X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczyny polecam Wam bardzo kocyk megaaa mięciutki z pepco !

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/29c788eab8ca.jpg

mam taki kocyk tylko że niebieski :) z pepco oczywiście :) ciekawe jaki się zrobi po praniu.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Agusia to to pozamiatalas wyprawke gratki.
    U nas już też po mału wszystko ogarniete.
    Lozeczko i kolyska złożone. Bujaczek czeka na złożenie. Fotelik i gondola już czekają na nowego lokatora.
    Za kilka 2 tygodnie zaczne ubierać kolyske i łóżeczko póki co nie chcę aby sie kurzylo.
    Musze tylko torbe dla dzieciaczka spakować i swoja dopakowac. Moze jutro zacznę.
    Dziś sie zmitywowalam i oosprzatalam 2 łazienki i kuchnie więc jakoś pokonalam lenia.

no powiem Ci że czekałam na przelew z pracy i zasiadłam do zamówień. ale cieszę się że wszystko w sumie już jest bo nie lubię zostawiać na ostatnią chwilę. po weekendzie uruchamiam pralkę i zaczynam pranie :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy sesję brzuszkową, ale taką na luzie, u nas w domku :) dzisiaj przyjechał wózek i fotelik (zdecydowaliśmy się na stokke trailz i już nie mogę się doczekać aż wyciągniemy go z pudeł!), moja przyjaciółka powiedziała, żeby zaklepać sobie czas na następną niedzielę bo szykują z dziewczynami niespodziankę, a w weekend pakujemy torbę do szpitala z mężem i w sumie będziemy ogarnięci na tip top. Cieszę się, bo w sumie z dobrych i pozytywnych wiadomości to u nas tylko tyle..

druga strona medalu jest taka, że po konsultacji z internistą w sprawie tych obrzęków na nogach i opuchlizny zostałam odesłana do naczyniowca, wczoraj miałam zrobionego doplera i niestety czeka mnie robienie sobie w brzuch zastrzyków z heparyny do porodu i po plus noszenie super seksi pończoszek... trochę to przerażające.. dzisiaj rozmawiałam jeszcze z ginem, powiedział, że jak naczyniowiec kazał brać te zastrzyki to zdecydowanie mam się go słuchać, a gdyby coś puchło czy bolało to natychmiast na IP bo może się robić zakrzepica i inne mało przyjemne rzeczy. A tak się cieszyłam, że mam ciążę mega na luzie i bez stresów :(

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Kochane a co do porodu to wy tez juz panikujecie tak jak ja czy tylko ja taka panikara?
    Macie w planach znieczulenie?

Samego porodu sie nie boje, bardziej tego czy zorientuje sie, ze sie zaczelo. Czy mnie nie odeslą, a potem urodze w taxi? ;p
    Chcialabym znieczulenie.

A do szpitala bierzecie zwykly kubek, czy plastikowy?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ale zazdroszcze tych zakupów, zeby mi sie tak chcialo.

Katy dobrze kojarze ze bierzesz tardyferon? Czy Ty przyjmujesz dodatkowo leki na tarczyce? Pytam bo nie wiem jak to godzic ze soba, lekarz kazala zelazo brac miedzy posilkami skoro rano mam euthyrox, jak jest u Ciebie?
    A pies walniety w pozytywnym znaczeniu tego slowa? Bo moj ostatnio zrobil sie nieznosny, nie mige nigdzie sama sie ruszyc,skacze mi na drzwi,drapie i juz nie mam do niego sily. Nie wiem czy bardziej szkoda mi dziecka bo sie denerwuje ciagle czy psa, bo szalu dostaje jak sie nie slucha. Chyba musze niestety oddelegowac na podworko, bo trafie przez niego na porodowke szybciej niz mi sie wydaje.

Tak, biore i zelazo i Euthyrox ;) Poczatkowo pytalam faceta w aptece jak to pogodzic to mowil, ze Euthyrox szybko sie wchlania wiec wystarczy 15 min przerwy pomiedzy nimi, ale potem robilam kontrole tsh i nagle mi wzroslo wiec zaczelam inaczej zazywac i teraz jest ok. Zazywam Tardyferon godzina przerwy (albo wiecej jak zazyje wcześnie i jeszcze ide spac) i potem Euthyrox ;) Wole w tej kolejnosci bo moj gin mowil, ze po Tardyferonie conajmniej godzine mam nie jesc...

To widze, ze ten laktator cieszy sie popularnością, tez czytalam wiekszosc pozytywnych opinii o nim i ta kolezanka co mi doradzala tez miała ten sam i byla zadowolona wiec powinien byc ok ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam wypłatę, więc dzisiaj zamówiłam chustę do noszenia iii koniec zakupowej wyprawki... Co prawda co chwile dokupuje jakieś ciuszki na lato z aliexpress bo nie mogę się oprzeć, ale to już inna kwestia :D Mam nadzieję, że wstrzelę się z rozmiarem na tą porę roku :D

Agusia_pia lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja też dostałam wypłatę, więc dzisiaj zamówiłam chustę do noszenia iii koniec zakupowej wyprawki... Co prawda co chwile dokupuje jakieś ciuszki na lato z aliexpress bo nie mogę się oprzeć, ale to już inna kwestia :D Mam nadzieję, że wstrzelę się z rozmiarem na tą porę roku :D

Z ali w sensie te same co patpat? cos ci juz przyszlo?
    te ciuszki sa przepiekne ale niestety z ich jakoscia slabo. Chyba balabym sie ze podraznia skorke. Ja zamowie z pat pata jakas kurteczke, plaszczyk czy bucik, ale takich rzeczy na cialo prosto to nieeee. Ale daj znac jak z jakoscią.

sweetmalenka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie porodu, jestem panikara, nie wiem czy poznam, ze to juz i boje sie bolu. Chcialabym bez znieczulenia, troche czytalam, ze pozniej bardziej bolesne miesiaczki moga byc i w ogole,a do tej pory nie narzekalam na to. Czy sie uda zobaczymy.

Sama juz nie wiem jak to pogodzic, aktualnie biore zelazo w ciagu dnia pomiedzy posilkami.

Kaszelkowa wspolczuje, juz pomijajac sam fakt, ze to spory problem, to nie dalabym rady sama sobie zrobic zastrzyku :/

Patka ja na lato kupuje rozmiar 68 :)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiam bezpośrednio z ali bo patpat z tymi samymi ciuszkami narzuca 2x wyższe ceny. A prawda jest taka, że niestety co drugi niemarkowy sklep w Polsce sprzedaje ciuszki ściągane z Chin właśnie z aliexpress :o Wkurzyłam się jak mama kupiła jedne body z sukienką w Pl za 40zł, a później identyczne z tą samą metką znalazłam za 15zł na ali...
    Polacy robią biznes na ściąganiu ciuszków od nich :/
    Co do jakości to nie biorę nic w ciemno :) Zapisałam się na facebooku do grupy Aliexpress.com dla dzieci, gdzie mamuśki recenzują otrzymane ciuszki, piszą właśnie o jakości, materiale i pokazują real foto. Jak widzę coś godnego uwagi to zamawiam :)
    Sama czekam na większość przesyłek i dotarła do nas w sumie na razie tylko spirala do fotelika identyczna jak tu http://www.pomocnicymamy.pl/Pluszowa-spirala-Baby-Play,-Mamas&Papas-673.html tylko za ok. 10zł, a nie za 80 i podkolanówki liski. Na resztę zamówień czekam :)

MaGo lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Zamawiam bezpośrednio z ali bo patpat z tymi samymi ciuszkami narzuca 2x wyższe ceny. A prawda jest taka, że niestety co drugi niemarkowy sklep w Polsce sprzedaje ciuszki ściągane z Chin właśnie z aliexpress :o Wkurzyłam się jak mama kupiła jedne body z sukienką w Pl za 40zł, a później identyczne z tą samą metką znalazłam za 15zł na ali...
    Polacy robią biznes na ściąganiu ciuszków od nich :/
    Co do jakości to nie biorę nic w ciemno :) Zapisałam się na facebooku do grupy Aliexpress.com dla dzieci, gdzie mamuśki recenzują otrzymane ciuszki, piszą właśnie o jakości, materiale i pokazują real foto. Jak widzę coś godnego uwagi to zamawiam :)
    Sama czekam na większość przesyłek i dotarła do nas w sumie na razie tylko spirala do fotelika identyczna jak tu http://www.pomocnicymamy.pl/Pluszowa-spirala-Baby-Play,-Mamas&Papas-673.html tylko za ok. 10zł, a nie za 80 i podkolanówki liski. Na resztę zamówień czekam :)

Ooo podasz link do strony na fb?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy kupujecie chusty albo nosidełka? co polecacie?

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny a wy kupujecie chusty albo nosidełka? co polecacie?

Ja chcialabym nosidelko, tylko jeszcze nie wiem jakie. Naczytalam sie jakie powinno byc, jak dziecko powinno w nim siedziec (a nie wisiec) i nada nie wiem nic :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dzieki Darika :) wiedziałam ze o czyms zapomnialam

Kochane a co do porodu to wy tez juz panikujecie tak jak ja czy tylko ja taka panikara?
    Macie w planach znieczulenie?

Panikowac to jeszcze nie panikuje. Trochę, tam gdzieś z tyłu głowy siedzi jakiś tam strach, ale bardziej o to czy zdążę dojechać (do szpitala mam ponad 30 km przez miasto lub około 50 autostrada). Mam nadzieję, że moja Mała zechce wyjść wieczorem, w nocy albo bardzo wcześnie rano jak korków nie będzie :-P.
    Znieczulenie chce, jeśli oczywiście będzie taka możliwość.

Ja temat wyprawki też mam już zamknięty. Już ostatnie zamówienie w aptece poszło i ma allegro też. Domawialam organizer na komode (żeby mieć pod ręka, obok przewijaka pieluszki, płatki kosmetyczne, i te inne rzeczy do pielęgnacji), termometr do kąpieli, mate na fotel samochodowy pod fotelik (bo mamy skóry i tak nam doradzil Pan w sklepie) i kocyk z biobawelny (nie mogłam się oprzeć :-D). Zostało mi parę sztuk rzeczy do wyprasowania i jak mama przywiezie ciuszki, które kupiła to do wyprania. Ale najważniejsze już mam zrobione. Za 3 tyg mogę rodzic :-D.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja chcialabym nosidelko, tylko jeszcze nie wiem jakie. Naczytalam sie jakie powinno byc, jak dziecko powinno w nim siedziec (a nie wisiec) i nada nie wiem nic :(
    ja właśnie też.. zastanawiam się nad baby tula ale nie wiem czy nadaje sie dla noworodka, podoba mi się jeszcze nosidełko tiny love, co do chust to troche sie boje bo nie mam pojecia jak sie nimi obslugiwac

mhsvi09k63nasq33.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ooo podasz link do strony na fb?

Jest ich kilka :) Ja należę do tych:

https://www.facebook.com/groups/774585069286476/
    https://www.facebook.com/groups/1680197482256921/

Do więcej się nie zapisuje bo i tak już mi się za dużo tych ubranek wyświetla :D

edwarda20 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    ja właśnie też.. zastanawiam się nad baby tula ale nie wiem czy nadaje sie dla noworodka, podoba mi się jeszcze nosidełko tiny love, co do chust to troche sie boje bo nie mam pojecia jak sie nimi obslugiwac

Sa rozne szkolenia z chustowania, ale jakos mnie to nie przekonuje. Wydaje mi sie ze duzo zachodu z tym. No i kolejna rzecz, chcialabym aby tatus tez nosil, a jemu chusty bardzo sie nie podobaja, hejtuje je ;p Powiedzial, ze nigdy sie tym nie owinie haha ;p Nie to nie, są inne rozwiązania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 18:59

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ale zazdroszcze tych zakupów, zeby mi sie tak chcialo.

Katy dobrze kojarze ze bierzesz tardyferon? Czy Ty przyjmujesz dodatkowo leki na tarczyce? Pytam bo nie wiem jak to godzic ze soba, lekarz kazala zelazo brac miedzy posilkami skoro rano mam euthyrox, jak jest u Ciebie?
    A pies walniety w pozytywnym znaczeniu tego slowa? Bo moj ostatnio zrobil sie nieznosny, nie mige nigdzie sama sie ruszyc,skacze mi na drzwi,drapie i juz nie mam do niego sily. Nie wiem czy bardziej szkoda mi dziecka bo sie denerwuje ciagle czy psa, bo szalu dostaje jak sie nie slucha. Chyba musze niestety oddelegowac na podworko, bo trafie przez niego na porodowke szybciej niz mi sie wydaje.
    Ja biorę najpierw na tarczyce, czekam te 0,5 h i przed śniadaniem tykam Tardyferon (biorę jedą tabletkę), w ciągu dnia wypijam jeszcze 0,5-1 szklankę zakwasu z buraków

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 - zastanawiałam się właśnie nad tym kocykiem ale ostatecznie wybór padł na taki różowy w białe serduszka :)
    Lampeczki serduszka takie jak masz też kupiłam z myślą o piewieszeniu na łóżeczku ale niestety u mnie się zlało ze wszystkim i nie wyglądało ciekawie ... muszę kupić miętowy kolor czegoś do powieszenia ;) za to u Ciebie bardzo ładnie odbija się na siwej ścianie

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• Makira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z sesji brzuszkowej, fajne nowe doświadczenie, a Maz jak się angażowal chciał tak dużo zdjęć ze mną, podobało mu się :) teraz tylko czekać na efekty, a zrobiła nam różne i takie na luzie w normalnych ciuchach i w sukience eleganckiej :)

Fajny ten pomysł z Ali Express, zawsze miałam obawy z tego zamawiać, żeby nie trafić na jakiś chiński badziew, ale jak na face są opinie to może i ja się zapisze, dzięki dziewczyny :)

edwarda20, Katy, Paatka lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    mam taki kocyk tylko że niebieski :) z pepco oczywiście :) ciekawe jaki się zrobi po praniu.
    Mam chyba taki sam tylko ecru (po córce) wygląda jak nowy, a nawet przez chwilę leżał na przewijaku w łóżeczku turystycznym, więc trochę był prany. Nim kupiłam śpiworek, też jeździł trochę jako przykrycie do fotelika (i 2-3 razy wylądował w błocie podczas ulewy).

Agusia_pia lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ