X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że najlepszym laktatorem jest mały człowiek .. przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać, w szpitalu niech wisi na cycu nawet cały dzień .. To taka moja nowa metoda, bo przy starszaku po cc za szybko się poddałam, teraz zgłębiając się w temat wiem, że po cc pokarm występuje najczęściej w 3 dobie .. Przy starszaku metoda laktatorem 7-5-3 nie zadziałała ..

Jutro mam wizyte i już doczekać się nie moge

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• oli123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym nie miala 45km do ip to tez bym juz tam byla, narazie nie panikuje, leze i czekam na wtorkowa wizyte:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystawiać, tak. Co gdy masz wcześniaka że słabym odruchem ssania? Mi laktator pomógł.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB wrote:
    Przystawiać, tak. Co gdy masz wcześniaka że słabym odruchem ssania? Mi laktator pomógł.
    U mnie by zachęcić do ciągnięcia (bo przez te dni w szpitalu prawie nie jadła położna raz czy dwa dawała po kropli glukozy na sutek). Tylko u mnie było tak, ze młoda raczej jadła tylko zaraz po 2 łyku zasypiała. Jak dostała glukozę, to tym bardziej odlatywała. Wtedy położne stwierdziły, ze pewnie opiła się wód i mam się nie stresować. Faktycznie po wyjściu już jadła normalnie.

Jeśli ma problemy ze ssaniem, to dajesz też pierś żeby cwiczyło, czy tylko butelkę?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś prawie cały dzień spacerowałam z córką i teraz tak nawala mnie kość ogonowa, że nie wiem jak się położyć. No ale najważniejsze że w dzień się nie dusiła, zobaczymy jaka będzie noc, profilaktycznie znów podepnę monitor oddechu, bo boję się że tym razem polegnę na czuwaniu. Teoretycznie chwilę się zdrzemnęłam w dzień, No ale nie wiem czy to wystarczy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnnie obudzil Synek tak sie wierci okrutnie hhee. Dziś sie znowu wazylam jak co dwa tyg i na wadze plus 0,1 kg :) a byłam pewna ze więcej będzie. Teraz tak widze ze jak jem więcej to waag stoi a jak mniej to rośnie dziwne

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstałam na siku 5.20 i po spaniu O.o chciałam jeszcze poleżeć trochę, żeby męża nie budzić, ale już taka głodna byłam, że wstałam zjeść śniadanie :/

Agusia_pia zazdroszczę takich przyrostów... U mnie ostatnio po 2 tyg był prawie 1 kg...O.o a na najbliższej wizycie pewnie będzie podobnie, zwłaszcza, że ostatnio coś sobie za bardzo folguję... :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to bobasy tyja a nie my :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mialam ciezka noc, nie dosc ze co godzine siku latałam to jeszcze okropny bol krzyzowy ktory trwa do teraz, doslownie jakby mi ktos na sile tyłek rozszerzal, to takie uczucie

mhsvi09k63nasq33.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Czy przy ruchach Baby slyszycie dzwiek?
    Ostatnio gdy mniej spie a Mala szaleje to slysze takie jakby szczelanie patykow w ognisku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 07:43

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh mnie mąż obudził o 5:40 :/ i taki głód mnie dopadł, że nie było mowy o spaniu.

Pysia89 czasami słyszę takie własnie jakby ktoś kijek złamał, ale gdzieś czytałam, że to mogą być jelita :)

Elwira.eli lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zebym jeszcze chociaz 2 tygodnie wytrzymala to byloby dobrze, dziewczyny tak to jelita tez czasem slysze takie dzwieki i tez czuje ze to jelita:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Teraz to bobasy tyja a nie my :p

Na to liczę xD

Oli123 może lepiej jechać na IP i to skontrolować...? Ja bym już panikowala O.o też mnie nad ranem bolał krzyż, ale do wytrzymania i przeszło. Brzuch mnie też już często boli, ale mam w tyle głowy, że ciąża donoszona, więc jestem spokojniejsza i czekam zawsze na rozwój sytuacji.

A dźwięki słyszę, ale raczej bulgotania i przelewania:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 08:29

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Kurcze zebym jeszcze chociaz 2 tygodnie wytrzymala to byloby dobrze, dziewczyny tak to jelita tez czasem slysze takie dzwieki i tez czuje ze to jelita:)

Wspominałaś, że jakoś 2 tygodnie temu zauważyłaś "galaretkę", a miałaś jakoś w międzyczasie wizytę u gina?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez takie strzelania ostatnio sie zdarzaja :)

My po szpitalnym sniadanku,zaraz ktg i obchod i mam nadzieje, ze uslysze,ze dzis wychodze :) od soboty nic zlego sie nie dzieje,skurcze sie wyciszyly wiec fajnie :)

Lezy ze mna dziewczyna,za dwa dni termin,skurcze czasem jej sie pisza regularne na ktg, ale niezbyt silne i myslala ze moze cos zacznie a polozna mowi ze takie skurcze to nie skurcze,za jak odpuszczaja to nic sie nie dzieje i ze takie skurcze mozna nawet miesiac przed porodem juz miec. Takze nie panikujmy dziewczyny, tutaj na patologii przynajmniej maja takie podejscie,ze jak sie cos zacznie dziac to na pewbo bedziemy to czuly i zeby sobie nie wymyslac niewiadomo czego :) no to tyle na temat podejscia poloznych do tematu :)

oli123 lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja wstałam na siku 5.20 i po spaniu O.o chciałam jeszcze poleżeć trochę, żeby męża nie budzić, ale już taka głodna byłam, że wstałam zjeść śniadanie :/

Agusia_pia zazdroszczę takich przyrostów... U mnie ostatnio po 2 tyg był prawie 1 kg...O.o a na najbliższej wizycie pewnie będzie podobnie, zwłaszcza, że ostatnio coś sobie za bardzo folguję... :/

kochana ja i tak mam +17 kg na wadze więc taki przyrost jest mi bardzo na rękę.
    ja byłam pewna że dziś będzie 2 kg więcej bo sobie pozwoliłam trochę np całe rafaello w sob zjadłam :D no ale widać mały ciągnie ile się da :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od tygodnia odchodzi czop... wszystko pozamykane więc zostaje czekac. A młody wczoraj tak kopał i się przekrecal że jego głowę czułam na prawym boku daaaaaaaleko. Jak leżałem to prawie " na łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 09:00

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    kochana ja i tak mam +17 kg na wadze więc taki przyrost jest mi bardzo na rękę.
    ja byłam pewna że dziś będzie 2 kg więcej bo sobie pozwoliłam trochę np całe rafaello w sob zjadłam :D no ale widać mały ciągnie ile się da :)

Często jest tak, że te dziewczyny, które więcej przybierają na wadze potem szybko zarzucają, więc na pewno po samym porodzie będziesz miała już tylko parę kg :) ja może całego rafaello nie zjadłam, ale ostatnio ciągle coś podjadam - to kawałek czekoladki, to lody kupiliśmy, to teściowa ciasto upiekla... :/ muszę wrócić na odpowiednie tory bo nie chciałabym na sam koniec przywalic z wagą... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 09:00

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :-). Mnie dzisiaj o 6:30 obudziły kopniaki w żebra. Miałam się teraz jeszcze położyć na trochę ale właśnie kurier przyniósł książki i mam lekturę na najbliższe dni - kupiłam na olx Mamo Tato co ty na to? Udało mi się wyrwać wszystkie 3 części za 80 zł z wysyłką, książki są w świetnym stanie, w ogóle nie zniszczone, a jedna jest nawet zafoliowana jeszcze więc jestem mega zadowolona z zakupu :-). Wczoraj nazamawialam jeszcze trochę ciuszków dla Małej na rozmiar 68,bo był weekend darmowej dostawy i nie mogłam się oprzeć, bo dawno nic nie kupowałam :-D. Także cały tydzień będę czekać na kurierow, bo chyba z 5 paczek ma przyjsc :-D.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Często jest tak, że te dziewczyny, które więcej przybierają na wadze potem szybko zarzucają, więc na pewno po samym porodzie będziesz miała już tylko parę kg :) ja może całego rafaello nie zjadłam, ale ostatnio ciągle coś podjadam - to kawałek czekoladki, to lody kupiliśmy, to teściowa ciasto upiekla... :/ muszę wrócić na odpowiednie tory bo nie chciałabym na sam koniec przywalic z wagą... :/

no liczę że dużo nie zostanie do zgubienia po porodzie. :)

mnie dziś mały obudził też o 6:30 i wierci się cały czas. ja dziś prasuję ostatnie dwie pralki ubranek, dopakowuję torbę i jesteśmy gotowi na przywitanie nowego członka rodziny :)
    jeju jeszcze 4 tyg!

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ