X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek o to to, "umiesz liczyć, licz na siebie". Dużo rzeczy faktycznie dostałam, ale drugie tyle miałam obiecanych i gdybym sobie nie kupiła to czekałabym do dziś. Nie rozumiem po co ludzie składają takie deklaracje, przecież to nie ja wyszłam z inicjatywą. I to często robią mamy przyszłym mamom, jakby nie pamiętały tego zamieszania i chęci posiadania wszystkiego na czas.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie dostałam. Na początku też liczyłam że coś dostane biorąc pod uwagę że sama dużo dawałam i pożyczałam no ale szybko okazało sie że sie przeliczyłam

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tak szwagierka dużo obiecała. Mówiła ze posegreguje po swoim synie jakieś ciuchy i różne rzeczy i my czekaliśmy i czekaliśmy aż w końcu sami kupowaliśmy, a jak już kupiliśmy to oburzenie ze ona dla nas miała i teściowa tez żebrak to ze przecież było przygotowane a mój mąż mówi ze pierwsze słyszy bo jeśli ktoś ma wielkie siaty w mieszkaniu to chce się tego szybko pozbyć żeby miejsca nie zajmowało a my żadnego znaku nie dostaliśmy ze mamy odebrać itd wiec ja kupowałam. Zreszta moi rodzice tez dużo zakupili nic to pierwszy ich wnuk wiec poszaleli. Mamy tego dużo, ale 90% rzeczy mamy nowe. Ja tez nie rozumiem po co wychodzić z taka inicjatywa i propozycja skoro później jest cisza i nikt nic o tym nie wspomina. Moja ciocia tez mówiła mi ze da nam kosz na śmierdzące pieluszki, ale była cisza a ja prosić się nie lubię bo wcześniej o to nie pytałam i nie prosiłam. A ze akurat z mężem byliśmy na warsztatach dotyczących szczepień jakie i kiedy trzeba robić oraz jakie są powikłania itd i te zajęcia odbywały się w akpolu to poszliśmy z ciekawości zobaczyć ile taki kosz na pieluchy kosztuje. Okazało się, ze przy zakupie laktatora, który i tak miałam kupić to ten kosz był za 1zl. Kupiłam laktator za 250 zł + 1zl za ten kosz na pieluszki. I teraz nie muszę czekać i prosić. Dobrze ze taka promocje zobaczyliśmy bo kosz 130 zł kosztował wiec dzięki temu mam go za 1zl :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Mówisz o troszke innym przewijaku. Na drewaniane łóżeczka są troszkę inne niż na turystyczne. Bynjamniej mój był sztywny i ceratkowany, bardzo stabilny, środek płaski boki mięciutkie podniesione także spokojnie można było przeturlac dziecko na boczek. W razie wpadki to przetrzeć mokrymi chusteczkami czy czymkolwiek ew. zdjąć prześcieradelko bo są specjalne :-)
    No właśnie o tych ceratkowych mówię. Mam taki po córce (używałam na komodzie) i właśnie te podniesione boki są do banii, mimo że wymiarowo jest jednym z większych (tak wyglądał)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/445e52338957.jpg u

Jak przewijałam córkę w sklepach właśnie z płaskim przewijakiem, to jest dużo wygodniej i dlatego teraz chcę mieć zupełnie płaski, a boki z drewna lub czegoś podobnego (dorobię sobie na komodę taką nakładkę i albo kupie gotową wkładkę albo kupię kawałek gąbki i obszyję. Co do mycia, to nie chodziło mi o sam przewijak, tylko rykoszety, które przelatywały przez przewijak i potrafiły wpaść do łóżeczka, na mnie, za mnie itp.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mega prośba do Was, jeśli wstawię link do mojej ankiety pracy mgr skierowanej do ciężarnych na temat pobierania krwi pępowinowej, to miałybyście ochotę wypełnić? Oczywiście jest anonimowa.
    20 kilka pytań długa nie jest, a muszę dozbierać trochę, bo promotor się doczepił, a nas tu dużo i szybko wyniki bym miała. Moim celem jest obronić się do porodu.
    Dajcie znać jak nie to przepraszam, nie będę tutaj wstawiać :)

tanith, Totoro, sylvia94 lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajesz Makira.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Dziewczyny mega prośba do Was, jeśli wstawię link do mojej ankiety pracy mgr skierowanej do ciężarnych na temat pobierania krwi pępowinowej, to miałybyście ochotę wypełnić? Oczywiście jest anonimowa.
    20 kilka pytań długa nie jest, a muszę dozbierać trochę, bo promotor się doczepił, a nas tu dużo i szybko wyniki bym miała. Moim celem jest obronić się do porodu.
    Dajcie znać jak nie to przepraszam, nie będę tutaj wstawiać :)
    Pewnie, dawaj. Kto będzie chciał to wypełni, kto nie to oleje.

Ja pisząc o pakowaniu miałam na myśli wyjazd na kilka dni. No ale ze to już ten tydzień i ok 800 km, to torbę do szpitala, dokumenty itp też muszę już miec ogarnięte. Przy okazji olśniło mnie ze nie spakowalam tensa, wiec przeszukiwałem kartony w poszukiwaniu urządzenia, baterii. Oczywiście w tym czasie córka wyjęła sobie karton mleka i zrobiła jezioro w kuchni. No chyba pierwszy raz tak mi ciśnienie podniosła. Oczywiście wyjęła też mąki ( wszystkie w papierowych torebkach zalała), wiec przypuszczam ze chciała robić placki... tylko dlaczego zapomniała o misce...

gondi lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, tak kupiliśmy fotel i drobiazgi do pokoiku, byliśmy w tej IKEA w sobotę, ale zaraz po 9 więc było fajnie, mało ludzi, złapaliśmy co trzeba i do domu :) Wybrałam poang bo jest szeroki więc moge na nim i normalnie i po turecku usiąść z jakąś poduszką jest spoko i fajnie podpiera plecy i kark, było mi na nim wygodniej niż na tych uszakach większych plus troszkę się buja i jest sporo lżejszy :)

Kinga jeśli chodzi o nosidełka i inne takie - nie napisałam, że zamierzam kupować babybjorn, napisałam, że ma się nowy model pojawić.. to, że jakaś firma czegoś nie miała nie znaczy, że nie może mieć. Apple też nie miał iPhone'a zanim go nie wypuścił, więc spokojnie wiadomo że nikt nie wyskoczy z kilku stówek na nosidełko bez obczajenia tematu, a taki moralizatorski ton typu "zapytaj kogoś doświadczonego" sorry, ale nie jest miły.

Tak w temacie wyprawki -też mieliśmy dostać masę rzeczy po znajomych, skończyło się na tym, że biorę od przyjaciółki chicco next 2 me, druga podeśle kokon na próbę a tak to obiecanki cacanki. A ja też nie chcę i nie lubię się prosić, więc co było trzeba dokupiłam i już.

Nie policzyłam ile nas ta wyprawka wyniosła, ale też mam trochę inaczej bo dużo tych większych rzeczy dostałam w ramach bloga i różnych marketingowych przesyłek. W ten sposób mamy wózek z gondolą i spacerówką, fotelik, mebelki do pokoju, sporo dodatków, laktator i całą butelkowo-smoczkowo wyprawkę i jeszcze jakąś masę drobiazgów i pierdół, których pewnie bym nie kupiła (albo celowała w inną półkę cenową), ale skoro mam taką opcję to chętnie wypróbuję i zobaczę co się u nas sprawdzi, a co nie :)

W ogóle to robiliśmy dzisiaj zdjęcia brzuszkowe, już się nie mogę doczekać aż mi koleżanka podeśle, było takie piękne światło, masa słońca w mieszkaniu, cudo! Kilka zrobiliśmy w ogrodzie na śniegu, czuję, że będą miały mega klimat :)

Makira podrzucaj ankietę :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:

Kinga jeśli chodzi o nosidełka i inne takie - nie napisałam, że zamierzam kupować babybjorn, napisałam, że ma się nowy model pojawić.. to, że jakaś firma czegoś nie miała nie znaczy, że nie może mieć. Apple też nie miał iPhone'a zanim go nie wypuścił, więc spokojnie wiadomo że nikt nie wyskoczy z kilku stówek na nosidełko bez obczajenia tematu, a taki moralizatorski ton typu "zapytaj kogoś doświadczonego" sorry, ale nie jest miły.
    :)
    Sorki jeśli cię uraziłam, bo nie takie były moje intencje. Poprosu ta firma nie robiła ergonomicznych rzeczy, w okresie gdy temat mnie interesował, a modeli mają dużo, tak jakby ta kwestia ich zupełnie nie obchodziła. Czy coś się zmieniło/zmieni ciężko przewidzieć, dlatego nie skreśliłam jej od razu, a jedynie zasugerował, że jeśli cię to nosidło zainteresuje to warto to skonsultować i tyle (okazji będziesz miała mnóstwo, bo jeśli dobrze zrozumiałam premiera ma być za jakiś czas, więc pewnie już po twoim rozwiązaniu i prawdopodobnie będziesz chodzić na konsultacje do fizjo lub ortopedy (wcale nie miałam na myśli siebie, bo sama bazuję wyłącznie w tych kwestiach na opiniach innych i wybieram to co do mnie przemawia lub nie). Wiem też że czasem kupi się drogiego bubla nieświadomie no i później nie wiadomo co z tym zrobić, a też nie zawsze budżet pozwala od razu na wymianę Inna kwestia, gdy ktoś zna wady produktu i mimo to się na niego decyduje (sama tak miałam z chustą elastyczną - była kupiona na próbę. Dopiero jak nam noszenie przypadło do gustu, zdecydowałam się na kupno tkanej, mimo że większość od razu mi odradzała elastyczną, bo starcza na krótko, mocno sprężynuje itp.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ce0db079044.jpg
    Tak ostatnio pokazywalyscie swoje brzuszki to i ja pokaże :) mój jak zwykle malutki ale najważniejsze że z Małą wszystko w porządku :)

Andzia123, Katy, Mirabelcia, Agusia_pia, Sassy, darika, tanith lubią tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa ja tez w sobotę bylam po 9 w Ikea ;) w M1 może i sie minelysmy gdzies haha.
    Daj znać jak już wszystko poustawiasz i finalnie pokoik bedzie gotowy czekam na efekty koncowe na blogu :)
    To ja widze nieliczna gdzie ludzie dali z uśmiechem kartony rzeczy nie obiecując tylko poprostu dając.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa - podadz adres bloga ? Chętnie poczytam :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei dostałam karton ciuchów używanych od znajomych rodziców i co się okazało? Do zwrotu... I dowiedziałam się dopiero jak już popralam i poprasowalam wszystko, wszystkie ciuchy już wymieszane z nowymi i używanymi od innej znajomej i nie wiem co czyje jest :) także też ekstra.
    My za sesje placilismy 400zl za 10 zdjęć, za każde następne jakie byśmy wybrali 30zl dopłaty, dokupilismy jedno i jedno dostaliśmy gratis bo się fotografce spodobalo bardzo i nie chciała wyrzucać :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i zapis się średnio podobal gin. Uderzenia serduszka niby ok ale 3 dni temu były pomiędzy 140-160 a teraz sa 120-140(zmniejszona oscylacja). I skierowanie do szpitala, Na wszelki wypadek bo nie maja uag z przeplywami. W sobotę i ndz wiem ze nic nie zrobia wiec poszlam teraz do prywatnego na usg- dam znać po. Czekam w kolejce.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja po wizycie i zapis się średnio podobal gin. Uderzenia serduszka niby ok ale 3 dni temu były pomiędzy 140-160 a teraz sa 120-140(zmniejszona oscylacja). I skierowanie do szpitala, Na wszelki wypadek bo nie maja uag z przeplywami. W sobotę i ndz wiem ze nic nie zrobia wiec poszlam teraz do prywatnego na usg- dam znać po. Czekam w kolejce.
    Trzymam kciuki żeby bylo ok :*

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia jak to do zwrotu?

Tak sie wlasnie wychodzi na obiecankach, czyli ciesze sie ze mam wszystko nowe. Jak maluch nie zalozy, albo zalozy raz to sprzedam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do zwrotu, czyli jak już mały wyrośnie z tych ciuchów to mam je oddać. Jeszcze zrozumialabym jakby te ciuchy były jakieś firmowe, w cudownym stanie, a niektóre od razu po segregacji odlozylam do torby żeby oddać bo jakieś pobrudzone, czy zmechacone mocno..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 18:26

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Do zwrotu, czyli jak już mały wyrośnie z tych ciuchów to mam je oddać.
    Aaa czyli pozyczone. Myslalam, ze dali i sie rozmyslili ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Aaa czyli pozyczone. Myslalam, ze dali i sie rozmyslili ;p
    Nie no spoko, pouzywac mogę :p ale później oddać, nie wiem po co, bo oni już więcej dzieci nie planują mieć no ale cóż. Będę siedziała i oddzielala.

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia no to powiem CI że mnie to rozbawiło :D ubranka pożyczone hehe
    niektórzy ludzie trochę wstydu nie mają. rozumiem jakieś sprzęty ale to też słabo tak dawać n chwilę.
    a co jak się ubranka zniszczą? przecież mogą się poplamić itp.

ja 18 marca mam dostać ubranka od szwagierki :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ