X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    120 to dla mojej małej tętno marzeń. W momencie kryzysu było 60 i spadało, jak mnie przenosili na wózek :( Na szczęście, gdy mnie na nowo podłączyli było już 130-140. Teraz też jest około 140.
    Gosia a ty w ktorym jestes tygodniu bo nie widze Twojego suwaczka?

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Edwarda- tak. Do 0 :) zgładzona czy jak to tam się nazywa.
    Mi wczoraj odszedł czop.
    Jak dokladnie wyglada to odejscie czopa i sam czop?

mhsvi09k63nasq33.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończony 35, w środę wchodzimy w 37tydz. Strasznej tragedii terminowej nie ma, ale wolałabym jeszcze trochę pociągnąć w dwupaku...

• Paatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie kontrolnej :)
    Mała ma 2740g i ma się dobrze. Pan doktor stwierdził, że szybkiego porodu to on mi nie wróży - szyjka długa, zamknięta, więc stwierdził, że za 3 tygodnie na pewno się jeszcze spotkamy na kontroli. Miałam pobrany GBS dzisiaj i mogę odstawić luteine, a za tydzień magnez. Skurczy przepowiadających się nie bać - teraz będzie już ich tylko więcej.
    A mała jak zwykle po USG ostatnimi czasy, pokazuje mi, że nie lubi być badana i okopuje moje żebra ;d

Tęskniąca, Mirabelcia, acygan, darika, Sassy, Totoro, Katy, oli123 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla poprawienia humoru, wybieram zdjęcia z sesji. Mam piękne rodzinne - tu nie potrafię wybrać. Moje artystyczne w chustach też są niezłe, ale muszę wyselekcjonować. Zdecydowałam się też na 1-2 "neutralne" akty - wiem, że to nie dla każdego. Moje wyszły bardzo eleganckie i na pewno nie wulgarne. Nie wyglądam na "czterdziestkę', tak powiem nieskromnie :)

Tęskniąca, Mirabelcia, Sassy, Andzia123, Aga78 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od rana w sobote ból jakby...jajnika? Potem plamienie jasnorozowe aż do wczoraj wieczorem gdzie odeszli coś... brazowo- różowe. Ciągnące, wyglądało jak... glut ? Jak glut z siemienia lnianego np. I ciągle plemienia mam. Mała ilość ale są. Prawdopodobnie to dalej czop. A ! No i kłucie w pochwie naprzemiennie z cmieniem okresowym. Tak było u mnie. W pierwszej ciąży w ogóle czop nie odszedl

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Gosiczek nie masz jeszcze nic gotowe?
    ja sie ciesze ze 2tyg temu wszystko upralam i uprasowalam i naszykowalan torbe. Z torby maz wyjal tylko dzieciowe rzeczy i mi przywiozl. Juz to widze jak mialby sam szukac i pakowac :p A teraz musze tylko lezec i nic bym nie zrobila. Pamietajcie ze nie znamy dnia ani godziny...

No właśnie nie mam. Wyprawki nawet nie mam hehe ja nie wiem na co ja czekam. Duzo mam kupione ale jak patrze to sporo brakuje. No i zmieniłam szpital. Jade do takiego z kardiologia co prawda mam do niego 30km no ale warto. W środe ide do położnej pytac co spakować do tamtego szpitala bo akurat ona tam pracuje. Oprócz tego co mam w koszyku na alegro brakują mi jeszcze ze 2 koszule do karmienia, 3 body, ze 3 paru skarpetek i bielizna dla mnie no i laktator na który nie moge sie do tej pory zdecydować. Ale termin mam na 24 kwietnia więc caly czas wmawiam sobie ze mam jeszcze czas. Przy poprzedniej dwójce juz dawno mialam wszystko spakowane itp aaaaa i najważniejsze torbe musze kupic bo co do czego wszystko kupie a w reklamówki sie bede musiala spakowac haha

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    U mnie od rana w sobote ból jakby...jajnika? Potem plamienie jasnorozowe aż do wczoraj wieczorem gdzie odeszli coś... brazowo- różowe. Ciągnące, wyglądało jak... glut ? Jak glut z siemienia lnianego np. I ciągle plemienia mam. Mała ilość ale są. Prawdopodobnie to dalej czop. A ! No i kłucie w pochwie naprzemiennie z cmieniem okresowym. Tak było u mnie. W pierwszej ciąży w ogóle czop nie odszedl
    Tak to czop :) I podejrzewam ze zostaniesz pierwszą mamusią :P

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    powiem szczerze ze moja gin stwierdzila ze wszsytko jest "ok" i mam przyjsc w czwartek a ułożenie dupkowe małego niepokoi mnie bo raczej nie będę rodziła SN tylko CC.
    Zobaczymy-okaże się :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Dobrze ze to prawie 36tc to juz nie ma strachu. A po czopie mozna nawet 2tyg pozniej rodzic. Bedzie dobrze.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:

Z kwietniówek , już jest pierwsza mamusia - aga_90 - na tym wątku ma termin na 8.04 i wpisana jest dziewczynka, a urodziła chłopca pod koniec lutego ;)

BrumBrumek, oli123 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czop odszedł wraz z wodami. To była taka ciągnąca się bezbarwna galaretka, miejscami podbarwiona „żywą” krwią (takie czerwone pasma między warstwami galaretki ;) Ta galaretka nie wchłaniała się w podkład

Co do bujaczka mamy mamaroo i fotel brazylijski/hamak nonomo.

Co do wyprawki dla Emi jestem w czarnej d***.Dopiero wiozę ciuszki, muszę je poprać, posrgregować itp.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie pierwszą kwietniowką będzie ta która sie w kwietniu rozpakuje jako pierwsza :-)

Tęskniąca, AJrin, GosiaB lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w trakcie pakowania torby do szpitala i powiedzcie czy pakujecie odrazu rzeczy na wyjście że szpitala dla maluszka czy partner Wam przywiezie w dniu wypisu?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuję od razu, bo nie wiem czy z bólu nie uduszę "tatusia" ;););) i czy będę miała z kim wracać ;)
    Żarcik oczywiście ;), ale biorę ze sobą, bo obawiam się, że facet w ekscytacji nie rozróżni bluzki od koszuli ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaMiszka wrote:
    Dziewczyny jestem w trakcie pakowania torby do szpitala i powiedzcie czy pakujecie odrazu rzeczy na wyjście że szpitala dla maluszka czy partner Wam przywiezie w dniu wypisu?

Ja spakuje osobno i położę na foteliku żeby nie zapomniał :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaMiszka wrote:

Ja nie biorę, uszykuję w domu i mąż przywiezie;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mąż przywiezie, bo boje się, że jak coś zabiorę, to i tak się okaże za małe lub nie takie na daną pogodę i będzie trzeba dowozić ;) Także stwierdziłam, że nie ma sensu :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj właśnie naszykowalam ciuszki na wyjście. Mąż mi przywiezie, bo i tak mam już zawalone dwie torby :-P.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś prawie sie spakowalam.
    No i mam 4 torby lacznie ale takie male dwoe 20 litrowe a 2 sa 30 litrowe.
    Jedna na poród druga dla maluszka 3 dla mnie a 4 zostaje w domu na wyjscie.
    Ta porodowa po akcji pojedzie do domu i zostane tylko z 2 torbami ktore sa niewielkie łatwo sie zmieszcza pod łóżko.
    No zobaczymy jak to będzie jeszcze troche czasu zostało ale w razie co jestem już prawie spakowana. Tylko jeszcze lozeczko posciele itd musze poprasowac i ubrać. Do tego szafe starszaka chcialam przejrzec i posegregowac aby zwolnic troche miejsca i spakowac za małe ciuszki.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ