo na kilka godz tylko przynosil ulge, z kazdym dniem bylo coraz lepiej. -
nick nieaktualnyU mnie za GBS lekarz wziął 60zl.
No i wczoraj lekarz przepisał mi bodajże heviran, ale mam go brać od skończonego 36 tygodnia, zapobiegawczo z tego względu żeby nie dostać opryszczki w okolicach porodu (oczywiście opryszczke wargowa miałam już przed ciąża, w ciąży tylko raz) któraś z Was też ma przyjmować te tabletki w razie 'w'? -
GBS bede miec pobierany 7 marca - to bedzie poczatek 35 tc.
Syndromu wicia gniazda tez nie czuje, bardziej stresuje sie przeprowadzka, jak juz bedziemy na nowym mieszkaniu i bedzie w miare ogarniete, to skladamy lozeczko itp itp. Torbe do szpitala mam spakowana, 95% uprana i wyprasowana. Zostaly mi jakies jasne rzeczy, czekam na zapelnienie pralki.
-
Ja już po wizycie. Dzidzia ok, waży 1900 chyba dobrze jak na 32t1d. Szyjke skomentował tylko że na nic sie nie zanosi. Miałam dziś wymazy pobierane
KaMiszka, edwarda20, darika, acygan, Tęskniąca, Elwira.eli, Agusia_pia, Sassy, Katy, tanith, gondi lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Ja mam syndrom lenia
w poprzedniej ciąży miałam tak samo zero wicia gniazda syndrom lenia i tyle.
Rzodkiewka, Elwira.eli, Sassy lubią tę wiadomość
-
Podziwiam was dziewczyny te które muszą czekać z wizytami co 3 lub 4 tygodnie. Ja na szczęście teraz co tydzień mam wizytę i tak jakoś czuję że czas leci szybciej mimo że leżę.
A jeśli chodzi o składanie łóżeczek to kiedy składacie. Ja jeszcze nie mam złożonego ale właśnie się zastanawiam bo faktycznie by musiało trochę się przewietrzyć a teraz mróz może trochę wystawić je na dwór no i materacy i skoro nie będzie prany. Ale nie wiem czy to dobry pomysł.Elwira
-
darika wrote:A właśnie miałam zapytać, czy któraś miała już pobierany GBS? Ja miałam na ostatniej wizycie i zastanawiam się czy to nie za wcześnie? Ale chyba gin wie co robi... No i zastanawia mnie tez to, że nie wzięła ode mnie ani grosza, a przecież to jest wymaz więc powinnam zapłacić. Nie żeby mi było specjalnie przykro z tego powodu
. Ale ciekawe czy zapomniała policzyć czy co...
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
pomarańczka_33 wrote:ja miałam pobierany w piątek i wyszedł mi niestety dodatni. może u Ciebie pobierają opłatę przy odebraniu wyniku? albo lekarz Ci gratis po prostu dał
. Za cytologie na początku ciąży płaciłam od razu dlatego mnie to zastanowiło. Takie wiecie, rozkminy ciężarnej, co się nudzi
.
Co do łóżeczka to już złożone i wózek też - wierzą się. Poza tym nie wytrzymałabym jakbym ich nie zobaczyła i nie obejrzała dobrze.
A u mnie dzisiaj sterylizacji ciąg dalszy...29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ale jazda z tymi założycielkami wątków
to pewnie działa tak jak w niektórych firmach, że zatrudniają kogoś do pisania pozytywnych opinii o produktach, albo podbijania cen na aukcjach... A tu do rozkrecenia forum...
cyrk.
Co do wyprawki to mi jeszcze kilku pierdół brakuje, ale czekam na wypłatę i co najważniejsze - łóżeczka xD syndrom wicia gniazda mi osłabł, bo jestem rozdarta chwilowo między mieszkaniem a nowym domem i nie wiem gdzie będziemy po porodzie. Marzę oczywiście, żeby w domu, ale wszystko zależy ile mała posiedzi w brzuchu, bo jeszcze trochę roboty jest. Dlatego jak przyjdzie łóżeczko to na razie i tak nie będziemy go rozkładać tylko poczekamy na rozwój sytuacji. A cały czas mam dziwne przeczucie, że urodzę wcześniej
Co do gbsa to mam wizytę w sobotę i właśnie zastanawiam się czy mi wtedy gin pobierze, bo chyba to wysyła gdzieś, więc w sobotę może być ciężkoboję się tego wyniku bardzo, raczej nastawiam się na dodatni niestety, bo ciążę zaczęłam z paciorkowcem, więc...
-
Ja tam się cieszę, że mam lekarza raz w miesiącu, wystarczajaco mnie męczy golenie się co 4 tygodnie haha. Ja miałam chwilę na "wicie gniazda", a teraz też mam leniwca. Chyba przez tę pogodę, ćmi mnie głowa, skronia. Jakaś słaba jestem... GBS dopiero będę miała 23.03. Mam nadzieję, że od razu wyniki, bo się przyczajam rodzić koło świąt (z ostatniego USG mi wyszedł 1.04 hehe).
Andzia123, Sassy, Katy lubią tę wiadomość
-
Hej
Przez takie sytuacje jak wyzej czlowiek traci tylko wiare w ludzi
Przeczucie mowi mi ze to specjalna zagrywka forum.Paskudnie.
Edwarda jak Twoja infekcja?
Odebralam dzis posiew i ponoc nie ma nic tragicznego a jednak dyskomfort odczuwam.Takie szpilki w pochwie.
Gin pokiwala glowa i dala mi recepte na 5 tabletek antybiotyku.W poniedzialek mam powtorzyc badanie moczu.
Czy u Was tez tak zimno? Tu dzis -12!! Ubralam sie jak eskimos.Ale widzialam ludzi bez czapek w trampkach.
-
edwarda20 wrote:To nie jest duzo. Zwazywszy, że przed ciazą bylas bardzo szczupla.
Ja nie musialam nabierac dodatkowego tluszczyku bo juz go troche mialam ;p. Ale fakt, że w ciąży niczego sobie nie żałuję - jem wszystko na co mam tylko ochotę
. Czasami to aż sama siebie nie poznaje...
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dziewczyny co myślicie o przewijakach nasciennych?
Mam mało miejsca zarowno w sypialni i salonie, i chciałam przewijać na łóżku/komodzie ale ostatnio jak rozkładałam ubranka to mi plecy wysiadaly
No i gdzieś usłyszałam o takiej opcji.
Na allegro jest coś takiego https://allegro.pl/kategoria/zdrowie-i-higiena-przewijaki-99368?string=Nascienny&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=DSA&gclid=Cj0KCQiAw9nUBRCTARIsAG11eifk0Y9co6WqjOhAO0_jA21TW4dBTqTK3KiLiFQDPHxdimmO58cHGEkaAv2XEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CMOn3cbLyNkCFRSIdwodma8Ibg&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-bab-1-4-1003 ale ceny trochę duże się wydają. Co myślicie? -
Zgłaszam się po wizycie,
mała waży 2092 g, z nią wszystko jest ok
Moja szyjka skróciła się tylko o 1 mm, ma teraz 2,1 cm....ale uwaga po badaniu na fotelu przez pochwę, lekarz stwierdził, że ma około 1 cm...a potem na USG, że właśnie 2,1 cm...zobaczcie jak różnica.
acygan, Katy, darika, Sassy, Elwira.eli, Totoro lubią tę wiadomość
-
Mysle, ze to usg to jednak bardziej wiarygodne jest niz badanie na fotelu. Ale z drugiej strony az taka roznica? Kurcze ciekawe z czego to wynika. W kazdym razie gratuluje udanej wizyty, ciesze sie, ze z szyjka ok, jednak lezenie pomoglo
dobrze, ze to juz niedlugo
lekarz kazal nadal sie oszczedzac?
Mam dzis jakas depreche chyba. Glowa pobolewa, leze caly dzien przed tv, juz nie wiem co ze soba zrobic, nic mi sie nie chceno i brzuch cos mnie pobolewa. Zaczynam miec powoli dosyc.