X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie lepiej miec swoje.
    Ja tak przejechalam sie w pierwszej ciazy.Cala rodzina obiecywala pomoc a wyszlo slabo.Potem dostalismy wozek od X tydzien po porodzie brudny jak...
    Oczywiscie wypralam ale uzylam kilka razy i kupilismy wlasny.
    Ciuchow tez dostalismy troche po rodzinie uzywanych ale uwaga wszystko do zwrotu...nie zapomne jak bylo mi glupio oddajac body w plamach ;/niestety moj syncio przez rok po kazdym posilku bardzo ulewal a potem jak doszly male obiadki to za nic szlo wybawic kolor marchewkowy.

Tym razem wszystko sami kupujemy i mamy z tego radoche.A nie jak wczesniej kazdy nas powstrzymywal z zakupem no bo przeciez mamy dostac.

Co do wyprawki milo poczytac co kupujecie a potem rozeznac sie samemu czy nam to potrzebne ;)

Wlasnie dzieki temu wiem ze musze jeszcze kupic pachnace woreczki na pampersy.Byly nam pomocne zwlaszcza latem.Maz dopiero wieczorem wracal i wtedy wynosil caly kubel smieci a mnie nic w domu nie walilo :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 - ja właśnie przez przypadek trafiłam na te woreczki i zamówiłam:D przy 1 córce nie było takich wynalazków a właśnie stwierdziłam, że może to być fajne bo nie będzie smrodu w mieszkaniu :P

Pysia89 lubi tę wiadomość

• Makira Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto link do ankiety:

https://docs.google.com/forms/d/1NIZE0ziqshsUaG24twQjFky8hhNtf68pW74CiF87LrI/viewform?edit_requested=true

Z góry dzięki Wam dziewczyny, jesteście super! :)

gg646iye46nicebi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jest z ubrankami od cioci, umowa jest taka, ze pozniej jej oddam, bo ona bedzie przekazywac dalej swoim wnukom, jesli jeszcze jakies sie pojawia. Bylam przeciwna na poczatku, bo wlasnie zniszczenia, plamy itd, ale powiedziala, ze to sa ubrabka uzywane, zniszczebia ja nie obchodza i ze sie z tym liczy, mam brac i nie marudzic :) znam ja i wiem, ze jest tak jak mowi :) od kogos innego bym nie chciala nic na takiej zasadzie.

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka trzymam kciuki!

Czy macie jakies konkretne pachnące worki na myśli?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam z babyono woreczki takie w opakowaniu jak chusteczki mokre. Ale ja tylko uzywalam na spacerach bądź w gościach w domu staram sie ograniczać plastikowe odpady wystarczy ze nie ejstem eko stoaujac pieluszki. M wieczorem wynosi śmieci a kosz mamy podwójnie zamykany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 19:59

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po :) wszystko ok. Nawet wody płodowe wzrosły z 8 do 11! Przeplywy też ok. A serduszko powinno nic 120-160 wiec się mieści w normie. Tylko jak lekarz powiedział- my też się czasem denerwujemy i mamy wyższe tetnoa czasem niższe. A u dziecka takie wahania sa wskazane. I waży 2610:) powiedział doktor ze w każdej chwili mogę zacząć rodzic i nikt nie będzie zatrzymywał. A ułożony jest miednicowo-skośnie.

Tęskniąca, darika, Katy, Sassy, Andzia123, Makira, Totoro, Mirabelcia, AJrin, acygan, Agusia_pia, Pysia89, tanith lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Już po :) wszystko ok. Nawet wody płodowe wzrosły z 8 do 11! Przeplywy też ok. A serduszko powinno nic 120-160 wiec się mieści w normie. Tylko jak lekarz powiedział- my też się czasem denerwujemy i mamy wyższe tetnoa czasem niższe. A u dziecka takie wahania sa wskazane. I waży 2610:) powiedział doktor ze w każdej chwili mogę zacząć rodzic i nikt nie będzie zatrzymywał. A ułożony jest miednicowo-skośnie.
    To świetna wiadomość! Widzisz - niepotrzebnie się martwiłas :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te woreczki na pampersy kupiłam z babyono i spakowalam do torby , a na baby shower od kuzynki mojego K. dostałam kosz tommee teppee z 4 dodatkowymi wkładami. Ona ma trojaki, co prawda już chodzą do podstawówki, ale mówi, ze używała tego przy nich i bardzo jej się sprawdziło :)

https://youtu.be/3eZs-43ma6E

A ty wstawiam filmik jak to wyglada :)

Mirabelcia lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    To super wiadomość gratuluję :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chciałam zapytać- jak jest z mierzeniem miednicy przed porodem, czy dzieciaczek się "zmieści"?

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam że się mierzy obwód miednicy :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morabelcia maja taki specjalny ala wielki cyrkiel i mierza brzuch do rozstawu kosci biodrowych u mnie robila to położna na sali porodowej. Dodam ze robila to na moje życzenie gdybym nie poprosiła by tego nie zrobiła bo ja z tych co maja szerokie biodra i 170cm wzrostu więc ona na oko widzi że urodze. No ale kazalam zmierzyć to zrobiła.
    Edit: dodam ze miała z 80 lat była bardzo niemiła i jak mnie mierzyla to powiedziała ze było tyle pączków nie jeść to bym sie tak nie spasla!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 21:35

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Morabelcia maja taki specjalny ala wielki cyrkiel i mierza brzuch do rozstawu kosci biodrowych u mnie robila to położna na sali porodowej. Dodam ze robila to na moje życzenie gdybym nie poprosiła by tego nie zrobiła bo ja z tych co maja szerokie biodra i 170cm wzrostu więc ona na oko widzi że urodze. No ale kazalam zmierzyć to zrobiła.
    Edit: dodam ze miała z 80 lat była bardzo niemiła i jak mnie mierzyla to powiedziała ze było tyle pączków nie jeść to bym sie tak nie spasla!

Coo??? Szok! Właśnie wydaje mi się, że nie wszędzie to robią, a ja zbyt szerokich tych bioder nie mam. Poproszę ładnie to może sprawdzą :)

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    A jeszcze chciałam zapytać- jak jest z mierzeniem miednicy przed porodem, czy dzieciaczek się "zmieści"?
    Muszą zmierzyć, zwłaszcza u pierwiastki takie jest zalecenie Ministra, to potem trzeba wpisać w dokumentach te pomiary i się pod tym podbić własnym nazwiskiem :)
    To urządzenie wygląda na pierwszy rzut oka strasznie, ale to tylko się przykłada do kości i mierzy, tak jak mówicie taki duży cyrkiel :)

gg646iye46nicebi.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Muszą zmierzyć, zwłaszcza u pierwiastki takie jest zalecenie Ministra, to potem trzeba wpisać w dokumentach te pomiary i się pod tym podbić własnym nazwiskiem :)
    To urządzenie wygląda na pierwszy rzut oka strasznie, ale to tylko się przykłada do kości i mierzy, tak jak mówicie taki duży cyrkiel :)

A skoro tak to dobrze, dzieki :)

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie widzę nic złego w pożyczaniu ciuchów. My pożyczylismy ciuszki dla córki i synka od brata i bratowej mojego męża. Potem oddawalismy bo bratowa ma bardzo duze rodzenstwo i im sie przyda. A wiadomo ze kazdy liczy sie z tym ze cos sie moze poplamic i popsuc :)

Paulettaa lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to mierza przed samym porodem? Gdzies mi sie obilo o uszy, ze po 33 tygodniu, ale moglo mi sie cos pomylic xd Ja mam bardzo waskie biodra i sie martwie, ze moga utrudnić porod :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pożyczyłam koleżance. Jak się zniszczy to trudno. Takie życie. Ja tam w sumie wcześniej nie miałam problemów z plamami z jedzenia ( poza bananem wszystko schodziło). No i ile taki maluszek w tym pochodzi. U nas dopiero 68/74 było długo w użyciu i tych już nie pożyczałam bo widać, że są mocno wyeksploatowane. Może kilka rzeczy zostanie dla Noemi, a reszta pójdzie do kosza, no ale dopiero teraz wyrosła z tego rozmiaru. Poza tym teraz mam ochotę ograniczyć ilość ciuchów do minimum (zostaną tylko te, które najbardziej lubię, bo i tak te najczęściej używam. Kolejnego dziecka w niedługiej przyszłości nie planuję więc te w lepszym stanie postaram się sprzedać/oddać a reszta do kosza i nie będzie problemu gdzie to trzymać.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktorejs z was opuscil sie juz brzuch? Jesli tak to w ktorym tygodniu?

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ