Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie biorę ciuszków. Niech tatuś dowiezie, czemu ma być gorszy ode mnie. Dla mnie to też nowa sytuacja i też nie wiem jaki rozmiar dobrać. Niech się uczy od razu jak ubierać dziecko
Zapakowałam się bez problemu w jedną małą torbę, tzw. "weekendową" na ramię i już nic tam nie dorzucam oprócz szczoteczki do zębów i ładowarki do telefonu. Minimalizm musi być zachowany:D Mam jakąś obsesję hahah.
Byłam dziś w punkcie pobrań oddać mocz i krew na morfologię i te wszystkie hbsy i hivy. To chyba już ostatnie pobrania przed porodem, co? Bo już kolejny raz się tam chyba nie zatoczę -
nick nieaktualnyDzięki za podpowiedź, chyba też tak zrobię że naszykuj położę na nosidełku i mąż będzie musiał pamiętać
w ogóle ostatnio w sr dostałam listę potrzebnych rzeczy do szpitala. I u nas nie trzeba mieć ciuszków dla dziecka bo szpital ma swoje w które ubiera maleństwa, no chyba że rodzice chcą swoje, no a my weźmiemy swoje rzeczy dla małego, bo jednak co swoje to swoje.
-
nick nieaktualny
-
U nas też nie trzeba mieć ciuszkow w szpitalu i nie biorę
Ale to akurat za radą koleżanki, bo podobno trafia się tak, że jak położne badają, czy pomagają jak mama jest np. w łazience, to po prostu nieświadomie przebierają maluszka w ubranko szpitalne i zabierają Twój ciuszek do prania... a później go odzyskać z tej pralni to szukanie igły w stogu siana. Poza tym wychodzę z założenia, że im mniej rzeczy zabranych do szpitala, tym mniej prania i wszystkie ubranka do dyspozycji po powrocie
Też muszę iść na ostatnie pobranie krwi, ale chyba poczekam z tym jeszcze do przyszłego tygodnia...
Już tak mało dni zostało... czuję taką wewnętrzną ekscytacjęCiekawe kiedy przerodzi się w strach
Sassy lubi tę wiadomość
-
Ja mężowi przygotuje co ma zabrać na wyjście i położę na nosidełku. W taki sposób nie zapomni zabrać
muszę tez przygotować dla siebie rzeczy bo pewnie z szafy mi wyciągnie pierwsze lepsze i okaże się, ze niestety w nie nie wchodzę
Dzisiaj byliśmy na wizycie. 33t6d i mały wazy 2400g. Wszystko z nim wporzadkutermin z OM to 18 kwiecień, a z usg 7 kwiecień. Mały jest ułożony miednicowo i wgl lekarza już ma mało miejsca żeby się przekręcić wiec raczej będziemy mieli cesarkę, ale mówił ze jest jeszcze czas wiec może się przekręci glowka w dół
Sassy, tanith lubią tę wiadomość
-
Ja tez spakowalam absolutne minimum, jak cos to maz dowiezie a im mniej rzeczy tym mniej szpitalnych bakterii przywioze do domu:/ Ubranka dla malego naszykowalam na nosidelku, mam nadzieje ze maz nie zapomni nosidelka
.
Bylismy dzis na wizycie syn wazy 2700g i lekarz raczej prognozuje raczej przenoszenie niz przedterminowy porod.No i obrocil sie lobuziak glowa w gore, wod plodowych i miejsca ma wystarczajaco jeszcze na obrot:PSassy, Katy lubią tę wiadomość
-
AJrin wrote:Ja dziś prawie sie spakowalam.
No i mam 4 torby lacznie ale takie male dwoe 20 litrowe a 2 sa 30 litrowe.
Jedna na poród druga dla maluszka 3 dla mnie a 4 zostaje w domu na wyjscie.
Ta porodowa po akcji pojedzie do domu i zostane tylko z 2 torbami ktore sa niewielkie łatwo sie zmieszcza pod łóżko.
No zobaczymy jak to będzie jeszcze troche czasu zostało ale w razie co jestem już prawie spakowana. Tylko jeszcze lozeczko posciele itd musze poprasowac i ubrać. Do tego szafe starszaka chcialam przejrzec i posegregowac aby zwolnic troche miejsca i spakowac za małe ciuszki.
A co zabierasz tylko do porodu co może wrócic do domu potem?
Taka mała paczuszka pampersów 22 szt, ta z Rossmanna, powinna wystarczyć na 48 godzin w szpitalu?12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
A moj maluszek od 2 miesiecy ustawiony glowa w dol
i to bardzo nisko bo uda zaciskam jak chodze ciagle mi sie wydaje ze zaraz wyleci hehe zeby to bylo takie latwe:) dziewczyny z problemami z szyjka, czy wy tez boicie sie kichnac albo wyproznic?
mam taki problem ze boje sie wyprozniac i przez to brzuch mi jeszcze bardziej twardnieje
-
Tak oli123 - wypróżniać się boję, ale ze względu na to, że mam mega zatwardzenia. Czasem mi się wydaję, że "przy okazji" urodzę, bo zdarza się, że wyprę nawet luteinę (sorry za obrazowość...). Pije syrop na te zatwardzenia ale nie wiele to pomaga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 22:30
-
Mi tez facet przywiezie cziuszki na wyjscie dla synka i moje, przygotuję mu wszystko wczesniej.
Takie pytanie, ktore wkladki laktacyjne sa cienkie? Bo juz nie pamiętam, a wiem ze wkurzaly mnie te grube bo nie mialam usztywnianych miseczek w staniku i odznaczaly sie pod bluzkami -
nick nieaktualnyA ja chyba powinnam zmienić lekarza prowadzącego, chociaż teraz na końcówce to słabo. Nie wytrzymałam i umówiłam się na prywatną wizytę, żeby sprawdzić tę szyjkę, i co? Zamknięta i długa na 33 mm. Lekarka powiedziała, że jest możliwe zamknięcie uprzednio lekko otwartej szyjki, ale takie wydłużenie to już niemożliwe. Przy okazji pomierzyła mi Juniora, bo mój gin na NFZ mierzy go raz na 3 wizyty
Junior waży trochę ponad 2 kg i wg USG wychodzi 33t6d.
Sassy, Aga78, edwarda20, Mirabelcia, KaMiszka lubią tę wiadomość
-
moniśka... wrote:Takie pytanie, ktore wkladki laktacyjne sa cienkie? Bo juz nie pamiętam, a wiem ze wkurzaly mnie te grube bo nie mialam usztywnianych miseczek w staniku i odznaczaly sie pod bluzkami
ja mam wkładki laktacyjne bella mama i są cieniutkie
-
nick nieaktualnyoli123 wrote:A moj maluszek od 2 miesiecy ustawiony glowa w dol
i to bardzo nisko bo uda zaciskam jak chodze ciagle mi sie wydaje ze zaraz wyleci hehe zeby to bylo takie latwe:) dziewczyny z problemami z szyjka, czy wy tez boicie sie kichnac albo wyproznic?
mam taki problem ze boje sie wyprozniac i przez to brzuch mi jeszcze bardziej twardnieje
-
moniśka... wrote:Mi tez facet przywiezie cziuszki na wyjscie dla synka i moje, przygotuję mu wszystko wczesniej.
Takie pytanie, ktore wkladki laktacyjne sa cienkie? Bo juz nie pamiętam, a wiem ze wkurzaly mnie te grube bo nie mialam usztywnianych miseczek w staniku i odznaczaly sie pod bluzkami
-
nick nieaktualnymoniśka... wrote:Mi tez facet przywiezie cziuszki na wyjscie dla synka i moje, przygotuję mu wszystko wczesniej.
Takie pytanie, ktore wkladki laktacyjne sa cienkie? Bo juz nie pamiętam, a wiem ze wkurzaly mnie te grube bo nie mialam usztywnianych miseczek w staniku i odznaczaly sie pod bluzkami