Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mirabelcia wrote:Nawet nie wiem jak to opisać, jakby ktoś od zewnątrz czymś mnie mocno naciskał. Ale brzuch ok, Mała dokazuje, a w środę wizyta, zobaczymy.
Na szczęście śpię
-
edwarda20 wrote:No wlasnie, jak tej nocy co trafiłam do szpitala to pomijając twardy brzuch to podbrzusze/lono mnie bardzo bolalo, wlasnie tak jakby mi ktos je scisnal pasem. Az się nie mogłam ruszyć.
Na szczęście śpię
No to się wystraszyłam12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mirabelcia wrote:No to się wystraszyłam
-
nick nieaktualnyKachna62 wrote:My 20go maja mamy komunię u chrześnicy męza
-
Sylwiaa95 wrote:Dziś dostaliśmy na zaproszenie na ślub , przyjaciel męża a świadek na naszym. No i impreza 16.06 a my termin mamy na 17.04 wiec bedzie duzy problem co zrobić
przypuscmy ze maly urodzi sie w terminie to chyba i tak bez szans isc z takim maluchem...
Elwira
-
Same imprezy się szykują każdemu. Mój mąż 4 kwiecień ma urodziny, młodsza córka 22 kwietnia, siostrzeniec męża 29 kwietnia roczek 30 rocznica ślubu rodziców, 5 maj moje urodziny 13 maj komunia drugiej córki a 21 mają ma urodziny i jeszcze tu dużo pisać.... U mnie to imprezy będą zależeć od tego jak będę się czuła po porodzie bo z dziewczynami ok miesiąc goiło się krocze i mam nadzieję że teraz będzie bez komplikacji. Że starsza szewek puścił i miałam opuchnięte całe a z druga zrobił mi się czyrak czy coś takiego.Elwira
-
nick nieaktualny
-
Ale macie imprez! Nam się zapowiada spokojny rok pod tym kątem, mam nadzieję, że tak zostanie
w kolejnym roku mamy jedną 18 i póki co tyle xD
Cały czas myślę nad wagą mojej małej. 4 tyg temu ważyła niewiele ponad 1700g, a tu dziś 3300g...to możliwe w ogóle? Wiadomo, że zawsze może być jakiś błąd pomiaru, ale taki?
gin powiedział, że waga na 38 tc, a ja wg OM zaczęłam dziś 37
-
Teoretycznie zakłada się, że dziecko na tym etapie przybiera 200g na tydzień, więc szczerze to myślę, że w którymś z USG mógł wystąpić błąd. Pytanie tylko, na którym
Ale ostatnio rozmawiałam z lekarzem na temat wymiarów, to mówił, że nawet ułożenie dziecka ma znaczenie, bo raz można dokładnie "złapać" np. kość udową, a za drugim dzidziuś się wierci i może maszyna niedokładny pomiar wychwycić i już waga zawyżona/zaniżona.
Tak naprawdę wagę naszych bobasów poznamy dopiero po porodzie. Ja mimo, że bardzo chcę rodzić SN, to jedyne co to się obawiam, że USG im tak przekłamie i pokaże np. 3600, a bobas się okaże 4200, a przy mojej posturze to byłby bardzo trudny poród zapewne i bałabym się o dzieciątko... Także liczę, że to 2400 g z USG zeszłego tygodnia było prawidłowe i deklaracje lekarza, że przy 200g na tydzień, w terminie powinno być max 3600 też. -
nick nieaktualnyTotoro ta waga 3300 jest mozliwa bo mój synek pewnie tez tyle już waży
Apropo sluchawek. My bylismy z córką na dwoch weselach (jak miala 10 miesiecy i rok) i mielismy wlasnie takie sluchawki wygluszajace i mała sobie spała w kącie w gondoli i w tych słuchawkach. Bawilismy się do 2 w nocy. Ale pewbie gdybym miala takiego malucha do 3 miesiecy to mąż poszedłby sam jako delegacja rodziny no chyba że dziecko byłoby na butli i zostałoby z którąś z babć. U nas babcie odpadaly bo moja mama mieszka 400km od nas a na widok teściowej córka bardzo dlugo plakala. Po prostu się jej bała.Totoro lubi tę wiadomość